Отговори на тема
 Форестър и офроуд питане 
Автор Съобщение

Постове: 414
Рейтинг: -51
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Момчета, приятел си търси кола която да е комби да може да събира багаж но и да е "леко" проходима,не е чак такъв маняк на тема офроуд като мен.Загледахме се в едни Паджерота, знам че няма смисъл за сравнение между двете , но бихте ли ми казали продават ли се някакви вдигнати окачвания и въобще офроуд пакети за форестъра че него доста го изкефи откакто го споменах и може да станем 2 броя скоро време.Има ли някой отзиви как вървят така стандартно и дали са с прекалено ниско окачване и дали опират лесно и т.н.?
Мерси и поздрави :)
 1

Пет Дек 30, 2011 9:29 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здравей колега има една тема във форума специално за повдигането на субару(всички видове).Мисля че се казваше ,повдигам и изправям субару :smt023

Пет Дек 30, 2011 9:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
има лифт ъп китчета,и с едни хубави кори 4-5мм алумин и ГАЗ из полята и калищата и където иска.

ако му трябва и багаж,да си вземе аутбек..аз с моята като съм в гората ,полята на къра-правя чудеса
проходимоста бива и така.
Прикачени файлове:
1inchLiftKit-GRandSH002.jpg
1inchLiftKit-GRandSH002.jpg [ 37.75 KiB | Прегледано 2808 пъти ]

Прикачени файлове:
fstrut1.jpg
fstrut1.jpg [ 47.34 KiB | Прегледано 2808 пъти ]

Прикачени файлове:
rstrut2.jpg
rstrut2.jpg [ 59.72 KiB | Прегледано 2808 пъти ]

Прикачени файлове:
DSC04750.jpg
DSC04750.jpg [ 134.59 KiB | Прегледано 2808 пъти ]

Прикачени файлове:
P4195239.JPG
P4195239.JPG [ 269.33 KiB | Прегледано 2808 пъти ]

Прикачени файлове:
P4245247.JPG
P4245247.JPG [ 263.68 KiB | Прегледано 2808 пъти ]

Пет Дек 30, 2011 9:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Те Форитата са с по 20 сантиметра клиренс.Ако това не стига тогава ще го вдигате.А новите са на 22 дори. То някои от форума и без да повдигат откъде газят....... :-D

Пет Дек 30, 2011 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стандартната височина от 20 см е напълно достатъчна за "лек офроуд". Проблем би се появил ако се наложи да се преминава през дълбоки коловози, но това важи и за повечето джипове, които са със "сток" окачване.
Повдигането с фланци на Форестъра става лесно и не е скъпо.
Ако дефинираме по-точно термина "лек офроуд" ще може и по-добре да се даде съвет. Паджерото определено е по-голям офроудър, но на магистралата и в градски условия отстъпва.

Пет Дек 30, 2011 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 414
Рейтинг: -51
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Е Аутбека не е ли стандартно комби, а Форестъра доколкото знам е малко " по така "? Основната цел ще е да вози лапето, багаж и понякога да излиза на черен път и през ниви , общо взето нищо сериозно, няма да има нужда от други екстри за офроуд тъй като няма да ги използва.Гледах и един форестър с турбо но ми се стори много нисък. Това от по горе на снимката лифт кит ли се води?

Пет Дек 30, 2011 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
phantasm написа:
Е Аутбека не е ли стандартно комби, а Форестъра доколкото знам е малко " по така "? Основната цел ще е да вози лапето, багаж и понякога да излиза на черен път и през ниви , общо взето нищо сериозно, няма да има нужда от други екстри за офроуд тъй като няма да ги използва.Гледах и един форестър с турбо но ми се стори много нисък. Това от по горе на снимката лифт кит ли се води?

ами не е много стандартно комби БЕКа,колкото форито е високо.

Пет Дек 30, 2011 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
phantasm написа:
Момчета, приятел си търси кола която да е комби да може да събира багаж но и да е "леко" проходима,не е чак такъв маняк на тема офроуд като мен.Загледахме се в едни Паджерота, знам че няма смисъл за сравнение между двете , но бихте ли ми казали продават ли се някакви вдигнати окачвания и въобще офроуд пакети за форестъра че него доста го изкефи откакто го споменах и може да станем 2 броя скоро време.Има ли някой отзиви как вървят така стандартно и дали са с прекалено ниско окачване и дали опират лесно и т.н.?
Мерси и поздрави :)

Виж видеотеката
viewtopic.php?f=7&t=8852&start=20

Съб Дек 31, 2011 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
phantasm написа:

За тази цел и Легаси ще свърши прекрасна работа. Всъщност точно Легаси може да се нарече "стандартно комби", доколкото може да е "стандартна" awd кола. Аутбека е "по-така" и далеч не е с малки възможности извън пътя. За разлика от Форестъра, при Аутбек по-често се среща заден LSD диф, което си е "+" по черни пътища. Клиренса на Бека и Фори е еднакъв. Двете коли само привидно изглеждат ниски, защото за разлика от джиповете праговете им са почти най-ниската точка. При всяка джипка праговете са високо, но отдолу всички карантии са разположени по-ниско.

Съб Дек 31, 2011 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бека си е семейна кола :)
Точно това му трябва! Много място, комфортно. :-)
За нивите не е ясно дали и джип ще се справи! Ако е добре разорана и хубаво наквасена - забрави :)
Ако е нещо по-леко - ще е ОК.
Бек 1999-2004 е с клирънс 19см, нищо, че изглежда като обикновенна кола. Новите са още по-високи.
Форковците от това време мисля, са с 1см повече.
Още повече, че и както Владо е показал бека се вдига и става :shock: , но едва ли ще му трябва.
А и с кой джип (изключая [кайен] с въздушно окачване) можеш да караш с 200 по магистралата? :-)
Ако ще си търси и избира, да избира задължително с LSD, защото иначе при офроуд помага.

Съб Дек 31, 2011 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valqk написа:
...Ако ще си търси и избира, да избира задължително с LSD, защото иначе при офроуд помага.

:smt023 :smt023 :smt023

Съб Дек 31, 2011 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
казвай му да скача в леонето на миро и да не му мисли на твоя човек,все пак празници са :smt023

Съб Дек 31, 2011 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема