Бартер на Лада Нива за Субару
Бартер на Лада Нива за Субару
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Не зная нормален човек, който би избрал Нивата пред такъв Форестър. Единствено, където се спомена Ладата бие по прежалване. Разликата от 10 години не личи в никоя област, тъкмо обратното. PS. Тая година на изложението в Пловдив слушах как се лъжат един друг дилърката на Лада и някакви СССР фанатици  ......жената каза, за нашата страна Нивата била много подходяща, заради пътищата и освен това окачаването се правело много евтино - последната полицейска Нива, дето обслужили стъпила на 1200 лева САМО. Това направо без пари. Като я чух и избягах.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Ное 10, 2011 11:46 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Поздравления за правилният избор !!! Имал съм Нива почти 2 години(чисто нова от корекома  ) , нямаше случей да сме отишли за риба и нещо да не се е потрошило.В общи линий си е цяло приключение да отидеш до морето и обратно-задължително в бокса ! Само тези дето не са притежавали Лада Нива, незнаят що за куц кон става на въпрос пс.Колега пожелавам ти дълги и безаварийни (ако кажеш тези думи на някой купил си Лада, ще звучи хумористично  )
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 8:23 am |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
моето мнение е че ладата издържа на тормоз много,сега фори с тези електроники незнам ,мисля че е по нежна.Вказармата лудувахме с една нива ама яко в автопарка 30 см сняг,зорихме я да се качва по високи бордюри не мърда само в края на лудорията губи съединителя но като изтинеше пак си беше в час 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 12:43 pm |
|
|
|
patko
|
|
Двама мои приятели са ловджии и имат една нива на партия, само за лов. Още като я взеха падна голям ремонт. Сега нямат случай да отидат два поредни дни на лов с нея. След първия ден отива в бокса и другата седмица пак. Да не говорим за комфорт. Качвал съм се на такова нещо и му казвам "Отмъщението на съветския инженер". Имам чувството, че сядам в леген и коленете ми ще опрат в брадата.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 1:10 pm |
|
|
|
ZLAK
Регистриран на: Сря Ное 24, 2010 7:07 pm Постове: 61 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester '98
Рейтинг: 19
|
Като се отвори дума за Нивата се сетих за историята на един приятел: Вдигат се с баща си от родната Силистра за да купят Нива от дилъра НАР в Хасково. Плащат я и си тръгват. След 500 метра колата угасва и не помръдва. Викат умните глави от сервиза , които издърпват този чистак - бърсак автомобил в гаража. Следват осем часа тюхкане и гъзурчене под колата , докато открият проблема. Представете си само как се чувства човек , изръсил една камара пари за нов автомобил в тази ситуация  . Оправили проблема , но се прибрали "на тръни" да не се случи пак нещо. При първата ни среща след година с радост ми сподели че я е продал. Та ... така  .
_________________ http://www.starividri.com
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 3:23 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
На едно от изложенията на Панаира в Пловдив бяха представили Нива,Волга и тн. Качваха Нивата по някакви дънери,някакви препятствия абе 20-тина минути демонстраций.Спряха "всъдехода" почина си и като тръгна отдолу по асвалта доволно количество масло.Тичат братушките спират колата и я откараха в незнайна посока (вероятно в бокса да я ъпгрейнат ....  ). Та до втора демонстрация не се стигна.Бурен смях сред тълпата  .Нивата иначе си е добра машина,проходима но за съжаление до там се изчерпват плюсовете,останалото е страдание във всички аспекти.По-важното е,че колегата се е отървал от мъките 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 5:07 pm |
|
|
|
Valio
|
А някой чувал ли е как при опит за преминаване на голяма пряспа сняг нивата се забива кат пирон и троши/изронва/преден диференциал..  звучи като виц ама сие истина...после приятелчето ми разправя колко ефтино му излязъл/900лв/ новия диференциал ,демек е останал доволен от това, че частите са на добри пари-нищо че се чупят честичко и т.н. 
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 6:17 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
|
аз съм карал 3 Ниви, 2 стари 1600 и една нова 1700 и не съм имал никакви проблеми. 2 от тях като служебни, което ще рече офф-роуд където падне пък не са се счупили .... за коментара с 1200лв за окачване или е всичко ново афтермаркет, тунинг, ала бала, джанти гуми и тн. в противен случай просто няма как да се стигне до тази цена а за изронените диференциали за 2 Форестъра съм чул и то новички като Нивата на по 4 години и вият като перални така че всичко е на късмет, бройка и тн.
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 6:30 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
alexx написа: аз съм карал 3 Ниви, 2 стари 1600 и една нова 1700 и не съм имал никакви проблеми. 2 от тях като служебни, което ще рече офф-роуд където падне пък не са се счупили ....
Това да го видя, пак няма да повярвам.. alexx написа: а за изронените диференциали за 2 Форестъра съм чул и то новички като Нивата на по 4 години и вият като перални така че всичко е на късмет, бройка и тн. "Нива" на 4 години не бих нарекъл нова. Освен ако не седи като музеен експонат. И викаш нейните дифове хич не вият още като излезе от магазина, а? Интересно от цял форум защо никой не се оплаква от виещ /не че няма други проблеми/ диф на суби, не просто на форестър.... Пък ти вече за 2 новички си чул...явно добър слух имаш. Е всеки си знае явно, но за мен "Нивата" може да е била кола през 80-те години, но в днешно време....си стои на същото ниво.
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 7:02 pm |
|
|
|
P.SUBARUv
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 9:16 pm Постове: 378 Местоположение: Габрово Рейтинг: 11
|
 ...... малко извън темата , но все пак за марката ЛАДА .... Прикачени файлове:
Sover6enstvo.jpg [ 81.79 KiB | Прегледано 846 пъти ]

_________________ Subaru Leone GL 1800 4WD (’89MY)
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 7:21 pm |
|
|
|
plaskom
|
|
Четири дни я подминавам тази тема, защото за мен тази дилема е като "Кон за кокошка", но като виждам колко много мнения се натрупаха, ми стана любопитно какво толкова се разисква по темата. Но който не е карал руска кола, той не знае какви боклуци са. Просто не заслужават да се коментират в този форум.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 7:27 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
plaskom написа: Но който не е карал руска кола, той не знае какви боклуци са.Просто не заслужават да се коментират в този форум. Кратко и ясно казано! 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 7:30 pm |
|
|
|
speed750
Регистриран на: Съб Ное 05, 2011 8:53 am Постове: 6 Местоположение: Хасково-Димитровград
Автомобил: Subaru Legacy,Suzuki Samurai
Рейтинг: 0
|
alexx написа: аз съм карал 3 Ниви, 2 стари 1600 и една нова 1700 и не съм имал никакви проблеми. 2 от тях като служебни, което ще рече офф-роуд където падне пък не са се счупили .... за коментара с 1200лв за окачване или е всичко ново афтермаркет, тунинг, ала бала, джанти гуми и тн. в противен случай просто няма как да се стигне до тази цена а за изронените диференциали за 2 Форестъра съм чул и то новички като Нивата на по 4 години и вият като перални така че всичко е на късмет, бройка и тн. Кадето падне ли се кара или офроуд ? Туй Нивата даже и руснаците не искат да я карат 
_________________ New Hope offroad garage
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 7:31 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
Цитат: speed750 написа: Кадето падне ли се кара или офроуд ? Туй Нивата даже и руснаците не искат да я карат И викаш нейните дифове хич не вият още като излезе от магазина, а? ами вият гумите Цитат: Кадето падне ли се кара или офроуд ? баш където падне Цитат: Интересно от цял форум защо никой не се оплаква от виещ явно си ги пропускал
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 8:19 pm |
|
|
|
walker
Регистриран на: Съб Сеп 13, 2008 9:34 pm Постове: 325 Местоположение: Варна Рейтинг: 8
|
|
Колега,за виещите дифове на субару явно и аз съм пропуснал.Би ли цитирал кой се е оплакал,или ще си приказваме наизуст?
_________________ Всички пътища водят до Рим,само българските до автосервиза...
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 8:41 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
И Лада Нива и Фори си имат предимства и недостатъци в зависимост от индивидуалните си качества и в зависимост от камбанарията от която всеки ги разглежда. Да се каже, че колегата е бил луд когато е взел нивата или е луд този, който от сега на там ще я кара, е несериозно! Че вие заводски, вие; че е неудобна, че с повече от 80км/ч не се трае, ако не и се сменят лагери по раздатка и кутия, О.К., ма да се чупи след всеки лов......само ако шофьора не е подходящ(меко казано). Нормално е всички пишещи тук да предпочетат Фори, та нали всеки в този форум е предпочел Субару....Но няма нужда от крайни оценки, без да се знае предназначението....... И последно...Фори рядко вие, но като завие, собственика му по-силно вие  .......(отива една Нива бадева...) 
|
|
2
|
|
| Пет Ное 11, 2011 10:40 pm |
|
|
|
Valio
|
agogov написа: И последно...Фори рядко вие, но като завие, собственика му по-силно вие  .......(отива една Нива бадева...)  Много вярно  Това звучи като онази приказка-по добре да вият гумите отколкото аз в калта.. Колеги да оставим ладите да почиват в мир,че голямо хапане се получи 
|
|
|
|
| Съб Ное 12, 2011 7:22 am |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
Аз все си мисля, че повече ще вият тези дето са дали 15 000лв за нова Нива, а не тези дето са ги дали за старо Суби Изключения винаги има, но все пак темата е странна за този форум 
|
|
|
|
| Съб Ное 12, 2011 7:28 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
Е, нека всеки сам си реши от какво да вие и по-добре темата да е странна, отколкото хората списващи в нея да изглеждат така. 
|
|
|
|
| Съб Ное 12, 2011 9:38 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума