LEGACY GT след 2006 мнения,размисли
| Автор |
Съобщение |
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
bubaru написа: Миро, разкажи какво си му намислил БТВ с какво турбо е VF40 или VF46 ? Мисля, че е VF40...честно казано засега малко ще позабавя тунинга, преполагам се сещате защо...Иначе засега само съм го чипосал (с Пиазини пак) и вътре успях да му спра пискането и светенето на лампата за коланите и активирах навигацията да се вижда в движение...а, и си сложих един видео плеър към входа за задна камера и него го активирах да се вижда в движение  Засега стига толкова. Силовия тунинг по-нататък... 
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 8:23 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Миро, а защо продаваш Cobb-a, не е ли най-доброто и сигурно решение за твоя мотор ? Имаш много карти, ъпдейти и е проверено... Много от нас си мечтаят да имат USDM кола, само заради COBB.
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 9:34 pm |
|
|
|
miroslavmark
|
|
Пробвах с тези карти от техния сайт и не съм особено впечатлен от разликата с оригинала, може би ако се направи и малко хардуерен ъпгрейд, тогава ефекта ще е доста по-голям предполагам...
|
|
|
|
| Нед Юли 24, 2011 6:41 pm |
|
|
|
miroslavmark
|
Да покажа леко променената визия, която определено ми харесва много повече от оригинала Мисля, обаче да сложа и емблемата, ама утре... Прикачени файлове:
27072011110mm.jpg [ 93.4 KiB | Прегледано 461 пъти ]
Прикачени файлове:
27072011111mm.jpg [ 64.77 KiB | Прегледано 461 пъти ]
Прикачени файлове:
27072011109mm.jpg [ 87.23 KiB | Прегледано 461 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2011 7:54 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
браос,значи си купувам като твоята, режем я и слагаме мрежа,само това никелираното не ми харесва ама никак,и май да вземем да му направим един черен мат на моето а? ама не съм сигурен дали твоята маска ще стане на моята катафалка,трябва да тестваме
готино е станала твоята
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
Последна промяна valadares на Сря Юли 27, 2011 8:43 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Юли 27, 2011 8:40 pm |
|
|
|
miroslavmark
|
valadares написа: браос,значи си купувам като твоята, режем я и слагаме мрежа,само това никелираното не ми харесва ама никак,и май да вземем да му направим един черен мат на моето а?
яко е станала Аз съм го оставил засега никелираното заради праговете отстрани, щото имам и там, ама скоро ще го матирам и аз май...и обръчите на халогените ще направя черни... Нямаш никакъв проблем...правим я както искаш 
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2011 8:42 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
Охооо, човек да го няма няколко дни и Миро пак обадил някоя лудница  Нямаш спирка и дано и занапред е така  Честита придобивка и ти пожелавам много BMW-та да накажеш защото знам, че там лично ги приемаш нещата  Решетката е яка, но както и сам си се ориентирал - истината ще е без хрома и с емблемата 
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2011 9:17 pm |
|
|
|
miroslavmark
|
votolom написа: Охооо, човек да го няма няколко дни и Миро пак обадил някоя лудница  Нямаш спирка и дано и занапред е така  Честита придобивка и ти пожелавам много BMW-та да накажеш защото знам, че там лично ги приемаш нещата  Решетката е яка, но както и сам си се ориентирал - истината ще е без хрома и с емблемата  
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2011 9:21 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Честити Миро колата е суупер Трябва ти по-голяма турбина+Downpipe+tune и колата няма да има нищо общо със сегашното вървени а разхода ще падне Единствено трябва да се консултираш за автомата до какъв въртящ момент ще може безпроблемно да носи
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Съб Юли 30, 2011 6:48 am |
|
|
|
kokinio
Регистриран на: Чет Сеп 23, 2010 3:04 pm Постове: 202 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
|
|
Здравейте колеги,
Със огромен интерес изчетох всичко в раздела Легаси , за 2,5 ГТ и 3,0 Р. За пояснение ако някой не ме е чувал аз съм от Форестърската дружинка. Имам един въпрос към Вас понеже не можах да намеря много писано за Легаси 3,0Р Н6 СпекБ 06-08г Бръмнала ми е една муха от известно време и Ви моля ако някой има инфо за тези красавици да ми отвори очите. Предварително да кажа,че не съм особен фен на турбото и затова питам за 3,0Р СпекБ с 6 степенна механична кутия. Както всички знаете двигателя е 245 кончета, може ли да се изкарат с чипосване още някое и друго магаре отгоре и как е окачването,какви дифове са му накачили и какви стабилизиращи програми има за да разбера как е с проходимостта? Комфорта виждам вътре в салона е налице. Предварително благодаря на всеки отзовал се с инфо колега!!!
_________________ България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрешното движение може някой да те удари отзад!
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 11:29 am |
|
|
|
bubaru
|

Аз имам преки наблюдения от Легаси 3.0 спек Б седан автомат , фейса след 2006-та. Мога да кажа само хубави неща за този автомобил. Поведението му на пътя е уникално, превъзхожда всички сток модели на Субару без СТИ. Доставя страхотно удоволствие при каране по завои, защото е много стабилен, има доста директно и двърдо кормилно управление, усещането за сцепление е страхотно. Трябва доста да се постарaеш на сухо , за да усетиш, че с е включва VDC. За нормално каране (без писта) смятам, че няма никакъв смисъл да се пипа нещо по окачването. Амортисьорите са Билщайн, твърдички са , но няма тропане или някакви неприятни звуци при каране по павета и неравности.За мен това е идеала за окачване, което те кара да се чустваш спокоен във всеки един момент. Позицията на седене е перфектна , ниска, седалките са стегнати и с добра странична опора (е не е Рекаро, но пак е много добра) Мотора има доста прилична тяга, страхотен звук и е относително икономичен . Има много приятно линейно разгръщане на мощността и момента, развърта се спокойно до 7000 об/мин. Чувал съм за варианти за качване на мощността, но ми се струва безмислено да го пипаш за да извлечеш едни 20-30 коня макс отгоре, които не вярвам особено да ги усетиш. Пък и честно казано, по-ценното на тази кола е в настройките на шасито и окачването. Ускорението не е главозамайващо, но в никакъв случай не е лошо , освен това продължава доста добре нагоре до към 260 Дизайна и също бих казал, че е много добър и не остарява много с времето.Същото се отнася и за вътрешното оформление на таблото. Единстено бих искал е да има малко по-убедителни спирачки, които на фона на пътното поведение и динамиката са малко по-слаби от това което харесвам, но това е най-вече при високи скорости.В крайна сметка това се ъпгрейдва, едни по-качествени дискове и накладки са достатъчни. Не съм карал версията с МТ, но предполагам тя ще създава още по-спортно усещане. Относно проходимост предполагам визираш на сняг, защото това не е кола за полянки. Няма от какво да се притесняваш, автомата е със заден LSD и VTD кутия, МТ-то е с виско и заден Торсен диф, съмнявам се че ще има нещо друго освен щастие като я покараш на сняг. Важното е да е с хубави гуми според сезона и всичко ще е ок.
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 12:23 pm |
|
|
|
kokinio
Регистриран на: Чет Сеп 23, 2010 3:04 pm Постове: 202 Местоположение: Стара Загора
|
|
Благодаря ти колега за бързия отговор,с който ми разясни доста от вълнуващите ме неща за Легаси 3,0Р СПЕК Б. Имам обаче още едно съществено питане относно тази 6 степенна кутия разбрах че има 3 режима на каране. Нещо по този въпрос ако може да ми кажете какво точно е това??? Ето и малко снимки за какво точно питам.
_________________ България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрешното движение може някой да те удари отзад!
|
|
6
|
|
| Чет Дек 22, 2011 4:37 pm |
|
|
|
valadares
|
тези снимки са от аутбек ХТ,  но това е СИ драйв-имаш 3 режима на каране-I-интилигентен -горе долу се обучава от твоят тип на шофиране(след всяко зануляване на километража се обучава и то май и колата е мудна) S-спорт -леко спортно каране S#-спорт шарп -колата се държи във високите обороти(можеш да я изцедиш) много добър избор колега  аз исках да вземам ГТ после СПЕК,но след много мислене и..други щуротии ми влязоха в главата. няма нужда да слагаш чип-ефект никакъв само психически ще си настроен че имаш промяна някаква( и пари на вятъра)като му се порадваш и покараш и като не ти стига мощност(искаш още и още) има други варианти... viewtopic.php?f=31&t=9465УСПЕХ
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 4:52 pm |
|
|
|
bubaru
|
Това е т. нар. SI-drive, има го при някои по сериозни модели на субару вкл. последната генерация СТИ.Представлява 3 режима, т.е. различни настройки на Еку-то на мотора, едната е мега спъната и имаш чуството, че караш кола 150 коня, уж за икономия. Средната степен е стандартна, аз в 99% от случаите на нея карам и последната степен-спорт шарп прави реакцията на мотора максимално бърза при подаване на газ. Не е нещо кой знае колко интересно. При автоматика повече се усеща от това, че скоростите се сменят при по-високи обороти, ако си на най-спортната настройка. П.П. Валадарес , изпреварил си ме. 
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 4:59 pm |
|
|
|
kokinio
|
Благодаря ВИ колеги. П.С. Валадерас снимките са от Легаси 3.0Р СПЕК Б 6 скорости ръчка братле. 
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 5:16 pm |
|
|
|
valadares
|
kokinio написа: Благодаря ВИ колеги. П.С. Валадерас снимките са от Легаси 3.0Р СПЕК Б 6 скорости ръчка братле.  ами коки,погледни добре снимка 1 и снимка 2 снимка 1 виждаш ли конзолата на автоматика и на снимка 2 между оборотомера и скоростомера долу посредата има едно квадратче да ти показва на коя скорост си това ако е ръчка...а на снимките като наименование си пише -XTintereior,XTsteeringwhl,само май последната снимка пише Leg07GTsidrive,но това не е миродавно.. поздрави за бъдещата кола...
|
|
2
|
|
| Чет Дек 22, 2011 5:53 pm |
|
|
|
kokinio
|
Интересно снимките ги свалих от страница в която пише само за Легаси и се сравняват различните разновидности. ОК! Приемам забележката за снимките(това всъщност доказва какъв съм новобранец в темата Легаси) Ето вече снимка на гореспоменавания в питанията ми модел!!! Според вас това бижу коя година е ако има някаква тънкост да я разбера и аз.
Прикачени файлове:
Subaru Legacy 3.0R SPEK B 6 speed MT.jpg [ 23.04 KiB | Прегледано 277 пъти ]
3.0R SPEC B 6 speed MT.jpg [ 23.57 KiB | Прегледано 275 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 7:35 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Би трябвало да е произведена в диапазона 2007-2009 година.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 7:44 pm |
|
|
|
valadares
|
BrainStormeR написа: Би трябвало да е произведена в диапазона 2007-2009 година. влади е прав,от 2007-до 2009 но съм виждал този фейс и СИ драйв края на 2006 докато търсех спекБ.,даже в холандия имаше такова блъснато 2006 Н6 , исках да му взема скоростната кутия,но така и нищо не направих.... 
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 8:26 pm |
|
|
|
miroslavmark
|
Колега kokinio  , снимката със сигурност е от модел след 2007-ма и е Европейски модел...от САЩ ли мислиш да я вземаш или от Европа?
|
|
|
|
| Чет Дек 22, 2011 9:06 pm |
|
|
|