Отговори на тема стр <  1, 2
 Нещо неясно за мен - Колко здраво е Subaru Legacy 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Винаги можеш да разбереш някои неща -тропане от окачване (което при субару не се гледа май, поне при мен митака изобщо не искаше да я гледа), шумове от скорости и дифове, тресене на съединител, странни шумове от мотора, пушеци от ауспуха и т.н. нищо по-различно от която и да е кола на старо.

Нед Дек 04, 2011 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колегата подхожда доста лаично и в рамките на десет поста преминава от крайно (-) в крайно (+) настроение. Ние сме добра алтернатива на някой, който се е насочил към Пасат или А4, защото при всички положения има отделени пари за обслужване, които да отидат на място и да се отплатят добре. В случая годишния бюджет се изчерпва със............пари за гориво.
Утре обаче на това хубаво Легаси от обявата, като му се обади маховика, (нещо което в Колта никога няма да смениш) да го препарират с 4 цифрена сума в магазина и до там с надеждата в марката. Първо трябва да е ясно, че в този клас колите си искат своето, независимо дали е Субару или който и да е. Предлагат комфорт, екстри, поведение които съответно имат и цена за да са на ниво след толкова години.
@Евгени, по колата ти съдя, че си ми по-скоро набор отколкото семеен и това Легаси ще ти е ненужно тежко, освен това не предлага супер динамика и ще се чудиш къде са тия 60-70 коня над твоите 90 ... Ще върви по-добре, но няма да си струва разликата в парите. Какво мислиш за Civic VTI примерно? Супер динамика при най-добър разход.

Нед Дек 04, 2011 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,
има редица неща за гледане.
Най важни са:
1. Мотора (на студено и не-палено да не тресе!) Тропане на празен ход на студено. Тропане при подаване на газ на студено, тропане при подаване на газ+на скорост (в движение) на студено. Странни почуквания и тропания при ниски и високи обороти. Евентуална неравномерна работа. Много неща са, но това са основните.
2. Съединител, ск. кутия, диф и карета - виж да не притриса при леко отпускане и да не скърца! Да можеш да тръгваш от по-височки обороти без да се пали МНОГО (ясно е, че неможеш без да не се пали, ще разбереш за въртенето на гуми като покараш). Ако питаш мен се замисли и за автоматик. Аз сега съм с ръчка, но бих си взел автомат (от по-новите модели, не '98) - добре се държат. На драг даже изостанах от същатата като моята, но автомат. Може и от запален преди малко съединител да е, но... Задължително трябва да се преслушат кутия и диф, като е качена колата на крик (от човек, който има инструмент и знае какво да слуша), да няма после 'оле, мале!'. Виж каретата да не тракат при ляво/дясно.
3. Щом караш такова Колт-че, може да не останеш доволен от 'мудността' на Легасито - доста по-тежко е и е АВД, което значи по-муден старт, отколкото очакваш от 150 коня. Примерно Астра 130-150 коня ще го отнесе... на сухо и право.
Замисли се да покараш малко преди да скочиш, да не се разочароваш, докато падне снега! После няма да искаш да чуеш за друго де.
4. Относно здравината - аз взех МНОГО карана и тормозена кола. Офроуд с каравана и т.н. Смених ангренаж, масла на кутия и диф. Сменях съединител - ок. 600-700 лв с конверсия до обикновен маховик и всичко(можеше да мина само с лагерче, но реших, че така и така е смъкнат двг-то). Сменях тампони на носачи отпред. Шарнир десен. Сменях 4 пъти масло :)
Към момента имам неприятни шумове по двг (според спецове, може да изкара така още 200-300 хил. - късмет е), но ще карам докато може, после имам някакви идеи... От друго нямам оплакване.

Успех и дано намериш нещо да те кефи!
п.п. Не пренебрегвай и възможността за Импреза...
П.п.п. Дидо ме изпреварил. Да, Хондичката също е вариант :)

Нед Дек 04, 2011 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Забележи 1-во колко потребители има форума и колко проблени коли, това са редки случаи.
И форума е за това когато някои има проблем да се намери решение.
А не да си бращулевим глупости като в някои други форуми.
Колата се чупи доста трудно и трябва да си голям маистор за да го направиш :lol:

Както са ти писали колегите, като запалиш колата мотора не трябва да трепва нагкедно и като го слушаш да работи монотонно, спокоино.
Ходовата част даже и да похлопва нее Ауди А4 с 8 носача, да имаш 1-2 биалетки х20-30лв.

За товя регион няма да останеш разочарован особенно зимата :smt023 Успех.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Дек 05, 2011 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Колега според мен си останал с такова впечатление,защото в БГ се внасят от търговците изключително и само,силно амортизирани и на много километри автомобили.И въпреки това ние ги караме и ни вършат работа.Повярвай ми френска и немска кола не може да надживее субару да не говорим за италянска.

Вто Дек 06, 2011 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Колега според мен си останал с такова впечатление,защото в БГ се внасят от търговците изключително и само,силно амортизирани и на много километри автомобили.И въпреки това ние ги караме и ни вършат работа.Повярвай ми френска и немска кола не може да надживее субару да не говорим за италянска.

+1 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :idea:

Вто Дек 06, 2011 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе гледам си ми селски,мога да те повозя няколко завойчета да решиш дали ти допада марката!

ПП-wearing PAMPERS is optional :smt129

Вто Дек 06, 2011 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
alex5428 написа:
Абе гледам си ми селски,мога да те повозя няколко завойчета да решиш дали ти допада марката!

ПП-wearing PAMPERS is optional :smt129

Конкурентни форуми бихa изразили мнение, че играем нечестно :-D :-D

Вто Дек 06, 2011 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако ще си купуваш колата от БГ си приготви 1000-1500лв настрана за предстоящите ремонти (и се моли да минеш само с тях)
потърси съдействие от някой който познава субару
ако имаш възможност си е купи от вън, но за да е и евтина трябва да е нещо с лек удар
здравите легасита за мен са до 98г
късмет с покупката :smt023

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Дек 07, 2011 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
blatimir написа:
ако ще си купуваш колата от БГ си приготви 1000-1500лв настрана за предстоящите ремонти (и се моли да минеш само с тях)
потърси съдействие от някой който познава субару
ако имаш възможност си е купи от вън, но за да е и евтина трябва да е нещо с лек удар
здравите легасита за мен са до 98г
късмет с покупката :smt023

Не съм много съгласен. Вярно е че има и много трошлеци, ама те дори и неразбиращите го виждат.
Със Субару трябва да се внимава не по малко от всяка друга кола.
Но ако имаш усновно чувство да усетиш дали една кола работи добре или не, щом студена също работи толкова добре, и сменя скоростите леко, и спирачките са и в час... няма какво да ги мислиш.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Дек 07, 2011 10:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виждал съм перфектно работещи мотори с разход на масло 1л на 1000км, виждал съм и перфектно работещи скоростни кутии на които като вдигнеш щеката маслото е с цвят на сребърен феролит. Виждал съм и такива които са си само на предно предаване вече. Нагледал съм се на перфектни моргуни и на напатили се купувачи. Примери за дребни скъпоструващи дефекти, които не се забелязват с първото качване доста мога да изброя.
Спирачките пък са най-малкия проблем на една кола, заради едни накладки или дискове че има за смяна да не я купува ли?

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Дек 07, 2011 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
blatimir написа:
Виждал съм перфектно работещи мотори с разход на масло 1л на 1000км, виждал съм и перфектно работещи скоростни кутии на които като вдигнеш щеката маслото е с цвят на сребърен феролит. Виждал съм и такива които са си само на предно предаване вече. Нагледал съм се на перфектни моргуни и на напатили се купувачи. Примери за дребни скъпоструващи дефекти, които не се забелязват с първото качване доста мога да изброя.
Спирачките пък са най-малкия проблем на една кола, заради едни накладки или дискове че има за смяна да не я купува ли?

Съгласен. Преди 3 години купихме една Мазда МХ6 със прегоряла гарнитура, счупени на две компресионни сегменти съответно надрани стените на цилиндрите, а тя работи ли работи чудно. Бутало #1 и #4 бяха частично измити от нагара. Студена-топла върви, сутрин пали от първи път, въобще кой би помислил, че за 1 седмица ще глътне 1 голяма туба MOTUL

Сря Дек 07, 2011 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Да и всички тези неща важат за всяка употребявана кола, не само за Субару. Ако човек не си я купува от магазина или от познат, който,си я е купил от магазина, на практика пуска тото. Никой не може да гарантира кога може да грохне. :)

Сря Дек 07, 2011 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По една кола си има неща за правене и ако намериш и читавия човек , който не само ще ти ремонтира колата ами и да ти обясни некой работи - субаруто ще ти се види песен. Аз си скочих в бездната като си взех моето легаси 2,5 АТ ... ама и за момент не съм съжалил за нищо ( освен , че не случих на майстор в началото). Сега като се кача на каквато и да е друга кола и сърцето ми крещи "ПОМОЩ" :) Просто към тази марка се пристастяваш и после става страшно ... :)
Та за колегата с колебанията ... Ако някой ти каже , че няма да се разваля нещо по нея значи те лъже , но ако слошиш в една таблица от едната страна кефа, комфорта , километрите и всичко останало , а от другата ремонтите и проблемите ... то колебанието ти ще изчезне. И да не забравяме, че не човека избира марката , а тя него :). Когато дораснеш до нещо - то само те намира :)
 14

Пет Дек 09, 2011 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2