|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Странно поведение перка на радиатор.
| Автор |
Съобщение |
|
patko
|
|
Този проблем става по-сериозен, колкото повече мачкаш газта. Аз смених термостата, защото ми се случи да ми мръдне температурата малко. Беше зимата и на Карнобат - от София за Бургас - отивах за магистралата. Знаеш че изкачването си го бива. Аз карах отдолу със 100 км. и газта беше до пода. На върха стрелката на температурата леко мръдна нагоре. Започнах спускането и се нормализира и спрях. Двата вентилатора работят, а радиаторът студен. Тогава реших, че е термостат и го смених и всичко останало.
А какво е мнението на Митака? Нали при него ходи за диагностика?
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Ное 19, 2011 6:30 am |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
Ами Краси закачи тестера и датчиците отчитаха всичко нормално - каза да пробвам...да сменя термостата - според него как е поставен термостата няма значение. При мен отклонение или признаци за загряване над нормалоното няма. Въртенето на перката си го обяснявам с това, че с допълнителния редуктор системата от малкия кръг се охлажда повече и облива термостатат с охладена течност макар, че парното е ок. и от там той не отваря достатъчно. Сутрин, когато е студено аз помагам за това понеже пускам парното след 2-4 мин. работа на място и изминати 500 м. и въпреки, че стрелката показва работна температура и парното работи - явно до термостата не достига оптимална температура за да отвори достатъчно. Само се чудя защо вторият датчик подава на ЕКУ-то информация за греене и пуска перката да охлади, след като термостата още не е отворил и охладителната течност се върти в малкия кръг. Като гледам тая тема ще си обсъждаме заедно  , за дреболий мозъци много...
_________________ Legacy 2.5 AT Sedan Limited - 2000
|
|
|
|
| Пон Ное 21, 2011 9:03 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
Една много прясна случка.На една шкода и сменяхме антифриза,наливаме палим ,покарахме малко вдигна 90-95гр,пипаме радиатора студен  набедихме и ние термостат но не,след дълго пипане и гледане установихме че не сме обезвъздушили системата,направихме го и всичко ок.При тебе обезвъздушава ли се,пробваи 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Пон Ное 21, 2011 9:15 pm |
|
|
|
patko
|
|
При нас датчикът е един, с три кабела - единият дава инфо на ЕКУ-то, а другия е за стрелката на таблото. Той е на кроспайпа - тръбата, която излиза от двете глави и е съединена за горния маркуч на радиатора. При мен, като я закачахме, вентилаторът тръгва на 95 градуса и спира на 87. Но това е, ако работи на място и всичко е наред. Не сме симулирали проблема с каране и закачен тестер. Аз все пак смених температурен датчик за мое успокоение, но това не помогна. Моят си беше напълно изправен.
Значи, според мен със сигурност температурата около датчика е на нивото, което трябва да включи вентилатор. Все пак той е в най високата точка, а термостатът е затворен.
Аз пак казвам и държа на моето, че положението на термостата има значение. Ако нямаше, нямаше да го пишат да се монтира така. При мен проблемът изчезна само със завъртането му и нищо друго.
Ако имаш възможност да я закачиш и да караш, и да наблюдаваш показанието на температурата, и като включи вентилатора дали радиаторът е студен.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пон Ное 21, 2011 9:18 pm |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Не знам какво да ти кажа вече колега. То в БГ човек трябва да е по-добре образован на тема ДВГ от монтьора. Ще пробвам първо термостата - дори ще поръчам нов за всеки случай. При мен същото показваше на място - на 95 включва и на 87-90 изключва, ако трябва да ги подсещам да пробват в движение...за кво иде реч. Ще ида тия дни до Субару Пловдив да видим в движение как стоят нещатата. Въздуха в системата е изключен отдавна естествено. Тия дни всичко е нормално но избягвам да пускам парното сутрин...хехе, добре, че имам подгряване на седалките.
_________________ Legacy 2.5 AT Sedan Limited - 2000
|
|
|
|
| Пон Ное 21, 2011 10:03 pm |
|
|
|
patko
|
|
Пробвай да караш на бензин и си пусни парното.
|
|
|
|
| Вто Ное 22, 2011 5:27 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |