Отговори на тема стр <  1, 2
 Бавни при Легаси 2 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Legacy16v turbo20
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Зравеите относно блокажите по неже стана на въпрос да питам ,мисля че моето легаси има автоматичен блокаж на средния дифериенцял а задния мие шпер за този модел поне така пише в книгата,пробвъл съм го в сняк и всичко варти та дали някои ше знае нещо по въпроса колата е 92г производство.

Пет Ное 25, 2011 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
#-oАВД системата не деистваше ли така,или маи греша.Да има един човек от форума да пише с като моите названия за шпер се казваше на механично блокируем диф. торсен маи беше #-o

Пет Ное 25, 2011 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pabul написа:
Питам, защото имам возилото от скоро и то случайно, сега обужавам марката, но не мога да разнищя това 4WD. Пише: FULL TIME DUAL RANGE 4WD а също и HI LO.Та това което разбирам е: FULL TIME-постоянно зацепено 4 колесно задвижване, DUAL RANGE HI и LO-това смятам са бързи-бавни.До тук добре,но ако съм с постоянно 4 колесно задвижване, то каква трябва да ми е разликата с PART TIME 4WD. Поради това мисля че следва да има някакъв блокаж.Относно диагонала, за сега нямам възможност и време. Затова пиша отново, ако някой е с тази система или знае нещо нека съобщи. Благодаря!

При PART TIME 4WD единият мост може да се изключи и да се кара 4х2
При Субару с включването на бавните не се задейства никакъв блокаж.
Ако има блокажи те са автоматични и се задействат независимо от това дали си на бързи или на бавни.
Субару използват най-често вискозитетни самоблокиращи диференциали с ограничено приплъзване /VLSD/

Пет Ное 25, 2011 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 67
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 GT Turbo
Нов фен
Отговори с цитат
sk67
Определено ми даде основание да мисля 4е и при мен е така защото усещам, че в някои по-остри завои с много висока скорост колата се залепва изведнъж за пътната настилка и става още по-стабилна, знам какво казвам, защото съм карал коли RWD и FWD по същите маршрути и те не се държаха така.Иначе разпитвам за колата си защото имах доста странни моменти на учудване, като горния.Например установих че нямам ABS или поне не работи в доста неудобен момент :waste: а зная че моделът я има екстрата, но много се отплеснах :giggle: ок значи вероятно съм с този тип блокаж
Legacy=Emotion и вече го предпочитам и пред AUDI :smt136

а и последно да питам:Трябва ли, като съм на бавни да ми свети постоянно на таблото 4LO (моето гасне след около 30-тина сек.)

Пет Ное 25, 2011 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 136
Автомобил: OUTBACK 2.5 "99
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
разликата е, че ако беше PART TIME, нямаше да можеш да я караш на сух асвалт 4Х4 ;)

Съб Ное 26, 2011 5:56 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, ясно ми е вече, понеже съм фул тайм мога да карам на бавни, когато си поискам общо взето, но можете ли да ми отгворите на последния въпрос от предния ми коментар (лампата 4ЛО), че се притеснявам да не би да не работи нещо не както трябва,а и не усещам разлика м/у бързи и бавни.Благодаря много на онзовалите се до сега!

Съб Ное 26, 2011 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
При мен лампата свети само когато съм на бавните и свети непрекасното,докане не премина на бързите.

Съб Ное 26, 2011 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Явно имам проблем в такъв случай и за това усещам че нищо не се променя :( значи давайте идеи защо не работят бавните :-? явно се включват за около 30 сек (свети лампата) и после се изключват (изгасва)

Съб Ное 26, 2011 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
разликата между бързи и бавни е много малка и някъде беше писано даже че са като половинки т.е. караш на 4та вместо 3та включваш на ниски и така
за блокировка има LSD limited slip diferencial на задния мост и то май само на турботата има 3 размера на ЛСДто колкото по голям толкова по здрав и така

Съб Ное 26, 2011 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pabul написа:
4LO - не усещам разлика м/у бързи и бавни!

Включваш бързи, вдигаш точно 100км/ч и гледаш на какви обороти е колата.
Включваш бавби, вдигаш точно 100км/ч и гледаш на какви обороти е колата,
ако има разлика и на бавни си с 200-500 оборота повече значи всичко си е наред и работи.

За дофовете, средния е с ограничено приплъзване за да имах постоянно 4х4, преден и заден отворени. Ако средняи ти беше отворен все едно намаш 4х4

--------------------------------------------------------------------------------
ОFF
Моята преди 2 дния тествах реалити...
намерих много стръмен хълм, караш не директно срещу него ами под лек ъгал, в момента в които едната предна гума започне да се качва завиваш докраи в посоката на хълма и увисваш въртят се 2-е гуми на кръст и до там.
Трябва да видим Митака дали няма да измисли един заден LSD

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Ное 26, 2011 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тест с Импрезата: на 2-ра скорост с 2000 об. - 30 км/ч
На бавни на 2-ра скорост с 2000 об. - 20 км/ч.

Съб Ное 26, 2011 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
"За дофовете, средния е с ограничено приплъзване за да имах постоянно 4х4, преден и заден отворени. Ако средняи ти беше отворен все едно намаш 4х4"

Това ми е ясно, чудех се само дали средния или задния е затворен.Сега вече зная кой е със сигурност за което благодаря, защото ще спя спокойно :D
Относно бързи и бавни: като взех колата направих този тест (скорост/обороти) и имаше разлика, но като забелязах споменатия проблем с гасненето на лампата за бавни ми се стори, че и самите бавни ги няма,като не съм повтарял теста.Ще го сторя и ако има нещо (дано не) тогава на сигурно ще правя изказване :) просто преди бях с Nissan Patrol и или ги усещах или не, но тук си е различно :waste:
Така, благодаря на всички отзовали се,като пожелавам много безаварийни км. със Субару!

Съб Ное 26, 2011 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За Легаси 3:

Понижающий режим

Модели 2.0 л - 1.447:1
Модели 2.5 л - 1.196:1

Ето това са предавателнити числа. Предполагам, че за Легаси 2 ще е сходно.

Нед Ное 27, 2011 6:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pabul написа:
преди бях с Nissan Patrol и или ги усещах или не, но тук си е различно

Спрямо Джипката си е доста по различно, все пак е лек автомобил, Както при дифовете, така и при бавните ;-)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Ное 27, 2011 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да изровя темата от прахта с един въпрос.
Взаимозаменяеми ли си кутиите със и без бавен блок за Легаси 2/3 (дължина, опорни точки…)? В смисъл, ако искам да си направя седан с бавни, ще ми свърши ли работа една кутия, лоста и барчето между седалките за да стане трансформацията? Или пропускам нещо? А, и лампата на таблото ще трябва да се свърже…
:-?

Нед Авг 26, 2012 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 140
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За Легаси 1/2 са напълно взаимозаменяеми, за Легаси 3 не знам ама няма причина да не са. Това по сведеня от австралийския форум.

Вто Авг 28, 2012 12:57 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2