Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблем с двигателя на Impreza 1.6 '98 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: subaru impreza 1998g
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, моля за помощ!
Изчетох целия форум, но нищо се се припокрива с моите симптоми.
Колата е Impreza 1998г. комби 1.6. работи само на бензин с ръчна скоростна кутия и има следния проблем : свети ми ламтата "chec engin"/ не и обърнах голяно внимание/ след около 2-3 месеца изгубих километража / притесних се малко ама пак нищо не направих/. След около още 2-3 месеца стана вече кофти : Сипвайки гориво /при светеща лампичка/ на OMV след около 3-4км. колата започна да се тресе, едвам се прибрах! притрисането е следното - на нулева скорост и няма нищо но като тръгна с еднакво усилие на педала на газта колата ускорява, оборотите се вдигат, следва превключване на горна предавка и така до пета скорост. Когато отпудна педала на газта много леко колата започва да се тресе все едно не се подава равномерно горивото (поне аз така го усещам).
Обясних на близки които има субара, и един гений каза че е гршка в компютъра и за да се занули трябва да откача акумолатора ( така и направих) и нали съм си шматка си я карам така вече дота време. 4-5 пъти месечни махам акумолатора и така....

Обаче вече искам да си я оправя, почна много бързо да загрява,оборотите са ми ниски като спра на светофар - гасне щото падат съвсем, после трудно паля (и то като е загряала).
Отидох на компютърна диагностика при един и каза кнок датчик и спийд сензор. От там отидох при друг - той каза че са много скъпи и ще се опита да направи друг номер, и ми смени кабели и свещи оначе нищично не се променя.

Моля ви, помогнете! сега търся тоя спийд сензор да го сменя ама не мога да го намеря. ако някой знае нещо......
Предварително благодаря!

Пон Ное 28, 2011 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Нов фен
Отговори с цитат
Колега спокоо, щом имаш диагноза обаждаш се на Марин (мимо13) поръчваш си двата датчика и си караш спокоино :smt023

Пон Ное 28, 2011 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вероятно са няколко проблема. Не е сигурно, че тези датчици са за смяна, макар че е много вероятно да е така.
Вече вероятно си разбрала смисъла на добрата диагностика, за да се определи точно какво да се направи. Иди при някой от майсторите с добри отзиви и ще реши проблема.

Пон Ное 28, 2011 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt061 вече ми е ясно!

ПП- +1 за мнението на БАлександров!

Пон Ное 28, 2011 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Така де, знам че диагностиката трябва да е добра, ама не знам къде да отида. Кажете къде????
Не съм сигурна че и двата датчика са за смяна, почти съм сигурна за speed sensor-а, ама за другия се съмнявам.
А и се страхувам че като видят жена ще си ме лъжат както си искат, а ми писна да я оставям на баща ми да се занимава, защото все се колебае и съмнява във всичко / ама нищо не разбира/ и си мисли че винаги може да го направи сам и по тънкана и така си минава времето и проблемите стават все повече.

Пон Ное 28, 2011 6:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
alex5428 написа:
:smt061 вече ми е ясно!

ПП- +1 за мнението на БАлександров!

ХАХА Ето за това говоря!

Пон Ное 28, 2011 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
Кофти...
Отговори с цитат
Горивен филтър сменян ли е някога на колата? И още един въпрос, често ли я карате на светеща лампа на резервата, ако е така нека да замерят и налягането на помпата. За автомобилите с електрическа помпа, а то май вече други няма не се препоръчва карането на резерва.

Пон Ное 28, 2011 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом са излезли кодовете на диагностика и има очевидни симптоми, какъв е шанса тия сензори да не са дали фира? Според мен никакъв.
Колко коня е? 90 или 95?

Пон Ное 28, 2011 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кнок сензора може би е за смяна, но може и кабелите да правят проблем. Спийд сензора пък му се чупи задвиждването в по-честия случай, а не самия сензор...

Пон Ное 28, 2011 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Спийд сензора не виждам каква роля има за лошата работа на мотора , освен за неработене на километража. Кнок сензора също мисля че не е цялата причина за това.

Пон Ное 28, 2011 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Кнок сензора може би е за смяна, но може и кабелите да правят проблем. Спийд сензора пък му се чупи задвиждването в по-честия случай, а не самия сензор...

Кабели и свещи са нови. Пише го в първия пост. Промяна - не....обикновено при връщане на газта кабелите не се проявяват, като проблемни, а тъкмо обратното - при пълна газ започва прекъсването и изчиства на високи обороти след 4,500-5,000...

Пон Ное 28, 2011 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Така е, но имах в предвид кабелите до сензора, че може да дават лош контакт.

Пон Ное 28, 2011 6:54 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
А това е напълно възможно. Дали има разлика в датчиците на 90 и 95 коня?

Пон Ное 28, 2011 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Колежке ако майстора ти е сигурен, че проблема е в кнок датчика мога да ти го изпратя на 5/6 пъти по ниска цена от нов. ако те интересува пиши на ЛС. Макър , че аз мисля , че не това е основната причина. Успех. С друго не мога да ти помогна освен да драскам тук :smt023

Пон Ное 28, 2011 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
raketata написа:
Горивен филтър сменян ли е някога на колата? И още един въпрос, често ли я карате на светеща лампа на резервата, ако е така нека да замерят и налягането на помпата. За автомобилите с електрическа помпа, а то май вече други няма не се препоръчва карането на резерва.

още не съм, тази седмица ще го правя

Пон Ное 28, 2011 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Аз пък ще й го изпратя без пари, ако ми каже колко коня е колата.

Вто Ное 29, 2011 12:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като отпуснеш педала на газта - като е на скорост придърпва ли колата ?? Така както е написано - не се разбира. Симтомите на тръгнала помпа/паднало налягане/ се проявяват първо на високи обороти и на висока предавка, тоз двигател има ли ТПС и празния му ход как е устроен - щото от всичко прочетено оставам с впечатление, че няма проблем на скорост, ами само на празен ход?

Разхода на колата какъв е, има ли промяна от предната зима, да речем? Придърпва ли при подаване на газ или ускорява равномерно, на празен ход изфорсирва ли се двигателя нормално без да глъхне? За сега сензора за скоростомера не ти е основен проблем, тоз дето ти прави диагностиката погледна ли бобината, замери ли я? Много бързо загрява - или много бързо прегрява? Първото е нормално.

Вто Ное 29, 2011 8:26 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
raketata написа:
Колежке ако майстора ти е сигурен, че проблема е в кнок датчика мога да ти го изпратя на 5/6 пъти по ниска цена от нов. ако те интересува пиши на ЛС. Макър , че аз мисля , че не това е основната причина. Успех. С друго не мога да ти помогна освен да драскам тук :smt023

Не е сигурен че е кнок, това показа компютъра, грешки 22 и 33 ако не се лъжа бяха, ама той си мисли че от speed sensor- a се получава това притрисане и падане на оборотите на нулева скорост, и от притриснето кнок-а отчита удари или детонации в двигателя . Демек по неговата логика ако се оправи speed sensor-а ще се изчисти и другата грешка.

Вто Ное 29, 2011 9:38 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Смени си първо горивния филтър, и проверка за налягане на помпата. Бързото загряване може да се получи от бедна смес. Бедната смес е и основна причина за детонационно горене което улавя кнок сензора. Проверете също за нарушаване на херметичността след дроселовата клапа, демек да не смуче въздух отнякъде.

Вто Ное 29, 2011 9:54 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
proscrip написа:
Като отпуснеш педала на газта - като е на скорост придърпва ли колата ?? Така както е написано - не се разбира. Симтомите на тръгнала помпа/паднало налягане/ се проявяват първо на високи обороти и на висока предавка, тоз двигател има ли ТПС и празния му ход как е устроен - щото от всичко прочетено оставам с впечатление, че няма проблем на скорост, ами само на празен ход?

Разхода на колата какъв е, има ли промяна от предната зима, да речем? Придърпва ли при подаване на газ или ускорява равномерно, на празен ход изфорсирва ли се двигателя нормално без да глъхне? За сега сензора за скоростомера не ти е основен проблем, тоз дето ти прави диагностиката погледна ли бобината, замери ли я? Много бързо загрява - или много бързо прегрява? Първото е нормално.

все едно подаваш газ до дупка и изведнъж много рязко си вдигаш крака от педала, а в същност натискам и отпускам много леко.
Ако се опитам да задържа примерно на 4-та скорост с 2000 оборота да се движи (не знам точно колко км/ч) тогава започва да се тресе( все едно ще се разглоби) , за да спре да се тресе давам газ до дупка за да ускори и после натискам съединителя, изключвам от скорост и се движа по инерция като само след секумди пат трябва да направя същата процедура.

90 коня е , мисля че майстора не е гледал бобината или поне не ми го е споделил, разхода си ми е 10-11/100 - градско, няма промяна от миналата зима. много бързо загрява ( за около 1км) преди да започне да прекъсва, иначе и трябват около 3-4км.

След като смени кабелите и нямаше промяна, го качих в колата да разбере за какво придърпване, притрисане или прекъсване става въпрас (като отидох при него аз го определих като прекъсване , ама той като го усети каза че си е притрисане) и тогава чещи че проблема може да е в дросела, оставих му я, почисти го, но промяна пак няма!
След

Вто Ное 29, 2011 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >