Здравейте колеги!
Преди няколко седмици се сдобих с Форестър Боксер Дизел SE 2009 и мисля че е редно да се похваля и да кажа едно здрасти.
В процеса на търсенето на Субаруто се порових доста във форума и прочетох интересни неща, и ще се радвам да се включа (макар и от далече).
Засега съм изминал само около 1500 км и все още събирам впечатления от колата. Това е първият ми дизел и все още се ослушвам в мотора, но като цяло е доста тих. Последните 3 години карах Chrysler Grand Voyager 3.3L V6 сега съм малко възмутен от ръчните скорости, но пък е малко по-забавно. Крайслера има доста мощ, но никаква динамика, така че много се кефя на усещането във Форестъра.
Както споменах вече двигателя е принципно много тих, но на студено има много силно тракане около 2000 оборота. Малко ме притеснява и се чудя дали е в границите на нормалното. Тракането изчезва напълно малко преди синята лампа да угасне, но ми се струва доста силно и направо ми бърка в здравето. Имам електрически нагревател за мотора и тракането го има и когато нагревателя е бил включен, в такива случай просто тракането и лампата изчезват много бързо (около 5 мин на около 0 градуса).
Това е засега, чакам сняг и лед!!! ама зимата изглежда скапана тая година и темп. не падат под минус 2-3 градуса. Опитва се да вали сняг ама не се задържа

. Това е най-лошия вариант за тук защото светлината е много малко и ако няма сняг е тъмно, кално и грозно... Да се надяваме обаче че скоро времето ще се подобри

Поздрави на всички и весели празници!