Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Проблем с ниските обороти 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivalin написа:
До тука 0 напредък... Сега помагайте за този датчик за въздуха... къде се намира и как да го позная, ако може някой да качи снимчица или схемичка?! Може ли този най-отгоре дето е забоден да е и за температурата и за въдуха едновременно, т.е. комбиниран две в едно? Благодаря ви предварително!

Да разбираме ли че си пръскал буксите със Спреи?
Датчик за въждух.... това трябва да температурния датчик за входящия въздух които е забоден във кутията на въздушния филтър.http://www.facebook.com/photo.php?fbid=237900526241857&set=a.237900372908539.63255.100000657343009&type=1&theater Тук се вижда от лядо на дроселната лкапа.

За друг датчик за въздуха #-o не се сещам и мисля че няма.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Сеп 13, 2011 9:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivalin написа:
.. Сега помагайте за този датчик за въздуха... к

Колега, тури му една снимка, за това, което говориш, за въздуха имаш MAP или MAF и стъпков мотор, че трудно се намира ръководство за 2,5L, 2000 г.?!?!
Но щом ти прескачат или не работят цилиндри аз бих тръгнал от бобина....., захранване с бензин (дюзи), след това датчик разпределителен вал и колянов вал................

Вто Сеп 13, 2011 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 55
Автомобил: Субару Форестър 2000 2.5 I (SF)
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Yco написа:
.... аз бих тръгнал от бобина, захранване с бензин (дюзи), след това датчик разпределителен вал и колянов вал...

Всички възможни куплонзи на датчиците са почистени и напръскани с контакт спрей... Ицо, не мислиш ли, че ако е бобина, дюзи, разпределителен или колянов вал проблема ще е константа, т.е. ще бъде постоянно, а не ту да се оправя, ту да се разваля и то за дни, че и седмици...?! И да влияе един път на средните, друг път на ниските и така когато като му дойде на ум... За това аз мисля, че е датчик... А датчика за въздуха (незнам как се казва MAP или MAF senzor), но при мен не е на кутията на въздушния филтър както е показано на снимката за това искам помощ. При мен имам датчик забоден точно пред дроселовата клапа под двата кабела за свещите (незнам това колектори ли са), но аз мисля, че това е датчика за температурата на въздуха и той да ми върти тези проблеми...?!

Вто Сеп 13, 2011 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivalin написа:
... но при мен не е на кутията на въздушния филтър както е показано на снимката за това искам помощ.

Не мога да видя, какво има на снимката, но ако е температурния сензор на въздуха (приложена скица) - със сигурност не е от него.
Изображение

Вто Сеп 13, 2011 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Изображение

ivalin написа:
незнам как се казва MAP или MAF senzor

http://www.scoobymods.com/maf-vs-map-in ... 48332&amp;

ivalin написа:
При мен имам датчик забоден точно пред дроселовата клапа

ако е с МАР
msa5t0123a27607.pdf
позиция 14 ( май )
ако е MAF, в първия линк

останалото и останалите няма да коментирам ( за сега ).

Вто Сеп 13, 2011 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
...Датчик за въздух.... това трябва да температурния датчик за входящия въздух, който е забоден във кутията на въздушния филтър.http://www.facebook.com/photo.php?fbid=237900526241857&set=a.237900372908539.63255.100000657343009&type=1&theater Тук се вижда от ляво на дроселната лкапа...

При мен на кутията на филтъра няма нищо както е показано на тази снимка http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater ... има един точно пред дроселовата клапа под двата кабела за свещите ( 4-ти цилиндър и другия не го виждам кой е...), който мисля, че е за топлия въздух (т. нар. MAF senzor ) и един от ляво на него под другите два кабела ( 3-ти цилиндър и другия, който и да беше там), а другия датчик, който незнам точно какъв е, но мисля, че е ( т. нар. MAP senzor ) и мери/следи за налягането в горивната система или нещо такова може би не съм съвсем точен, но ако съм на прав път в разсъжденията си помагайте и казвайте кой, какъв е и за какво служи, че да ги подлепям и, ако има възможност да ги сменя един по един, явно няма да стане без бой и жертви тази работа все пак имам предвид, че форю е на 250 хил. км. и 11 г., което би трябвало да значи, че всичко му е износено на предела на възможностите, в това число и електониката (сензори... мензори и т.н.) Направи ме луд тази гадина, а за какви пари става въпрос нама да казвам за сега ще се въздържа...

Сря Сеп 14, 2011 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
В момента актуалното състояние на форку е... Проблема с оборотите продължава да го има... ниските се появиха (незнам от къде и до кога... гаранция никаква, защото не е за първи път) има ги и ги поддържа нормално, не свети лампата за чека... Сменихме с нови кабелите за свещите и MAF senzora. Сега като тръгна и подам газ и тя забива, като, че ли залепва за пътя или все едно, че я дърпа някой назад... абе не върви... газ до дупка и пак не върви... по някое време се сети рипва и тръгва, но пък започва да прекъсва и лашка напред, назад... ужас... и майстора се видя в чудо... Давайте хипотези...?! Никой ли не се е сблъсквал с подобни проблеми?! Може ли да го прави това от бензиновата помпа... тя да не е в ред и всичко да идва от там, т.е. да не може достатъчно да нагнети и за това... как може да се провери тя?! Само със смяна с работеща ли или има и друг начин? Или пък да е от компютъра... нещо да се е побъркал и да се чуди какви команди да даде и от там да идва всичко?!

Чет Сеп 15, 2011 3:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като каза бензинова помпа....
Ми що да не може, ама незнам.... ако е каран с качествени горива едвали.
В България он кофти горива всякакво чудо се очаква, може да се е позадръстила, може и вода да има в резервоара.
Но при теб... много ме съмнява.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Сеп 15, 2011 3:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проверено ли е зацепването на ангренажния ремък?

Чет Сеп 15, 2011 6:49 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
... или 'пикаещи' дюзи?
там горивото не е мноого по-добро, не си въобразявайте.
варианти има хиляди.

Чет Сеп 15, 2011 8:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Ангренажен ремък добре, налягането на бензина супер...
Днес вече симптомите на форку са: на студено е добре и върви, но като позагрее и започва да прекъсва... Ха сега де...?! #-o Направи ме луд... вече започнах сам да си говоря... :smt131

Чет Сеп 15, 2011 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ivalin написа:
на студено е добре и върви, но като позагрее и започва да прекъсва.

дюза, караш ме да се повтарям.
имах подобен проблем и се разкатавах, докато въпросната дюза спря напълно. сега вия като куче. при мен е газова дюза, та колата се ползва на бензин без никакви ядове ( е, освен финансовите ).

Чет Сеп 15, 2011 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Искам да попитам къде се намира и какво представлява датчика за предварението и закъснението (при някои коли се казва датчика на Хол) според мен има най-голяма вероятност това предърпване и забиване да е от лоша центровка, т.е. от въпросния датчик... #-o :( Ако някой качи снимка или някакво друго материалче да се ориентирам ще съм много благодарен!

Нед Сеп 18, 2011 4:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом пали колата, значи най-вероятно са си наред тези датчици. Те са два - на коляновия и на разпределителния вал. С тях компютъра знае кой цилиндър на кой такт е и управлява запалването и дюзите, така че...
Датчик на Хол се казват заради принципа, на който работят, но то и други са на този принцип.

Нед Сеп 18, 2011 8:26 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
ОК BAlexandrov, щом така смяташ... доверявам се напълно и продължавам напред... ами т. нар. ламбда сондата (т.е. оксижен сензор ли, как точно се казва незнам), ако е ленива (остаряла) или зацапана... тя на катализатора ли, къде се намира.... може ли от нея да прави тези предръпвания и забивания...?! Утре смятам да питам майстора колко ще ме пореже за нов бензинов филтър и ако е по-достъпна цената направо да го сменяме макар, че той беше категоричен гледайки го, че видимо филтъра е добре и скоро е бил сменян от предния собственик... И накрая остават температурния датчик и датчик детонациите (knock senzor), но как да ги сменям наред като не ги показва и не ги отчита компютъра като грешка, а те са си доста скъпо удоволствие само така да ги смениш на принципа на изключването, за да си сигурен и да изключиш вероятността, че е от тях... :( :smt100

Нед Сеп 18, 2011 2:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами не знам какво да ти кажа... Даже не е ясно дали забива от бедна или богата смес или лоша искра... трябва си диагностика. Прочети пак мненията на колегите и едно по едно...
Ей ти тук имам ръководство и тук са обяснени как се тестват различните грешки, съответно датчиците...
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Fo ... A27486.pdf
Разгледай и околните директории...

Нед Сеп 18, 2011 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Горивната система е добре (замерено налягането с уред), кабели и свещи добре (сменени с нови NGK ) бобина добре, тествана с вода (cnock sensora) е замерен и смятаме, че е добре, а и компютъра не го засича като грешка... Т.е. бензин и ток има остава проблема да е в командите (датчици) При един от драйф тестовете, като подадох газ тя пак си забиваше, прекъсваше и придръпваше и точно тогава чух съвсем леко детонация (гръмна по-скоро изплющя в ауспуха), което ще рече закъснение май... сега тези чалъми ги прави като позагрее... Може ли да е от ламбда сондите (oxigen sensor)... примерно от първия преди катализатора, защото като го изключя и тя започва да пее...?!

Последна промяна ivalin на Вто Сеп 20, 2011 10:10 am, променена общо 1 път

Вто Сеп 20, 2011 2:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Възможно е...
Няма ли OBD2 четец този майстор?

Вто Сеп 20, 2011 5:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ivalin написа:
майстора смята, че е от ...?!

щом той смята, за какво е тази тема?
и без това тук се дават някакви насоки, които така и никой не вижда.

--------
абе, от известно време по родните 'технически' насочени форуми има масово налазване от разни кебекари монреалци, всичките са като един ....
това е само мое наблюдение, нищо лично.

Вто Сеп 20, 2011 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
... за какво е тази тема?
и без това тук се дават някакви насоки, които така и никой не вижда.
--------
абе, от известно време по родните 'технически' насочени форуми има масово налазване от разни кебекари монреалци, всичките са като един ....

Много съм благодарен на всички, които дават съвети в този форум, и с това помагат да се справим с проблемите си, че без тях сме загубени! Аз лично съм се съобразил с всеки даден съвет. Абе stupid_boy, незнам какво имаш предвид под "налазване", но, ако визираш мен като квебекар, монреалец или някакъв друг освен българин грешиш много! Това не ти прави чест, защото не ме познаваш и нямаш никакво право да поставяш националната ми принадлежност под съмнение! А, че към дадения момент живея тук това ни най-малко не променя факта, че съм единствено и само българин и точно за това търся помощ в български форум! Аз не отбелязвам в негативния смисъл на думата, че ти се пишеш за софианец...
ПП. От подписа ти
Цитат:
Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
видях, че си малко пообъркан и мисля, че те разбирам, споко не ти се сърдя за изказването по мой адрес!
Цитат:

Днес най-вероятно ще има развръзка на ситуацията и ако се оправи форку ще докладвам от какво и как, ако не продължаваме смело напред!

Последна промяна ivalin на Вто Сеп 20, 2011 3:35 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 20, 2011 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >