Отговори на тема
 Проблем с автоматика на Фори 99' 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 29
Автомобил: Subaru Forester 1999, 2000m2, AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Каня се от няколко седмици да пиша по този проблем и ето, че времето настана. Скоро имах проблеми при сменянето на скоростите - сменяше трудно и с лек удар. Смених маслото и филтъра, бяха на 45 хил.км., и нещата се пооправиха. Сега обаче се появи нещо много странно (поне за мен). При смяна м/у втора и трета колата леко качва оборотите сама и след това сменя скоростта. Преди не правеше това, мога да го нарека приплъзване. И вторият проблем, който повече ме притеснява. Карам я на четвърта скорост и натискам педала на газта до средата за да върне само една скорост (не чак до kick-a, сещате се, примерно като се изкачвам по баир). При връщането се усеща и чува ужасно силен удар, който като че ли идва отзад (даже онзи ден возих един приятел и той се стресна бая). След известно време каране и същото упражнение, ударите започват да отслабват, като накрая сменя без никакъв проблем. Направо си мисля, че нещо трябва да загрее за да започне да сменя нормално.

Същото упражнение го правя с kick-а, пак от четвърта. Връща до най-ниската без никакъв проблем.

Колеги, идеи?

/Subaru Forester 24.10.1998 ('99MY), S10, AT, EJ20J (2000CC EMPI SOHC NA), F4WD/

Пон Ное 07, 2011 4:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както го описваш, удара е възможно да идва от муфтата, която прехвърля въртящия момент към задните колелета. Имал ли си проблем със задвижването 4х4?

Сря Ное 09, 2011 12:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Автомобил: Subaru Forester 1999, 2000m2, AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Не, или поне не съм усещал да има. Но сега се сещам, че се е случвало и през зимата, когато на сняг ударя кика, също да го прави. Муфата? Колега, можеш ли да обясниш малко по-подробно, че с тази част не съм наясно. На мен ми мина през акъла, че може да идва от диференциала.

П.С. Сега ми хрумна - ако набия бушона, който премахва 4х4-то, възможно ли е да има промяна.

BrainStormeR написа:
Както го описваш, удара е възможно да идва от муфтата, която прехвърля въртящия момент към задните колелета. Имал ли си проблем със задвижването 4х4?

/Subaru Forester 24.10.1998 ('99MY), S10, AT, EJ20J (2000CC EMPI SOHC NA), F4WD/

Сря Ное 09, 2011 5:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата ти няма среден диф, има муфта, която прехвърля върт. момент към задните колела. Когато си я караш спокойно - върт. момент се прехвърля 90:10 = предния:задния, но когато ускоряваш повече върт. момент се прехвърля назад.

Защо не, провери как е положението с бушон за FWD.

Сря Ное 09, 2011 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема