|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
eagle eye
Регистриран на: Сря Ное 02, 2011 1:41 pm Постове: 5 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Здравейте , нов съм тук и ми е нужен съвет за Аутбек! Няколко дене вече се ровя из форумът и наистина много информация има ,за което благодаря на феновете! Решил съм да взема Аутбек и то конкретен екземпляр съм харесал ! Колата е перфектна и много гледана ,само ме притеснява едно нещо! Аутбека е 2.5 бензин с газов инж. 2002 година ! Когато карам автомобила Check Engine пресветва ,но за някакви части от секундата !Колата върви нормално! Казват ,че причината е ,кабелът на Ламбда сондата е изключен ,понеже била на газ, и е монтирано някакво малко устройство ,което постоянно е включено и трие грешките!Затова премигвало,записвало и веднага трие за части от секундата ! Как ви се струва ???
|
|
|
|
| Сря Ное 02, 2011 1:58 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Звучи много подозрително. Изобщо не е ясно от какво светва тази лампа. Трябва да се провери.
|
|
|
|
| Сря Ное 02, 2011 2:13 pm |
|
|
|
valqk
|
Колега, и при мен присветна веднъж, вързах диагностиката и ми показа грешките - ламбда и проблем със стартера. Каквото и да ти обясняват, че е нормално да свети - не е. Откачена ламбда също не е нормално  Лесно се прави самодиагностиката: viewtopic.php?f=4&t=9085Цена в момента на оригинална ламбда ми дават 250-300лв. Вече ти си правиш изводите и смъкваш цена 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Ное 02, 2011 4:24 pm |
|
|
|
eagle eye
Регистриран на: Сря Ное 02, 2011 1:41 pm Постове: 5 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Да! Точно така! Благодаря колеги ! Сега разбрах ,че сондата не е работила , била многожилна и наистина струва 300 лв, както каза и колегата ! Това е информация от продавача, но ми е интересно как е направил тази магия с тази малка кутийка ,която е свързал и изтрива грешките ! Факт колата работи перфектно с изключена сонда ! Лично аз я видях как е измъкната буксата!
Продавача ми сподели също,че е сменял гарнитури на глави ,защото били протекли преди 30-40 000 км ,което било нормално за този двигател понеже бил боксер и т.н. ...... и сега ме уверява ,че съм нямало да имам същия проблем поне още 100 000 км ?!? Аз си мисля ,да не би да е прегряван този мотор?
|
|
|
|
| Сря Ное 02, 2011 5:45 pm |
|
|
|
valqk
|
|
Ако е модела от преди '99 (4валката) е често срещано за гарнитурите. Колата работи нормално без лмбда - да. Само, че с по-висок разход, защото компа пуска повече гориво, понеже неможе да измери какво излиза. Откакто ми светна чека качих разход над литър на газ...
|
|
|
|
| Сря Ное 02, 2011 5:58 pm |
|
|
|
eagle eye
|
|
| Сря Ное 02, 2011 6:04 pm |
|
|
|
valqk
|
|
Този двигател е същия като моя - по-малко склонен е към прегряване. Ако са направили всичко ок и не е много прегрята няма да имаш проблеми, ама спецовете да се изкажат и как евентуално може да се хване. Чуй го на студено да не трака като се запали. При мен се появи тоя проблем след 2-3 смяна на масло - почна да трака докато е студен. Карам го така от 20к и не съм забелязал да оказва някакво влияние...
|
|
|
|
| Сря Ное 02, 2011 6:13 pm |
|
|
|
javax
Регистриран на: Сря Апр 22, 2009 1:30 pm Постове: 75 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2001 3.0 AT
Рейтинг: 0
|
|
Без да твърдя, че това непременно означава нещо, колата се продава поне откак аз бях почнал да търся такава, т.е. поне от април месец. Цената беше подобна, не съм сигурен дали не беше малко по-ниска, но беше над 9000 със сигурност.
_________________スバル アウトバックАко погледнете моя Subaru OUTBACK, може да си помислите, че не го обичам. Но истината е, че за мен мръсотията, прахът и калта, които полепват по него, са нещо като медал за храброст. Кой съм аз да отмивам всичко това? Аз... просто оставям вселената да се погрижи...
|
|
|
|
| Чет Ное 03, 2011 4:49 pm |
|
|
|
eagle eye
|
Имам чувството ,че тази марка няма голямо търсене на пазара! Преди две години се двуомях м/у хонда ЦРВ или Субаро аутбек ,бях харесал едно субаро ,но се спрях на хондата !!! Субарото още го продават , 2 години вече ! Чакам някой спец да се произнесе за този автомобил ,за горе споменатите проблеми ! Благодаря. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
|
|
|
|
| Чет Ное 03, 2011 6:44 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
Не точно Пък и не мисля, че трябва да се спами по темата на колегата. Иначе и аз бих казал, че Майбах също не се търсят много...
|
|
|
|
| Пет Ное 04, 2011 1:41 pm |
|
|
|
pj
Регистриран на: Вто Ное 18, 2008 1:19 am Постове: 127 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
|

Привет, колега.
Според мен нищо чудно няма, че тази кола точно се продава от толкова време. Ако на мен ми кажат за подобни "подобрения" по такава кола, едва ли повече ще попитам за нея. Тази машинка, която е сложена там да трие грешки, както ти е казано, определено мястото и не е там. Тези грешки са за това за да се регистрират от компа, да ги прочетеш и да обслужиш колата. Представи си, че машинката ти затрие съществена грешка - грешка пропусната поради тази причина, и след време последва авария, която може да ти излезе солено за да бъде отстранена. Мое мнение е, че с коли като Субару не бива да се прави компромис с качеството на което ги купуваш. Или вземаш кола с добро качество за да ти служи добре и дълго или стискаш зъби докато можеш да си я позволиш. Аз преди време послушах съвета на съфорумците и смея да твърдя, че не сгреших. 2 години търсих моето Субару, стисках зъби и чаках. После ще ти остане само обслужването, с което също не трябва да се прави компромиси.
Съжалявам за СПАМ-а, но тази забележка, че не ги карали много тия коли си има обяснение и то не е никак сложно според мен - Непознаване на автомобила. А настрани от това си спомних и един виц за един голфаджия, който спрял на един светофар до едно Бентли и се провикнал ... -Оу, отвори джама да тА питам нещУ, ва! Отвори бе! Собственика на Бентлито свалил леко стъклото си и с пренебрежение отговорил: -Кажи, ве! Голфаджията се провикнал: -Тия коли Убави ли са, бе!? - Що бе!? - попитал с недоумение онзи от Бентлито. - Ами щото гледам не ги карат много! - казал голфаджията.
На прав път си!!! Само остава да намериш твоята кола. Лично аз по-добър автомобил досега не съм карал!
Поздрави и късмет.
_________________ Ziezi ex quo Vulgares - 354 A.D. - анонимен латински хронограф.
|
|
|
|
| Чет Ное 10, 2011 9:59 pm |
|
|
|
eagle eye
|
Точно казано, нетрябва да се прави компромис за този автомобил! Решил съм да е субару ,ще стискам зъбки ! Благодаря ви на всички! 
|
|
|
|
| Съб Ное 12, 2011 8:41 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|