Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Помощ за избор на Субару 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: Subaru OUTBACK
Телефон: 0895687061
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
BrainStormeR написа:
10k лева са много за Форко 99 набор.

това фори не се продава , ако не си разбрал

Вто Яну 04, 2011 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 35
Автомобил: Reno Kango , мераклия за Outback
Нов фен
Отговори с цитат
http://www.subaru.bg/used-cars.php
Subaru Forester 2.0i 4Q #7 ... Да имаше толкоз парици :smt134

Пет Яну 07, 2011 12:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 35
Автомобил: Reno Kango , мераклия за Outback
Нов фен
Отговори с цитат
Привeт ;) Взех тази Тойота корола 1999 март-дизел 72 коня комби
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
(не точно тази но обявата е изтекла),даде ми 5.8 /100 с постоянно включен климатик за 260 км.от които 70 магистрала със 120-140км/ч...мааалко малък багажник и слаб мотор,но за сега да вържем положението...не се отказвам от СУБАРУ и да поокопитим дечурлигата и ще видим .. Поздрави ! :smt026

Пон Сеп 19, 2011 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: BMW
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги,

Моля модераторите за извинение ако поста ми не е на правилното място!

В момента карам BMW E46 320i 2.2L 170ps. 2004 година, но се усещам, че почвам доста да се заглеждам по Субару Аутбек 2.5 мотор 165кс. 2004+ година.

Никога не съм бил фен на комби, но този екземпляр наистина ми харесва и през главата почнаха да ми минават разни стрелковати мисли за промяна :)

Чета доста противоречиви мнения относно качеството на използваните материали за тови модел Аутбек който на мен ми харесва и разбира се го сравнявам с това което карам в момента защото чесно казано не ми се иска да жертвам удоволствието от шофирането на BMW.

Може би звуча малко хлапашки незнам... не съм карал до сега нито съм се возил на Субару и може би това ми е проблема, но преди да се метна през глава да търся моята кола бих искал да Ви помоля за коментар м/у тези 2 автомобила.

Имам няколко терзания за които бих искал да Ви помоля да коментирате и те са:

1. Качество на използваните материали м/у 2те марки (полудявам ако нещо по купето ми скърца, било то пласмаса или таблото или каквото и да е било)
2. Поддръжка?
3. Разход на гориво (При BMW-то за момента и при положение, че е автомат 5АТ градско ми е около 11 - 12.5 при нормално каране - не съм фен на юркането - а извън градско както и да карам повече от 8.3 максимум 9.0 и то при зверско шофиране Варна - София не ми е давало)

И още нещо... не съм off-road тип човек и едва ли ще хукна да се боря с калните пътища или да си правя експерименти до къде може да ме качи колата така, че колко добъра off-road машина е Субару няма да ми помогне да взема решение :) Въпреки, че може би е друго усещането да знае човек, че може да разчита на машината без значение какъв пътя в посоката в която е тръгнал :)

Та така... харесва ми като визия и чувам добри отзиви от хората за Аутбек-а, но дали е моята кола?

Предварително Ви Благодаря за коментарите!

Пон Сеп 26, 2011 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Качеството на материалите е достатъчно добро. Дори след каране през терени, където бавареца , ако мине ще се разпадне, пак няма скърцане.
Поддръжката няма да е повече. Все пак пари си трябват :-D . Пример: съединител с маховик - към 2 хилки, централен диф - около 1300 кинта. Те не се сменят всеки ден де, пък и при автомата е по-различно. Лагер - главини по около 200 лв. Спирачни дискове с накладки - около 5-600лв. Тук избора е по-голем де. Като цяло обаче е надежден автомобил.
Разхода на гориво може и да ти е по-голям с около литър - два, а може и не. Зависи от стила на каране.
Возията е твърдичка обаче. Ако ще караш предимно по асфалт, по-добре Легаси.

Пон Сеп 26, 2011 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
bobeck написа:
Качеството на материалите е достатъчно добро. Дори след каране през терени, където бавареца , ако мине ще се разпадне, пак няма скърцане.
Поддръжката няма да е повече. Все пак пари си трябват :-D . Пример: съединител с маховик - към 2 хилки, централен диф - около 1300 кинта. Те не се сменят всеки ден де, пък и при автомата е по-различно. Лагер - главини по около 200 лв. Спирачни дискове с накладки - около 5-600лв. Тук избора е по-голем де. Като цяло обаче е надежден автомобил.
Разхода на гориво може и да ти е по-голям с около литър - два, а може и не. Зависи от стила на каране.
Возията е твърдичка обаче. Ако ще караш предимно по асфалт, по-добре Легаси.

БМВ-то 3ката не е с най-меката возия също така, че това не ме тревожи особенно освен ако не е нещо фрапантно... а за Легасито което ми препоръчваш да гледам? пак ли 2005-2006 година?

Това например? -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Или може би това? -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Този последния бая Субару-та има... даже и гаранция раздава като стой та гледай :)

П.П. Тези цени реални ли са горе долу... да знам поне кое да ходя да гледам ... километрите силно се съмнявам да са реални ...

И въобще каква е нормалната цена за качествен запазен екземпляр на това което търся?

Пон Сеп 26, 2011 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ми коя година си решаваш ти, според парите. Първото дет си дал е американско... има някои особености.
Второто е от Бай Петко...потърси от форума инфо. За тая цена бих ти продал мойта :smt129 . Ма е на 172 000 км, не на 82К :giggle:
Виж пазара по Европа и се ориентирай за цени. В крайна сметка си зависи от търсенето и предлагането.

Пон Сеп 26, 2011 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Избягвам да давам много мнения, но да си кажа моите впечатления. Те са от 3.0 R 5AT Outback MY2004. Изказвам мнението си от личен опит, само с този автомобил, не съм имал друго Субару, карал съм няколко, но за кратко, така, че може да се разминава с мнението на останалите колеги. Все още не съм имал и зима с колата, та мнението ми ще е доста обективно.

За качеството на материалите - мисля, че е доста добро, по мое мнение по-добро от на Трибека например. Няма твърди пластмаси нито по таблото, нито някъде другаде. (в доста автомобили от тези години, таблата са им откровено пластмасови). В интерес на истината, обаче (поне моята) потропва и поскърцва, възможно е разбира се да се дължи на "кадърен" монтаж и демонтаж, нямам информация предишния собственик какво е правил по колата и как я е поддържал и експлоатирал. Барчето между седалките и подлакътника доста потропват.

Разхода на гориво - при моя 3.0 литров, градско трудно може да падне под 15(дори май е невъзможно), като без проблем стига до 18-19 л./100 км. При 2.5 предполагам, че при по-кротко каране, може да се свали до 13, но при повечко газ, ще стигне моя разход мисля. Извънградско - много зависи - ако караш по първокласен път, а не магистрала със скорост около 90-110 км/ч., 3.0 дава около 9 разход. До морето и обратно при 150-160 км/ч на магистралата и 100-110 км/ч след нея - около 11.5 л/100 км. Градският разход е доста висок, според мен конкурентите постигат по-ниски разходи с подобни модели и кубатури.

За поддръжка не мога да кажа, т.к. не съм правил нищо освен смяна на масла и филтри - цените са доста нормални - оригинален маслен филтър за 19 лв. за БМВ-то няма откъде да си купиш :) Митове и легенди, останали от преди 10 години са, че японските коли са скъпи за поддръжка. Има достатъчно хора - и в този и в други форуми, които доставят оригинални резервни части на доста разумни цени.

Возията не бих я определил като много твърда. Бих казал, че е нормална, все пак не е с въздушно окачване, доста голям клирънс има и ако е по-мека, ще е нестабилна доста по завоите. Е46 вози доста по-твърдо.

Офроуд възможностите са наистина впечатляващи и дори и да не си фен на офроуда, ще ги оцениш, гарантирам ти. Първо, спираш да мислиш за дупките, които са навсякъде в София. Второ, наистина е добре да знаеш, че можеш да стигнеш почти навсякъде, особено зимата и особено сравнено с автомобил със задно задвижване.

Има известни нещаа, които, като човек свикнал с комфорта на БМВ, може би ще те дразнят.
Например - няма комфорт модул, управляващ ел. стъклата - не се вдигат при заключване, а още по-дразнещото е, че трябва да си на контакт, за да ги вдигнеш. Не става дори и веднага, след като си загасил двигателя - просто трябва да си на контакт.
Когато задържиш копчето за увеличаване/намаляване на звука от волана, аудиото не реагира - трябва да "помпаш" копчето за да увеличиш/намалиш.
При гасене на двигателя, осветлението вътре не се включва, трябва да отвориш вратата. Климатика има малко странно управление. CD changer-a няма CD Text. "Панорамния" таван, или по-скоро двойния шибедах е прозрачен, не са се сетили да го затъмнят и е малко неизползваем през деня, ако не го затъмниш. Освен това при отворена само малката част и скорост над 90 км/ч не се седи в колата.
Това са все много дребни неща, които спират да правят впечатление и на много колеги може да се стори смешно, че ги споменавам, но са факт и човек, който е свикнал на високия комфорт, който несъмнено БМВ предлага, може да се разочарова от марката. Аз понеже бях Тойота-джия и свикнах по-лесно и по-бързо с повечето неща.

Друг основен и много дразнещ недостатък са много бавните автоматични скорости - мисля, че не е само при мен, просто реагират бавно особено при превключване на по-ниска предавка и kick-down. Това е доста осезаемо и докато свикнеш, доста дразнещо. Незнам как е при моделите след 2007 със SI drive и "перките" на волана и дали изобщо има разлика в скоростните кутии - колегите с такива да кажат.

Иначе - на 230 000 км. при не много ясна предишна експлоатация и поддръжка, колата е бетон - няма звук по предница, задница, повечето неща са си тези от завода и по-интересното - няма лампа в интериора, която да не свети - по врати, волан, навсякъде. Засега съм много доволен, въпреки изброените недостатъци и чакам с нетърпение зимата, за да стана истински фанатизиран фен на марката. Бих казал, че поне на този етап, бих сменил Аутбека единствено за Outback 2.5 XT MY2007+ или Impeza WRX Estate AT, защото там възможностите за добавяне на кончета са огромни.

Надявам се да съм бил полезен и обективен. :) :sti: :sti: :sti:

Вто Сеп 27, 2011 12:20 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако във Европа продаваха Оутбек седан тогава това щеше да е твоята кола на 100%, но сега трябва да се задоволиш със по-удобната и практична версия :-D :smt129
Аутбека не е еталон за комфорт на возене, обаче е чувствително по-добър от Е46, аз бих го поставил между него (Е46) и Е39
Материалите в Субарата по-принцип са добри, поддържа се ниво във всички модели и дори моята Импреза, дето е на възраст и пробег не се чува. Хората са предубедени по отношение на японските коли, обаче 20 годишна Honda Civic гък не казва в дупките за разлика от симфоничния оркестър в Голф 4
Относно цената на съединиеля комплект с маховика искам да кажа, че е такава за всички производители от тия години. Ако не си се интересувал, аз питам и за спорта само. Демпферния маховик струва скъпо, ако е заминал. И за БМВ, и за Нисан, Пежо.....по-скъпо може, по-малко няма да е.
И задължително отивай да караш Аутбек или някакво друго Субару, щото във тая марка любовта идва след карането, не от снимки и списания.
PS. Субаруто е много повече "The Ultimate Driving Machine" от притежателя на слогана :smt023 :smt023
Като заговори за удоволствие от шофирането просто нямаше начин да не ти го кажа.

six_stars написа:
Има известни нещаа, които, като човек свикнал с комфорта на БМВ, може би ще те дразнят.
Например - няма комфорт модул, управляващ ел. стъклата - не се вдигат при заключване, а още по-дразнещото е, че трябва да си на контакт, за да ги вдигнеш. Не става дори и веднага, след като си загасил двигателя - просто трябва да си на контакт.
Когато задържиш копчето за увеличаване/намаляване на звука от волана, аудиото не реагира - трябва да "помпаш" копчето за да увеличиш/намалиш.
При гасене на двигателя, осветлението вътре не се включва, трябва да отвориш вратата. Климатика има малко странно управление. CD changer-a няма CD Text. "Панорамния" таван, или по-скоро двойния шибедах е прозрачен, не са се сетили да го затъмнят и е малко неизползваем през деня, ако не го затъмниш. Освен това при отворена само малката част и скорост над 90 км/ч не се седи в колата.
Това са все много дребни неща, които спират да правят впечатление и на много колеги може да се стори смешно, че ги споменавам, но са факт и човек, който е свикнал на високия комфорт, който несъмнено БМВ предлага, може да се разочарова от марката. Аз понеже бях Тойота-джия и свикнах по-лесно и по-бързо с повечето неща.

Комфорт модула е нещо, което може да се добави за дребни парици, но то пак е въпрос на вкус. Относно контакта - на Тойотата не бяха ли пак така? Всички японски коли, които знам са на тоя принцип. И мен ме подразва от време на време, обаче като се сетя, че никога не създават проблеми и мирясвам.

Вто Сеп 27, 2011 12:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Колега @six_stars, много Благодаря за изчерпателния отговор... доста от въпросите които ме интересуваха си засегнал.

Незнам дали биха ме дразнили тези по-скоро липси от колкото недостатъци...общо взето д**е знае 2 и 200 та май наистина ще трябва да седна в една такава красавица и да прецения сам за себе си.

Това което ми прави лошо впечетление е очевадната липса на динамика сравнено с БМВ-то например липсата на адекватни АСК ... не разбирам как на 3 литров мотор който е над 170кс. можеш да сложиш 4АСК, както и разхода който е WOW сравнено дори с 3 литровия бензин при немците, а да слагам газ някак си не ми е по стила освен ако не е фабричен.

Да определено ме блазни и възможността за офроуд предизвикатествата, но едва ли това ще е решаващото...

Благодаря колеги за изчерпателните отговори!

Вто Сеп 27, 2011 7:36 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Автомата на 3.0 е 5-степенен с manual mode.
Освен това едва ли харчи с повече от литър в града при еднакви условия (тегло, климатик) с конкуренцията.....да не забравяме все пак перманентното задвижване на двата моста. Щом Трибека може да харчи 9/100 извън града, значи не е толкова зле положението. Проблемите идват от десния долен крайник.

Вто Сеп 27, 2011 7:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Това с разхода също не е съвсем така.
Ако сравняваме 2,5 литрови, AWD-та, комбита, автоматици, от около 2004 година, нещата изглеждат точно обратното. Сега ще кажете, че това са заводски данни и в реалността е различно, но в случая сравняваме едни заводски данни с други...така че вие сами си правете изводите при условие, че Аудито и БМВто са с по-малък клиренс, което значително подобрява разхода и аеродинамиката...
БМВ
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1259.html
Ауди (дори не е куатро)
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/795.html
Субару
http://www.subaru.de/fileadmin/download ... back04.pdf

Сега, друга бира е, че при Ауди и БМВ има по-богат избор на двигатели...

Ето и нашенската реалност при Субару, в тази таблица сме събирали данни за разхода на колите от нашия форум
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... =en#gid=10

Вто Сеп 27, 2011 8:37 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ето това е нещо което определено ме блазни - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

245кс. данъка му сигурно ще е над 500лв. :roll:

Предполагам @Impreza94 за този мотор имаш предвид, че е 5АСК?

Вто Сеп 27, 2011 8:42 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
krass написа:
Това с разхода също не е съвсем така.
Ако сравняваме 2,5 литрови, AWD-та, комбита, автоматици, от около 2004 година, нещата изглеждат точно обратното. Сега ще кажете, че това са заводски данни и в реалността е различно, но в случая сравняваме едни заводски данни с други...така че вие сами си правете изводите при условие, че Аудито и БМВто са с по-малък клиренс, което значително подобрява разхода и аеродинамиката...
БМВ
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1259.html
Ауди (дори не е куатро)
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/795.html
Субару
http://www.subaru.de/fileadmin/download ... back04.pdf

Сега, друга бира е, че при Ауди и БМВ има по-богат избор на двигатели...

Ето и нашенската реалност при Субару, в тази таблица сме събирали данни за разхода на колите от нашия форум
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... =en#gid=10

Ето това така като гледам са едни поносими показатели, но пък тук падаме в годината ...Outback 2004 Бензин EJ25 165 4ск Автоматична Варна 10.2 10.2 8.2... за София с литър отгоре горе долу...Само незнам дали тази модификация я има с ръчни скорости...там определено поне литър 2 надолу е разликата (изхождайки от немците)

Вто Сеп 27, 2011 8:48 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ами има я ;) Аз обаче гледам среден разход само. Не засичам градско и извън. Та при мен е 10-ка. Ако караш до 110-120 км/ч е около 8. Нагоре вече е двуцифрено число :-D

Вто Сеп 27, 2011 9:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има 2,5 с ръчни скорости, на колегата Bobeck е такъв, но както ще видиш в третия линк, разхода на АТ и МТ е идентичен.
Аз съм с по-стария модел Аутбек, който харчи повече и на газ съм 10,5-11,5 извън градско и 14-15 градско, на бензин положението при мен е с 1,5-2 литра надолу.

Вто Сеп 27, 2011 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Точно това е най-дразнещото - липсата на динамика или по-точно недостатъчната на моменти динамика. Това се дължи на скоростната кутия, като незнам дали няма някакъв ъпдейт, който да пооправи проблема. Със сигурност се свиква и като знаеш какво може колата, спира да прави впечатление.
Иначе за вървене - върви, при това доста. 230 км/ч на спорт режим още на 4-та предавка, повече не посмях, но имаше още много газ :)))

Данъка след 5-тата година от първоначалната регистрация е 400 лв. Пркди 5+тата - 800.

Да не звучи като че не съм доволен от колата-напротив, много пасва на стила ми на каране и лайвстайла - желанието ми е да изкажа обективно мнение като пресен субарист, преди да е паднал снега и да :sti: ми се е размътил мозъ :sti: ка хахах

Вто Сеп 27, 2011 9:18 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От всичко казано до тук повече ми звучи Субару като за 2ра кола за екстремни условия или като резервна, но не и основна Every Day Car. Някак си не ми се връзват сметките и то не само от финансова гледна точка.

Да не говорим и, че в БГ с тези данъци могат само да те откажат да купуваш по-нова кола... сори ама 800лв. данък защото колата ти е по-нова от 5 години си е гавра на фона на пътищата които имаме...а от друга страна се губи удоволствието от шофиране знаейки, че под капака имаш едва 100 - 120кс.

Ни така ни така...

Вто Сеп 27, 2011 10:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами, ако те притеснява данъка, вземи си 2,5 165 коня.
А ако искаш да е AWD с динамика, вземи си Форестър турбо с ръчни скорости.

Вто Сеп 27, 2011 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
\:D/ viewtopic.php?f=12&t=9572 с ей това ще имаш динамиката, която искаш! :)
Иначе съм съгласен с колегите.
При мен има тракания на това-онова, но моето купе е много захабено и с най-малкото екстри.
2.5 е тромава и сравнително бавна. Все пак си е голяма семейна кола :)
Но пък важи и това, което Красс каза :)

Вто Сеп 27, 2011 10:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >