Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
За и против "безводните" автомивки.
| Автор |
Съобщение |
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|

Вчера реших, че трябва да измия колата, понеже беше ужасно мръсна и не я търпях вече, а и ми предстои пътуване за празниците. Обаче при -10 нощни температури тук и предстоящото качване в планината, се уплаших, че ще замръзне нещо. Тогава се сетих, че някога съм чувал/виждал реклами за безводно миене на адрес, посочен от клиента и без много да го мисля, се обадих и ги викнах. Дойдоха две момчета и започнаха. Не знаех точно как става "чудото" да измиеш кола без вода. Когато ги видях обаче да пръскат с едни препарати ужасната мръсотия и да я бършат с едни микрофибърни кърпи се уплаших, че чисто-ново-боядисаната ми кола ще стане на деруги. Хората ме успокоиха, че препарата бил специален и няма вреден ефект върху боята. Обаче говорих с познати, според които боята се драска много. Та реших да споделя с вас, ако има някой специалист, някой патил, някой чел и т.н. да каже според него какъв е точно случая. Иначе, аз я огледах сравнително внимателно и не видях драскотини, но незнам дали не прави филм и при следващото миене да се покажат. П.С.: Иначе като цяло съм доволен - изми се добре, почти като с вода, светна. Удобството е, че ти го правят пред вас или в гаража. Малко бавно става, но самата процедура явно е такава, а и колата беше наистина много мръсна - около 1:40-2:00 ч. Цената е като традиционна мивка - 18 лв. комплексно. Технологията и препаратите били американски.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
4
|
|
| Пет Дек 30, 2011 9:59 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
А какво става с лугата под калниците ? Как я махат с микрофибъра ли ?
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 10:35 am |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
Да интересен въпрос.То не само под калниците във фугите отворите маи е по хубаво с вода.Пък може би имат начин 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 10:45 am |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
А стига бе? Кви екстри имате в града ние на село имаме избор на силата на струята и то не винаги.Ако искаш да ти мият колата със слабата струя се цупят,че става малко по бавно а силната е бърза и спокоино може да ти отскубни мигач или да ти фръкнат тунинг фолиата А това няма как да мие без проблем при положение ,че сваляш калищата с парцал ,звучи ми по скоро модерно а не ефективно ПП- предполагам сте на крачка от спа процедури за коли-миене с мляко и накисване в шоколад или мед 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 11:07 am |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
alex5428 написа: А стига бе? Кви екстри имате в града ние на село имаме избор на силата на струята и то не винаги.Ако искаш да ти мият колата със слабата струя се цупят,че става малко по бавно а силната е бърза и спокоино може да ти отскубни мигач или да ти фръкнат тунинг фолиата А това няма как да мие без проблем при положение ,че сваляш калищата с парцал ,звучи ми по скоро модерно а не ефективно ПП- предполагам сте на крачка от спа процедури за коли-миене с мляко и накисване в шоколад или мед  
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 11:11 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=257085След тази статия разбирам,че е точно както казваш,самото "вещество" което пръскат освен че почиства, едновременно с това и полира.Само не разбирам и не е упоменато колко пъти ще я измиеш на този принцип,преди да смъкнеш лаковото покритие  100 -200-300 
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 11:45 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Аз само веднъж-дваж се бях възползвал от тази услуга "Грийн уош" още като бях с Импресата и ефекта беше поразителен, колата наистина беше като пастирана. Тогава хората ми обясниха, че не се захващат с твърде мръсни и кални коли и под 5-6 градуса химията им не разботела както трябва.
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 12:18 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
Понеже темата е за или против - Аз съм против ! А ако искам да си ваксирам колата ще го направя допълнително. Предполагам, че това е удобен начин,но за други географски ширини Тук от както съм в България,след мивка максимум 2 дни и колата е отново за миене,просто пътищата са изключително неподдържани,дупките са ни до болка извесни а пясъка след едно опесъчаване ако го съберем ,цял квартал ще вдигнем 
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 12:38 pm |
|
|
|
steling
|
ПП- предполагам сте на крачка от спа процедури за коли-миене с мляко и накисване в шоколад или мед  [/quote] Във Велико Търново има парна автомивка - на принципа на Грийн уош - само че се ползва само пара и парцали. Все едно си на спа Иначе за безводното миене принципа е много прост - препарата разгражда кърпата бърше. Ако го правят както трябва и внимателно не би трябвало да има драскане. Ако го претупат и не оставят препарата да подейства ефекта е като след шкурка ( на една от служебните коли и пострада бронята така). Но наистина мръсна кола Не може да измие, няма как под калниците особено при по закаляни коли. Иначе блясъка оставя по боята защото има много биополиш който заличава дребните драскотини и наранявания( дребни до няколко микрона). Действието му е като при пастиране, но до следващото измиване или дъжд. При новите безконтактни слагат същите добавки за повече ефект и грижа към лака.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 12:46 pm |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
|
Това е доста силна химия май...
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2011 4:01 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Всъщност, честно казано,, не ми издържаха нервите да ги чакам и им казах да не мият под калниците, иначе момчето имаше голямо желание. Ама на втория (почти!) час, не исках и да знам как става. Иначе явно имат чалъм някакъв. Не е зле измита, добре е, но все пак не мисля, че бих се възползвал пак, освен ако няма друга алтернатива. Поздрави и весело посрещане на 2012!!!
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2011 7:55 pm |
|
|
|
Joro - Sofia
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 8:15 pm Постове: 298 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
|

Аз пък, съм и "за" и "против" подобни технологии. Това зависи от това къде живееш. Ако си в Америка - съм "за". Ако в България - съм "против". Мисля, че е ясно защо, но все пак ще се обоснова. В Щатите в понятието "мръсна кола" се влага много по-различен смисъл от същото в България. Там улиците са чисти и редовно се поддържат такива. Колата се зацапва, така да се каже, "козметично". Там няма кал, пясък и други абразиви по шосетата. Освен това, колите се мият често и няма нужда при следващото миене да сваляш кора от втвърдена кал от ламарините. Безводното измиване на автомобила там е просто операция, която сваля някакви незначителни замърсявания. Какво става в България. Колата паркирана в центъра на София, без да си я карал, за един ден се покрива не с прах, а със ситен пясък. А какво става през есенните и зимните месеци или просто след каране в дъжд. За - 2-3 дена ламарините се покриват с броня от кал премесена с пясък и какво ли още не така, че от мръсотия не можеш да разбереш, понякога, модела на колата. Да ми каже някой, че подобна мръсотия ще се измие само с химикали, както при безконтактното миене (накрая там пак се използва вода) - това мога да го повярвам. Ама, че ще ти свалят цялата тази смес от абразиви с ТЪРКАНЕ, дори и с микрофибърни кърпи, без участието на вода е просто абсурд. Ние, като чуем за участие на нанотехнологии в някакъв процес и се прехласваме. Само, че простите закони на физиката още никой не ги е отменил. Има ли търкане, натиск върху някаква повърхност, още повече с абразив, няма начин да не пострада търканата повърхност. За измиването под калниците, напълно се придържам към мнението на колегите. Нека си закарам Субаруто след излет в дъждовно време в планината при тези юнаци да ми я измият и да ми докажат, че всичката кал по колата ще я свалят с безводното миене, с търкане без да ми пострада боята. Обаче това няма как да стане, щото ще си я измия с пароструйка. 
_________________ Subaru Outback 2.5 - 2000, MT Subaru е автомобил за ценители! 1. Ако съдбата ти обърне гръб, просто я изчакай да се наведе! 2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2012 10:55 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|