Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Разочарование от тест драйв на Legacy 3.0R 2004 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Комфорта както казва колегата е субективен няма как да знаем колко меко возене за теб е меко, за да кажем дали колата ти вози меко ;) или има проблем.Според мен трябва да се качиш в друга такава и да сравниш и ако и тя е така значи просто не е твоя автомобил :smt023

Чет Дек 08, 2011 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За да се усеща така всяка неравност по пътя, явно има нещо разбито по окачването, но не е от гумите.
;)

Чет Дек 08, 2011 10:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Субективно е май-май ..

Аз лично, след преминаване на Субару, също ми се струва твърда возията. А съм 215/65/16, проверени са с личен манометър. Но пък в завоите, се влиза по друг начин.

Чет Дек 08, 2011 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Хубаво колеги,аз не споря за налягането,нито споря за това дали е по-стабилно в завой от BMW,MERCEDES,AUDI и други.От 18 години съм шофьор и сигурно имам над 2 милиона км.зад гърба си и ако са му заминали тампоните както казва колегата agent dust със сигурност ще усетя,че са те.Ако съм ги спаднал следователно е трябвало да вози по-меко,а то возеше твърдо.
Това е въпроса ми в темата,а не да оспорвам колко трябва да бъде налягането в гумите.

просто ти казвам, че на субару окачването е толкова интелигентно и опростено направено, че няма как да хлопа ако е изправно. всяко едно тропане е свързано с тампони, биелети, кормилна рейка, неизправни амортисьори - или ако примерно колата е имала удар и е имало некомпетентна намеса на тенекеджии. особено пък ако става дума за легаси. моята кола е импреса на полиуретан и коиловъри, т.е. много по-твърда е като окачване - а няма никакво тропане. единственият модел, при който има подозрителни шумове е ТРИБЕКА - но там е заради просторното купе.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Дек 08, 2011 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
:waste: ...Бойче,ти Форестър от 98-2002-ра май не си карал :D

Чет Дек 08, 2011 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Приемам всичко казано от теб колега agent dust и благодаря!
Нека казаното в първия ми пост се разбере така и се извинявам ако съм Ви подвел:
Мнението ми е,че този размер гуми са подходящи за германска магистрала!
Колата си беше здрава и изправна,просто според мен за българските пътища,които целите са в кръпки,бибуни,бабуни (в правописния речник и по двата начина е правилно) и какво ли още не,този размер гуми не е най-подходящия!Самото поемане на неравностите по пътя от автомобила с този размер гуми се чува в купето.
Опитах се да обясня максимално какво искам да кажа и се надявам да сте ме разбрали.
Честит празник на всички студенти и на тези с дипломи независимо от давността им!

Чет Дек 08, 2011 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен хем на 205/55/Р16, хем на 215/55/Р16, все се чува.... ;)

Чет Дек 08, 2011 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Щом се чува не би ли трябвало извода да бъде,че има заводски недостатък в окачването на автомобила?
Съгласен съм,че всички сме пристрастни към марката subaru,но нека бъдем и обективни!!!
Не може автомобил с такава репутация да има шум в купето от неравности по пътя!

Чет Дек 08, 2011 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
Може да се шумоизолира...то ако можеше японците и пътищата да ни направят :D

Чет Дек 08, 2011 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
То и немците не са ни правили пътищата,но не е така в немски автомобил!

Чет Дек 08, 2011 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:
В читаво състояние 3.0 вози доста стегнато, но в никакъв случай не друса и не хлопа. Спек Б вече е малко по средата и е въпрос на вкус, там джантите са даже 18-ки , с размер на гумите 215-45-18. Според мен всички легасита от тази серия си возят стегнато, но то в това им е чара, чустваш се сигурен на пътя.
БТВ, колкото и да свучи странно , от всички Субарута които съм карал най-комфортното за мен е Импреза 2.0 -08 и новите Легаси 2010.

Тези дни карах няколко пъти Аутбек 2010 дизел,и определено и на мен ми направи впечатление,че возията ми е доста стегната.В сравнение с Аутбека 98 особенно.....Изчезнал е комфортта,доближава се до возията на Ауди.Оттък нанатък е въпрос на вкус.Казано честно,мислех да взимам новия Аутбек,и след този тест драйв...доста се замислих.Комфорта си е доста важен.Почти всяка неравност с еусещаше в купето.Може и базата ми за сравнение с другия ми автомобил да не е много коректна,ама от месец ползвам и 98год модела,който както споменах вози страхотно.

Чет Дек 08, 2011 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
warriors_pm написа:
Изчезнал е комфортта,доближава се до возията на Ауди.
:-D :sti:

Момчета, нещо ги бъркате нещата. СУБАРУ е символ най-вече на стабилност, надеждност, и удоволствие от карането при ВСЯКАКВИ условия - това не е автомобил, проектиран за возене. т.е. тази кола не може да я сравнявате с разни ВАГ и други европейски кенефи, не е редно.

0899 612 719 - Венци

Чет Дек 08, 2011 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
То и немците не са ни правили пътищата,но не е така в немски автомобил!

Ако се качиш от френски в немски (в един клас) друго ще говориш. Въпрос на субективно възприятие и сравнение с минал опит. ;)

Коментираме автомобил, който само ти си карал, при условие че нямаш опит с модела. Потърси втори автомобил за тест драйв за да установиш дали има проблем с конкретното возило, или просто е прекалено твърда возията за твоя вкус.

Или другия вариант е да закараш въпросния автомобил в сервиз с опит на тема Субару за да могат да си кажат мнението.

При всички други случаи само си чешем езиците (клавиатурите).

Чет Дек 08, 2011 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Е извинявам се,но ако три литрова лимузина не е за возени и не е подходяща за дълъг път тогава за какво е подходяща?
За извън пътя джип е по-подходящ,следователно subaru донякъде отпада,за дълъг път и за возене ако не е подходящо за къде е тогава?

Чет Дек 08, 2011 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
limona написа:
Е извинявам се,но ако три литрова лимузина не е за возени и не е подходяща за дълъг път тогава за какво е подходяща?
За извън пътя джип е по-подходящ,следователно subaru донякъде отпада,за дълъг път и за возене ако не е подходящо за къде е тогава?

просто казвам, че колата, която си тествал е имала някакъв проблем по окачването, от което ти си вадиш много погрешни заключения. изправно субару не хлопа, и не думка на неравности - а напротив, минава ги като гумена топка. окачването на субару е така конструирано, че всяка една неизправност си проличава на момента. изправна 3.0 легаси лимузина да хлопа на неравности е невъзможно! този модел е от най-високият клас и в него комфорт и стабилност са съчетани така, че нито едното да не липсва.

0899 612 719 - Венци

Чет Дек 08, 2011 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
agent dust написа:
limona написа:

просто казвам, че колата, която си тествал е имала някакъв проблем по окачването, от което ти си вадиш много погрешни заключения. изправно субару не хлопа, и не думка на неравности - а напротив, минава ги като гумена топка. окачването на субару е така конструирано, че всяка една неизправност си проличава на момента. изправна 3.0 легаси лимузина да хлопа на неравности е невъзможно!

подрепям краси.
лимон колкото и да си мислиш че служебната е била поддържана добре-има някаква грижа по окачването,според мен не са нископрофилни гуми.и колата си е уникална за дълъг път :smt023 не си прави изводи от служебняка

Пет Дек 09, 2011 12:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Не съм казал,че хлопа и тропа!То е ясно,че ако е така колата е разбита,а казах,че и малките неравностите по пътя се чуват и усещат в купето!
Прочетете и това,което написа колегата за новия outback!
Жалко,че като дойде това,което искам да купя няма да има номера и няма да мога да го карам,а друг приятел със същия автомонил нямам. ;)

Пет Дек 09, 2011 12:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Ако е от автокъща, те имат цолови за цяла година, закачат ти ги и караш. Аринципно би ли купил кола, която не !и карал?

Пет Дек 09, 2011 12:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Какъв избор имам?
И да имат цолови номера нама да има гражданска отговорност,винетка и т.н.Другия вариант е да ми вземат книжката и пак няма да я карам.
По принцип се подкарва малко на собствена отговорност,но си е вандалщина и доста грубо нарушение това.
Според мен,когато се купува кола втора употреба е важен и късмета.
Колкото и да я караш си завладян от някаква еуфория,колата е непозната и според мен трябва да има нещо доста сериозно за да го разбереш след 5 км.каране например.
Малките болежки се появяват в последствие,но това да е кахъра.

Пет Дек 09, 2011 12:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Мисълта ми е, че всички автокъщи имат транзитни бг номера, които закачат на всякакви коли и пишат едни талони и може да се кара с тях. Те са целогодишни и не се издават за определен автомобил, а са за целите на автокъщата - тест-драйв, прекарване до КАТ и тн. Прави се гражданска на номерата без иарка, модел, рама и т.н.- само с данните на фирмата и номера на табелите. Та ще можеш да я покараш ми е мисълта.

Пет Дек 09, 2011 12:27 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >