Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Преминаване през валци с МТ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Привет на всички!
Темата за минаване на преглед през валците за АТ е разисквана и всичко е ясно!
Изчетох я!Слагаш бушончето,където му е мястото,изключва се задния мост и всичко е ок, все едно си с кола с предно предаване.За теглене на АТ или репатриране същото.
За МТ колегите от форума изброяват пунктове,където имат необходимата техника (валци),които са пригодени за автомобили,на които не може да се изключи единия мост.
Другия вариант-повдигане на единия мост на крик!
Дотук ясно!!!
Хайде колегите,които са регистрирали автомобили с МТ в КАТ София да споделят там как се справят,защото тези валци са откакто се помня като шофьор т.е. 18 години и не вярвам да са пригодени за автомобили като тези,които споменавам.
Предстой ми регистрация на моето субару,защото още си е с немските номера и този въпрос възниква при мен и не мога да си дам отговор.
Предишното субару,което регистрирах в КАТ ме накараха да го кача на валците и,когато преглеждащия ги задвижи задния мост почти вадеше предния от самите валци и колата започна да прави нещо като усукване!
Очевидно беше,че нещата не са както трябва,почудиха се малко проверяващите,накараха ме да извадя колата от валците,питаха ме дали са ми добри спирачките,излъгаха нещо машината и ме пуснаха.
Да ама този път ако не се съгласят на този вариант...?
Регистрирал съм и други автомобили с марката субару преди това,но не мога да се сетя как е протекъл прегледа.
Идеята ми е да споделите как се минава такава кола?
Тук не става въпрос да "почерпя"нещо за да ме пуснат,а за легалния и нормален начин за такъв автомобил.
Благодаря!

Съб Окт 01, 2011 2:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Регистрирах преди месец и половина Аутбек в КАТ София. Доста преди това, попитах за валците по е-майл пак в КАТ и получих официален отговор, който за съжаление казваше само, че за да отговорят по същество било необходимо да знаят марката и модела на колата (естествено, бях ги описал във въпроса си!?).
Когато ме поканиха на канала обясних, че тази кола не може да се тества на валци само за една ос, нито да се поставя другата във въздуха. Прегледаха двигателя, свериха номера и инспектираха отдолу на канала. Това беше всичко - валците се прескачат.
Обаче при теста за единична съвместимост (или хомологация) във фирмата "Технотест" - качиха на валци и въпреки предупреждението ми, пускат за няколко секунди стенда. Твърдят, че знаят какво правят.

Съб Окт 01, 2011 9:47 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
при мен в кат също опитаха да го пуснат, нищо че изрично ги предупредих и почти категорично отказах да я сложа на валците. без това нямало минаване. рекох, щом няма, качвам я, ама ако ми повредите колата, вие ще я оправяте ( което си е лаене на вятъра, естествено че те няма да я оправят, нито пък че изобщо им пука какво съм им казал ). опитаха да я врътнат, не става. дори единия се надвесе вътре да търси как се отцепва задния мост! бе няма бе човек, постоянно е зацепен! е, ми добре тогава, айде давай напред.
та така се минава кат.

Съб Окт 01, 2011 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пуснах темата,защото не може да няма система,уреди,начин в КАТ,в който и да било град да се минават автомобилите ни без да се трошат!
Това не е единствената марка с такова задвижване- honda CR-V,mitsubishi outlander,и още доста!
Отново казвам,че идеята,когато пусках темате е да разберем за легалния и технически нормалния (пригодени валци или система) за въпросния тест!
Ако има колеги,които имат повече информация или мнение,моля да пишат!
Пак казвам,че темата за АТ е разисквана и е ясна,дайте сега да разискаме и за МТ!
Как така ще минаваме на КАТ като убеждаваме служителите там чрез тест на личните ни автомобили на валците, а евентуалните последици си остават само за наша сметка!
След като тези автомобили са одобрени за продажба и употреба в България и органа,който ги регистрира е КАТ,то следователно е длъжен да усигури необходимата техника за това.
Хайде нека колегите с МТ споделят как са си регистрирали колите.

Съб Окт 01, 2011 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ами колега, аз съм с механична скоростна кутия и ти казвам как минах по легалния и официален начин от там. технически не е точно нормален и коректен, но това са им възможностите. поне до преди година и половина, но не ми се вярва нещо да се е променило.

Съб Окт 01, 2011 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ами в такъв случай нека официално регламентират това,че въпросните автомобили не се качват на валци поради липса на техника и да не ни се налага да убеждаваме,предупреждаваме,разясняваме и т.н. на служителите.
Как така ще съществуват такива автомобили и няма да е ясно как минава на въпросните тестове и това няма да бъде официално регламентирано? :shock: :shock:
Мога да Ви кажа как се минава такъв автомобил в Норвегия ама кога ще ги стигнем?
Не е трудно да си отговоря на въпроса защо ме е срам да се нарека българин,ама това е друга тема.Сега покрай събитията в Катуница да не бъда обявен за расист!
Да живее етническия мир и ромите,а те нека ни газят децата!!!
Извинявам се отнесох се,но темата за мен е много болезнена!

Съб Окт 01, 2011 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Off topic! Просто цар Киро не клекна на Бат Бойко с обещани гласове и затова го налазиха. Иначе той стана Цар по Костово време! От тогава циганите не плащат ток , щото дават гласове. Смятам , че на всекиго са ясни тези факти! Заслужаваме си Цар Киро

Съб Окт 01, 2011 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
при мен в кат също опитаха да го пуснат, нищо че изрично ги предупредих и почти категорично отказах да я сложа на валците. без това нямало минаване. рекох, щом няма, качвам я, ама ако ми повредите колата, вие ще я оправяте ( което си е лаене на вятъра, естествено че те няма да я оправят, нито пък че изобщо им пука какво съм им казал ). опитаха да я врътнат, не става. дори единия се надвесе вътре да търси как се отцепва задния мост! бе няма бе човек, постоянно е зацепен! е, ми добре тогава, айде давай напред.
та така се минава кат.

Същата работа беше и с мен.Казаха ми:Не я ли качиш,няма минаване
Слава богу,всичко мина нормално

Нед Окт 02, 2011 7:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 325
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Във Варна технопунктът на СБА е оборудван с такава система - качват предния мост на валяците и ги пускат,но в различна посока,така не товарят средния диф.По същият начин и на задния мост.

Нед Окт 02, 2011 8:33 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
във варна в СБА ли си регистрирате колите? темата е за регистрация, за прегледи има друга тема.
не се заяждам, но ако говориш за преглед, информацията ти ще бъде по-полезна в другата тема. тук няма да бъде намерена при нужда. ако говориш за регистрация, значи точно тук и е мястото. просто не става ясно, поне за мен.

Нед Окт 02, 2011 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При регистрацията в кат И мен ме накараха да я кача на валяци, но не седях аз зад волана а бях с човек. Когато я качиха на валяците му повторих няколко пъти че е постоянно 4х4 и не се спира. Каза ми че имали някаква система за 4х4 (после разбрах че имало система едното колело да се върти напред другото назад) направи 2-а опита за по 2 сек. от които единия път колата се напъна да излиза от валяците и ме пуснаха. Няма последствия (поне за сега и дано и за напред) но 2-ри път не смятам да минавам преглед по този начин, щом нямат техника по добре по 2-я начин.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Окт 02, 2011 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В КАТ-Пловдив нямаше такива валци, както съм писал и в другата тема, поне до преди две години, казаха джиповете с 4Х4 вдясно, а в левия канал минаваха на валяците, огледаха само VIN-a и осветлението.Дори им казах им скромно само: - В каютата ще проверите ли осветлението, че не знам, къде е крана. :-D Тогава и хал хабер си нямах, че може да стане някаква изцепка. Ако не им изглежда на "джип" :smt129 напрово си отнесъл плувката. Че докато чаках за номера гледах, как ги тормозят другите по 3-2 минути на ос. :lipseal:

Последна промяна Yco на Нед Окт 02, 2011 1:31 pm, променена общо 1 път

Нед Окт 02, 2011 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За тия от вас обаче, които имат LSD и отзад номера със различните посоки не минава, директно ще го прекуцят. Отпред ще мине, но като качите задницата - проблем.

Нед Окт 02, 2011 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега impreza 94,би ли разяснил какво по-точно искаш да кажеш,че аз лично не те разбирам?
Благодаря!

Нед Окт 02, 2011 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
За блокаж и на задния диференциал говоря. За тези, които имат. Не знам дали мога да го напиша по-разбираемо, ако иска някой друг да опита.

Нед Окт 02, 2011 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По темата има доста изписано - Субару със МТ не трябва да се качва на валци без те да са предвидени за 4х4(противоположно въртящи). Според моя опит в КАТ София не правят проблем стига да им се обясни, но предполагам зависи на кого попадаш. Моят съвет е да не си качвате колите в никакъв случай, въпреки че в повечето случаи няма да има проблем - или няма да ги задвижи, или ще колата ще прескочи валците. По същата причина е абсолютно забранено МТ да бъде теглено с пътна помощ с вдигната прендница.

И този проблем не касае 90 % от колите с 4х4, т.к. те са базирани на предно предаване - Аутлендър и производните, CRV, SantaFe, и всички други СУВ-чета без Субару и Витара. :smt023

Нед Окт 02, 2011 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А при кои модели и модификпции го има този LSD диф. Моят аутбек има ли го?

Нед Окт 02, 2011 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Твоя със сигурност има.

Нед Окт 02, 2011 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 282
Автомобил: Legacy 2.0 GL 97г.
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В КАТ-Пловдив 2 пъти съм регистрирал кола, втората е субаруто което карам в момента и нито един път не са ме пускали на валците, само преглеждат вин номера да ли отговаря, светлините и толкова.

Нед Окт 02, 2011 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Моето legacy е 2001 година.Ще ми кажете ли дали има въпросния LSD диференциал?

Нед Окт 02, 2011 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >