|
Страница 1 от 1
|
|
Питане за потъване на ризите на 2,5-2001?
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
Като купих колата, Венци на Митака ми каза, че е леко прегрявана, имаше сълзене на масло от едната глава, разбрахме се с продавача по темата с парите и я купих. Така изкара над година , но сега изби и антифриза през гарнитурата навън и се наложи смяна на гарнитурките и други аксесоари. покрай тях  Та питането ми е , преди малко ми звънна майстора и ми каза че шлайфистите му казали, че тия мотори им потъвали ризите, да погледнел и ако трябва да сваля мотора да го оправят и него, момчето погледнало, ма вика аз виждам един монолитен блок и нищо пропадноло на пръв поглед, та в тази връзка моя модел ли прави това пропадане или шлайфистите се бъркат с друга модификация на 2,5 мотора. Колата е легаси 2,5 АТ 2001 г.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Дек 08, 2011 4:07 pm |
|
|
|
quietriot
|
изясни се, моя модел е  .
|
|
|
|
| Чет Дек 08, 2011 4:38 pm |
|
|
|
quietriot
|
quietriot написа: изясни се, моя модел е  . но потъване няма, предишния собственик не е успял да я прегрее добре  , само леко Благодаря ти Евгени  За тези като мене , които не го бяха чували този термин до момента, сега вещо да ви обясня, потъването се изразява в свличане на стената между цилиндрите и се оправя като се челосва и блока не само главите. За целта обаче колата трябва да е много прегрята. Проверява се лесно с линийка и фенерче, слагаш линията на блока между цилиндрите успоредно на стената между тях и светваш от едната страна на линията, ако виждаш светлина от другата- лошоооооо има луфт, значи стената се е свлякла. Надявам се бях ясен колега Рашев 
|
|
15
|
|
| Пон Дек 12, 2011 8:53 am |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
Радвам се, че още юркаш колата 
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2011 10:12 pm |
|
|
|
quietriot
|
gechi написа: Радвам се, че още юркаш колата  Събка си е супер , този конфорт на возене и тази проходимост, за тези пари няма къде да намериш сега като всяка тенекия и тя си иска някакви харчове, но всичко е в границите на разумното все още. Пълно щастие само в щатските филми има. 
|
|
|
|
| Пет Дек 16, 2011 5:08 pm |
|
|
|
quietriot
|
Първия ден раздвижване след смяната на гарнитурите съвпадна с първия як сняг, кеф голям. Колата е като нова, понаправих си една две душевни че...и по снега, абе хубави зимни гуми и субару си е кеф. Всички карат по околвръстното с 50, аз с 80 (заради камерата)  ...........направи ми е било домъчняло като гледам. 
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 10:36 pm |
|
|
|
quietriot
|
Като се замислих това с прегравянето явно си е проблем на този мотор, хубавото е, че изкарва , маслото и водата навън, а не ги бърка вътре  , но за да са наясно колегите какво ги чака след като се случи е добре да се знае какво е като пари. Всички необходими гарнитури+гумички на клапани+семеринги за разпределителния вал -300лв труд -300 лв. шлайф -130+40 (антифриз и силикони) та тотала е 770 лв. Бях направил подобна тема колко струва пъровначалното сервизиране на аутбек-а.
|
|
|
|
| Пет Дек 23, 2011 1:32 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|