Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Бартер на Лада Нива за Субару 

Лада Нива или Субару
Лада Нива 17%  17%  [ 9 ]
Субару 83%  83%  [ 43 ]
Общо гласове : 52

Бартер на Лада Нива за Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valqk написа:
Ако те бърка разхода - нива :)
:beer02:

Ба, не вярвам нивата да харчи много по малко от Фори, макар и с турбо.
Е говорим за нормална експлоатация и много зависи кои какво разбира от нормално.

Бартера е супер, зависи на кои какво му трябва.
Щом си купуваш Нива значи някаде ще газиш яко кал или сняг и ще е доста трудно проходимо, така че незнам дали Форко ще се справя, а може и да е по добре.... и по комфортно при всички обстоятелства.
Нивата изглежда лъщарка и маи нее влизала в гората??
Иначе има известен смисъл АКО Форко е читав, може пък всичко от обявата да е реално макар че е 1:2милиона

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Ное 08, 2011 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Soflab написа:
А бе бая щях да си помисля, нищо че карам форко 2,5 ХТ и е 2008-а. Едното е на 4 години другото на почти 13 :idea: А как стои въпроса с ръждицата колега при форкото. У немско сипват яки химии зимата. На моя почнаха да му се късат шпилките от корозия, а е на 3,5 години. Хубаво си помисли. успех!

Напълно съм съгласен с колегата. Вярно е: Форестъра е мноооого по-луксозен и удобен за дълги пътища и леки офроуди. Ладата все пак е мислена за трудно достъпни деревни, продава се успешно в почти цяла Европа, по-нова е и трудно ръждясва. Всеки знае, че в Германия и Австрия слагат какви ли не луги, които е****т мамата на колата. Лично аз имам австрийка, която е много запазена от към външен вид, но от долу, леле-мале. Не ми се мисли какви ремонти ще ми дойдат на главата като минат една-две български зими. Първо прецени дали къде и как ще караш колата, второ заведи Субару-то на някой за оглед. Изказвам съвсем обективно, безпристрастно мнение. Лично аз оглеждах и няколко Ниви преди да купя кола, но страшно икономичното Субару ме спечели-заради разхода. Успех с решението.

Сря Ное 09, 2011 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
за трудното ръждясване може да се поспори колега.нива 2008 година от белгия внесена миналата година,бе изгнила до безобразие....като я дърпахме от една кал и се разпра по шева от зад...

Сря Ное 09, 2011 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То колеги вие хубаво давате мнения, ама питащия не го интересува май, няма нито едно мнение по въпроса от както го е задал до сега....
Иначе добре се развива темата на самотек :D
Моето мнение е НИКОГА лада каквато и да е.. [-X Мога да се обоснова с това ,че въпреки евтините части,ремонтите нямат край и ако искаш да я подържаш в добро състояние през ден трябва да е в бокса,освен ако не си решил да "вземеш" каквото можеш от нея и на боклука ..
Лошото е, че на нивата всичко което се върти/кутия,диференциали,раздатки/има склонност да вие като тролей.Според мен става само за в гората ,само там всичките и косури не си личат толкова явно.Но това е моето мнение и не искам да разпалвам спорове с хора които са на обратно мнение.. :smt023

Сря Ное 09, 2011 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
това на мен ми звучи "ливада за градина"

Сря Ное 09, 2011 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
здравеите колеги,за да не изглеждам невежа да се оточним от коя година на татък лада нива има блокаж.защото доста съм се занимавал с този джип незнам да има блокаж,има два лоста вътре единия бързи бавни,другия включва предния мост.и така за гумите на нива е напълно прав колегата,ноо задвижването е едно опред тегли и едно от заде това е,а това хич не може да се мери с възможностите на фори.доста пъти съм изпадал в такива ситуации че едвам излизам,мъчил сам се да дърпам друг автомобил ладата само се сучи и не мърда,много забиси как се кара и опита на шофьора.

Сря Ное 09, 2011 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Постове: 197
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Valio написа:
То колеги вие хубаво давате мнения, ама питащия не го интересува май, няма нито едно мнение по въпроса от както го е задал до сега....
Иначе добре се развива темата на самотек :D
Моето мнение е НИКОГА лада каквато и да е.. [-X Мога да се обоснова с това ,че въпреки евтините части,ремонтите нямат край и ако искаш да я подържаш в добро състояние през ден трябва да е в бокса,освен ако не си решил да "вземеш" каквото можеш от нея и на боклука ..
Лошото е, че на нивата всичко което се върти/кутия,диференциали,раздатки/има склонност да вие като тролей.Според мен става само за в гората ,само там всичките и косури не си личат толкова явно.Но това е моето мнение и не искам да разпалвам спорове с хора които са на обратно мнение.. :smt023

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt136 :sti:

Сря Ное 09, 2011 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Кофти...
Отговори с цитат
6traka написа:
здравеите колеги,за да не изглеждам невежа да се оточним от коя година на татък лада нива има блокаж.защото доста съм се занимавал с този джип незнам да има блокаж,има два лоста вътре единия бързи бавни,другия включва предния мост.и така за гумите на нива е напълно прав колегата,ноо задвижването е едно опред тегли и едно от заде това е,а това хич не може да се мери с възможностите на фори.доста пъти съм изпадал в такива ситуации че едвам излизам,мъчил сам се да дърпам друг автомобил ладата само се сучи и не мърда,много забиси как се кара и опита на шофьора.

правилно е че единият лост е за ниски и високи , но другия лост е за блокаж на междинният диференциал . Нивата е с постоянно зацепено 4Х4 (казвам го от личен опит защото не веднъж съм сменял лагерите на раздатката на няколко Ниви и с очите си съм видял как работи . :)

Сря Ное 09, 2011 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
колега явно не можем да се разберем за термин ите които използваме не разбрах колко дифа има тази нива :?: какъв е този централен диф. немога да разбера,и как е постоянно4.4 :?: :?: аз го знам двигател-скоростна кутия-РАЗДАТАЧНА кутия сБЪРЗИ И БАВНИ -кардан назад ,кардан напред,никъкав междинен диф. няма уверявам те.а втората ръчка е за предни и само предния мост и докато не включиш първо предни мост неможеш да включиш бавните

Сря Ное 09, 2011 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
6traka написа:
аз го знам двигател-скоростна кутия-РАЗДАТАЧНА кутия сБЪРЗИ И БАВНИ -кардан назад ,кардан напред,никъкав междинен диф. няма уверявам те.а втората ръчка е за предни и само предния мост и докато не включиш първо предни мост неможеш да включиш бавните

А какво според теб има в раздатката...?

Сря Ное 09, 2011 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
има зъбни колелета пазлични по размер,значи предава се веднъж(нормално както е)движение след ск к към кардана на на едно устроиство задния мост втория път и на предния мост в зависимост бързи бавни.значи като говорим за ДИФЕРЕНЦИАЛ казваме пиньон-корона и планетарен механизъм със сателитни и планетарни зъбни колелета.ТОВА ЛИ ГО ИМА В РАЗДАТКАТА?????????/

Сря Ное 09, 2011 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Кофти...
Отговори с цитат
6traka написа:
има зъбни колелета пазлични по размер,значи предава се веднъж(нормално както е)движение след ск к към кардана на на едно устроиство задния мост втория път и на предния мост в зависимост бързи бавни.значи като говорим за ДИФЕРЕНЦИАЛ казваме пиньон-корона и планетарен механизъм със сателитни и планетарни зъбни колелета.ТОВА ЛИ ГО ИМА В РАЗДАТКАТА?????????/

Да )пиньона и короната не са конусни ами са цилиндрични и сима савсем нормален отворен с 100% блокаж (принудителен) диференциал в раздатката

Сря Ное 09, 2011 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
АКО НАИСТИНА ИМА ДИФ. ЦЕНТРАЛЕН КАКТО КАЗВАТЕ ,ПРИ ВСИЧКО ВКЛЮЧЕНО ,ЗНАЕТЕ КАК РАБОТИ ЕДИН ДИФ ДА НЕ ОБЯСНЯВАМ ТО КАРДАНА САМО ЗА ПРЕДИЯ МОСТ ИЛИ САМО ЗА ЗАДНИЯ МОСТ ШЯХА ДА СЕ ВЪРТЯТ,И ШЕШЕ ДА СЕ КАЗВА 1.4 НЕ 4.4,ТО И 4.4 НЕ Е ПРАВИЛЕН ТЕРМИН АМА НИЩО :!: :!: :!: :!:

Сря Ное 09, 2011 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето тук разни джипове, джипки, жипки, Лади Ниви...
... и барабар Петко с мъжете...
... Форестър на 3,17 минута :smt134

Сря Ное 09, 2011 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Valio написа:
Моето мнение е НИКОГА лада каквато и да е.. :smt023

Така си е, освен за гората или за Нивата, за нищо не става

Сря Ное 09, 2011 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Subaru Legacy,Suzuki Samurai
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Valio написа:
Моето мнение е НИКОГА лада каквато и да е.. :smt023

Така си е, освен за гората или за Нивата, за нищо не става

То и за гора не става :smt129 като стъпи на криво и не можеш да си отвориш вратите :smt082 .Ако някой е решил да се учи за монтьор ,това е правилния автомобил :smt023

Сря Ное 09, 2011 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 28
Автомобил: Forester 2.0X
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Клега,аз карам ФОРИ 2006 УНИКАЛЕН,нивата ми е 2010 на 27000 и е уникален боклук,е нема по неудобна,грозна,не функционална кола ,но има едно предимство пред ФОРИ ,и то е че не ми е жал за нея.
Аз съм за ФОРИ но всичко зависи от състоянието му,имаи предвид ,че подръжката е по скъпа и харчи малко повече,но е по удобен , по функционален,по надежден и по....по ...по ,а и най - вече си е кола ))))))).Решението си е твое и успех. :smt023 :smt023. :smt023

Сря Ное 09, 2011 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 56
Автомобил: Subaru Legacy GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря на всички за отговорите!
Първо искам да кажа,че взех решение и то е за Форито на 100%.
Форито е в перфектно състояние и няма забележки проверено и прегледано обстойно.Що се отнася до поддръжката,моето мнение е че нивата излиза по-скъпа за поддържане,защото се чупи по-често особенно,ако се кара по горски пътища постоянно трябва да се инвестира в нивата за да беде в добро техническо състояние.Живи и здрави другата седмица ще съм горд собственик на Субару ;)

Чет Ное 10, 2011 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt023

Чет Ное 10, 2011 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
tonidi написа:
Благодаря на всички за отговорите!
Първо искам да кажа,че взех решение и то е за Форито на 100%.
Форито е в перфектно състояние и няма забележки проверено и прегледано обстойно.Що се отнася до поддръжката,моето мнение е че нивата излиза по-скъпа за поддържане,защото се чупи по-често особенно,ако се кара по горски пътища постоянно трябва да се инвестира в нивата за да беде в добро техническо състояние.Живи и здрави другата седмица ще съм горд собственик на Субару ;)

Хаиде браво +1 съфорумец.
И да идваш на сещи....
Щом колата е в гарантирано добро състояние няма да те разочарова.

Чет Ное 10, 2011 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >