Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Преместване на акумулаторa в багажника 
Автор Съобщение

Постове: 414
Рейтинг: -51
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Някой правил ли е тая операция и какви материали са нужни ?
Трудоемко ли е?

мерси

Нед Ное 27, 2011 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм правил такава операция преди години(не със Суби) и имах доста дребни проблемчета. Не препоръчвам, ако не е наложително.

Нед Ное 27, 2011 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Заводски нямам идея как е било може би е имало някакви планки или нещо такова да фиксира батерията на едно място, но при мен в момента се разхожда и се блъска в кабелите и пластмасите
Пък и тръбата от кулера ще мине оттам та ако ставаше лесно направо да си го преместя отзад

Пон Ное 28, 2011 12:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Карал съм БМВ 3-ка дизел и акумулатора му е отзад. Може да разгледаш в някоя морга за възможно решение.

Пон Ное 28, 2011 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много коли има къде акумулатора им е в багажника, завчера на една С класа откачихме акумулатора отпред и всичко си работи, оказа се че има още един отзад. До колкото знам ФВ Файтон има 3 акумулатора, ако не е вярно да ме поправи някой който знае със сигурност. Не виждам кой знае какъв проблем да си преместиш акумулатора отзад, само виж кабела да ти е сериозен.

Пон Ное 28, 2011 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
Кофти...
Отговори с цитат
Колега правиш от тънкостенен винкел рамка с размер, размера на дъното на акумулатора. Закрепваш я за дъното на багажника а акумулатора фиксираш към нея с малъл колан с трисчотка /така е вече при много нови автомобили/ или използваш оргиналната планка. Поради съпротивлението което ще се появи от удължаването на плюсовия кабел е хубаво да използваш поне двойно по дебел. Масата я връзваш на най-близката възможна точка.

Пон Ное 28, 2011 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
raketata написа:
Колега правиш от тънкостенен винкел рамка с размер, размера на дъното на акумулатора. Закрепваш я за дъното на багажника а акумулатора фиксираш към нея с малъл колан с трисчотка /така е вече при много нови автомобили/ или използваш оргиналната планка. Поради съпротивлението което ще се появи от удължаването на плюсовия кабел е хубаво да използваш поне двойно по дебел. Масата я връзваш на най-близката възможна точка.

А къде точно се разпробива за да стигне до там?

Пон Ное 28, 2011 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Най-добре покрай левия праг отвътре в купето. това ти е най-прекия път

Пон Ное 28, 2011 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
raketata написа:
Масата я връзваш на най-близката възможна точка.

в най-добрия случай нищо няма да работи като хората, в по-лош ще изгори маса електроники.

Пон Ное 28, 2011 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Привет . Аз мисля че няма да имаш никакви проблеми,както каза колегата по горе сложи по дебел плюсов кабел.А не разбрах каква е причината да го местиш в багажника,сподели :)

Вто Ное 29, 2011 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
2T POWER написа:
Привет . Аз мисля че няма да имаш никакви проблеми,както каза колегата по горе сложи по дебел плюсов кабел.А не разбрах каква е причината да го местиш в багажника,сподели :)

В пост номер 3 съм писал

Вто Ное 29, 2011 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
raketata написа:
Масата я връзваш на най-близката възможна точка.

в най-добрия случай нищо няма да работи като хората, в по-лош ще изгори маса електроники.

А защо?

Вто Ное 29, 2011 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Нормално ако вържеш минуса на акумулатора към купето добре /да зачистиш боята и осигуриш добър контакт/ а кабела който е бил захванат към минусовата клема от старото място на батерията закрепиш също към купето не би трябвало да има проблеми. Купето има достатъчно сечение и проводимост за да захрани стартера, който е най-големия консуматор на ток и не би трябвало да се получава пад на напрежението, за да забие някой от електронните блокове. Друга причина освен резки колебания в напрежението не виждам която би могла да повреди някой блок.

Вто Ное 29, 2011 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BMW-то има много здрав плюсов кабел от багажника до мотора даже инякаква защита в началото на самия кабел нещо като бушон този е твоят кабел :smt023

Вто Ное 29, 2011 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм имал акумулатор отдзат ... Краси ми го прави и си беше супер ;)

Сря Ное 30, 2011 12:03 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Тука намерих някакъв линк , я вижте

http://wgbuckley.com/projects/battery.html

Сря Ное 30, 2011 12:15 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Колега прави това което те кефи, само спазвай някои прости закони на физиката и няма да имаш никакви проблеми :smt023 Топлата вода е измислена много отдавна и ние тук само се правим на интересни. На схемата от линка има само едно нещо + дето е между двете клеми на акумулатора , но мисля че нямаш нужда от него. То се закачва и на акумулатора на колата когато заваряваш нещо, за да не откачаш клемите , демек да не изгори някой блок. Никога не съм го ползвал и досега не съм имал проблеми , така че няма нужда да се набутваш. Иначе предпазител на плюсовия кабел е хубаво да имаш заради твоята безопастност, ако случайно се претрие някъде изолацията на кабела който си прекарал. Успех :smt023

Сря Ное 30, 2011 1:04 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
denislav971 написа:
BMW-то има много здрав плюсов кабел от багажника до мотора даже инякаква защита в началото на самия кабел нещо като бушон този е твоят кабел :smt023

Да не стана фен на бмв от скоро , яко бмв пропаганда :-D Няма лошо , мене мерцедес ме кефят много повече обаче :)

Аз съм имал бмв е39, не е лоша колата ама само дето много електроника има, като почне да пърди се насира, както като имаш растройство някой път пък не си усетил че е разстройство. Напъваш се да пръднеш пък то става и тя една мокра :smt129 Дано по новите модели да не са ги сговнясали още повече :( Така както са тенденциите новичко сговненко

raketata написа:
Колега прави това което те кефи, само спазвай някои прости закони на физиката и няма да имаш никакви проблеми :smt023 Топлата вода е измислена много отдавна и ние тук само се правим на интересни. На схемата от линка има само едно нещо + дето е между двете клеми на акумулатора , но мисля че нямаш нужда от него. То се закачва и на акумулатора на колата когато заваряваш нещо, за да не откачаш клемите , демек да не изгори някой блок. Никога не съм го ползвал и досега не съм имал проблеми , така че няма нужда да се набутваш. Иначе предпазител на плюсовия кабел е хубаво да имаш заради твоята безопастност, ако случайно се претрие някъде изолацията на кабела който си прекарал. Успех :smt023

Не съм по ел.техниката и можеш ли да ми обясниш батка какво е това което съм копирал? Каква роля играе?

1 power distribution block with at least two 4-gauge positions and one 8-gauge position...

Сря Ное 30, 2011 1:11 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Кабела който е отивал на минуса на акумулатора захващаш с болт 8мм за купето. Този ,който е бил на плюса запояваш или свръзваш със студена връзка с този ,който пускаш откъм багажника. И другото ти го писах. Даниел ти каза откъде можеш да вземеш наготово подходящ кабел с предпазител , остава само да действаш и да покажеш какво си направил. Дано сме заслужили за по бира :beer02:

Сря Ное 30, 2011 1:22 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Малееее :giggle: недикел съм а очилата бяха на пианото. Това дето е на акумулатора отгоре не е това за което ти пиша, а някаква друга чекия която не ти трябва със сигурност. Достатъчно е само един предпазител. :smt023

Сря Ное 30, 2011 1:33 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >