| Автор |
Съобщение |
|
socrat_bg
|
|
Газовото ми е Ланди ренцо.
Аутбек 2006 г и от 2 месеца все ми светва "чека". Даваше отначало "мис фаиър" на 2 и 3 цилиндър и смених свещи ( бяха за смяна ) ,кабели също смених ( и те бяха за смяна ) . Продължи да ми светва ( като го нулираме и после пак светва ). Смених бобината ( взех друга само за проба ) и пак светва няма промяна . На бензин работи добре колата ,но на газ на ниски обороти е нестбилна работата ,като подадеш газ и се "замисля". При тестването на газта , даваше бедна смес и доста пъти ходих да настройваме газовото ,но не става и нещо го бърка . При Газаджията пробахме и инжекторите ( смени ги всички за проба с нови ) но не се оказа от тях , смени и компютъра и не е и от него . Сега с газаджията ще ходим в сервиза на субару и да закачим и двата компютъра да видим какво е . Съмняват се в ламбда сондата ( първата на 2и 4 цилиндър ). Когато ми светне чека и в субару закачахме компютъра ,показваше бедна смес ( 2 и 4 цилиндър ) . Защо го прави само на газ когато е ??????????
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 7:36 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Проверете компресията 
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 7:57 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Ако на бензин колата върви и чека не свети бъди сигурен че проблема е в Газта, при мен е същия проблем, светва огасва, пак светва.... Все Бедна смес. Донастроивал съм го няколко пъти, сега се каня да включа и ламда сондата към газовия компютър да видим каквъ ще е резултата.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 9:31 am |
|
|
|
socrat_bg
|
|
компресията трябва да е добре ,колата е на 130 х км и преди 1 месец регулирах и клапаните .
На бензин не ми прави проблем , но нещо бърка газовото , ще проверим и ламда сондата .Не би ли трябвало ако ламбда сондата не е добре , даправи проблем и на бензин
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 10:49 am |
|
|
|
balbeck
|

Със сигурност проблема ти е в настройките на газта. При мен имаше подобен проблем - даваше грешка бедна смес на първи цилиндър. Аз съм с Фобос 1. Не знам каква е програмата за настройка на Ланди ренцо, но едва ли е много по-различна. Най-добре се правят настройките като се включи OBD четец, за да виждаш корекциите на ламбда сондата в реално време - при Фобос има такава опция. За оптимална настройка дългосрочната корекция на ламбда сондата трябва да е в рамките на плюс/минус 10%. Ако скочи над +- 15% светва чека. Краткосрочната корекция на ламбдата е +- 25%, но тя зависи от това колко е дългосрочната. Та вързваш OBD четеца и почваш да вдигаш или сваляш с по 2-3% стойностите в таблицата докато дългосрочната корекция влезе в рамките на +-10%. Това трябва да се направи на различни обороти - за всяка колона на таблицата поотделно за прецизна настройка. След това същото упражнение се повтаря в движение при различна скорост и обороти за да се види дали не иска корекции при натоварване и си ОК. Не се лъжи да сменяш ламбда сонда - ако тя не работи чека ще ти светва и на бензин.
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 11:45 am |
|
|
|
Mladen99
|
 "balbeck" Точно такава е работата, ама аз нали не съм много по обясненията. И аз съм с Ланди Ренцо и моята ламбда сонда нее вързана и гравиката е статична. Настроена и не се променя, понеже има опция и на самообучение което променя графиката според това как натискаш газта и в кои диапазон караш. При мен става така когато я настроя в движение да е О'К на място става много богата. Но пак казвам моята ламбда нее вързана и графиката си е една. Трупа ми грешки 420, 171, и .... ох ще я напиша смед малко че я забравих, а съм я записал в колата.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 2:32 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Грешки: 420, 171 и 130 (това са последите които изтрих вчера и след 5км. пак светна, но не съм гледал коя е, но ще епак това)
Не помня коя от грещките беше при следните условия: 110км/ч 3100 оборота +- 30% подадена газ (от педала) Бавната корекция ок, обаче бързата беше забила на 27%
Заелязвам че светва когато задържиш точно на 90-120км.ч и караш с много малк огаз или на автопилот. Ако натискаш здраво педала дори и извънградско не светва чека. Понеже в движение на тези обороти с тази скорост диапазона на.... (оф незнам дали ще го обесня правилно) подадената газ е в долната част на графиката, когато е на място е на почти същото място и става много богата а в движение много бедна.
Според мен трябв да е пусната адаптация и компютара сам да си променя графиката според натоварването и данните от ламбдата.
А ти всъщност от къде си? и къде са ти слагали АГУ уретбата?
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 3:36 pm |
|
|
|
Valio
|
|
До колкото знам, когата дросела е напълно отворил/демек смачкана газта до край/,компа игнорира ламбдата..Това обяснява несветването на чека при мачкане..
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 3:44 pm |
|
|
|
socrat_bg
|
|
От Варна съм лСлага ми е Слави ( до новия хлебозавод ).
Благодаря за инфото , тая седмица ще я мъча
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 5:41 pm |
|
|
|
Mladen99
|

socrat_bg написа: От Варна съм лСлага ми е Слави ( до новия хлебозавод ).
Благодаря за инфото , тая седмица ще я мъча Аз съм в Бургас и слагах моята тук. Твоята ламбда сонда вързана ли е към Компютъра на Газовия инжекцион? Ако нее закачете я и му кажи да ти включи.... има начин газовия комп. да се самообучава, активира се една карта която променя времената. Оф.. немога да ти го обесня, но в сервиза трябва да са наясно с това. Незнам кога ще ми остане време да се занимавам с моята, но постигна ли резултат ще ти пиша ;-) да свършим работата до краи, даже може да накарам да ми свалят настроиките на фаил и да ти го пратя. Ако постигнеш някакъв резултат пиши, че и мен все ме гризе тоя проблем  --------------------------------------------------------------------- Като гледам грешките проблема ни е единтичен, явно тия Ланди Ренцо немогат да ги настроиват добре за Субару, или поне не са наясно как. А при теб какъв е изпарителя, колко KW ? PO 130 02 SENSOR B1 S1 MALFUNCTION Датчик О2 В1 S1 несправен(Банк1) PO 171 BANK 1 SYSTEM TOO LEAN Блок цилиндров №1 беднит (возможно подсос воздуха) PO 420 CAT SYS EFFIC B1 BELOW THRESHOLD Эффективность системы катализаторов «В1» ниже порога
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 6:25 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
Колеги, когато чета постовете ви виждам ,че не съм единствен с този проблем и аз съм със същия газов инжекцион монтиран е в Добрич.Аз обаче вече съм навъртял около 100 000 на газ и борбата с този проблем продължава с променлив успех сменял съм и свещи и кабели и инжектори. Последно реших проблема това лято и колата вървеше идеално около 10000 км.Сега съм в изходна позиция. С колегата от Варна можем да се видим ,ако има желание за координирани действия за решаване на проблема 
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 7:28 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Я кажи как си закрепил положениетоо за 10х.км ? Инжектори, изпарител ? Аз си мисля че моя е малък понеже е 110КВ, а инжекторите мисля че са 2.5мм (ако не се лъжа)
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 9:03 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
Тя моята е дълга и широка за писане...По едно време лятото не вървеше нито на газ нито на бензин стоя три дни в Субару варна докато я разберат какво и е, а беше с нови оригинални кабели и свещи.Понеже сте със същите системи, като моята си проверете монтажа на газовото.Ланди Ренцо си идва кит за монтаж на японски автомобили и газаджиите за по лесно откачат буксата на бензиновия инжектор и там закачат буксата на газовото, което е закачено за буксата на компа на двигателя.Да ,обаче буксата на газовото няма фиксатори ,които да държат бензиновия инжектор в точно определеното положение ,така ,че да впръсква горивото точно към двата всмукателни клапана-от там ми бяха проблемите с работата на бензин.На газ се оказа ,че проблема е в инжекторите бяха се износили за 90000 от българската газ/по думите на газаджията/.Смених ги и 10000 никакви проблеми ,след което постепенно започнаха същите проблеми- при рязко подаване на газ или се замисля придърпва или направо гърми.
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 10:51 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Иха, чак да гърми газов инжекцион, си е наистина проблем. Моята като цяло върви добре, има усезаема но незначителна разлика във вървенето между двете горива, с изключение че ми свети чека, и на 4900оборота се получава една дупка, все едно отпускаш за момент газта и продължава пак да си набира.
Абе рябва да им вися на главите 1 седмица и ще стане, но не разполагам с това време.
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 2:20 pm |
|
|
|
socrat_bg
|
Благодаря на всички за помощта:))))) оправихме всичко , толкова е глупаво че се чудя дали да се ядосвам  . Преди месец и половина като са ми сменяли инжектора и са обуркали буклите на цилиндрите ,разменили са ги . Сега си работи перфектно всичко е ок
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 6:48 pm |
|
|
|
patko
|
|
Тя и затова е гърмяла. При мен имаше гърмежи на първоначалната настройка. Бяха вързали газовите инжектори по ред на работа 1-3-4-2, а при нас е 1-3-2-4. Като ги оправиха всичко си дойде на мястото.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 7:28 pm |
|
|
|