Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Subaru Impreza 1.6 или Legacy 2.0 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! :-D
Имам желание да си взема нова кола(втора ръка) и след първоначалното залитане по Saab 9-3 ето ме тук.
Качих се в едно Legacy2.0 '98 комби и много ми хареса салончето и возенето.
Мислех дали не за по-икономично Хонда или Мазда обаче неее Subaru-то ми е на сърцето и все там гледам (бензин т.к. има опция газ)
Избора е между Subaru Impreza1.6 или Legacy2.0
Таван максимум 5000лв. , години - от 1999/2000г.(това достатъчно ограничава избора) :waste:
Кажете ми какво ще ме посъветвате при избора - качество, поддръжка, разход, возене... каквото се сетите между двете. :)
Ето например кое ми е харесало:
http://www.cars.bg/u401836
http://www.cars.bg/u490647
http://www.cars.bg/u552865
http://www.cars.bg/u549681
Изобщо искам и аз Subaru от Варна съм и докато не си взема мъжа ми ще полудее с мен :-D :waste:

Вто Яну 10, 2012 12:36 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 91
Автомобил: Импреза 1,6 '99; Легаси 2.0 2005
Нов фен
Отговори с цитат
Смятам, че трябва да си избереш колата, която ти харесва повече. Помоли хората от форума, живеещи във Варна да ти дадат по едно пробно кръгче и с двата вида автомобили и чак тогава избирай. Субару се купува само от хора, които го искат, почти никога случайно, не е като с опелите и глупавите фолксвагени. Никога, обаче, не купувай без да си тествала.

Вто Яну 10, 2012 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
ortho мерси за съвета. Да, мисля ще да е Impreza1.6 заради повечето и плюсове за мен. :D
Сега остава някой от Варна да даде едно кръгче и ако вози като Legacy ще е върха на сладоледа! :-D
Звънях на обявата 2001г. но дори след падането от цената ми трябват +1000лв. след като я купя :( Отпада.
Остава Великотърновската да видим, че ми е по-близичко. Или да почакам макар да не ми е отличителна черта :-D :)

Вто Яну 10, 2012 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Импрезата не вози като Легаси само да вметна. 2000 година Легаси вози много по-приятно.

Вто Яну 10, 2012 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Между другото, преди 4-5 години постнах абсолютно същата тема. Тогава от бързане, купих една алфа 145, така, че мога да дам само един съвет - не бързай! :)

Вто Яну 10, 2012 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Легасито е по-висок клас кола, преди да си взема аквариума имах легаси 3-а генерация комби, като това синьото от Швейцария - доста по-добра возия и по-обезшумено е от Импреца същите години, голям багажник, стабилна кола, добра стойка и видимост. На мен лично този автомобил ми даваше 9/100 градско лятото във Варна и с около 0.5 отгоре зимата, а извънградско 7.2-7.5 с 90-110. Всеки, който се е возил някога в нея, като ме види напоследък все ме плюе, защо съм го продал - хубава кола беше, ама пусти вентилатори, взеха ми акъла....

ПП аз го взех за 2300 евро 2009 от Германия, после налях още 5000-6000 хиляди лева, не че беше наложително, но ми хареса колата и реших да си я направя като нова, в Субару Варна още като ме видят за това комби говорят. Ако решиш да смениш всичко при други майстори, КОИТО СА С ПРЕПОРЪКА ОТ КОЛЕГИТЕ ЗА СУБАРУ, ще ти излезе може би 30 % по-евтин труда, но Иво и Миро в Субару Варна си вършат работата и си разбират, а и там са свестни хора,под кофти шапка :D .
 1

Вто Яну 10, 2012 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
proscrip с този харч за Legacy2.0 ли ми говориш?!? Коя година беше въпросното комби? Хм пак ме върна в изходна позиция-нали от него се запалих по марката де... :D И на мен ми се струва, че е по джиджана.
Все пак от Renault Clio1.4 спортно окачване,малък волан, ниски гуми и без хидравлика всичко ще ми се стори песен ;)
Моя майстор за негово огромно съжаление живее с мен и затова колата ми е лимка - няма да му се размине и със следващата. Поне и той е много доволен от избора на марка. Ясно ми е за сервизите и кофти шапката.

Вто Яну 10, 2012 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Легаси от 2000г. с двигател 2.0 е 125 к.с.(http://www.cars.bg/u552865), а Импреза от 2001г.(http://www.cars.bg/u401836) е 95 к. с. Вероятно са грешки или нещо друго?! Возията на Легаси е
по-добра. Определящо все пак е техническото състояние и личното усещане. На снимките изглеждат добре. Успех!

Вто Яну 10, 2012 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rody написа:
proscrip с този харч за Legacy2.0 ли ми говориш?!? Коя година беше въпросното комби? Хм пак ме върна в изходна позиция-нали от него се запалих по марката де... :D И на мен ми се струва, че е по джиджана.
Все пак от Renault Clio1.4 спортно окачване,малък волан, ниски гуми и без хидравлика всичко ще ми се стори песен ;)
Моя майстор за негово огромно съжаление живее с мен и затова колата ми е лимка - няма да му се размине и със следващата. Поне и той е много доволен от избора на марка. Ясно ми е за сервизите и кофти шапката.

Да, Легаси 3, комби с 2.0 л бензинов двигател.

ПП двигателя му беше перфектен отвсякъде :smt023

Вто Яну 10, 2012 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... =en#gid=10

Тая таблица, като гледам най-икономична но и единствена бройка 2000г Импреза ЕJ16 автоматик излиза. Ей това е моята кола значи. Не съм с корени от Габрово нооо :D

Сря Яну 11, 2012 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
В тази таблица, трябва да имаш в предвид, че отделните данни за даден автомобил са субективни - писал ги е човек с определен стил на каране, в определено населено място т.н. Ако искаш точност трябва да вземеш резултатите на група от хора и да усредняваш.
Иначе съвсем грубо и приблизително казано - Легасито е по-хубаво и е по-голям разход от съответстващата му на поколението Импреса. По-старите Субара ще са ти по-евтини като цена на частите за поддръжка.
Ако не отчитаме, че колите са от варненските автоморги и гаранция няма, аз на твое мято бих взел импресата 1,6 с кръглите фарове. Имай в предвид, че заради 4х4 системата, тази кола харчи с около един литър гориво на 100 км повече от другите коли които са с 1,6 литров двигател от същата година на производство.
 1

Сря Яну 11, 2012 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Споделям мнението на Краси!
+1 за буболечка окото с EJ161 :)

Сря Яну 11, 2012 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Значи за това говорим http://www.cars.bg/u261301 ,ако не бъркам.
Такова животинче 1.6 90к.с. :D

Чет Яну 12, 2012 7:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
rody написа:
Значи за това говорим http://www.cars.bg/u261301 ,ако не бъркам.
Такова животинче 1.6 90к.с. :D

Вътре таблото е различно от тази: http://www.cars.bg/u547816 ... може ли да кажете каква е разликата :-?
Помагайте пак.

Чет Яну 12, 2012 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Едната е 1.6TS, а другата 2.0GX. Какво те притеснява таблото? Имат еднакви функционалности по него.
Тази сивата има странен волан. Не бях виждал такъв на Субару. Да не е сменян?

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Яну 12, 2012 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Не ме притеснява, а ми се струва различна.
Волана и отстрани таблото и джаджите са различни - та затова се чудя модификация ли е някаква.
Ето и ти питаш да не е сменян, но незнам - продавача трябва да каже може би ... :)
Обаче и едно Легаси гледахме и продавача се чудеше как така не работел климатика - кълнеше се работел, а при оглеждането липсвала някаква игличка или капачка на фреона ... :shock:

Чет Яну 12, 2012 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Снимката на сребристата Импреза вътре не е реална, друга кола е. Такава Импреза няма, няма и такъв волан, а повярвайте не стават всякакви. Освен това е 95 коня (EJ161 [механични повдигачи]) все така здрав и все така с малък данък :good:

Чет Яну 12, 2012 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Снимките на интериора в сивата са от джипа насреща и ще направят реални днес :cool: 95 к.с. си е количката.
Май темата ми клони към отдел Impreza вече :giggle:
Радвам се, че има толкова отзивчиви хора - като всички вас! :beer:

Чет Яну 12, 2012 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Определено моят фаворит е бъгай-а. Всъщност това ми е любимата импреза, като се замисля (изключая новия сти). Пък и някак по-подходяща за жена ми се струва.

Чет Яну 12, 2012 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Много са сладки "bug eyes" и на мен са ми най-симпатични. Но със сивото полетях нависоко в облаците... :giggle:
Друго ще чакам да излезе, няма да се отказвам я.
Днес пак ми даваха съвет да сменя марката... например с Роувър или друга японка, ама не инатесто е магарето :cool:

Чет Яну 12, 2012 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >