Отговори на тема
 РЪЖДА в охл.система, помощ 
Автор Съобщение

Постове: 414
Рейтинг: -51
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Изображение

импреза gt 1999 тук :smt023

в пласмасовия резервоар картинката не е никак по хубава. има отлагания получили се като гъста паста която беше блокирала целия отвор толкова беше много.
как да промия системата и да разкарам ръждата :?:
от какво се получава самата ръжда :?:
мерси предварително :!:

Сря Окт 19, 2011 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За съжаление сега е студено иначе взимаш Meglio и го изсипваш с вода...караш поне 500-1000км и промиваш пак с вода...после антифризче и си ок :smt023

Сря Окт 19, 2011 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
това ли е единствения вариант?
не става ли на място по някакъв начин да я оставя да работи и да прочистя всичко ?

Сря Окт 19, 2011 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сигурен ли си, че е ръжда - блока е алуминиев, главите, радиатора и тнт - има три железни тръби и перката на водната помпа - от тях толкоз ръжда може да се събере само ако юркаш на вода, не и ако е било с антифриз - виж да не е неква мъзга - пресечен антифриз или и аз не знам какво. ...

Сря Окт 19, 2011 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
proscrip написа:
Сигурен ли си, че е ръжда - блока е алуминиев, главите, радиатора и тнт - има три железни тръби и перката на водната помпа - от тях толкоз ръжда може да се събере само ако юркаш на вода, не и ако е било с антифриз - виж да не е неква мъзга - пресечен антифриз или и аз не знам какво. ...

да ръжда е,даже капачката на казанчето както се вижда от снимката , е цялaта ръждясала
и сега какво като е ръжда :?:

Сря Окт 19, 2011 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И на място ще се по изчисти...ам наистина голяма боза това...с антифриз ли си или?

Сря Окт 19, 2011 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На мен идеята с мелиото ми се струва доста добра. Не съм сигурна, че е ръжда нищо, че има ръждив цвят. Пробвай да почистиш капачката да видиш какъв ще е ефекта и тогава реши дали ще го налееш. :)

Сря Окт 19, 2011 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
И на място ще се по изчисти...ам наистина голяма боза това...с антифриз ли си или?

50:50 с вода , с някъв гаден антифриз :(

Сря Окт 19, 2011 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аха...еми промиваш и нов...може и червен да сложиш...а ако решиш да прежалиш някой лев си направи смес от антифриз вода и меглио ...покарай и го източи след 1000км :smt023

Сря Окт 19, 2011 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това, ако е от перката на помпата трябва да няма перка вече :smt131

Чет Окт 20, 2011 1:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Това, ако е от перката на помпата трябва да няма перка вече :smt131

Това е последствие от много, много каране с тази гняз, и няма как да е 50:50 мен ми мяса на 90:10 и то, от когато е Субару да не е сменяна течността ...

Чет Окт 20, 2011 7:52 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ако смяташ да я правиш както си описал в другата тема - макар и да не я правиш така, си струва, заради колата да и направиш една свястна профилактика - има една чешма с една шантава вода на Побити камъни - наливаш от там 30 литра - махаш тая гняс - пълниш с нея първи път - караш 50 км - фъргаш, после още няколко така - докат накрая хвърлиш бистррата вода - земаш си убав червен антифриз - Мимо има свестен за свестни пари и в Субару Варна има - но там цената е различна. Купи си готов разреден или ако е концентрат си го разреди с дестилирана вода в съответното съотношение в друг голям съд и така наливай. Преди това си смени обходната метална тръба отгоре, тръбата от водната помпа към масления топлообменник и самата водна помпа и има една тръба отзад от главата към турбото - за водното й охлаждне - смени я и нея и последната е от помпата нагоре към обходната тръба и назад към лявата глава - че с това дето си карал може да избие скоро нещо, а перката на водната помпа кой знае на какво мяза и как се върти. Пиша ти ги тез неща - не, за да се намирам на раздумка или щот съм голем капацитет - ами последното турбо легаси дето купих на части беше с пукнати глави и губеше много охл течност и стария собственик последните 2000-3000 км я беше карал само с вода - е, да не ти обяснявам на какво мязаха тез неща имаше места, на които тръбите бяха станали като вестник.
С меглиото - със сигурност ще стане перфектно - но после голямо миене на системата трябва - за да не остане нещо - което може да въздейства с антифриза или пък да го запени

Чет Окт 20, 2011 10:33 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
proscrip написа:
Ако смяташ да я правиш както си описал в другата тема - макар и да не я правиш така, си струва, заради колата да и направиш една свястна профилактика - има една чешма с една шантава вода на Побити камъни - наливаш от там 30 литра - махаш тая гняс - пълниш с нея първи път - караш 50 км - фъргаш, после още няколко така - докат накрая хвърлиш бистррата вода - земаш си убав червен антифриз - Мимо има свестен за свестни пари и в Субару Варна има - но там цената е различна. Купи си готов разреден или ако е концентрат си го разреди с дестилирана вода в съответното съотношение в друг голям съд и така наливай. Преди това си смени обходната метална тръба отгоре, тръбата от водната помпа към масления топлообменник и самата водна помпа и има една тръба отзад от главата към турбото - за водното й охлаждне - смени я и нея и последната е от помпата нагоре към обходната тръба и назад към лявата глава - че с това дето си карал може да избие скоро нещо, а перката на водната помпа кой знае на какво мяза и как се върти. Пиша ти ги тез неща - не, за да се намирам на раздумка или щот съм голем капацитет - ами последното турбо легаси дето купих на части беше с пукнати глави и губеше много охл течност и стария собственик последните 2000-3000 км я беше карал само с вода - е, да не ти обяснявам на какво мязаха тез неща имаше места, на които тръбите бяха станали като вестник.
С меглиото - със сигурност ще стане перфектно - но после голямо миене на системата трябва - за да не остане нещо - което може да въздейства с антифриза или пък да го запени

частите са ми купени вече , нямам голям избор предполагам освен да оправя тая каша :?:

между другото наскоро ми сменяха маркучи от които имаше теч на охл.течност, сега пак има някакви локвички с жълтеникав цвят отдолу колата , от време на време :?:

ако може да ми дадеш линк или някво по детаилно обяснение кои са точно тези части и тръби за да мога да ги намеря . помпата е от скоро ще я видя и нея

тези дни ще се опитам да измия лаината но ако има нещо прогнило няма ли пак да стане кафяво...а ако е прогнило нещо по мотора :?:

Чет Окт 20, 2011 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
То първо изхвърли това нещо дето ти е в системата - после - почвай да промиваш - колкото и да е изгнило - като се сменя на 50 км течността - ще спре да цапа накрая - ако няма да успееш с ремонта преди да падне стабилно под 0-а вечер - след като промиеш - си купи свестен антифриз и го слагай - частите няма да дойтат бързо - щото ги няма в наличност. Отделно всички гумени съединения, до които няма достъп - освен при свален двигател и капак на ангренажа - е хубаво да ги смениш.

Това са ти подозрителните тръби - дето при мен бяха тръгнали да гният - може да има някакви промени в номерата според годината - но поне ще добиеш представа за какво ти говоря.
21141AA032
14065AA090
14065AA141/2
21328AA011

Тръбата дето излиза от дясната глава за водата на турбото и тя може да има някакви поражения - не са милиони - така че може да си ги смениш, ако мислиш и да минаваш на 1.3 и нагоре капачка на разширителния съд.

Пет Окт 21, 2011 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
Абе тая гад ми напомня на други неща, кати масло в антифриза....
Ако наистина е мръсотия и ръжда, преди 5-6 години мои приятел в един сервиз чистеха със обикновенно веро медикс, пълниш с вода и 1/2 или цяла туба медикс веро, палиш на място за 1-2-5 мин. става яко пяна, после 2-е промивки с вода като препалваш за да се развърти и измие и става чисто нов кристално чист и си сипваш антифриза. Малко ми беше чудно когато го чух, но се получавало чудо за 50-60 стотинки и малко труд.

Мога да питам точната технология и пропорции.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Окт 21, 2011 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Един мой приятел ползва винен оцет и вода 50/50,караш 100км за не повече от два дни,после един ден с вода ,после пак промивка с вода,после антифризчето и после газ . :smt023

Пон Окт 24, 2011 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
gy74 написа:
Един мой приятел ползва винен оцет и вода 50/50,караш 100км за не повече от два дни,после един ден с вода ,после пак промивка с вода,после антифризчето и после газ . :smt023

Оцета маха котления камък ;-)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Окт 25, 2011 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
gy74 написа:

Оцета маха котления камък ;-)

И ръжда маха, доказано !

Сря Окт 26, 2011 6:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Тъй като дълго време си прочиствах охладителната система на голфа (внос от Италия, а там не познават антифриза :) ), мога да споделя, че най-ефективно се прави с добавка. Пробвал съм с оцет, промивки с много вода и т.н., но най-добре подейства една добавка на Mannol за почистване на охл. система. Проблема при нея е, че наистина прочиства всичко и след това системата става на лейка, почва да тече отвсякъде. Това разбира се беше голф, а там има от къде да се появи доста ръжда :)

Съб Окт 29, 2011 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема