Малей.., как се развъртя тая пущина, направо не е истина..
| Автор |
Съобщение |
|
taipan
|
Абе факт е, че Q-та, X-ци, и непобедимите баничарки се оглеждат с респект вече 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 2:56 pm |
|
|
|
de-cho
Регистриран на: Сря Дек 09, 2009 3:27 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Рейтинг: 0
|
: ако на светофара до вас има мотор и при включване на първа чуете страшен удар и мотора подскочи, 99% е с мотул и удара е от него. по-скоро е нещо със сух съединител  ..освен страшен удар има и шут в гъзЪ на моториста...ебаси кефа...и после като дойдат едни завой...ебаси кефа...само газ все едно субару караш... 
_________________ Свекървата на моята тъща - мой приятел!
Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01 Ducati SuperSport 900ss '99
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 8:29 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
проблема не е в мокрия съединител, дукатаджия даген такъв за него добавките си работят както трябва лесно ви е с тея дукатита, не се интересувате от подобни добавки, че и алтернаторите ви вънка 
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 8:49 pm |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
|
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 9:59 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
спокойно бре има хиляди масла, има и хиляди мнения. за мен мотул не е ( достатъчно ) добро, за друг пък може да е върха. аз имам опит с него и не съм доволен, друг пък може да е доволен от опита си.
темата бе как форестър полита само от смяна на масло с друго от същия клас и качество ( уж ), а не кое е по-по-най.
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 10:14 pm |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
|
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 10:32 pm |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
Едно въпросче до колегата с гръмналия мотор, че нещо не разбрах.... мотора ти е гръмнал от нов след 4-5 смени на маслото ... или става въпрос за дрънгел на неизвестни километри, неотварян, и просто е гръмнал при теб и то с мотул в него? Щото на мен на милионерка ужким на 138000км ми е задирало бутало със кастрол (прехваления магнатек) ... ама не смятам че маслото беше виновно. Особено като се хванахме да мерим останалите здрави части по мотора...
Аз нямам кой знае какви доводи, просто от едничката ми среща с отворен мотор каран от основен ремонт до някакви километри само с мотул останах с много добро впечатление от маслото и си карам с него от тогава. А мотора след отварянето беше като нов, всичко мериха ... нямаше почти никакво износване.
Не беше като мойта калибра която като отворих на 190000км останах фрапиран как не е гръмнала още..... ма тва е друга тема.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 12:15 am |
|
|
|
stupid_boy
|

уффф, бе много на вътре го приехте това пусто мое лично мнение за прехваленото и финансово супер надценено масло бе хора. не съм специалист химик, не съм специалист механик, прост потребител съм. двигател не ми е гърмял, или поне откакто на пазара има и ползвам читави масла. преди това разни варбурзи и шкоди са ми гърмяли, но това е минало. двигател с мотул съм отварял когато изкривих биела. по километраж беше на около 30К, ако не греша. вътре всичко изглеждаше уж нормално, като изключиме някои грозни налепи. луфтове за пипане нямаше, ама то оставаше и да има на тея километри. да, имаше лек борд в ризите. не съм го мерил, че не ми се видя стряскащ, но го имаше. не ми се иска да споменавам други марки, но, отварял съм и двигател на омега, на над 200К първо отваряне, каран само с елф. пак без луфтове, с половин милиметър бордове по ризите, но и без налепи. въпросната омега се караше докато в нея не останеха окоо 800мл масло и тогава и се доливаше. зверски тормоз. тогава не отворих за ремонт, а защото бях попаднал на пишман майстор, който го отвори само за да смени ангренажната верига. сегашния ми двигател на форито е каран само с елф, на 300К е, не съм го отварял, но едва ли ще видя нещо притеснително ако го отворя. уж елф и мотул са в един клас, но ценово има разлика между тех. колегата спомена кастрол, субару оил е ребрандиран кастрол. мотул пък е ребрандиран тотал ( ако не греша ). двете марки нямат собствени рафинерии. с мотула определено имах дискомфорт ( проблемни скорости, шумове, вибрации, ... ), който изчезна със смяната на маслото с друга марка, неспомената до момента. пак казвам, не съм видял двигател, който да е скапан и за това да може с чиста съвест да се обвини това или онова модерно масло. към момента едва ли има масло, което чак толкова да не става за нищо. има предлагане, има конкуренция, няма място за такива неща. говоря само за оригинални масла, покриващи ( но не и сертифицирани! има разлика! ) съответни стандарти.
сега съм фен на друго масло, но фенството ми е по-скоро на база косвени признаци и липса на дискомфорт, отколкото на реални експлоатационни качества. пак не го споменавам, че да не правя реклама и да не раздухвам още спорове.
по темата, на колегата колата е литнала и той го свързва с маслото. тук е грешката му, за която говоря. през последната година той пипна къде ли не по двигателя, почисти датчици, дроселната клапа ( при бегачките тя дори се полира ), подмени някои неща. все неща, които са основния виновник за по-доброто поведение на автомобила му. вместо сега да види полагащата му се награда от тези действия, той го отдава на маслото! не колеги, не маслото, а той е причината за този резултат. той трябва да си осъзнае и получи наградата за труда му! макар и по заобиколен път, това бе идеята, до която исках да го докарам.
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 11:23 am |
|
|
|
TurboManiak
|
|
Не съм го приел вътрешно. Просто дадох един положителен пример, на твоя отрицателен що се отнася до маслото.
Споменатата от мен милионерка беше точно омега 2.0 бензин. Иначе аз имам такава омега каквато предполагам ти си отварял (спомена верига, та сигурно е дизела). Тя принципно има 6,5 литра масло ама лампата не светва до под 1 литър ... явно смуче от много ниско ... не съм я отварял да видя.
Яко (или още "мноо яко") не съм пробвал, няма и да пробвам ... не ме радва поради ред причини, ама е съвсем възможно колегата да усети разлика между масло на 11к км и едно ново масло. Другото е, че дори и двете масла да са 5в-40 то вискозитета им гаранция не е еднакъв.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 12:20 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
омегата беше 2.4 бензин 4 цилиндъра редовак. лампата започваше да присветва при под 1 литър в завой, така и не разбрах кога светва постоянно.
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 12:25 pm |
|
|
|
TurboManiak
|
Съвсем изключих, че може да говориш за старата омега. Между другото ... Yco не е споменал дали със маслото не е сменил и въздушния филтър на мотора. Развъртането на пущината може да се окаже доста по-комплексно от колкото си мислим ние... 
|
|
|
|
| Съб Ное 06, 2010 12:31 pm |
|
|
|
moskow
Регистриран на: Нед Юли 11, 2010 4:07 pm Постове: 308 Местоположение: Kaspichan
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Рейтинг: 0
|
|
ами я кажете мнение за оригиналното масло на субару с което работят в сервиза ставали за нащи старите (2000-2004г) и заслужавали си лева.
|
|
|
|
| Нед Ное 07, 2010 9:19 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|

stupid_boy написа: ............. през последната година той пипна къде ли не по двигателя, почисти датчици, дроселната клапа ( при бегачките тя дори се полира ), подмени някои неща. все неща, които са основния виновник за по-доброто поведение на автомобила му. вместо сега да види полагащата му се награда от тези действия, той го отдава на маслото! не колеги, не маслото, а той е причината за този резултат. той трябва да си осъзнае и получи наградата за труда му! макар и по заобиколен път, това бе идеята, до която исках да го докарам. При почистване на дросела малко пипнах и Throttle Position Sensor, че ми беше на чалъм, вдигнах му волтажа малко от 0,44V на 0,53V и лъже компа, че дросела е леко отворен при напълно затворен дросел, но не ми е вдигнал разхода за сега, иначе ще го разжалвам на предишното му положение, някой ако се интересува мога да драсна една нова тема за калибрирането на TPS. Е наистина почти всички сензори са барнати освен кислородните сензори, особено първия ми е малко съмнителен, но не мога да намеря канал и време да го проверя. Но общо взето маслото си е върха може и партидата да е добра, то между две партиди блендет шотланско има разлика пък камо ли някакво масло.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Ное 09, 2010 3:25 pm |
|
|
|
Yacco-BG
Регистриран на: Пон Юли 26, 2010 9:09 am Постове: 87 Местоположение: Пловдив
Автомобил: YACCO
Рейтинг: 1
|

Yco написа: Малей.., как се развъртя тая пущина, направо не е истина след смяната на маслото тази неделя с Motul 5W40 8100 x-clean, не да ми правя реклама ама нямаше този ряз преди, както с предишното масло -Yacco VX 1000 5W40 100% синтетика, сменено преди 11 месеца и 11 000 км. Та излязох на магистралата със скромен старт и от 30 до 190 км го взех за 1 км разстояние, горе-долу и има още фира под педала, а пък не съм я изпържвал - нормално превключване на предавките, ама след 2 км трябваше да сляза отново от магистралата и отпуснах "дучето". Бензин 95, както винаги. Не съм пробвал други смеси. Та, какво имам предвид с това писание, то по добре му ръгни едно 0W30 естер и налей 100 октана и ще е самолет отвсякъде, отколкото да му правиш чип-тунинг Sub scribe - Мазно впечатлен - Ицо мен  Извинявам се че повдигам стара тема. Маслата, които сравняваш са абсолютно различен клас. Не гледай, че и двете са 5/40. Това съвсем не показва всичко. VX 1000 5w40 е състезателен клас масло - за употреба при високи натоварнания, каране на писта, състезания. Докато другия продукт - Motul 5W40 8100 x-clean е Low Saps масло, с икономия на гориво, удължен пробег. Това, което искам да кажа е, че когато сравнявате отделни марки масла, сравнявайте продукти с еднакви качества и предназначения поздрави, Антон Тодоров
_________________ Изберете подходящото масло YACCO за вашия автомобил - http://yacco-bulgaria.com
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 10:40 am |
|
|
|
Yco
|
Yacco-BG написа: Извинявам се че повдигам стара тема. Маслата, които сравняваш са абсолютно различен клас. Не гледай, че и двете са 5/40. Това съвсем не показва всичко. VX 1000 5w40 е състезателен клас масло - за употреба при високи натоварнания, каране на писта, състезания. Докато другия продукт - Motul 5W40 8100 x-clean е Low Saps масло, с икономия на гориво, удължен пробег. Това, което искам да кажа е, че когато сравнявате отделни марки масла, сравнявайте продукти с еднакви качества и предназначения поздрави, Антон Тодоров Ами..., като ида на сайта на Motul виждам препоръката от производителя за модела ми. На Yacco няма такава опция, какво трябваше да избера за Forester SG 2.0X, че така да се развърти  ?
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 11:02 am |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Aбе и аз карам с 8100х клиин ама много го калнът  на мен ми харесва то как може да ти харесва едно масло де виждам го само като го наливат после колата си работи добре! ПП-до колегата със саита за масла- аз не видях цени там!
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 11:14 am |
|
|
|
Yacco-BG
|

Yco написа: Yacco-BG написа: Извинявам се че повдигам стара тема. Маслата, които сравняваш са абсолютно различен клас. Не гледай, че и двете са 5/40. Това съвсем не показва всичко. VX 1000 5w40 е състезателен клас масло - за употреба при високи натоварнания, каране на писта, състезания. Докато другия продукт - Motul 5W40 8100 x-clean е Low Saps масло, с икономия на гориво, удължен пробег. Това, което искам да кажа е, че когато сравнявате отделни марки масла, сравнявайте продукти с еднакви качества и предназначения поздрави, Антон Тодоров Ами..., като ида на сайта на Motul виждам препоръката от производителя за модела ми. На Yacco няма такава опция, какво трябваше да избера за Forester SG 2.0X, че така да се развърти  ? Нямаме онлайн каталог, ако това беше въпроса Ви. Препоръките ги даваме в сервизите и магазините или в случая - тук. Работим както с електронни каталози, така и с разработен от нашия екип (след десетки запитвания до Франция) каталог. Това се наложи, защото електорнния каталог често дава грешки ( става дума и за всичките онлайн каталози) - те се разработват от 2 фирми в целия свят. За маслото: на Motul 5W40 8100 x-clean при нас отговаря VX 1703 5w40 (сравнение по техническите параметри) - единствената разлика, която видях е цената. VX 1703 5w40 за 5 литра е 112.5 лв, или с предвидената отстъпка (10%) е 101.25 лв. Не мога да кажа дали ако ползвате VX 1703 5w40, колата ще се "развърти" спрямо VX 1000 5w40. просто маслата са различни класове. поздрави! alex5428 написа: Aбе и аз карам с 8100х клиин ама много го калнът  на мен ми харесва то как може да ти харесва едно масло де виждам го само като го наливат после колата си работи добре! ПП-до колегата със саита за масла- аз не видях цени там! да, но трябва да се спазват поне някакви стандарти. когато това е така, двигателя работи по-добре. а цените ги даваме при запитване.
_________________ Изберете подходящото масло YACCO за вашия автомобил - http://yacco-bulgaria.com
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 1:15 pm |
|
|
|
Yco
|

alex5428 написа: ...........ПП-до колегата със саита за масла- аз не видях цени там! Ами.... аз ще ти отговоря, но инфото ми е от 2009 г., тогава го купих за първа смяна с отстъпка от колегата Yacco-BG, 2X2 л= 68 лв с ДДС, като се има предвид цената на Мотула за 5 л е почти равна 1:1 ценово. Не можаха да ми кажат по телефона за моя модел, та отидох на място и там още 1/2 час върнах се след 2 часа, чакахме писма от Франция, ......и ми препоръчаха споменатото за моя модел, ей ...голям зор беше, докато го измислят, а сега и укор, че не разбирам, не било баш за мен това. Ами вие ми го препоръчахте бе хора. Нищо лошо не съм споменал в писанията си за посоченото масло Yacco, но ще посоча, че и по-трудно се развърта зимата при палене макар, че и двете са 5W40, но сега и акумулатора ми е с три зими по стар от тогава. Хубавото е, че поне клиентите имаме по-добри спомени от търговците и за добро и за лошо. Не ме укорявайте  след още една смяна с Мотул (че имам 2,4 л артък  ) минавам на Amsoil, че и то е същата цена, ама мога да си ги сменям, само чакам, някой производител да си прецака качеството. 
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 1:27 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
С цел да не става като реклама искам да си кажа мнението за кастрол гтх3 магнатек.На предишното ми работно място в автосервиза беше станало хит това масло.Даже и шефа реши да го пробва на бегачката ,която имаше.Перди едно високопланинско рали наляхме кастрола,газ тормоз обороти на макс изтъркани гуми точим след това маслото да видим как е и двигателя,останахме учудени маслото е както го наляхме чисто бистро като ново,явно е наистина добро.Имате ли поглед върху това масло,впечатления 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 1:51 pm |
|
|
|
Yacco-BG
|

Yco написа: alex5428 написа: ...........ПП-до колегата със саита за масла- аз не видях цени там! Ами.... аз ще ти отговоря, но инфото ми е от 2009 г., тогава го купих за първа смяна с отстъпка от колегата Yacco-BG, 2X2 л= 68 лв с ДДС, като се има предвид цената на Мотула за 5 л е почти равна 1:1 ценово. Не можаха да ми кажат по телефона за моя модел, та отидох на място и там още 1/2 час върнах се след 2 часа, чакахме писма от Франция, ......и ми препоръчаха споменатото за моя модел, ей ...голям зор беше, докато го измислят, а сега и укор, че не разбирам, не било баш за мен това. Ами вие ми го препоръчахте бе хора. Нищо лошо не съм споменал в писанията си за посоченото масло Yacco, но ще посоча, че и по-трудно се развърта зимата при палене макар, че и двете са 5W40, но сега и акумулатора ми е с три зими по стар от тогава. Хубавото е, че поне клиентите имаме по-добри спомени от търговците и за добро и за лошо. Не ме укорявайте  след още една смяна с Мотул (че имам 2,4 л артък  ) минавам на Amsoil, че и то е същата цена, ама мога да си ги сменям, само чакам, някой производител да си прецака качеството.  Да, но това което казваш е било 2009 година  сега нещата са доста по-различни ... както казах след всичките запитвания, които сме паравили, имаме разработен каталог и вече няма проблеми с препоръките. В момента в каталога ни за твоята кола се препоръчват и двата продукта - VX 1000 5w40 и VX 1703 5w40, но продуктите са доста различни и най-вероятно ще се държат по различен начин. За цените мога да говоря за момента, от 2009 година до сега имахме 2 увеличения на цените (както и всички други фирми на пазара). Може да видиш сега колко струва въпросното масло на Мотул ... за качеството - продуктите YACCO се произвеждат само в един завод за целия свят. Няма изнесено производство, което е голямото ни предимство пред много други фирми.
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 1:55 pm |
|
|
|