Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Маневреност 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За кръста, заигравал ли си се с регулатора, който е в дясно на облегалката? Точно той спомага за "подпирането" на кръста.

Пон Окт 03, 2011 9:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 75
Автомобил: Outback 2001 3.0 AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Заигравах се, ама това, което се мърда с него ми идва някъде в средата на гръбначния стълб и ефектът е никакъв.

Ако погледнете моя Subaru OUTBACK, може да си помислите, че не го обичам. Но истината е, че за мен мръсотията, прахът и калта, които полепват по него, са нещо като медал за храброст. Кой съм аз да отмивам всичко това? Аз... просто оставям вселената да се погрижи...

Пон Окт 03, 2011 9:48 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:smt023
Impreza94 написа:
Е, недозавива много ясно.......и WRX недозавива, само че едни вкл. Опел в завой "40" недозавиват с 50, а Субаруто с 80-90км/ч
Разликата е такава, че след два завоя в някой проход вече никой не кара зад теб.

Да много си прав!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пон Окт 03, 2011 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята импреза в сравнение с голфа е направо саката при маневриране на място. И брат ми като се качи сефте да го повозя, на излизане от паркинга каза "тая кола що така не завива бе, усука си го тоя волан около врата".

Естествено, в движение е ясно коя завива повече :smt135 Най-обичам някой наточен тип да ми бега по булеварда (щото мойта убавица не е по бързите работи) и в завоя да го отнеса като таковата :)

Пон Окт 03, 2011 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди Аутбека карах Хонда Акорд и им смених местата в гаража.С голямо удоволствие установих от първия път,че Бека завива много повече,и много рядко ми се налага да правя втора маневра за влизане назад,а с Хондата малко да изтърва ъгъла и газ напред,и пак.....
Карал съм МВ 124 3г. 100к км и според мен Бека има подобна маневреност.
П.П. Сенатора освен другото е трансаксел: диф и скоростна кутия отзад на задния мост.
Найс А :?: :!:
А за навиването докрай на волана съм чувал,че не е толкова опасно при бавно движение като при маневри за гараж.

Вто Окт 04, 2011 12:35 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Винаги го навивам докрай за да изляза с една маневра, каретата не са се обадили.

Вто Окт 04, 2011 12:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 40
Автомобил: Subaru Outback 2005
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
И аз си захождам като икарус в завой в града и хич не ми дреме за този отсреща :smt129 , повечето като видят как завивам или се попбрибират повечко към бордюра или даже ме изчакват (в смисъл че повечето ме виждат, че съм натегнал волана до край, а не че си завивам така защото не мога), иначе в началото прегазих 2-3 бордюра със задната гума. Така е по тесните улички в драгалевци. Тези с тесните гаражи не ми се мисли как се оправят...

Сря Окт 19, 2011 9:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
milentenev написа:
Тези с тесните гаражи не ми се мисли как се оправят...
Караме осторожно :)

Сря Окт 19, 2011 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
И аз въртя геврека докрай - и на влизане и на излизане от подземния гараж , че и вътре имам маневра с навъртян докрая волан. Засега нямам проблеми никакви, ма то гараж като гараж ли е , ако не го бяхме одялали с комшиите - минимум по две маневри за да нямат работа бояджиите :smt129 , и пак не е сигурно дали няма да я осуркаш

Прикачени файлове:
Коментар на файл: до червената линия беше стената преди
garaj1.jpg
garaj1.jpg [ 188.08 KiB | Прегледано 422 пъти ]

Сря Окт 19, 2011 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
http://www.driving-skills.com/saveti-be ... shofirane/

Настройките на седалката по този начин са тествани и аз се чувствам повече от комфортно. :smt023 Приятел си промени тотално позата при шофиране... Даже казва, че слиза отпочинал от колата след пътуване София - Варна. Преди шофираше в полулегнало положение.

Сря Окт 19, 2011 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Subaru Outback 2005
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
alchemist_AZ написа:
http://www.driving-skills.com/saveti-bezopasno-shofirane/

Настройките на седалката по този начин са тествани и аз се чувствам повече от комфортно. :smt023 Приятел си промени тотално позата при шофиране... Даже казва, че слиза отпочинал от колата след пътуване София - Варна. Преди шофираше в полулегнало положение.

Това ми хареса много, обаче има един проблем, ако съм толкова близо до кормилото, краката ми опират в конзолата, ако се приближа от само с облегалката, съм много по изправен от това което е показано.

Чет Окт 20, 2011 8:29 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
milentenev написа:

Това ми хареса много, обаче има един проблем, ако съм толкова близо до кормилото, краката ми опират в конзолата, ако се приближа от само с облегалката, съм много по изправен от това което е показано.

Освен това главата ми почти опира в тавана.

Ако погледнете моя Subaru OUTBACK, може да си помислите, че не го обичам. Но истината е, че за мен мръсотията, прахът и калта, които полепват по него, са нещо като медал за храброст. Кой съм аз да отмивам всичко това? Аз... просто оставям вселената да се погрижи...

Чет Окт 20, 2011 8:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[quote="Greg4o"]
Карал съм МВ 124 3г. 100к км и според мен Бека има подобна маневреност.
quote]

Спецялно моя не завива като 124, но се преживява, нее болка за умиране, а и като си сивикнеш веднъж... за паркиране на тесни места си е много по добре да завива още една идея повече, ама с 2-е маневри се компенсира.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Окт 20, 2011 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
javax написа:
milentenev написа:

Освен това главата ми почти опира в тавана.

:smt131
сбъркал си колата :)
Горски ще ти е по-добре предполагам :)
Вярно, че си арен момък, ама чак да ти опира главата..... бека си е висок... може да се видим на бира да бистрим що ти опира главата :beer01:

Чет Окт 20, 2011 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
valqk написа:
Вярно, че си арен момък, ама чак да ти опира главата..... бека си е висок... може да се видим на бира да бистрим що ти опира главата :beer01:

Ми като направя настройките както са описани на линка, опира ми. Или ръцете ми са непропорционално къси, щото трябва доста да изправя облегалката за да ми дойде китката на ръката пред горната дъга на волана.

Чет Окт 20, 2011 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
javax написа:
Предната ми кола беше Omega B, габаритите й са сходни с тези на сегашната, но откъм маневреност нямат нищо общо. На места, където с Omega-та ми трябваше една маневра, с Outback-a ми трябват по 2-3-4. В началото си казвах, че явно "тоя модел е така", ама почна да ме гложди. Един приятел дори, седи до мене веднъж и вика "Бе как я караш тая кола, захождаш в завоите като икарус."

Някой да сподели наблюдения, обяснения? На моята кола конкретно ли й има нещо, моделът ли е такъв? Ако е такъв моделът, защо се налага да е толкова лоша маневреността?

Споко такъв си е бека неманеврен, аз го установих след като си взех Легасито и установих че завива три пъти повече от стария ми бек.

Отиваме за риба на чепинци и изпускам отбивката и за да на направя обратен излезнах в банкета на моята лента и минах по банкета на насрещното, имаше двама с мене и се втрещиха, сега сгъвам легасито както си искам, заради по големите гуми ли е, заради рейка ли е, незнам , но не е маневрен грам.

Чет Окт 20, 2011 3:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
javax написа:
valqk написа:

Ми като направя настройките както са описани на линка, опира ми. Или ръцете ми са непропорционално къси, щото трябва доста да изправя облегалката за да ми дойде китката на ръката пред горната дъга на волана.

тая картинка дали е за японци :-)))
на маймуни ни направиха :) - къси ръце, къси крака, дълъг труп... хахахаха.
Като се видим ще ти покажа аз как се нагласям и ми е удобно, токувиж ти паснало :)

Чет Окт 20, 2011 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Не знам за японци ли е, за какви е?! :) Беше голям цирк докато се наместя в импресата.
Наложи да местя седалка зъб по зъб, степен по степен докато се нагодя спрямо конзолата и педалите. После местих волан, облегалка... Най-накрая се наместих! :) После се качи да шофира мъжа ми и стой та гледай цирк - със следващото сядане всичко на нова сметка. :) Голямо регулиране и наместване беше :smt082 Сега тама сме си свикнали, че се мести цялата седалка само напред и назад, че аз съм късокрачко :giggle:

Чет Окт 20, 2011 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
за маневреност ако говорим,моята катафалка е уникално маневрена наистина за тея габарити си е ПЕРФЕКТ.

но мога да кажа с чиста съвест че е адски неудобна кола за пътуване (не е само мое мнение ами на миро от шумен също),седялките са АДСКИ неудобни,ужасни болки в гъбнака и задните части имам след това.а миро е с ЛЕГАСИ уж и трябва да са по широки и поудобни-е няма и няма.

Чет Окт 20, 2011 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valadares написа:
за маневреност ако говорим,моята катафалка е уникално маневрена наистина за тея габарити си е ПЕРФЕКТ.

но мога да кажа с чиста съвест че е адски неудобна кола за пътуване (не е само мое мнение ами на миро от шумен също),седялките са АДСКИ неудобни,ужасни болки в гъбнака и задните части имам след това.а миро е с ЛЕГАСИ уж и трябва да са по широки и поудобни-е няма и няма.

Пък аз мило и драго давах за седалки от Легаси :smt131 Ужас Ще се ходи при тапицер явно.
Ама на новия модел са по-удобни \:D/

Чет Окт 20, 2011 11:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >