2004 започва по-новия модел. Към него ли си се насочил? Аз карам такъв Аутбек 3.0 литра автоматик. Мисля, че аутбек 3.0 не се предлага с ръчна трансмисия, а Легаси 3.0 с ръчни скорости е изключително рядко срещан модел. Няма понижаващи (бавни), защото кутията е 6-степенна и те нямат. Аз съм много доволен от колата като цяло и от кутията в частност. В началото ми се струваше много бавна, но това е защото я сравнявах с многодисковите кутии на Ауди, БМВ, както и CVT-тата, които бях карал. След 1000-2000 километра и свикнах и се "научих" как да я карам, така, че да не ми прави неприятни изненади при изпреварване и при зареждане на гориво.

Предполагам, че и ти ще свикнеш много бързо - а ако караш много градско, ще свикнеш още по-бързо - народа е казал - "на хубавото бързо се свиква". В някои ситуации, когато ми се кара по-спортно, ми се иска да е ръчка, защото контрола е съвсем друг, но се успокоявам веднага щом се забия в задръстванията. А и има ръчен режим, който до голяма степен компенсира (е не е точно като с ръчна кутия, но пак е нещо). Разхода - градско между 16 и 22 газ, извънградско - между 11 и 15. На Бонсови поляни - около 30.

Кефа да караш такава кола - безценен. Съвета ми е да заложиш на Аутбек - много по-висок (колегите с Легаси, се оплакват, че е ниска за нашите пътища). Спокойно можеш да си биеш бордюрите и да си паркираш в преспите. Във високите скорости малко люшка, но се оправя с подмяна на стабилизиращата щанга отзад и отпред - много колеги са го правили и твърдят, че ефекта е огромен.
Разгледай форума, доста се е изписало, запознай се с нещата и ако има нещо конкретно за питане - заповядай!
Успех с избора и покупката - качиш ли се, гарантирано влизаш в сектата!