Отговори на тема стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 104  >
 Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари? 
Автор Съобщение

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
много пъти съм го казвал
вариантите за автомобил от тук са три
първи - кола на около половин милион километра
втори - кола с удар на стотина хиляди
трети - и с удар и на много километри

ако можеш да уцелиш втория вариант е най-добре

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Окт 14, 2011 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 202
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
позволявам си леека редакция на класацията ти. Надявам се да не ми се разсърдиш или да ме съдиш за авторските ти права.

първи - кола на около половин милион километра
втори - кола на малко години(2 до 5) неудряна на реални 100 000км
трети(бивш втори) - кола с удар на стотина хиляди
четвърти - кола на 5 до 8/9год на реални около 200 000 +/- 15/20 000
пети(бивш трети) - и с удар и на много километри

ако можеш да уцелиш втория или четвъртия вариант е най-добре

Пет Окт 14, 2011 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Значи явно още не съм дорасъл за Субару :) Нищо някой ден може и да забогатея

Пет Окт 14, 2011 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Nachev, не се отказвай толкова бързо. Лесно е да кажеш старата кола е гадна, новата хубава. Аз обаче не съм на това мнение. Важно е какво е техническото състояние на колата. Проблемът при Субару е, че няма голямо предлагане, както е с другите марки и е нужно търпение , за да намериш твоята кола на добра цена. Истината е, че хубаво Субару на изгодна цена се продава бързо. Тези , които стоят са или нереално скъпи или с доста дефекти.
Бъди по-търпелив, изчакай и следни офертите. Вече имаш база за сравнение и когато се появи добрата кола ще я познаеш и вземеш за един ден. :smt023

Пет Окт 14, 2011 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Nachev, не се отказвай толкова бързо. Лесно е да кажеш старата кола е гадна, новата хубава. Аз обаче не съм на това мнение. Важно е какво е техническото състояние на колата. Проблемът при Субару е, че няма голямо предлагане, както е с другите марки и е нужно търпение , за да намериш твоята кола на добра цена. Истината е, че хубаво Субару на изгодна цена се продава бързо. Тези , които стоят са или нереално скъпи или с доста дефекти.
Бъди по-търпелив, изчакай и следни офертите. Вече имаш база за сравнение и когато се появи добрата кола ще я познаеш и вземеш за един ден. :smt023

много си прав,така е

Пет Окт 14, 2011 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
kokinio написа:
Според мен ти приятелю Начев след като си навит да дадеш 8000лв за стар 10/12 год. Форестър пристигнал по неведоми пътища в нашата татковина и с дълга и неясна история като на труженичка от Плас пигал в предпенсонна възраст, и след като го купиш щеш не щеш ще дадеш още минимум повярвай наистина минимум поне около 2500-3000 лв за да го докараш до прилично състояние за да можеш да се радваш на възможностите му, а не само да казваш че имаш Форестър,значи си узрял за по нов на по малко години и в мнооого по добро състояние. Това е моето скромно мнение.
:waste:

Не че се заяждам но ти явно не знаеш какво е да имаш 8000-9000 лв и нито стотинка повече и да искаш да си купиш кола

Не е задължително да дадеш още 2500-3000 лв за да го докараш в прилично състояние или поне аз засега не съм ги дал.Риск с кола на старо винаги има. Знам за кола на 3 г. от средния клас която и се прецака съединителя и маховика а ремонта и беше 4000 лв. Това че си дал с няколко хиляди повече не значи че си застрахован от скъпи ремонти

Пет Окт 14, 2011 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
rado25 написа:
kokinio написа:
Според мен ти приятелю Начев след като си навит да дадеш 8000лв за стар 10/12 год. Форестър пристигнал по неведоми пътища в нашата татковина и с дълга и неясна история като на труженичка от Плас пигал в предпенсонна възраст, и след като го купиш щеш не щеш ще дадеш още минимум повярвай наистина минимум поне около 2500-3000 лв за да го докараш до прилично състояние за да можеш да се радваш на възможностите му, а не само да казваш че имаш Форестър,значи си узрял за по нов на по малко години и в мнооого по добро състояние. Това е моето скромно мнение.
:waste:

Не че се заяждам но ти явно не знаеш какво е да имаш 8000-9000 лв и нито стотинка повече и да искаш да си купиш кола

Не е задължително да дадеш още 2500-3000 лв за да го докараш в прилично състояние или поне аз засега не съм ги дал.Риск с кола на старо винаги има. Знам за кола на 3 г. от средния клас която и се прецака съединителя и маховика а ремонта и беше 4000 лв. Това че си дал с няколко хиляди повече не значи че си застрахован от скъпи ремонти

Знам какво е да нямаш достатъчно пари за да си купиш колата която искаш!!! За съжаление знам и какво е да нямаш достатъчно пари и да си купиш и мноого по необходими неща от кола. Не съм паднал с последния дъжд колега нито имам вуйчо владика и т.н. Решението по темата след като нямаш достатъчно пари да си купиш модела от марката която искаш е просто според мен,ако наистина държиш колата ти да е от марката СУБАРУ като за начало си взимаш по евтин модел и като пораснеш достатъчно финансово ако наистина СУБАРУ ти е в сърцето си взимаш модела който искаш но без да правиш компромис заради недостатъчно средства да взимаш дрънгел!!!
Искам да е ясно на всеки прочел постовете ми, че не искам да обиждам или засягам никого нито на финансова нито на личностна основа, просто исках да кажа на лутащите се и обикалящи БГ от джамбазин на джамбазин(което също струва пари и време) в търсене на чудото евтин,запазен и технически читав Форестър,че вероятността клони към 0%. Така ако се вслушат вдумите ми и си преразгледат концепцията по въпроса,ще се предпазят от още излишни пътни и времеви разходи,а и от чакащите ги разочарования свързани с тях.

Последна промяна kokinio на Съб Окт 15, 2011 12:19 am, променена общо 1 път

Съб Окт 15, 2011 12:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:beer02:

Съб Окт 15, 2011 12:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен успешната покупка е въпрос на търпение, търпение и пак търпение. Неминуемо идва един момент, в който се появява твоята кола. И тогава трябва да се действа бързо. Да споделя моята история:
Имам малка фирма за едни апарати, които не всеки е чувал. Субару искам да карам от 2007-а. Тогава си мислех, че искам да го взема нов. Но уви 70/80000 лв. за нов дори и на лизинг не можеше да си го позволя. Затова си взех нов форд S-MAX. Хубава кола, голяма, не много бавна (даже доста бърза) и т.н. На третата година осъзнах, че трябва да си странен тип гъзар или яко богат за да си купуваш нови коли и само за гъдела да скъсаш ти найлоните от седалките и да пръднеш първи в колата, да губиш 30% от стойността и на първия ден след покупката. За три години резултата в километража тук беше 143000 (забележете в Бг, а си правете изводите за 10г. кола в Германия). след това твърдо реших да е форестър турбо. И се почна чакането на вярната обява. 3-4 месеца гледах, писах, питах и накрая се появи моя форестър 2.5 ХТ, 2008 г. на 44000 км, купен от Субару БГ 04.2008 (форда беше 02.2008 на 143000). цена 25000 лв с ддс при цена нов тогава 67000 (инфо от търговеца, който го е продал по онова време). Пак е на лизинг, но вече вноската е по-малка.
Така че моето послание до всички, които искат Субару и имат някой лев в джоба, е да не се бърза и търпеливо да се изчака точната обява.
Успех на всички търсещи и горе главата.

П.С. моето субару има мисия да стане най-бързото Форестърче в БГ. ма пак няма да се бърза и ще се прави само с доказали се части (турбини, окачване, дюзи, помпи, бутала, лагери, кулери и много други)

Съб Окт 15, 2011 5:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Soflab написа:
Според мен успешната покупка е въпрос на търпение, търпение и пак търпение. Неминуемо идва един момент, в който се появява твоята кола. И тогава трябва да се действа бързо. Да споделя моята история:
Имам малка фирма за едни апарати, които не всеки е чувал. Субару искам да карам от 2007-а. Тогава си мислех, че искам да го взема нов. Но уви 70/80000 лв. за нов дори и на лизинг не можеше да си го позволя. Затова си взех нов форд S-MAX. Хубава кола, голяма, не много бавна (даже доста бърза) и т.н. На третата година осъзнах, че трябва да си странен тип гъзар или яко богат за да си купуваш нови коли и само за гъдела да скъсаш ти найлоните от седалките и да пръднеш първи в колата, да губиш 30% от стойността и на първия ден след покупката. За три години резултата в километража тук беше 143000 (забележете в Бг, а си правете изводите за 10г. кола в Германия). след това твърдо реших да е форестър турбо. И се почна чакането на вярната обява. 3-4 месеца гледах, писах, питах и накрая се появи моя форестър 2.5 ХТ, 2008 г. на 44000 км, купен от Субару БГ 04.2008 (форда беше 02.2008 на 143000). цена 25000 лв с ддс при цена нов тогава 67000 (инфо от търговеца, който го е продал по онова време). Пак е на лизинг, но вече вноската е по-малка.
Така че моето послание до всички, които искат Субару и имат някой лев в джоба, е да не се бърза и търпеливо да се изчака точната обява.

П.С. моето субару има мисия да стане най-бързото Форестърче в БГ. ма пак няма да се бърза и ще се прави само с доказали се части (турбини, окачване, дюзи, помпи, бутала, лагери, кулери и много други)

=D> Браво за търпението =D>

Съб Окт 15, 2011 7:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Soflab- написа: Според мен успешната покупка е въпрос на търпение, търпение и пак търпение. Неминуемо идва един момент, в който се появява твоята кола. И тогава трябва да се действа бързо. Да споделя моята история:

Ето и колегата Софтлаб( извинявам се ако не съм му изписал правилно ника) е избрал един от правилните варианти споменати по-горе, а именно 2ри вариант!!! Освен това е абсолютно прав за гъзарията да скъсаш ти 1 ви найлоните и 1ви да пръднеш в купето,което удоволствие е безсмислено скъпо.По въпроса за километрите също абсолютно правилно е осъзнал истината за съотношението ГОДИНИ/ИЗМИНАТИ КИЛОМЕТРИ. Так,че Вие сте умни и разумни хора сами можете да си направите изводите!!!

Съб Окт 15, 2011 11:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Вече почвам да се чудя защо изобщо сте си купили коли. Тя си е разход, както и да я погледнеш...
А, и ако чакам година време, за да си купя кола, то май изобщо нямам нужда от нея.... щом толкова време съм могъл и без нея ;)

Съб Окт 15, 2011 11:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Nachev написа:
Значи явно още не съм дорасъл за Субару :) Нищо някой ден може и да забогатея

Здрасти Начев виж тази тема от форума. Мисля че за момента това е добро предложение, което ще покрие твоите желания и финансово няма да те фрустира. :beer02:

viewtopic.php?f=12&t=9626

Съб Окт 15, 2011 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колата изглежда прилично и има нормална стойка...това което видях е липсата на една пръскалка и гадния черен надпис отзад(поне на мен не ми харесва де) иначе много добре ми се струва... :smt023

Съб Окт 15, 2011 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Нов фен
Отговори с цитат
Аз нещо не разбрах :-? . Искам да дам повече пари с идеята колата да е уж по-читава. След като това не може да стане, явно ще трябва да се ориентирам към друга марка, понеже на мен ми трябва кола. Все пак ако спечеля от тотото ще се насоча пак към Субару. :)

П.П. Съжалявам, че темата се превърна в "Не си купувайте Субару, ако не можете да си позволите ново". Исках да помогна с наблюденията си върху тези коли, за да не се разкарват излишно хората. Това разбира се не значи, че не стават за нищо. Просто трябва всеки да прецени за себе си. Ако някой го устройва състоянието, което съм описал и прецени, че си заслужава парите да действа :)

Имам наблюдения и върху още два Форестъра, но бих ги споделил само на лични, понеже вече ме е страх да не обидя накой тук ;)

Успех на търпеливите

Съб Окт 15, 2011 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Знам какво е да нямаш достатъчно пари за да си купиш колата която искаш!!! За съжаление знам и какво е да нямаш достатъчно пари и да си купиш и мноого по необходими неща от кола. Не съм паднал с последния дъжд колега нито имам вуйчо владика и т.н. Решението по темата след като нямаш достатъчно пари да си купиш модела от марката която искаш е просто според мен,ако наистина държиш колата ти да е от марката СУБАРУ като за начало си взимаш по евтин модел и като пораснеш достатъчно финансово ако наистина СУБАРУ ти е в сърцето си взимаш модела който искаш но без да правиш компромис заради недостатъчно средства да взимаш дрънгел!!! Искам да е ясно на всеки прочел постовете ми, че не искам да обиждам или засягам никого нито на финансова нито на личностна основа, просто исках да кажа на лутащите се и обикалящи БГ от джамбазин на джамбазин(което също струва пари и време) в търсене на чудото евтин,запазен и технически читав Форестър,че вероятността клони към 0%. Така ако се вслушат вдумите ми и си преразгледат концепцията по въпроса,ще се предпазят от още излишни пътни и времеви разходи,а и от чакащите ги разочарования свързани с тях.[/quote]

Със по горно маркираното изречение имах впредвид,че можеш да вземеш Импреса например за по малко пари след като не си пораснал(тва ти го ти каза). Аз лично смятам че ти можеш да си позволиш и по нов и по читав Форестър вместо да дебнеш тези 10/12 годишни ветерани и да се надяваш да се случи чудото.
Относно покупката на чисто нова кола виж по нагоре мненията на колегата и моето и ще си изясниш че никога не съм говорил за такова безсмислено охарчване.

Съб Окт 15, 2011 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Оставете емоциите на страна...Субарута има за всички...рано или късно всеки открива своето,постоянно излизат оферти,с парите в ръка и доверен сервиз за проверка нещата се случват :smt023

Поздрави :D

Съб Окт 15, 2011 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честно нито съм искал да обиждам нито да се заяждам с когото и да било. Желанието ми беше да споделя според мен правилната стратегия при покупка на кола 2 ра употреба на база дългогодишния ми опит( до момента поне 15 различни автомобила съм купувал 2 ра употреба). Ял съм го дебелия със стари над 10г и уж запазени коли. Откакто смених подхода си по темата вече 4 автомобил подред взимам на 4/5 г на реални километри и повярвайте ми след покупката просто си карам и само обслужвам машината с масла,филтри,гуми и.т.н.
П.С. Ако някой се интересува на година минавам 45/50 000км. приличен пробег според мен за да имам наблюдение дали е по изгодно да се кара кола над 10/12г на неясно коло хил.км с чести и непредвидими влизания в бокса,които те дърпат като воденичен камък финансово а и времево щото като ти е развалена колата търсиш друга или под наем или таксита абе пръчка си е,или е по- добре да се кара по-нова на по малко км кола, която просто караш и си вършиш и служебните и семейните ангажименти.

Съб Окт 15, 2011 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Търся си Форестър , някой гледал ли е някое от тези 2:

http://www.cars.bg/u473346
Това като минус не е регистрирано и ми изглежда подозрително малко км.
http://www.cars.bg/u480332
Това пък го продава жена :) още се чудя - ли е + ли е.
Ако сте гледали некое читаво около София пишете .

Сря Окт 26, 2011 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=12&t=9804 - виж този. КУЛТОВ е! Петър си го гледа като жена направо!

Сря Окт 26, 2011 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 104  >