Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Здравейте всички-моля за съвет при избор на Субару:) 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички Субару маниаци,да се представя първо,казвам се Ивайло от Стара Загора на 28г. и държа да подчертая,че съм респектиран от марката от много дълго време и мисля,че съвсем скоро ще имате още един фен-собственик на марката Субару.От доста време обмислям покупката на едно Субару,защото си ми е слабост и някак си марката и боксеровите двигатели ме привличат от доста време.Но истината е,че през живота си не съм се качвал на Субару и покупката за мен е доста трудна.Няма да ви занимавам какво ме съветват майстори и приятели,вярвам и вас така са ви съветвали и са се опитвали да ви откажат от Субару,но не обръщам никакво внимание на тези хора,за това реших да се обърна към вас.Та искам да си купя Субару,парите, които мога да отделя за този автомобил са макс. 9000 лв., като ще гледам да е към 7000 лв. за да мога да обслужа и закупеното.Изправен съм пред голямо дилема обаче Импреса или Легаси ?!?! просто не мога да се реша.А и според моите наблюдение май Легаси по-лесно се намира за тези пари.Та какво бихте ме посъветвали между двата модела.Ако може и кратко мнение за въздушното окачване на Легасито,особености,подръжка и по-добре ли е да си намеря с нормално.Много исках да си намеря някое от форума ви,но не ги продавате много :))) Искам да споделя и предпочитанията си към автомобила: ръчни скорости,седан,двигател 2.0 или 2.5,като съм готов и за компромиси,но за сега ще се придържам към това.И последна молба,къде бих могъл да проверя техническата изправност на автомобила преди да го закупя,което най-вероятно ще е от София.
Ще се радвам на помощ и съвети от вас,най-вече на помощта за техническата проверка преди покупка.
Благодаря на всички ви предварително,желая ви всичко хубаво и безаварийни километри и дано скоро се присъединя към вас.
ЧАООО :)))

Съб Дек 03, 2011 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 136
Автомобил: OUTBACK 2.5 "99
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
добре дошъл! :smt023

и аз съм пресен - есента си взех първото Субару........ добре си се насочил, още повече че предвиждаш и пари за обслужване, гледай да има гуми и евентуално газова, че може тези 2000 да не ти и стигнат ;)

много съвети не мога да ти дам, освен един: аз не бих си взел с въздушно окачване :oops:

Съб Дек 03, 2011 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако си семеен, сякаш по-подходящо е Легацито.

Съб Дек 03, 2011 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
ами семеен съм,без деца все още,но и това предстои... :)

Съб Дек 03, 2011 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз ходих до Германия за форестър, тук трябва много да внимаваш,най малкото ще ти врътнат километража.Но и там ги няма много.Видях една импреза комби 2000, 125к.с.за 3900 евро не знам дали е много но ми хареса 2000 или 2001 год.Само тя и моя форестър ми хванаха окото.
Сигурно подлежеше и на пазарлък но мен не ме интересуваше аз търсех форестър.

Съб Дек 03, 2011 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с Импреза,с едно дете на 2 год. и е напълно достатъчна та дори и с две.Количката трябва да е сгъваема ако ли не - Легаси.Ако тръгнеш обаче с 2 деца и багажлъци за морето Импрезата ще дойде малка :D
Та си мисля,че Легасито ще ти е по-потребно ! \:D/

Ако решиш да купуваш от София,обади се предварително или поствай коя кола си харесал,някой от форума вече може и да я е гледал и да сподели мнение преди да си дошъл за да не се разкарваш напразно.

Съб Дек 03, 2011 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
В Ник Ауто в София видях една много хубава импреза, сива, бъг ай (нали така се казваше на кръглия фар), мисля, че беше 2.0, само, че комби. Момчето внася от Швейцария и мисля, че е точен. Много свежа ми се видя и ми хвана здраво окото. А и комбито според мен е за предпочитане, щом планувате бебче. Виж я в интернет, поне външно изглеждаше перфектна.

Съб Дек 03, 2011 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за съветите :)
И все пак най-много ме интересува мнението за въздушното окачване на Легасито?

Нед Дек 04, 2011 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Като всяко друго въздушно окачване - уникална екстра, много голям кеф, докато не изпусне. Не малко ес класи и аудита на по 2-3 години знам, които лягаха по корем.

Нед Дек 04, 2011 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравей и от мен приятел!
Независимо колко пари си приготвил,можеш да вземеш единствено legacy с въздушно окачване най-много произведено до 2003 година,което ще рече,че колата в най-добрия случай е подкарала девета година.
Съвета ми е по възможност да търсиш автомобил на макферсони.
Доколкото съм чел във форума,колегите с такива автомобили отдавна са сменили въздушното окачване със стандартно или поне са имали проблеми с него.
Нека се изкаже някой колега с такъв автомобил.
Аз лично субару с въздушно окачване не съм имал,но съм карал служенен RANGE ROVER такъв и трябва да ти кажа,че изкарва много малко а ремонта,повярвай ми е безбожно скъп.
Желая ти успех с търсенето!Мисля,че за тези пари ще намериш добър екземпляр.
Ако на мен ми докарат едно субару и го купя ще пусна настоящото ми за продажба,което отговаря на твоите критерии,но дотогава не оставам без субару.

Нед Дек 04, 2011 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кефа цена няма, въздушното окачване си е екстра и спор няма, а возията с такова е екстра.
И мисля че като за въздушно окачване цените на амортисьорите е доста по приемлива от на други автомобили с такова.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Дек 04, 2011 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

http://www.cars.bg/u362065

Мисля да ходя до София и да ги погледна,ако някой вече ги е виждал,моля да сподели мнение.
А ако някой има желание да дойде да помогне с огледа още по-добре :)))) или поне да ми кажете къде мога да проверя тех. състояние на колата.

Поздрави

Сря Дек 07, 2011 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравей градски :)
Не разбирам много от окачване, но това което мога да споделя с теб е виждането ми за концепциите на тези два автомобила-Легаси и Импреца. За мен Легаси е тип кола за хора с по-улегнал мироглед, голяма, комфортна, семейна кола. Лично аз като я видя и чувам "Лято" на Вилвалди от 4-те сезона. Красива кола. Импреца за мен е кола за хора с по-млад дух, може би заради това спортните модели на Субару са базирани именно на този модел. Като я видя и чувам песента "I am sexy and i know it". Това с въздушното окачване лично аз не бих си взел. Лично мое мнение, нищо повече. Возил съм се много пъти на един Ситроен DX май беше, голям параход, но автомобил на монтьор, който прави предимно Ситроени. Много добра возия, но доста ремонти бяха правени по тази кола, и то именно по окачването.
П.С. Тази Импреца от обявата е...МНОООГООО ДОБРА :-D

Сря Дек 07, 2011 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
yoo7 написа:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11320069003170350&f1=details

http://www.cars.bg/u362065

Мисля да ходя до София и да ги погледна,ако някой вече ги е виждал,моля да сподели мнение.
А ако някой има желание да дойде да помогне с огледа още по-добре :)))) или поне да ми кажете къде мога да проверя тех. състояние на колата.

Поздрави

Здравей, колега! Импрезата я гледах преди седмица, бях с приятел да взима едно легаси от там и тя блестеше сред другите. Не съм я палил или карал, но екстериор и интериор бяха уникални. Собственика на автокъщата е познат на мой приятел, ако искаш, мога да понауча това онова. Знам, че е вкарана от Швейцария, предимно от там вкарват. Ако искаш да проуча, драсни едно лс и ще се разберем, може да се разходя с теб.

Сря Дек 07, 2011 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей градски.
Не искам да те разочаровам,но каквото и да купиш от автокъща винаги ще си излъган. Не си мислете,че като е внос от Швейцария и колата е супер.Живея тук и виждам какво заминава за експорт.Не забравяйте,че има и мито.Ако искаш хубава кола ще трябва да си я намериш сам. Поне аз така правих докато живеех в Ст.Загора.
Поздрави и късмет :beer02:

Съб Дек 10, 2011 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А бе така е,ама тръгвам за София след малко,ха дано да е читава Импресата,че и аз да се обзаведа със Субару :-D :smt023 :D

Пон Дек 12, 2011 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
:smt023 Късмет :sti:

Пон Дек 12, 2011 9:23 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В крайна сметка да обобщя.След дълго обикаляне май си харесах едно Легаси седан,ръчни скорости,нормално окачване.
Импресата в Ник-Ауто е под всякаква критика.След 15 мин работа на място на двигателя хвърляше доволно количество масло от ауспуха,след изгасянето му дори си капеше от там.Километри 135хил. отворям багажника и там сервизна книжка с последен печат 2008 на 205хил.На въпроса ми как така,любезният иначе продавач само се засмя.Отпред си личеше,че е пребоядисвана.Бягайте от там.
Има страхотно Легаси в Сти.бг,но точно каквото не търся,автомат,комби с въздушно окачване.А аз си харесах едно в първата автокъща след Метро,посока Горубляне и отивам днес на 2 оглед и мисля да го отнасям.Дано имам късмет и излезе читаво.Моля ако някой знае нещо повече за колата да ми звънне на 0885839526,че тръгвам за СФ и няма как да видя форума.

Вто Дек 13, 2011 8:13 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема