Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Свирещи спирачки 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Накладките на Bubaru са Hawk HPS+ и за клас всекидневни са едни от най-добрите и може би най-скъпите на пазара, само транспорта от САЩ е 50 - 100 лв. Аз нямах никакви проблеми с тези накладки и сток дискове, спирането е осезаемо по-добро. По темата - според мен свиренето ще изчезне след някой км.

Пон Авг 01, 2011 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След като си шлайфнах дисковете, че леко тресяха при спиране и свиренето взе че изчезна. :)

Вто Дек 06, 2011 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега,аз съм с оригиналните още ,марка Хитачи и пак си просвирват на моменти.С няколко екстремни спирания и каране на ниска предавка с натисната спирачка ги чистя от нагари и полепи.И така до следвашото просвирване.А да не забравя,от време на време си чистя джантите с обезмаслител и покрай тях и накладките.Просто ги пръскам с препарата. :smt023

Вто Дек 06, 2011 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз си поръчах текстар - не ми се искаше много, ама четворна разлика до оригиналните и реших да ги пробвам. Още не съм ги сложил. Някой има ли впечатления от текстар?

Вто Дек 06, 2011 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм със същите накладки (HAWK) отпред. Само дето дисковете са ми Ишика нарязани и надупчени. Май свирват от времем на време, ама кой ти се заслушва, по-важното е, че като река да спирам от 200+ и всичко незакрепено по седалки и багажник се разлита. Колата спира перфектно, даже като се загреят спират още по зверски. Пък нека си свиркат от време на време в задръстванията. И пак съм сигурен, че никой не е 100% сигурен кои точно просвирват - предните или задните (мойте са от Субару купени). А още по-добре би било на такива двукомпонентни накладки да се сложи и двукомпонентен диск и тогава става яко. Сега при мен от системата апарат - накладка - диск най-слабото място е диска. Ама така ще е докато не ги смеля. После вече няма да е диск за 150 лв. а нещо каквото трябва да е.

Сря Дек 07, 2011 8:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 166
Автомобил: V7 STI, Outback 3.6
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
six_stars написа:
Аз си поръчах текстар - не ми се искаше много, ама четворна разлика до оригиналните и реших да ги пробвам. Още не съм ги сложил. Някой има ли впечатления от текстар?

Аз сложих Текстар на Форко. Преди това пробвах с по-меки ТРВ и Феродо. Планина разлика в спирането. Именно затова прибегнах към тях, защото спирането със оригинални или ТРВ то беше много лошо.

Сря Дек 07, 2011 9:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
six_stars написа:
.... Някой има ли впечатления от текстар?

Моите са Textar на 25К вече, няма свирене, скърцане и др. подобни звуци. Спират плавно и меко, а дисковете са гладки, както огледало, където имаше неравности ги шлифова, дори ми намали и външния ръб. За сега съм доволен, да изкарат още 50К и ще си взема от същите.

Сря Дек 07, 2011 9:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моите Текстарки свирят от време на време.

Сря Дек 07, 2011 10:11 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2