|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
batekalo
Автомобил: 2011 Outback 3.6R
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,
Моля да споделите впечатления, ако някой вече е натрупал такива от този модел, как се държи колата с тази трансмисия. В американските форуми чета доста противоречиви мнения, едни са очаровани (предимно от ниския разход на гориво), други намират работата на скоростната кутия много шумна (дори има оплаквания, че след 5/6000 км се появява силен шум от триене на метал в метал), трети направо казват, че колата не става, тъй като двигателят е доста слаб в комбинация с вариатор. Европейските представи за автмобилите са абсолютно различни от тези на американците, а не намерих качествени европейски форуми за Outback.
За съжаление не мога да добия представа от това как се държи колата по време на 10-минутния драйв тест, затова моля за мнения от хора, които наистина са карали колата по-дълго време. Интересува ме предимно динамиката и евентуални недостатъци и проблеми със скоростната кутия.
Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Съб Сеп 10, 2011 7:52 pm |
|
|
|
peshehodetz
Регистриран на: Чет Юли 16, 2009 8:56 pm Постове: 80 Местоположение: Хюстън, САЩ
Автомобил: 2021 Tesla Model S
Рейтинг: 30
|

Ние в къщи имаме такава, кара я повечето време жена ми, аз съм предимно с Тойота Тундра, но и на Аутбек-а навивам доста мили. Значи дали се появява шум след 5-6 хиляди км при всички коли с такава трансмисия не знам, ма нашата е вече на 32000 км и няма подобно нещо. Дори самия двигател ми се вижда по тих от на предишното поколение Аутбек, макар че двг е един и същ, вероятно се дължи на по-добра изолация на купето. Звука е много приятен и се усеща чак като дигнеш поне 4000 оборота. Разхода е доста вариращ - преди около половин година ходихме на една доста дълга екскурзия (около 4000км отиване и връщане) и ни даде между 7.3 до 8.9 л/100км, натоварена с 3-ма човека и пълен багажник и скорост 110 - 120 км/ч, като високия разход беше при изключително силен насрещен вятър при който се усещаше и липсата на мощност. Миналия месец при едно връщане от командировка попаднах на участък с много ограничения и като я заковах на 96 км/ч колкото си беше ограничението в продължение на около 250 км ми даде по борд компютър 6.3 а при допълването 6.2 л/100км, за справка колегите с дизеловите боксери при такова каране са на около 4 и нещо. Иначе за липса на мощност не се оплаквам, набира си доста прилично, особено ако се кара от сам човек, но ако е натоварена с 4 човека и багаж и изкачваш стръмни баири (такива няма там където живеем) ти се ще на моменти да си с 3.6R. В общи линии сме много доволни от колата, като се има предвид, че сме я взели на изключително изгодна цена (да не кажа направо без пари) не виждам какво повече може да се желае от един семеен AWD автомобил.
_________________ keep walking
ex Subaru Outback MY 2010 2.5i CVT
|
|
|
|
| Вто Сеп 13, 2011 6:19 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1