| Автор |
Съобщение |
|
skyhiker
Регистриран на: Съб Яну 07, 2012 9:12 am Постове: 33 Местоположение: Дупница
Автомобил: Subaru Libero
Рейтинг: 0
|
Прикачени файлове:
Коментар на файл: МОТОР
IMG_6361res.jpg [ 568.24 KiB | Прегледано 669 пъти ]
Здравейте колеги, спешно се нуждая от съвет. След като се наложи да се сменя мотора, се разтърсих из мрежата и попаднах на обява от Велинград. Колегата гарантира за мотора че е ОК и днес отидох и го взех. В момента съм със 1.0 мотор със сериен номер ХХХХХХЕF10. Номера е изписан на малка плочка под "делкото". Проблема е, че на мотора, които купих номера не се чете и има изписано ЕF12 на малка квадратна плочка близо до "делкото". Моля, ако някой може да ми каже дали мотора е 1.0 или 1.2 преди да съм го закарал на майстора да го сменя, защото доколкото знам не си пасват на скоростите ако са различни. Прилагам снимка на новия мотор:
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 10:13 pm |
|
|
|
steling
|
|
ef10 - 1.0 ef12 - 1.2
по спомен - различават се отворите на маховика
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 10:15 pm |
|
|
|
skyhiker
|
steling написа: ef10 - 1.0 ef12 - 1.2
по спомен - различават се отворите на маховика Това е ясно. А дали е възможно да е сменена главата, защото както се вижда от снимката EF12 e написано на главата (оградил съм го с червен кръг), а на мотора, който сега имам на същото място не пише нищо, а EF10 e изписано в края на серииния номер?
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 10:27 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
|
колега двата мотора и 1,0 и 1,2 пасват към кутията единствено мозе да ти се наложи да останеш с маховика и съединителя от 1000 кубиковия двигател . Взимай го и ще си по-доволен . Аз съм я правил тази работа преди 5 години .
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 10:30 pm |
|
|
|
steling
|
|
колега така от тая снима нема да разбереш. Ето ти снимка на 1.2 Главата може да е сменена, на блока има ако не бъркам щампован номера върху самия блок, не на пластина.
Прикачени файлове:
Image_00177.jpg [ 83.75 KiB | Прегледано 654 пъти ]
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 10:32 pm |
|
|
|
skyhiker
|
steling написа: колега така от тая снима нема да разбереш. Ето ти снимка на 1.2 Главата може да е сменена, на блока има ако не бъркам щампован номера върху самия блок, не на пластина. Благодаря колега, значи да спя спокойно Прав си за щампата, не е на пластина а на една равна повърхност под делкото, но на новия мотор не се чете. От снимката ти виждам разлика в мястото на масления филтър, при мен е от срещуположната страна на делкото а на твоята снимка е от долната страна на мотора. Но както и да е, щом пасва към скоростната кутия, ако трябва ще остана със стария маховик и съединител и без това е нов.
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 10:44 pm |
|
|
|
zikoni
Регистриран на: Съб Май 14, 2011 8:02 am Постове: 126 Местоположение: Burgas
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
|
|
Ако ти е на срещуположната страна на делкото е като моят мотор 1.2
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 5:40 pm |
|
|
|
skyhiker
|
zikoni написа: Ако ти е на срещуположната страна на делкото е като моят мотор 1.2 Явно има различни модификации, на мотора с който съм в момента филтъра също е от срещуположната страна но е 1.0 със сигурност. Освен че го пише след номера на двигателя, също го проверих и по VIN кода на рамата на колата донор (предишната). Забелязах едни други цифри под изпускателния колектор 997 00, има ги и на двата мотора, не знам дали е съвпадене но 977 е точната кубатура на мотора. Утре ще стане ясно, след като майстора свали мотора.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 12:39 pm |
|
|
|