|
|
Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с тампоните на стабилизиращата щанга
| Автор |
Съобщение |
|
gioco
|

От два месеца чувам леко приглушено тропане откъм задната дясна гума на колата (Субару Импреза), основно на ниска скорост и при малки неравности.
Проверих я в сервиз и ми казаха, че е защото десния тампон на задната стабилизираща щанга е ''разместен'' и е излязъл от мястото си. Човекът ми каза, че ако съм минал TUV скоро (в Германия съм), да си карам и че няма проблеми с това.
Въпросът ми е, според вас това нещо сериозно ли е, или мога да си карам така без рискове или без да се влоши нещо допълнително? Проблемът е, че преди два месеца си смених задния мост като бях в БГ, и явно тези тампони не са ги наместили добре като са слагали новия, защото тропането се появи малко след смяната на моста. Ако сега ако отида в немски сервиз на Субару само за тия гумени тампони, съм сигурен, че ще ми продадат цялата щанга заедно с тампоните и ще ми сменят всичко срещу някаква солидна сума от типа на 500 евро, защото тук на дребно не си играят. От друга страна знам, че тези тампони струват 10-20 лева и смяната им някои си я правят дори сами (само че аз едва ли ще успея)... Шумът не ме дразни, защото не се чува нищо на по-висока скорост или дълъг път, но трябва ли да се притеснявам и да отстраня проблема в най-близко време или не е ''фатално''? Поздрави!
|
|
|
|
| Съб Дек 10, 2011 9:47 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
Нямаш проблем да караш така, ако не те дразни.
"Ремонтът" представлява развиване на 1 или 2 болтчета (според модела), наместване/смяна на тампона и завиване на въпросните болтчета обратно. Неприятно е, ако някое от тях се скъса, но предвид факта, че скоро са монтирани този сценарий е малко вероятен.
Успех!
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Съб Дек 10, 2011 10:00 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1