Отговори на тема
 Нови General Grabber UHP 205/70/15 за 127лв.бр. 
Автор Съобщение

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги,

Днес се сдобих със споменатите гуми. Беше голямо търсене на приемлива оферта при тези високи картелни цени навсякъде. Понеже е сезонът на смяната на зимните с летните и мнозина със стария модел Фори вероятно ще търсят, ви споделям, че ги взех от Фирмата VKTyres в София. Ето и сайта: http://www.zagumite.com/
Имат 15% намаление на всички гуми до края на април.Тоест, тези 127 лв. на брой са с това намаление. В момента нямало наличност освен тези, които взех,
Прикачени файлове:
Grabber UHP (Medium).jpg
Grabber UHP (Medium).jpg [ 56.19 KiB | Прегледано 4648 пъти ]
но другата седмица щял да пристигне камион. Госпожата, която е управител на магазина, е изключително приятен, комуникативен и компетентен човек.

Надявам се да съм ви бил полезен.

Поздрави на всички!

Пет Апр 08, 2011 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,ако може след монтажа да споделиш дали са шумни ще е супер.Благодаря ти предварително. :smt023

Пет Апр 08, 2011 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В сравнение с тези,с които си ти ....със сигурност не са ;)

Пет Апр 08, 2011 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 262
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз започвам трети летен сезон с такива гуми!
Такива са първите летни гуми които взех за форестъра!
Определено си заслужават! Като свършат съм решил пак GENERAL да си взема!
Пробвал съм ги и на сухо и на мокро - повече от доволен съм.

http://www.generaltire.com/

Пет Апр 08, 2011 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
В сравнение с тези,с които си ти ....със сигурност не са ;)

Интересно,колега,не си карал моята кола пък знаеш колко са шумни гумите ми.Случайно да не продаваш гуми? :smt082 :smt023

Съб Апр 09, 2011 7:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега аз също карам с General летни само че модела Altimax(водят се всесезонки) понеже съм с 14-ки и се държат повече от чудесно на дъжд и кал, на сух асвалт в летните жеги често се случва да свирят на по-сотрите завои , но пълно щастие няма, иначе не са шумни и спрямо другите марки нови гуми който съм си купувал за летни (Debica, Kormoran, Barum) тези най ми харесват, но за зимни поне на 14-ките им не ми харесва шарката и там фаворит са ми на Барум Norpolaris гумите който вече малко трудно се намират.
Иначе аз си пазарувам от тук и видях че цената на твоите гуми без промоция пак е по-ниска с няколко лева :) http://www.medina-med.com/shop/ 121.6лв за брой :) фирмата пише че е директен вносител на марката и аз поне гуми със дот по стар от 1 година не съм си купувал от тях...

Вто Апр 19, 2011 4:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Нов фен
Отговори с цитат
колеги аз заложих на BF GOODRICH и никак несажалявам \:D/ и в друга тема съм посочил цената 135 лъва :-D с монтажа,а и доста добре работят в калта :smt134 :smt033.

Вто Апр 19, 2011 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз вече отговорих на колегата vakko на "лични" дали са шумни. Да, на ниска скорост към 40-50 шум се усеща, но на 80 затихват. Все още не съм имал случай да ги пробвам към 100-120-130, но предполагам, че заради по-едрата шарка ще са малко по-гласовити от Гудрич. В сравнение с моите зимни Гудрич, Граберът, естествено вози по-твърдичко. По жегите през лятото мисля да го спихна малко. Поначало темата беше за цените и я започнах, защото 205/70/15 е по-рядко срещан размер и поради това търговците-картелисти ги надуват. За мен цената, на която ги взех, беше приемлива за такава гума. Отчитам като добро, че в световната межата положителните отзивите за Грабера преобладават и че индексът им е "Н", макар че и те се водят не чисто летни, а М+S. А и дотът беше януари 2011. Единственото, което не разбрах, е къде са произведени. Отстрани никъде не пише кой е производителят. На грайфера обаче забелязах много дребни буквички ТWA, което ме навежда на мисълта, че може да са тайвански. Но не съм сигурен дали съм прав.Засега съм доволен, но пък кой няма да е доволен от чисто нова гума? Важното за мен беше да дам информация на колегите, че има такива гуми на такава цена, пък оттам нататък всеки да си преценява дали иска да си купи такива.

Чет Апр 21, 2011 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Отговори с цитат
oldman написа:
Аз вече отговорих на колегата vakko на "лични" дали са шумни. Да, на ниска скорост към 40-50 шум се усеща, но на 80 затихват. Все още не съм имал случай да ги пробвам към 100-120-130, но предполагам, че заради по-едрата шарка ще са малко по-гласовити от Гудрич. В сравнение с моите зимни Гудрич, Граберът, естествено вози по-твърдичко. По жегите през лятото мисля да го спихна малко. Поначало темата беше за цените и я започнах, защото 205/70/15 е по-рядко срещан размер и поради това търговците-картелисти ги надуват. За мен цената, на която ги взех, беше приемлива за такава гума. Отчитам като добро, че в световната межата положителните отзивите за Грабера преобладават и че индексът им е "Н", макар че и те се водят не чисто летни, а М+S. А и дотът беше януари 2011. Единственото, което не разбрах, е къде са произведени. Отстрани никъде не пише кой е производителят. На грайфера обаче забелязах много дребни буквички ТWA, което ме навежда на мисълта, че може да са тайвански. Но не съм сигурен дали съм прав.Засега съм доволен, но пък кой няма да е доволен от чисто нова гума? Важното за мен беше да дам информация на колегите, че има такива гуми на такава цена, пък оттам нататък всеки да си преценява дали иска да си купи такива.

Здравей колега, General е дъщерна фирма на Continental и се правят в техните заводи, моите гуми бяха произведени в Румъния, не знам защо на твоите няма къде са призведени, погледна ли и от двете страни на гумата?

Сря Апр 27, 2011 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, гледах и от двете страни, но никъде не пише.

Колегата mitoko беше любезен да ме посъветва да разчета абревиатурите на ДОТ-а и за тази цел ми даде полезен линк:

http://www.carbibles.com/tyremanufacturercodes.html

Това, което се вижда на гумата, е следното:

DOT AFWU AXFC 0111

Според таблицата от линка излиза, че е могла да бъде произведена в някой от четирите завода -

AF = Manufactura Nacional De Borracha S.A.R.L., Porto, Portugal
WU = Ceat Tyres Of India Limited, Bhandup,Bombay, Maharashtra, India

AX = Phoenix Gummiwerke, A. G., 2000 Hamburg 90, Germany
FC = The Yokohama Rubber Company, Limited, Japan

Но в кой точно, един Господ знае.
Ясно е единствено, че е произведена в първата седмица на месец януари.

Чет Апр 28, 2011 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Като гледам пак ни цакат с цените, но има добри отзиви за качеството.

Пазарни цени в САЩ:

OEM Wrangler HP 215/70 SR16 750 $112.00
Michelin LTX M/S 215/70 SR16 755 $123.00
Michelin Pilot LTX 215/70 SR16 744 $119.00
Avon Ranger TSE 215/70 SR16 753 $78.00
Gen. Grabber UHP 215/70 HR16 749 $69.00
Michelin LTX M/S 225/70 SR16 738 $123.00
Avon Ranger TSE 235/65 TR16 742 $95.00

http://www.elementownersclub.com/forums/showthread.php?t=17361

Чет Апр 28, 2011 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То в тоз живот не е минал ден в който да не ни цакне някой....Така се печели,така се живее доволно,а не като мен всичко минава през ръката...Всички сме хора,всички отиваме към едно и също място.. :-D Като не можем материално ще се издигаме духовно.. :smt129
Сори за :smt125

Съб Апр 30, 2011 6:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Honda CR-V
Нов фен
Отговори с цитат
Да повдигна малко тази стара тема, току що се обадих в един магазин за тея Граббери, девойката успя д ами продиктува това като ДОТ: АFMU-AXFC някои дали е на ясно кога са произведени ??? Толкова ли беше трудно да го напишат като на нормалните гуми :) Писах един ЛС на колега за мнение за тези гуми, но след като са минали толкова месеци от тази тема ще съм благодарен за всяко мнение и отзив за тази гума!

Пон Яну 09, 2012 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Honda CR-V
Нов фен
Отговори с цитат
Късно е момчета гумите са купени :) Първото нещо което забелязах още с тръгването е че се търкалят доста мазно и дефакто под 20 км не ги чувам което с моите не беше така. При скорост от около 60 ги чувам наи ясно, по хубав асфалт със 100-110 шофирането като комфорт няма общо с континентала които свалих. Грабера ми направи впечатление че завива в пъти по добре, на детелината на магистралата на Пловдив завоя си е доста остър и завивам -давам газ и още може да завие дори, тва със старите беше абсурдно. Друго, при повече газ при потегляне старите винаги пребуксуваха, при тези не е така. Като реакция в волана тея са малко по зле, старите реагираха доста остро на волана което не се знае + или - е, тези искат малко повече да чукнеш волана. С тези колата като чили върви по леко и има по голяма инерция. Общо взето бих казъл че съм доволен 8 от 10, почти както пише в Tirerack.com :) тоест ако бях доволен на 10 трябваше въобще да не ги чувам. За цената си просто нямат аналог, няма и гаранция че ако бях взел мишелин за 200 лева броя нямаше шума да е същия и тогава ко праим, хапем си гъза :) Общо взето тая Хонда не е от наи тихите коли дори напротив въобще не е обезшумена и всичко се чува, но сега вече съм доволен, ще ми е мерак да падне сняг да ги видя как ще са. Още нещо което ми споменаха от един сервиз за гумите, тези Грабери било много много полезно на 10х.км предните да отидат задни а задните да отидат предни, така им се удължавал доста живота и варианта от увеличаване на шума с износването се намалявал много. Колко е верно не знам но аз и без д аго знаех винаги съм местил задните отпред и обратно, заради 4х4 то го правех да не би предните да останат по ниски от задните :) Не искам да кажа че Континетал с абоклуци с този пост, просто континентала които имах въобще не е за това за което наи често се ползваше-магистрала. Гумата и сега си е перфекна мека и свежа но е АТ!!! кал с агресивни граифери, а тя от как я при мен кал е виждала само през плет. Та ако някои иска кални хубави гуми скоро ще ги пускам за продан, просто да мине някои ден да се уверя на 100% в грабера :)

Пон Яну 09, 2012 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
zero написа:
Да повдигна малко тази стара тема, току що се обадих в един магазин за тея Граббери, девойката успя д ами продиктува това като ДОТ: АFMU-AXFC някои дали е на ясно кога са произведени ??? Толкова ли беше трудно да го напишат като на нормалните гуми :) Писах един ЛС на колега за мнение за тези гуми, но след като са минали толкова месеци от тази тема ще съм благодарен за всяко мнение и отзив за тази гума!

тва е кода на завода и държавата производител, виж след това има ли 4цифрено число (може да е само от едната страна на гумата)
в португалия ли са произведени ?

Прикачени файлове:
dot_safety_standard_codes.JPG
dot_safety_standard_codes.JPG [ 44.23 KiB | Прегледано 3813 пъти ]

Чет Яну 12, 2012 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91