Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Разочарование от тест драйв на Legacy 3.0R 2004 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Привет съфорумци!
Преди около седмица пуснах тема относно покупка на subaru legacy 3.0R,2004 год.
Ето я и темата:http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=10096
Колата адски много ми харесва,но както и да е,още не е в България и я очаквам да я видя.
Днес от нетърпение намерих един приятел,който има възможност да ползва същото legacy служебно,само че седан и го помолих да се повозим.
Аз карах колата!
С една дума SUBARU и дотук спирам с коментара.
Карах по южната дъга на околовръстния път на София,качихме се към Бояна,още каране натам-насам и т.н.
Въпросния модел заводски го дават на следния размер гуми:215/45 R17 и според каталог,който аз разглеждах не са възможни никакви допуски относно размера!
Колегите,които са от София и познават маршрута,който описах знаят,че по него няма дупки,има само кръпки по асфалта.
Именно тук идва лекото разочарование.
Страхотно много се усеща даже всяко преминаване през дадена кръпка на асфалта.Усеща се нещо като удар и адски силно се чува в купето.
Тук ще обясня,че колата е много поддържана и здрава,всичко по ходовата част е в пълна изправност!Гумите бяха нови,ама нови на 100 км.,зимни,меки и маркови.Целия проблем според мен идва от нископрофилните гуми!
Допуснах,че са много напомпани,отидохме до бензиностанция и ги направих точно на 2 атмосфери и предните и задните,но уви...пак същото!
Автомобила стъпва на пътя буквално като картинг и комфорта на возията му е същия-адски твърд и шумен!
Нека ако има колеги с такъв автомобил или на такъв размер гуми кажат нормално ли е това,защото мен определено това ме разочарова.Все пак това си е не малка лимузина и мисля,че возията трябва да е на по-високо ниво!
Немога да не изразя и възхищението си:
Върви много,карах го може би в най-натоварения режим на двидател и скорости-кикдаун,газ до дупка,в режим типтроник и като резултат бордкомпа за 52 км.пробег показа разход 16.2 литра на 100 км.!
Поздрави и весели празници на всички!

Последна промяна limona на Сря Дек 07, 2011 7:47 pm, променена общо 1 път

Сря Дек 07, 2011 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Допустими са:

205 45 R 17
205 50 R 17
205 55 R 17
215 45 R 17
215 50 R 17
215 55 R 17
225 45 R 17
225 50 R 17
235 45 R 17
245 45 R 17

Това излиза в - dunlop.tiremanager.com

Сря Дек 07, 2011 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Pacone,благодаря ама иди го кажи това на колегите ти от гумицентър Диана! Точно оттам минах с колата,питах ги,те извадиха някакъв каталог и казаха,че само това е размера.
Ок,да кажем,че се сложи и на височина 50 или 55.
Мислиш ли,че това ще промени нещата?

Сря Дек 07, 2011 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 325
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Едва ли ще ги промени осезаемо.Все пак возията е субективен въпрос - зависи с какво я сравняваш.Аз карам точно с този размер лятото,зимата 205/55 R 16,ами няма голяма разлика за мен.

Сря Дек 07, 2011 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Прав си,че това колко меко или твърдо вози е субективно,ама все съм карал subaru,карал съм и други автомобили,но такова нещо няма!

Сря Дек 07, 2011 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Мисля,мисля и май само мисълта ми се блъска отчаяно в главата търсейки мозък!
Я кажете окачването на 3.0R и 2.5 едно и също ли е?
Да не би на 3.0R да е спортно или възможно ли е точно на тази кола окачването да е било някакво спортно та да вози толкова шумно и твърдо?

Сря Дек 07, 2011 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
просто на този модел окачването е малко по-спортно. ако искаш повече комфорт - пробвай 3.0 Outback. а 3.0 лимузина стъпва на пътя толкова стабилно, че друга кола в неговият клас много трудно ще го хване по завоите - пробвано е, такова легаси разплаква по завоите всякакви беемвета, мерцедеси и аудита от лукс категорията. и въпреки това подобно думкане в окачването няма - най-вероятно има тампони за смяна, и обикновено са задните на предният носач - от тях думка така. т.е. тази кола стъпва малко по-твърдо - но в никакъв случай не хлопа по неравностите! по-скоро е като гумена топка. няма модел на субару - като изключим джъсти и бусчетата - който при изправно окачване да хлопа на неравности.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Сря Дек 07, 2011 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Мисля,мисля и май само мисълта ми се блъска отчаяно в главата търсейки мозък!
Я кажете окачването на 3.0R и 2.5 едно и също ли е?
Да не би на 3.0R да е спортно или възможно ли е точно на тази кола окачването да е било някакво спортно та да вози толкова шумно и твърдо?

Да не би да е Spec-B легасито? Ако е такава модификация си е с доста спортно окачване, според мен това е...Аз карам Легаси 2.5 ГТ Лимитед с нормално окачване, със същия размер гуми и съм доста доволен от возията...

Сря Дек 07, 2011 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
:D Те в Диана са професори :-D ...както и да е...може и да се промени возията,но чак много няма да е...те нещата са комплексни..и не карайте на 2.0 атмосфери гумите...ще балонирате някоя гума :smt023

Сря Дек 07, 2011 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На Хонда Акорд седан този размер гуми се кара на 2.3-2.4 атмосфери.Отделно на бензиностанциите манометрите масово показват по-малко.На Аутбек 3.0 се слагат 16-ки като дойде провери пак.Комбито отзад е по-твърдо и като е празно има да ти подскача :waste:

Сря Дек 07, 2011 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Не знам дали е SPEC-B,нямаше никакви допълнителни символи по него!
А относно налягането в гумите-пишеше 2.0 отпред и 1.9 отзад на колоната на втарара и аз толкова ги направих.

Сря Дек 07, 2011 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Отговори с цитат
Имаше някакъв сайт, на който като вкараш ВИН-номера, номера на рамата, и ти показва всичко за колата, вкл. и модификацията...

Колегите ще го кажат...руски беше май сайта... :)

Сря Дек 07, 2011 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
miroslavmark написа:
Имаше някакъв сайт, на който като вкараш ВИН-номера, номера на рамата, и ти показва всичко за колата, вкл. и модификацията...

detali.ru но не знам дали ще покаже дали е Spec.B?

Сря Дек 07, 2011 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
miroslavmark написа:

Виж тук за разшифровка на VIN
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2.mycat

Сря Дек 07, 2011 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
limona написа:
Не знам дали е SPEC-B,нямаше никакви допълнителни символи по него!
А относно налягането в гумите-пишеше 2.0 отпред и 1.9 отзад на колоната на втарара и аз толкова ги направих.

Колега моето Легаси е 2009 със същия размер гуми и според колонката на вратата предните са на 2.3 бара, а задните на 2.2 бара.

Сря Дек 07, 2011 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Хубаво колеги,аз не споря за налягането,нито споря за това дали е по-стабилно в завой от BMW,MERCEDES,AUDI и други.От 18 години съм шофьор и сигурно имам над 2 милиона км.зад гърба си и ако са му заминали тампоните както казва колегата agent dust със сигурност ще усетя,че са те.Ако съм ги спаднал следователно е трябвало да вози по-меко,а то возеше твърдо.
Това е въпроса ми в темата,а не да оспорвам колко трябва да бъде налягането в гумите.

Сря Дек 07, 2011 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Ако съм ги спаднал следователно е трябвало да вози по-меко,а то возеше твърдо.

Това при условие, че гумите не са толкова меки, че метала да опира в пътната настилка при неравности. Не че е много голяма вероятността, но при нископрофилните със сигурност е по-голяма от нормалното, а от приятел с опит знам, че манометрите по бензиностанциите много рядко минават метрологичен контрол и отклонения всякакви има.

Сря Дек 07, 2011 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Отговори с цитат
В ГО на Petrol показва +2 бара :-D :-D :-D

Чет Дек 08, 2011 2:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Привет съфорумци!
......:215/45 R17 и според каталог,който аз разглеждах не са възможни никакви допуски относно размера!
Колегите,които са от София и познават маршрута,който описах знаят,че по него няма дупки,има само кръпки по асфалта.
Именно тук идва лекото разочарование.
Страхотно много се усеща даже всяко преминаване през дадена кръпка на асфалта.Усеща се нещо като удар и адски силно се чува в купето.
Тук ще обясня,че колата е много поддържана и здрава,всичко по ходовата част е в пълна изправност!Гумите бяха нови,ама нови на 100 км.,зимни,меки и маркови.Целия проблем според мен идва от нископрофилните гуми!

Върви много,карах го може би в най-натоварения режим на двидател и скорости-кикдаун,газ до дупка,в режим типтроник и като резултат бордкомпа за 52 км.пробег показа разход 16.2 литра на 100 км.!
...

колега как от нископрофилни гуми да чуваш удар в купето?,при мен го имах същия проблем като удар в купето от метал,като смених биалетки и тампони на щангите и се оправи(дано съм прав и тая кола да не е чак толкова подържана,колкото казваш)

Чет Дек 08, 2011 9:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В читаво състояние 3.0 вози доста стегнато, но в никакъв случай не друса и не хлопа. Спек Б вече е малко по средата и е въпрос на вкус, там джантите са даже 18-ки , с размер на гумите 215-45-18. Според мен всички легасита от тази серия си возят стегнато, но то в това им е чара, чустваш се сигурен на пътя.
БТВ, колкото и да свучи странно , от всички Субарута които съм карал най-комфортното за мен е Импреза 2.0 -08 и новите Легаси 2010.

Чет Дек 08, 2011 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >