Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Какво става с Motul-a? 
Автор Съобщение

Постове: 91
Автомобил: Импреза 1,6 '99; Легаси 2.0 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
От много години карам каруците си само с мотул и бях много доволен, но последните 2 смени определено не съм доволен.
В момента драмяскам 2 коли - Хонда акорд и Импреза 1,6 '99 г. и при двете се яви едновременно разход на масло над нормалния. И при двете се появиха шумове от мотора. Смених маслото на хондата с репсол. Засега съм доволен много. Ще сменя маслото и на субаруто с репсол и ще докладвам. Имали ли сте подобни наблюдения?

Вто Яну 10, 2012 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,
харч на масло и шумен двигател не са реални доказателства, че маслото не е хубаво.

Ако направиш химичен анализ на маслото тогава може да се твърди нещо със сигурност :smt023

Вто Яну 10, 2012 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 91
Автомобил: Импреза 1,6 '99; Легаси 2.0 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ама разбира се, че наблюденията ми са чисто субективни. Нямам нито възможност, нито желание да правя лабораторни анализи на маслото, както и /така поне предполагам/ повечето от потребителите на форума. Не изключвам и възможността и двете ми каруци да са повърнали кръв едновременно, ма не ми се вярва. (Или не ми се иска да вярвам.)

Вто Яну 10, 2012 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1.6 не повръща кръв, никога :smt023

Вто Яну 10, 2012 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само споделям чуто от няколко сервиза, че са се появили ментета на Мотул. Не знам доколко е вярно, но реален тест ще е смяната с друго масло и засичане на "разхода".

Последна промяна ivodanov на Вто Яну 10, 2012 1:03 pm, променена общо 1 път

Вто Яну 10, 2012 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От къде е взето маслото?

Вто Яну 10, 2012 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 380
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
За Репсол-а.
Може и с него да не ти хареса работата на двигателя.
2010 лятото мотора ми беше с Репсол и хич не ми хареса. При мен се усеща силно качеството на маслото при мотоциклета ,защото е въздухар с маслен радиатор и нормалната работна температура на двигателя е около 120-130 градуса.
Когато маслото е кофти започват да ми влизат "остро" скоростите на топъл двигател(двигател и скорости се въртят в едно масло).
А пък това лято бях с ROCK OIL,за което пък моя майстор като чу щеше да ме убие,но пък нещата с него бяха по-добре от Репсол.
Това с маслата си остава май до "кой в кой двор го е консервирал" за съжаление.

Вто Яну 10, 2012 1:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз спрях с мотула 2010 началото - ще станат вече 2 г. - минах на Кастрол Едж за турбото и Мобил и Есо за другите - дизеляци и бензинки.

Вто Яну 10, 2012 4:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
proscrip написа:
Аз спрях с мотула 2010 началото - ще станат вече 2 г. - минах на Кастрол Едж за турбото и Мобил и Есо за другите - дизеляци и бензинки.

:smt023 И аз съм на Кастрол ;)

Вто Яну 10, 2012 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Нищо му няма, супер си е! :)
Купувам го от някакъв ирландски сайт.

Вто Яну 10, 2012 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За да не се прави компромис с качеството на маслото, купувайте от оторизирани представители на Мотул. За България са Тиримпорт (имат си сертификат от Мотул), а дистрибутори са Prospeed.bg и др. :smt023 Друг е въпроса дали Мотул са занижили параметрите на маслата си,но не го вярвам [-X
П.П. Както и колеги от форума предлагащи Мотул. ;)

Вто Яну 10, 2012 5:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Kudruv написа:
За Репсол-а.
2010 лятото мотора ми беше с Репсол и хич не ми хареса. При мен се усеща силно качеството на маслото при мотоциклета ,защото е въздухар с маслен радиатор и нормалната работна температура на двигателя е около 120-130 градуса.

остро влизане на скоростите е типично за мотула. говоря за мотоциклет, още повече пък въздухарка. въздухарка ( дивършън 600 ) с мотул 5100 направо ме хвърляше по светофарите и опитваше да скъса веригата. виждал съм и двигателя му отвътре с мотул, не ми хареса. тогава мотул взимах само от наташа, лека и пръст.
репсола какъв беше? аз от над 5 години съм на репсол рейсинг голд ( миналата година му смениха опаковката ) и нямам никакви забележки. въздухарката и сега фейзъра с водно, все пеят с него. ако е другия репсол, може да има леки такива.
кой майстор в софия препоръчва репсол? май се сещам само за един, но той не държи на тази марка, освен ако не сте близки приятели. риторичен въпрос, не ми отговаряй.

както и да е. не веднъж съм казвал, ще се повторя отново: аз не съм привържъник на мотул. отдавна съм го забравил като алтернатива и съм минал на репсол за всичките ми возила. обаче пак не всеки репсол. при маслото е като при другите неща, няма два еднакви вкуса. личен опит и виждане на двигател отвътре ме заведе там.

Вто Яну 10, 2012 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 380
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
Kudruv написа:
За Репсол-а.

остро влизане на скоростите е типично за мотула. говоря за мотоциклет, още повече пък въздухарка. въздухарка ( дивършън 600 ) с мотул 5100 направо ме хвърляше по светофарите и опитваше да скъса веригата. виждал съм и двигателя му отвътре с мотул, не ми хареса. тогава мотул взимах само от наташа, лека и пръст.
репсола какъв беше? аз от над 5 години съм на репсол рейсинг голд ( миналата година му смениха опаковката ) и нямам никакви забележки. въздухарката и сега фейзъра с водно, все пеят с него. ако е другия репсол, може да има леки такива.
кой майстор в софия препоръчва репсол? май се сещам само за един, но той не държи на тази марка, освен ако не сте близки приятели. риторичен въпрос, не ми отговаряй.

както и да е. не веднъж съм казвал, ще се повторя отново: аз не съм привържъник на мотул. отдавна съм го забравил като алтернатива и съм минал на репсол за всичките ми возила. обаче пак не всеки репсол. при маслото е като при другите неща, няма два еднакви вкуса. личен опит и виждане на двигател отвътре ме заведе там.

Ето тук вярно идва истината. Моя не беше Рейсинг голд а нормално 10/40. Машината е ДР Биг 800.
Може би с твойто е щяло да бъде друго яче.
Мисля сега и на мотора и на Леонето да сипя Liqui Moli. Преди 3 сезона ДР-а вървеше с такова на пушка.
Някой да има впечатления от автомобилното им?

Вто Яну 10, 2012 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За мотора - аз съм му намерил истината - Q8 :smt023

Вто Яну 10, 2012 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivodanov написа:
Само споделям чуто от няколко сервиза, че са се появили ментета на Мотул. Не знам доколко е вярно, но реален тест ще е смяната с друго масло и засичане на "разхода".

Мслех че си въобразявам но от 2 години наистина е доста голямо дърво :-?

Вто Яну 10, 2012 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
дайте да бъдем реалисти. качествата на едно масло, без значение кое е то, се проверяват с множество тестове. ние нямаме тези възможности. нашите предпочитания са напълно субективни и не рядко резултат на нечия рекламна политика/кампания. не защитавам или набеждавам никое масло с този си пост, просто не мисля че сме в състояние да преценяваме кое е добро и кое не само докато стоиме зад волана.

едно време и кока колата беше друга, и малборото не беше като сегашното, и аз съм бил с Н на брой години по-млад. нормално е с течение на времето нещата да се променят. едни са доволни от промяната, други не. недоволните минават на пепси, на булгартабак, на някой друг като мен, на друго масло и нещата за тях самите си идват на място. други пък 'бягат' от нещо друго и заемат мястото на първите. всичко е въпрос на вкус, а той рядко има рационално обяснение.

Вто Яну 10, 2012 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Kudruv написа:
Мисля сега и на мотора и на Леонето да сипя Liqui Moli. Преди 3 сезона ДР-а вървеше с такова на пушка.
Някой да има впечатления от автомобилното им?

Аз заложих на Liqui Moly за диференциал-и и двигател (имат едно със добавка за LPG), засега съм много доволен. Мисля, че и на другата кола ще мина на такова (там карам с Кастрол от години).

Сря Яну 11, 2012 8:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Statoil Lazer Way 5W50 на двигателя и Gear Way 75W90 на дифовете. За вискозитета на ДВГ-то всеки каза, че съм луд и ще имам проблеми, по предписание дават 5W30 или 10W40, но това е преди 15 години :D 3000 км. и нещо нямам проблеми, мотора си е все така мазен-измих го, сипах 10W40 и пак се омасли. Сложих 5W50, измих двигателя и пак се омасли, само че хидравличните ми повдигачи вече тракат по-малко, двигателя работи по-"мазно", сутрин на студено си пали пушка-без тракане, друсане и др. такива. Специално това масло го дават за нови коли, ама мен това не ме спря и мисля на пролет пак от него да сложа. Тънко било, имал хлабавини ДВГ-то, щял да го гори, едва ли не да се лее масло от него. Еми да ама не. Маслото си стои все на едно и също ниво(обема на двигателят ми е малък и да гори масло ще е в такива количества, че ще се забели след 10 000 км.), потъмняло е, но е все още прозрачно, не се стича като вода-стои с добра гъстота. Като го пипна и разтъркам с пръсти омазнява, и полепва добре. Освен това преди зимата сипах три опаковки Ресурс за пълна синтекика, като преди това промих с Ресурс за измиване на ДВГ и две опаковки на дифовете. Дилъра ми каза, че от тук нататък при смяна ще трябва да слагам само по една(естествено само ако искам), 20-30 лв. беше, но може и по-малко да е, не помня точно. Едиственото, което ме притеснява, е че Statoil-а застоявали по складове и тогава идвали в Бг. Чух също, че взели рафинерии в Полша ли беше, Литва ли, Украйна ли, не се сещам, но става въпрос за Източна Европа. Там произвеждали маслото за този регион, но като цяло при тази фирма процеса на производство е затворен, те си добиват нефта и те си го рафинират. Който иска нека пробва и сподели :)

Сря Яну 11, 2012 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
proscrip написа:
За мотора - аз съм му намерил истината - Q8 :smt023

Бардал с фюлерин за двуколесното :smt112

Сря Яну 11, 2012 11:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
дайте да бъдем реалисти. качествата на едно масло, без значение кое е то, се проверяват с множество тестове. ние нямаме тези възможности. нашите предпочитания са напълно субективни и не рядко резултат на нечия рекламна политика/кампания. не защитавам или набеждавам никое масло с този си пост, просто не мисля че сме в състояние да преценяваме кое е добро и кое не само докато стоиме зад волана.

едно време и кока колата беше друга, и малборото не беше като сегашното, и аз съм бил с Н на брой години по-млад. нормално е с течение на времето нещата да се променят. едни са доволни от промяната, други не. недоволните минават на пепси, на булгартабак, на някой друг като мен, на друго масло и нещата за тях самите си идват на място. други пък 'бягат' от нещо друго и заемат мястото на първите. всичко е въпрос на вкус, а той рядко има рационално обяснение.

:smt023 Абсолютно съгласен с тезата. Субективния момент е много голям.
На технически изправен двигател маслото няма да направи разлика от една или друга марка. Плама Плевен правеше масла за Тексако преди години - какво ни говори това? Просто търговската марка и митове и легенди ни изкривяват представата за ефекта от маслото.
Американците слагат минерално и го сменят на 3-5000км, да не да са по-глупави от нас?
Според мен е много по-голям проблем с какво гориво караме от колкото с какво масло.

Сря Яну 11, 2012 11:52 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >