Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ
| Автор |
Съобщение |
|
tarambuka3500
|
виж този файл: http://store1.data.bg/tarambuka/Subaru% ... 2_2010.pdfпрегледай нещата за Баха. това са безплатни ъпдейти за компютъра на колата (само за щатските!), във Варна може да ти ги сложат. Мисля, че най-последния включва и предходните, но не съм сигурен. точно тия 'hesitation during start...' може да са твоя проблем. Успех!
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 8:56 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Абе последните няколко дни.... (маи след като слагах ксенони и поразбутах едни букси около коляновия вал) колата ми осезаемо се движи по добре, прекъсването което прави се случва досат рядко, а преди рядко не го правеше. Много леко се усеща когато подадеш газ, но е много леко и можеби нормално. Малко по усезаемо е когато колата е на 1300-1400 оборота, но си го обеснявам от ниските обороти Във високи се нормализираха нещата.
Можеби е било вирусно и го е преминала.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Сеп 01, 2011 6:03 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Mladen99 написа: ...(маи след като слагах ксенони)... Аз си мисля, че има голяма вероятност проблемацията да иде от недостатъчен ток. При мен дори включването на чистачки или фарове се отразява на оборотите. Ама като съм гол и бос по електротехника, нямам си идея как да проверя това мое съмнение. А тези ксенони дърпат по-малко ток от обикновените крушки, т.е. разтоварват ел инсталацията, което наклонява везните в полза на моето съмнение. Но пак споменавам, че грам не отбирам от тоци, така че чакам корекция от специалист 
|
|
|
|
| Пет Сеп 02, 2011 10:01 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ксеноните докато загреят си харчат доста повече... Ама може де, подобни неща може да са от лоши маси по двигателя или ниско напрежение...
|
|
|
|
| Пет Сеп 02, 2011 10:43 am |
|
|
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|
Mladen99 написа: Абе последните няколко дни.... (маи след като слагах ксенони и поразбутах едни букси около коляновия вал) колата ми осезаемо се движи по добре, прекъсването което прави се случва досат рядко, а преди рядко не го правеше. Много леко се усеща когато подадеш газ, но е много леко и можеби нормално. Малко по усезаемо е когато колата е на 1300-1400 оборота, но си го обеснявам от ниските обороти Във високи се нормализираха нещата.
Можеби е било вирусно и го е преминала. и аз имах същия проблем и като си смених едно 15 см марку4е за вакум ела ме виж сега
|
|
|
|
| Пет Сеп 02, 2011 6:48 pm |
|
|
|
Mladen99
|
kyko81 написа: и аз имах същия проблем и като си смених едно 15 см марку4е за вакум ела ме виж сега
Кажи кое е маркучето, ако множеш му щтракни една снимка. Няма как да е от ксенона си мисял, понеже първите 10 мин. каране си се усеща почти както преди, но като загрее мотора 15-20мин. докато доида до Сл.Бряг до работа и се оправя, т.е. го прави много рядко 1 на 10 подавания на газ да речем, или по рядко, понеже аз като поусетя че е спряла и постоянно давам газ и отпускам, и нищо... върви си. Хъм, обаче т'ва за ксеноните.//// Аз ще ги махна тия дни че много заслепяват и ще видим как ще е с другите крушки, но ще си прегледам и масата. Пуф.... има и сегас да се окаже (то аз предполагах че е много вероятно да е) някоя такава дребна простотия/
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пет Сеп 02, 2011 7:19 pm |
|
|
|
quietriot
|
Моята си блъска като кон понякога, прегледаха и тампоните наред са, свещите са нови, кабелите са набодени за повече нерви нямам, ма това и грам не ме дразни, ама ако можеше да се скъси времето за кик дауна че е почит секунда според мене щеше да е много по добре с тая кола се отучих да правя глупости  . Дори и с даване на 3та пак се губи време докато кик дауна се сети че си му дал газ до долу. Някой чопли ли ги фърмуерно тия колици, малко да я барнеме тук таме има какво да се желае  . Доброволно я давам моята за тест кола, много са консервативни тия скорости. ем са само 4 ем са като за баба ми направени. май пак ще направя нова тема 
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Съб Сеп 03, 2011 6:33 am |
|
|
|
jafaar
|
quietriot написа: много са консервативни тия скорости. ем са само 4 ем са като за баба ми направени. май пак ще направя нова тема  До колкото знам тва е технология от преди сума ти години... Надеждна, поради което я слагаха на почти всички модели, но бавна и с много загуби. Но придърпването със сигурност не е от нея 
|
|
|
|
| Съб Сеп 03, 2011 10:04 am |
|
|
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|

Прикачени файлове:
d59924b851ed4ac4e2de9cadcc05c169_920x0.jpg [ 84.7 KiB | Прегледано 947 пъти ]
Прикачени файлове:
Regulator_assembly-pressure.JPG [ 16.77 KiB | Прегледано 947 пъти ]
Mladen99 написа: kyko81 написа: и аз имах същия проблем и като си смених едно 15 см марку4е за вакум ела ме виж сега
Кажи кое е маркучето, ако множеш му щтракни една снимка. Няма как да е от ксенона си мисял, понеже първите 10 мин. каране си се усеща почти както преди, но като загрее мотора 15-20мин. докато доида до Сл.Бряг до работа и се оправя, т.е. го прави много рядко 1 на 10 подавания на газ да речем, или по рядко, понеже аз като поусетя че е спряла и постоянно давам газ и отпускам, и нищо... върви си. Хъм, обаче т'ва за ксеноните.//// Аз ще ги махна тия дни че много заслепяват и ще видим как ще е с другите крушки, но ще си прегледам и масата. Пуф.... има и сегас да се окаже (то аз предполагах че е много вероятно да е) някоя такава дребна простотия/ такмо се изкъпах и не ми се слиза до колата но от други снимки схте покажа къде се намира ей тука нейде на снимката е с 4ервено и влиза в нещо като другата снимка (поне дебелината на входа е сущата
|
|
|
|
| Съб Сеп 03, 2011 4:30 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Здравейте,поне при мен само на бензин прави подобни номера,заглъхва на ниските!Вчера заредих 51 литра -100 октанов бензин/няма да споменавам БЕНЗИНОСТАНЦИЯТАа/но голата истина е ,че направо ми се скапа зверчето,глъхне много яко на ниските.Най вероятно поради факта ,че гривото е с добавка ,се радвижиха всички гадории по горивна та система,тази вечер взех и добавка за инжекциона но трябва да я покарам малко зада я усетя дали има ефект.Че в общи линии мнението ми е че дори и горивото си оказва влияние?Преди това зареждане нямах проблем,ускоряваше като стрела без каквито и да са прекъсвания.И все пак ако не ни създават проблеми колите може и да не им вдигнем и капаците даже,така ,че нека гледаме позитивно на проблемите които ни създават. 
|
|
|
|
| Съб Сеп 03, 2011 9:46 pm |
|
|
|
Mladen99
|

kyko81 Колега този маркуч влиза някаде до бобината значи така ли???? gy74 А само за инфо, поне моята кола е направен за ниско октанов бензин в сащ няма 98 или 100 октана доколкото стм запознат. Дори мисля че там е по нисък октана от 95, дали нее 90-92 октана. И по тази логика незнам как се отразява високия октан. Ох някои беше писал за проблем с Датчик на ск.кутя дали колата е на скорост или не мисля че беше на фори и му държало 2000 оборота, ами и моята понякога го прававеше, и като споменахме и масата, и ксенона и вчера пак я разхвърлях. Масата е закачена под възд. филтър и е супер чиста и намазана с гресчица. Смених и ксенона с нормалните крушки, разлика няма, Обаче! Като разглобих откачих и буксата на датчиците този за задна работи и на скорост веригата е затворена, обаче другия които е за свободна не сгрява нищо не става веригата през него стои отворена винаги, но теста беше сложен понеже бях сам..... не ми се разправя каква хамалогия стана. Нямах време обаче да сваля датчика от кутията и да видя как работи а можеше и с едно мостче да симулирам датчика да пробвам директно на буксата да видим к'во ще се получи. Но ще гледам на канал някаде да го сваля и проверя и да поръчам да го сменям ако 100% не работи. А имате ли представа каква му е оринтировъчната цена? и как трябва да работи ? предполагам че е като този за задната прекъсва и затваря веригата? Дано се оправи с това 
|
|
|
|
| Нед Сеп 04, 2011 1:25 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|

Mladen99 написа: .......... Днес почистих стъпковия мотор, и нищо по различно...... направо не ми се пише вече за този прблем............  Има една важна подробност за нашите стъпкови мотори, калибрират се след всяка интервенция. Изключва се стъпковия мотор, трият се грешките, даваш ключа на положение OFF, включваш кабела на стъпковия мотор и даваш контакт - ON, като задържаш 3-4 секунди, за да се калибрира и тогава въртиш и палиш. През това време ако има и втори човек да слуша на ухо работата на стъпковия мотор ще е ОК. Като дадеш а контакт трябва да се чуе постъпателно движение напред до опиране на буталцето (пълно запушване) и връщане на обратно до определена позиция по зададена му от температурата на въздуха и на антифриза (означава, че и двата сензора трябва да ти работят коректно), при студено време ще има по дълъг ход назад. Ако и това не помогне си завърти TPS (Throttle Position Sensor) над 0.6V. Относно високия октан на бензина - това го забравете щом е изправен нок сензора. На капачката на резервоара пише 95 или по-висок. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Сеп 06, 2011 9:50 am |
|
|
|
Mladen99
|
|
Спецялно степ мотора се калибрира всеки път когато палиш и то много бързо. При всяко даване на контакт за да запалиш тои запушва отвра и изтегля назад колкото е нужно и мисля че нее нужно да се изключва кабела ;-) освен ако нее написано така в дебелите книги.
А за ТПС това е датчик за положение на дроселната клапа нали? Как да я настроя на 0.6в ??? Стандартно на колко трябва да е? Какво направих нзи ден когато свалих филтъра, откачих буксата и има 3-и активни клеми, тои датчика си е един обикновен резиртор-реостат, от средното краче измерих съпротивлението до другите две крачета като давах газ да видя дали няма прекъсвания някаде, но няма а резултатите ще ги пусна малко по късно че съм ги записал в колата.
|
|
|
|
| Вто Сеп 06, 2011 5:23 pm |
|
|
|
Yco
|
Mladen99 написа: ................ и мисля че нее нужно да се изключва кабела ;-) освен ако нее написано така в дебелите книги.
А за ТПС това е датчик за положение на дроселната клапа нали? Как да я настроя на 0.6в ??? Стандартно на колко трябва да е?
Писали са го я, няма да си ги измислям - Forester 2004.  Прикачени файлове:
SSM.JPG [ 32.36 KiB | Прегледано 859 пъти ]
За TPS тука е описано viewtopic.php?f=1&t=7460&p=91226&hilit=TPS#p91226
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2011 8:17 am |
|
|
|
Mladen99
|

И за TPS -то ще намеря време, обаче вчера намерх време да сваля сензора на свободна, по съвет на Yco на които  съм МНОГО благодарен. Сензора не работеше, след киснене в бензин, раздвижване WD40 (уникалния универсален препарат) тъпото "бутонче" понеже е точно такова си заработи. Така впечатленията малакр и да съм карал много малко 2-3км градско + баири.... и немога да добия представа, но има разлика. Пак се усеща и то повече когато се отпуска газта но е минимално.... Ще видя извънграда как се държи. Но според мен 99,99% беше това животно, понеже понякога (много рядко) ми задържаше оборотите на 2000 когато е в движение на свободна, засега нее правила никак аномалии, освен че ми се стори че в движение оборотите падат много падат си на 650 ???? Забелязах обаче че падат на 650 когато карам с по малко от 40км./ч когато съм повече си стоят 900, но трябва да пробвам извънградско че.... тдно вдигах повече от 40 при теста ;-) ще ви покажа до къде се разходихме със семеиството но в другата тема. А за почистването и това как става и какво се прави, ще пусна наптаво тема " как да почистим датчика......" Всички на които им предърпват колите замерете датчика ;-)
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2011 2:44 pm |
|
|
|
Yco
|
Напълно нормално поведение, средно при мен си държи 900-1000 об. в движение и на свободна, като често пада и на 650 об., вече половин година нямам дертове след почистването. Аз нямах придърпвания, така както го описвате, така че се насочи и към TPS. А бе, ще ги научим чалъмите ама..... 
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2011 3:03 pm |
|
|
|
Mladen99
|

Yco написа: Напълно нормално поведение, средно при мен си държи 900-1000 об. в движение и на свободна, като често пада и на 650 об., вече половин година нямам дертове след почистването. Аз нямах придърпвания, така както го описвате, така че се насочи и към TPS. А бе, ще ги научим чалъмите ама.....  При мен предърпването на бензин се усещаше само когато е включен и климатика, когато компресора работи, т.е. мотора е натоварен. На Газ се усещаше винаги. Пускаш гаста и в момента в които подадеш предърпва 2-3 пъти и тръгва. Сега е почти незабележимо. Казваш че и при теб оборотите падат на 650 в движение нормално ли е? Утре попът за работа ще ги тествам кога какво става да видим и при по висока скорост как се държат. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Дам тази сутрин идваики на работа 15-16км. извънградско предърпванията вече ги няма. Оборотите обаче на свободен ход падат до 900 и малко задържат там 10-15-20сек. и падат до 650. Имам натрупани грешки, но незнам кога ще мога да ги изтъркам, ще пробвам по посочения начин по горе.
|
|
|
|
| Чет Сеп 08, 2011 10:01 pm |
|
|
|
Yco
|
Mladen99 написа: .......Оборотите обаче на свободен ход падат до 900 и малко задържат там 10-15-20сек. и падат до 650. Имам натрупани грешки, но незнам кога ще мога да ги изтъркам, ще пробвам по посочения начин по горе. Значи си шест, а за грешките си вземи един кабел OBDII и сам ще си ги триеш и разчиташ. 
|
|
|
|
| Пет Сеп 09, 2011 9:53 am |
|
|
|
Mladen99
|
Yco написа: Mladen99 написа: .......Оборотите обаче на свободен ход падат до 900 и малко задържат там 10-15-20сек. и падат до 650. Имам натрупани грешки, но незнам кога ще мога да ги изтъркам, ще пробвам по посочения начин по горе. Значи си шест, а за грешките си вземи един кабел OBDII и сам ще си ги триеш и разчиташ.  Маи не съм се изразил правилно за оборотите на място О'К ама и в движение когато освободя от скорост падат по същия начин 1-во на 900, и след 20 сек. на 650 ????
|
|
|
|
| Пет Сеп 09, 2011 10:33 am |
|
|
|
jafaar
|
Mladen99 написа: когато освободя от скорост падат по същия начин 1-во на 900, и след 20 сек. на 650 ???? При мен си е така, винаги е било, още откак съдрах найлоните по седалките. Не мен ми се вижда съвсем нормално. Това е все едно кръвното да ти е 120 на 80 - чудесна кондиция 
|
|
|
|
| Нед Сеп 11, 2011 12:42 pm |
|
|
|