Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Legacy или Forester или Outback? 
Автор Съобщение

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! В момента съм в една такава трилема. Трябва ми проходим автомобил за туризъм вила и тн сещате се без аграрене около 2000-2002 моделите. по принцип най ми пасва аутбека, но те повечето са 3л. и това малко ме плаши...данъци и тн. Конкретно въпросчето ми е понеже срещам най различни мнения че големия мотор на моменти бил по икономичен и тн.- Има ли голяма разлика в разхода на гориво и евентуална поддръжка на едно фори 2.0 и легаси/аутбек 2.5/3.0 и не се ли изравнявват донякъде тези разходи при 3.0 защото там доколкото прочетох мотора е с верига и все пак се поспестява от ремъци и тн. Ако темата ви звучи малко хаотично то е защото и в главата ми е така :smt129 От един месец чета гледам и се побърквам #-o В един момент стигнах дотам че се замислих за един Ровер дискавъри заради нафтата но тя май нафтата си е колкото бензина сега! А разхода му едвеа ли ще е по различен от на някое от субитата!?
Всякакви акъли са добре дошли, все има нещо, което не съм премислил :)

Вто Ное 29, 2011 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако имаш пари за 3,0 Аутбек не го и мисли...уникалната машина е...в града понахарчва повечко,но извън него е като 2,5 и дори като 2,0 с нормално и леко каране!Форитата са по спартански като изпълнение...бека е по-богат като изпълнение...но разлика има...2,0 без турбо е най-евтина за обслужване...но то си е до екземпляр - ти не търсиш нова кола а употребяван автомобил - е там е ключовия момент-състоянието в което ще го намериш... #-o Голямо изречение спретнах :smt134
Почети по темите,ползвай търсачката....има мноооого изписано по всичките ти въпроси :idea:

Вто Ное 29, 2011 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз от месец това правя-чета :D Аз за аутбека мога да извадя парите за покупката но тя брадвата идва после :) Иначе ясно че форито е спартанец, но се плаша да взема някаква голяма лимузина, която после не мога да поддържам и да не ми остават кинти за колелото :smt129
Гледам ги и тези импрези комби...ми те по височки идват от обикновено легаси! Как са като возия комфорт и полезен багаж сравнено с форито!

Вто Ное 29, 2011 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еми Импрезата си е ок по всички показатели,но е по-ниска и с по-малък обем....дефинирай се малко повече...семейство,деца кучета,велосипеди(нужда от обем),дълги пътувания(комфортна лимузина с по-голям двигател),основно градско(кола с добър разход...),просто като насоки....след малко да не скочиш на Трибека :smt023

Вто Ное 29, 2011 3:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стой далече от тия дизелови ленд роувъри, че много боли глава от тях. Иначе моя съвет е аутбек 2.5 за твоите нужди, щом те притеснява разхода и данъците.

Вто Ное 29, 2011 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Рецептата е да намериш читав екземпляр...100 пъти по-важно е от това, дали багажника ти е с 50-100литра по-голям...или двигателя те съсипва от данъци с 500 кубика повече :smt023 мое мнение.Все пак колегата ти е дал добър ориентир...в смисъл на добър баланс от качества :D

Вто Ное 29, 2011 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
Е щом си се спрял на Аутбек, харесва ти и ще ти върши работа а те плаши потдръжката на големия мотор по скоро ориентираи към 2.5л. Мотор. Които също си дърпа доста добре това кипе, разхода му на ГАЗ варира от 9 до 15 зависи как и къде караш. Данаците му са по малко, но пък е с ремък. Докато всички 6 цил. Боксери са със заден LSD диференциял което ще рече че е 1 идея по проходим. Като цяло потдръжката е като на нормален автомобил и нее скъпа. Сравнявам я с ауди а4 1.9тди 2000г. Което гълта много повече пари за обслужване.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Ное 29, 2011 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако много те плаши данъка, вземи си като моето камионче :-P =P~ :-P :-P
15лв данък. И няма значение дали е турбо-мурбо 5678 цилиндъра.....
Базирано на Аутбек с 20см. По дълго.

Вто Ное 29, 2011 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Разходът на гориво ти зависи най вече от тежестта на десния крак - при най-големия мотор разликата между "газене" и спокойно каране ще е най-голяма. При градско каране разликата в разхода винаги е голяма (2 литра на 100 км при 2,5 и 3,0 аурбеците).
Това, колко по-скъпо ще ти излиза зависи от това колко караш. Сметката е такава: за 10 000 км, разлика в разход от 1 литър на сто км е 100 литра (233 лева - бензин и 137 лева газ). От тук нататък ти си знаеш, но по мое мнение единия ангренаж, и еднаквия извънградски разход по книга с Аутбек 2,5 не ти поевтинява особено поддръжката на Аутбек 3,0.
Без съмнение едно Фори с ръчни скорости ще ти излезе най-евтино като поддръжка и цена, но и ще ти даде най малко като кола.

Вто Ное 29, 2011 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Еми Импрезата си е ок по всички показатели,но е по-ниска и с по-малък обем....дефинирай се малко повече...семейство,деца кучета,велосипеди(нужда от обем),дълги пътувания(комфортна лимузина с по-голям двигател),основно градско(кола с добър разход...),просто като насоки....след малко да не скочиш на Трибека :smt023

Хах, ще скоча аз на трибека ма в някой друг живот :) Значи дефинирам- Трябва ми да си отида лятото на палатка семейно на някой язовир и да не го мисля откъде ще мина, да се метна с байка на която планина искам и да се стоваря там отново без да ме бърка особено пътя. Зимата пътя ми до вилата като падне снега също е доста коварен та и за това. Багажа какво да кажа...палатки екипировка понякога багаж или мебели за вилата но не искам това да ми е водещо тоест да взема товарен камион ;) В 95% от случаите сигурно и форито ме устройва! В града по рядко ще я карам. Абе, идеален вариант е фори от новите години те са и по големички май и по комфортни и по икономични ама $$$$ :) Май накланям повече към форестър, макар да тръгнах за аутбек :D Просто не искам да робувам на колата а по спартанската трябва и по малка грижа да е поне. Форито нали все пак е прилично на дълъг път, ясно , че няма да е като аутбека но едва ли е и камион!?

Вто Ное 29, 2011 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако те плаши големината на Легаси Оутбек (мотор и разходи) се замисли за Импреа Оутбек :)
Трудно ще намериш, ама не е да няма никакви.
Примерно: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=7

Тази е новинка :)
Има и по-стари.

Вто Ное 29, 2011 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:

Твоето камионче е много яко но е егати екзотиката, виждал съм сигурно 2 пъти по пътищата пък за продаване да не говорим. А защо е с такъв символичен данък?

Вто Ное 29, 2011 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
valqk написа:
Ако те плаши големината на Легаси Оутбек (мотор и разходи) се замисли за Импреа Оутбек :)
Трудно ще намериш, ама не е да няма никакви.
Примерно: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=7

Тази е новинка :)
Има и по-стари.

Ооо, това ми е перфектното решение виждал съм ги но не и тук за съжаление. Ти ми съсипа живота човече...за кво трябваше да го показваш това :smt134 имам ги парите за подобно нещо но тук на тия пари са форита 2000год. а да се дигнеш за нещо по картинка до германия...ходил съм там за коли и мангалите там нерядко снимат съвсем други коли и като отидеш...в най добрия случай са разкичили всичко по нея, което може.

Последна промяна nimrod на Вто Ное 29, 2011 4:59 pm, променена общо 1 път

Вто Ное 29, 2011 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[-o< да си намериш!
Има такива във форума.
Е, ще ти е по-зор да намериш ама е такова каквото търсиш :smt033

Вто Ное 29, 2011 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 137
Автомобил: subaru legacy2.0i at 2000g
Телефон: 0899187017
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:

Как така 15лв данък?

Вто Ное 29, 2011 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Защо то е товарен автомобил. Същия куриоз го има при NISSAN NAVARA и NISSAN PATHFINDER.

Последна промяна rado25 на Вто Ное 29, 2011 5:13 pm, променена общо 1 път

Вто Ное 29, 2011 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Цитат:
Просто не искам да робувам на колата а по спартанската трябва и по малка грижа да е поне. Форито нали все пак е прилично на дълъг път, ясно , че няма да е като аутбека но едва ли е и камион!?

Нищо му няма на Форито - супер си е!
Просто Аутбека си е по-високия клас от двете - по-обезшумен, с повече екстри, по-стабилно седи на пътя. Двата двигателя 2,0 125 коня и 2,5 156 коня ще са доста по-близо един до друг като стойност на поддръжката отколкото 2,5 до 3,0. Ако не държиш колата да е автоматик, да е по-мощна и с екстри, вземи си по-запазено Фори и го скъсай от екскурзии, комфортът вътре за този клас кола е напълно на ниво. А с клиренс на Фори, хубави гуми и бавни скороти ще стигнеш до повече места отколкото си очаквал :smt023

Вто Ное 29, 2011 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
krass написа:
Цитат:
Просто не искам да робувам на колата а по спартанската трябва и по малка грижа да е поне. Форито нали все пак е прилично на дълъг път, ясно , че няма да е като аутбека но едва ли е и камион!?

Нищо му няма на Форито - супер си е!
Просто Аутбека си е по-високия клас от двете - по-обезшумен, с повече екстри, по-стабилно седи на пътя. Двата двигателя 2,0 125 коня и 2,5 156 коня ще са доста по-близо един до друг като стойност на поддръжката отколкото 2,5 до 3,0. Ако не държиш колата да е автоматик, да е по-мощна и с екстри, вземи си по-запазено Фори и го скъсай от екскурзии, комфортът вътре за този клас кола е напълно на ниво. А с клиренс на Фори, хубави гуми и бавни скороти ще стигнеш до повече места отколкото си очаквал :smt023

Благодаря :smt023 и аз натам клоня..автоматици съм карал всякакви гъдел си е но не ме мързи и да ръчкам :) в този аспект съм- каквото изпадне не ми е водещо, както каза колегата приоритет е по запазеното.

Навремето обичах бегачките- колите които ти правят гъдел, сега честно казано ги намразих :) израсъл съм сред ламарини...само ядове и изваждане ;) В момента колата ми е просто средство да избягам от цивилизацията за това и гледам колата да ме затормозява минимално...е, все още ми се появява апетит на хубав дълъг или игрив и ненатоварен път да си поиграя на шумахер но това е отделна тема :)

Последна промяна nimrod на Вто Ное 29, 2011 5:45 pm, променена общо 1 път

Вто Ное 29, 2011 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
sub_diagnoza написа:
Как така 15лв данък?

Да наистина се води товарен авромобил, но има и изключения колегата от СТ.Загора взе и по талон беше Лек, мина технотест за 60-70лв. и вече е товарен. До 1тон = 15лв. горе долу.
Рядко се намират, но си е кеф \:D/ колкото и рядко да ги има всяко нещо си има цена, аз още мечтая за H6
Стига сме спамили.

" krass " се изказа наи добре.
2.0 и 2.5 за 4 цилиндрови и обслужването им се доближава, ако е ръчка няма масла и филтри и притеснения дали е кутията е наред. на 6 цилиндров мотор ако се случи нещо всичко е х6 свещи, кабели..... а и останалите неща.
Автомата пък има доста преимущества в задръстванията ( бавните също но не чак толкова)
Аутбека си е по луксозно, по удобно от Форито (горския) които си е ясно къде има повече преимущества, късо междуосие и голям просвет + заден LSD = Супер приключения.

А защо не изчакаш до някоя срещичка, и защо до сега не си отишъл че да видиш и Фори и Аутбек, да покараш да се повозиш да обсъдите с колеките на живо 4D :giggle:

Вто Ное 29, 2011 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
sub_diagnoza написа:
Как така 15лв данък?

А защо не изчакаш до някоя срещичка, и защо до сега не си отишъл че да видиш и Фори и Аутбек, да покараш да се повозиш да обсъдите с колеките на живо 4D :giggle:

Мооже, с удоволствие, просто както писах автомобилите отдавна не са ми крастата, която бяха но винаги съм ок за бира в добра компания :beer02:

Вто Ное 29, 2011 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >