| Автор |
Съобщение |
|
machiavelly3
Регистриран на: Вто Фев 16, 2010 12:25 am Постове: 21 Местоположение: Lancaster,England
Автомобил: Subaru Impreza wrx sti
Рейтинг: 0
|
Здравейте, Имам интересно за мен запитване относно прехвърляне на турбо и всмукатели от СТИ на ВРХ.Та така имам Импреза СТИ версия 3 redtop с централно разположен coil pack (незнам как се казва на български) с тракащ вече мотор  .На път съм да купя Импреза ВРХ от 1996 също с центално разположен coil Pack със счупено турбо (TD05h).Искам да сложа турбото(IHI turbo) и всукателите от мойто субару на ВРх-са.Искам да запитам при смяна на тубината трябва ли да се правят някакви настройки на компа?Ако преместя и всмукателите заедно с компа от моя СТИ дали ще имам някакви проблеми или изобщо не става такава маниполация?Ако някой е правил такава интервенция и може да ми погне нека да пище.Ще бъда много благодарен. Здраве и късмет на всички!
|
|
|
|
| Чет Окт 20, 2011 5:30 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Сменяи смело всичко е наред 
|
|
|
|
| Чет Окт 20, 2011 6:34 pm |
|
|
|
machiavelly3
Регистриран на: Вто Фев 16, 2010 12:25 am Постове: 21 Местоположение: Lancaster,England
|
ок,  а настроиките на boost-a не тябва ли да се сменят при смяна на турбо?Ако едното турбо работи на по малко барове или са единтични?Същото не важи ли и за инжекторите и всмукателите  Пак ме извинете за невежеството,но все пак не са малко пари и ако прееба и другото няма да ми е приятно.Това още не съм го прежалил 
|
|
|
|
| Чет Окт 20, 2011 6:53 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
И да трябва да се правят настройки няма как да стане - това ЕКУ няма пипане. Единствения начин е да пробваш и да видиш какво ще стане.
П.П. Иначе според мен лично е по-добре да разглобиш двата мотора и от двата да направиш един. Реално да отвориш Red-Top-а и да му сложиш колянов вал от другия + едни лагери ACL Race. По принцип на STi главите са много по-добре дишащи, буталата са ковани и до 400 коня носят без ядове, електрониката е с доста по-агресивни настройки и т.н.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2011 6:54 am |
|
|
|
proscrip
|
Няма ли да ти излезе по-евтино и според мен и по-здраво и с по-голям ресурс - ако си ремонтираш двигателя, вместо да купуваш кола с неясен ресурс да мотора и едната от двете да я ползваш за донор - в Англия поне части под път и над път. Малко ми се струва кон за кокошка - да минаваш от СТИ на ВРХ, който те първа ще купуваш - нито знаеш в какво състояние ще е колата, която ще купуваш, още по-малко двигателя. Тракащия мотор може и да е само за биелни лагери и един вал за разкош. Макар, ако нямаш възможност да си ги смениш сам - нямам никаква представа за цената на труда в Англия - може и по-евтин да е описания от теб начин - но, пак получаваш кола с неясно бъдеще 
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2011 7:40 am |
|
|
|
machiavelly3
|
|
Първо искам да ви благодаря за мненията и съветите които получих.Мислил съм всякакви варианти отностно моето субару принципно най одачния вариант е да се ремонтира моя двигател,но това тук е твърде скъпо.Тук във всеки един сервис труда се заплаща на час,а цените варират от 25 до 35 паунда на час!Смъкването на двигателя,отварянето,смяната на частите и връщането му обратно ще отнеме време.В сервизите в които съм питал ми искат между 900 и 1000 паунда това е без частите!Търсил съм и мотор цените тук са с голям диапазон зависи какво точно търсиш.Сти версия 3 рециклиран мотор варира между 1500 и 2000 паунда а след това има и разходи за поставяне.Двигател от морга смъкнат от такова субару без да си сигурен за ресурса на мотора е от 500 до 1000.А в момента има сти-и версия 3 в добро ВИДИМО състояние за по 2000 паунда.Така,че все още умувам и надявам се да успея да взема правилното решение. Отново много благодарности за полезната информация!
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2011 8:19 pm |
|
|
|
neno_11
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 12:02 am Постове: 748 Местоположение: Добрич
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84 
|
|
А това което смяташ да правиш- да купиш друга кола и да и прехвърляш разни части от твоята кола на този ВРХ и да ти вземат пари за ремонта,това няма ли да ти излезе по-скъпо?
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2011 8:49 pm |
|
|
|
machiavelly3
|
|
Аз просто питах за смяната на части.Имах такъв вариант,но той категорично отпадна след вашите коментари!Ако взема друго субару ще е само СТИ а това ще го разпродам наччасти или цяло както тропа.
|
|
|
|
| Нед Окт 23, 2011 9:58 pm |
|
|
|
bad_dog
|

machiavelly3 написа: Първо искам да ви благодаря за мненията и съветите които получих.Мислил съм всякакви варианти отностно моето субару принципно най одачния вариант е да се ремонтира моя двигател,но това тук е твърде скъпо.Тук във всеки един сервис труда се заплаща на час,а цените варират от 25 до 35 паунда на час!Смъкването на двигателя,отварянето,смяната на частите и връщането му обратно ще отнеме време.В сервизите в които съм питал ми искат между 900 и 1000 паунда това е без частите!Търсил съм и мотор цените тук са с голям диапазон зависи какво точно търсиш.Сти версия 3 рециклиран мотор варира между 1500 и 2000 паунда а след това има и разходи за поставяне.Двигател от морга смъкнат от такова субару без да си сигурен за ресурса на мотора е от 500 до 1000.А в момента има сти-и версия 3 в добро ВИДИМО състояние за по 2000 паунда.Така,че все още умувам и надявам се да успея да взема правилното решение. Отново много благодарности за полезната информация! По принцип на ВСИЧКИ STi Версия 3 и 4 задължително трябва да се сменят лагерите с ACL Race(или подобни), защото изтропват със заводските поради това, че лагерите са същоте като на останалите модели, а прекъсвачът е на 8250 оборота. Т.е. какъвто и двигател да взимаш трябва да си планираш смяна на лагерите, ако си решил да го тормозиш, като това важи за всеки двигател преди 99г., ако искаш да го караш с електрониката от Версия 3/4.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Пон Окт 24, 2011 7:38 am |
|
|
|
machiavelly3
|
|
Мерси много за подробните коментари и мнения!Ще се възползвам от съветите ви и най-важното добих представа отностно нещата които ме интересуваха и сега изборат ще е лесен!Още веднъж благодаря.
|
|
|
|
| Нед Ное 06, 2011 2:18 am |
|
|
|