Отговори на тема
 Зимни проблеми 
Автор Съобщение
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте колеги,случвал ли ви си е този проблем.Та при студено време колата не може да запали(на бензин).Тази седмица температурите паднаха до -8гр тук в Севлиево и доидоха ядовете.Оказа се замръзване на горивопровода,добре че все още успявам да паля на газ.Някои ми каза сложи малко спирт в бензина да не замръзва водата в него :smt131 .Дали има полза от това,големи ментаци са по бензиностанциите :smt134 .Има ли друг вариант да не мръзне така?

Пон Ное 21, 2011 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
да на мен също ми се е случвало това.ако имаш възможност си почисти резервоара на бензина,водата в него се утаява на дъното и дори винаги да е пълен засмуква малко над дъното му ,и има вероятност винаги да влиза и по малко вода.сложи си един филтър за улавяне на водата.това за спирта е вярно но де ще му излезе края все спирт.същото и за нафтата на нея се слага пък газ за газени лампи.но все пак ти вземи превантивни мерки и гледаи да минеш без тези неща.

Пон Ное 21, 2011 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Благодаря за съвета стана ми ясно. Ама много е студено и не се бута нищо на вън,за сега маи ще пробвам със спирт :smt023

Пон Ное 21, 2011 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега нека ти споделя моят опит. Аз живея във Владая, където температурите падат доста. Първо аз карам само с ЕКО 95 ПЛЮС, въпреки че и от него сутрин като запаля колата от ауспуха капе вода. Ползвам и ето това http://www.taurus-bg.com/product/7/st-2 ... stema.html . На бензиностанциите струва по 40 лв., а тук ти го доставят безплатно(ако не се лъжа). Едно шише ти е за два пъти-250 мл. на 40 л. бензин, а разфасовката е 500 мл. Сипва се веднъж на 6500 км.

Вто Ное 22, 2011 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз от едни руснаци знам за спирта, образува се конденз в резервоара и като се сложи спирт водата се смесва с него и бензина и я прекарва, на 10 литра бензин 100 грама спирт е достатъчно. Аз веднъж налях 1 литър вода в резервоара без да искам, обърках бутилките в тъмното, после 1 литър спирт и 10 литра бензин и Джъстито беше ОК.

Вто Ное 22, 2011 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Да този продукт е добър,има много действия ще го пробвам,а имало някъкъв спрей против замръзване на джамовете,пръскало се преди да замръзне стъклото,имаш ли информация за това виждал съм също че гумите на една кола са намазани с нещо мазно такова като глицерин лие кво да не се напукват :smt023

Вто Ное 22, 2011 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2508
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
streetman написа:
Аз от едни руснаци знам за спирта, образува се конденз в резервоара и като се сложи спирт водата се смесва с него и бензина и я прекарва, на 10 литра бензин 100 грама спирт е достатъчно. Аз веднъж налях 1 литър вода в резервоара без да искам, обърках бутилките в тъмното, после 1 литър спирт и 10 литра бензин и Джъстито беше ОК.

:giggle:
пак, като не си го сбъркал с виното :beer01:

Вто Ное 22, 2011 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 3
Автомобил: Subaru Justy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, здравейте.Имам от 6 месеца Джъсти 1.3 моноинжекция.Доволен съм, но от една седмица стана студено и сутрешното палене е зле. Като потегли забива муцуната. И то само докато малко загрее. После няма проблем. Центровки, диагностики, всичко е направено. Нови свещи и други неща. Но на газ няма проблеми Ако евентуално е някакъв топлинен датчик, то къде се намира или е от нещо друго? Благодаря предварително
.

Вто Ное 27, 2012 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема