Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Покупка и за какво да внимавам? 
Автор Съобщение

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет,
на път съм да си купя Legacy 2.0, разгледах две едното '99 другото '97. Въпросът е в това, че не зная за какво трябва да внимавам при огледа, и например като има омаслявания тук там (не течове) какъв и колко голям проблем е това?
Това от '99 определено ми харесва повече и е регистрирано и карано в България, другото е от Италия и например маслото беше катран черно... Благодаря предварително за съветите ви!

Вто Ное 22, 2011 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Автомобил: legasy 2000
Нов фен
Отговори с цитат
Добре си се насочил колега. Аз също карам легаси 2.0 внос от Италия за мой късмет с МЕТАН монтиран още в дилършипа там.
Да си кажа честно като я купувах не се постарах да я огледам просто ми хареса падна ми на добра цена/след като се пазарих като ц.....н/ но за 1000 евро си струваше пазаренето както и да е.
Двигател нацапан с масалце, не е проблем, аз имам теч от гарнитурите на капаците на главите /доливам масалце по 300 до 800 грама на 10 000 км. и си я карам/ така е вече 3та година нямам грижи при положение,че за това време съм и качил 70 000км.
Също имам теч и от кормилната рейка, там доливането на хидравлично масло при мен е 100грама на 10 000км. което не е много. Ремонта на съоражението струва около 200 лева не е ужасна цифра но не я спирам, за да го направя.
Теча на рейката е често чвление не е фатален ако е умеран като моя например.
Гарнитурите на капаците също.
Тука ако си говорим честно ако не те дразни когато легнеш под колата че е понацапана с масалце няма грижа ;) аз лично не лягам да гледам и си карам :smt134
В моя случай колата се преглежда задължително на 3/4 месеца просто защото на толкова горе долу сменям масло, щото карам :smt023
Прегледай амортисьорите скъп консуматив са но на 10/15 годишни коли е редно да се сменят (няма нищо вечно)
Маншоните на рейката, полуоските и карета лесно се виждат като я качиш на подемник или влезеш на канал.По принцип не страдат от това но не се знае кой и как я е карал погледни си ги.На рейката не са скъпи могат и от друг автомобил да станат но се сменят трудно.За мое щастие мойте не съм ги пипал.
По интериора да знаеш много гадно се сменят лампичките на каквото и да е това можеш да го ползваш при пазарлъка ако има такъв.Не е фатално, просто дразнещ факт ако не ти свети по таблото нещо а за да светне разглабях цял ден :-?
Скоростната кутия ако е автомат не би следвало да има шумове каквито и да е .Автомата на СУБАРУ е много корав рядко страдат от това ако е ръчка не се коси не съм чул за повредена такава. Цена на съединител комплект 300/400лв. моя го смених след като обиколих БГ с виещ аксиялен лагер предполагам знаеш как да провериш изправноста му.За италианската задължително сменяш ремъци и ролки мундари големи са тез цена 350 до 500лв с маслото.
За италианската задължително сменяш ремъци и ролки мундари големи са тез цена 350 до 500лв с маслото.
Като равносметка аз не съм налял много лев след закопуването имайки в предвид, че я карам доста
В общи линии това е от мен ще се радвам да съм ти бил полезен ако има още нещо с което да помагам казвай :drunk:

Вто Ное 22, 2011 1:33 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: Rexton
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
отдавна искам да сменя джипа и сега има интересно субару легаси в софауто. харесвам марката . харесвам марката, но не знам много за нея. може ли малко инфо за поддръжка и разход. колата е 3.0 автомат.

Благодаря предварително

Сря Дек 14, 2011 9:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това Легаси от Софтавто го продаваха в Италия за 5500 евро, прави си сметка колко те товарят. Знам я цената от дилъри там, които ми пращат оферти чат-пат. Отделно за мен щом струва 5500 , няма как да е в изрядно състояние. На газ е, което значи и че е на много километри. Аз не бих се хвърлил на такава кола.

Сря Дек 14, 2011 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема