Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Дизел или бензин? 
Автор Съобщение

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Абе колеги,като чета колко проблемен е този DPF филтър,направо не виждам смисъл от дизелов боксер на този етап.А и с цената на газта.....Казано честно мислех да взема едно Легаси или Аутбек,ама това на което бях хвърлил око е на 122к,и мисля че проблема с филтъра ще е много осезателен.Та на този етап бензин с газово,мисля,че ще е доста по-добро решение.Прав ли съм?

Нед Яну 08, 2012 11:50 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Привет.Различни хора различни мнения.Моето мнение за въпроса ти е-ако ще караш на дълги разтояния повече е добре газта ,ако по вече градско дизел.Дизела не дава много голяма разлика дълго -грдско 1 ,1,5лт .Разликата газ дизел ще е около от 3 до 5лв,по малко на 100км на газ :smt023

Нед Яну 08, 2012 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изборът на гориво е личен и индивидуален и винаги има известен компромис.
Проблема с филтъра е основно заради ниско качествения дизел. Всички бензиностанции в Бг зареждат от Нефтохима.Аз си карам с хубава нафта и нямам проблеми. За 44000км лампата за филтъра ми е святкала само веднъж и то когато бях в България.

Нед Яну 08, 2012 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Отговори с цитат
dancho.danev написа:
Изборът на гориво е личен и индивидуален и винаги има известен компромис.
Проблема с филтъра е основно заради ниско качествения дизел. Всички бензиностанции в Бг зареждат от Нефтохима.Аз си карам с хубава нафта и нямам проблеми. За 44000км лампата за филтъра ми е святкала само веднъж и то когато бях в България.

Може да е просто съвпадение :-D :-D :-D

Нед Яну 08, 2012 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
6traka написа:
Привет.Различни хора различни мнения.Моето мнение за въпроса ти е-ако ще караш на дълги разтояния повече е добре газта ,ако по вече градско дизел.Дизела не дава много голяма разлика дълго -грдско 1 ,1,5лт .Разликата газ дизел ще е около от 3 до 5лв,по малко на 100км на газ :smt023

Според мен, пък точно за градско дизела не е много добър вариант, точно заради притесненията на колегата за DPF-а - в градски условия на тръгни-спри е много по-натоварващо за филтъра и по-вероятно да се появи проблем. Лично за мен, ако колата е по-нова, най-добрия вариант е бензин с течна фаза, а ако е по-стара - бензин с хубав ГИ. Разбира се, ако разхода е фактор, с който трябва да се съобразяваш. Но при положение, че може да харчи наполовина като пари, защо пък да плащаш дебело? (За газта имам в предвид)

Нед Яну 08, 2012 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
six_stars написа:
6traka написа:

Според мен, пък точно за градско дизела не е много добър вариант, точно заради притесненията на колегата за DPF-а - в градски условия на тръгни-спри е много по-натоварващо за филтъра и по-вероятно да се появи проблем. Лично за мен, ако колата е по-нова, най-добрия вариант е бензин с течна фаза, а ако е по-стара - бензин с хубав ГИ. Разбира се, ако разхода е фактор, с който трябва да се съобразяваш. Но при положение, че може да харчи наполовина като пари, защо пък да плащаш дебело? (За газта имам в предвид)

Така е но всеки човек си решава на какво да кара.Но като гледам в какво положение сме повечето ще предпочетат по евтин вариант за гориво ;)

Нед Яну 08, 2012 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абсолютно си прав, колега, но човека иска съвет и според мен и опита ми с дизели, ти му даваш грешен съвет. Иначе всеки си решава каква кола да кара.

Нед Яну 08, 2012 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
six_stars написа:
Абсолютно си прав, колега, но човека иска съвет и според мен и опита ми с дизели, ти му даваш грешен съвет. Иначе всеки си решава каква кола да кара.

Досега само последните 3год съм карал бензин,и то сравнително висок кубик.Не визирам само ценовата разлика,а най-вече проблема с филтъра.Просто от това което чета,няма вариант да не направи проблем,а и както споменах Легасито е на 122к.,т.е. вече във фаза-проблем ежедневно.Странното е,че не съм чувал за подобни проблеми с германски автомобили

Нед Яну 08, 2012 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Германските автомобили са изпипани и скъпи, ние сме простосмъртен форум на евтини японски тамагочита :-D

Нед Яну 08, 2012 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Ами мисля, че това е защото на немските дараци ги шунтират, а тук май още е невъзможно. Иначе, принципа на работа и устройство им е един и същ, така, че проблемите би трябвало да ги има и там. При немските, в интерес на истината по-рядко се чува за този проблем, но пък там много често се чува за гръмнали турбини, което ми се струва, че се дължи точно на това... Не съм чак толкова запознат, само знам, че при градско каране дпф-а се задръства повече, особено при наш'та дървена нафта...

Нед Яну 08, 2012 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Дори с по-скапаната нафта, ако се дава здраво газ няма да има проблеми. Аз заставам твърдо ЗА дизела.

Нед Яну 08, 2012 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Да, вярно е, че по-тежкия десен компенсира до някъде проблема с гадната нафта. Иначе аз също заставам за дизела, но само, ако е от магазина. Иначе ме е страх...

Нед Яну 08, 2012 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Абе казано честно и аз съм ЗА нафтата,ама.....А и е лесно да се каже--взимай дизела,а после тези нерви кой ще ги троши.Питах--и немските имат подобни проблеми,ама ги лекували вече.Т.е. при нас феновете на суби-то,при тази цена на газта,мисля че избора е само един.Мое мнение де.

Чет Яну 12, 2012 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3