Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Старт бутон и ключ-маса вместо контактен ключ? 
Автор Съобщение

Постове: 33
Автомобил: Subaru Libero
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, имам нужда от малко помощ :(
Някой "майстор" е направил голямя каша с кабелите на контактния ключ и не знам кое какво е.
Изведени са 2 бутона за паленето, и двата имам еднаква функция - задействане на стартера.
Няма контактен ключ, стои само клемореда, който се завърта и по този начин се дава на контакт. Кабелите висят в краката и е много грозно и неудобно, това което искам да направя е да вържа ключ-маса за даване на контакт и да използвам вече изведения бутон за стартиране на мотора. Намерих схемата на снимката в нета но не знам кой кабел за какво служи. Видях че има накакво реле от лада 30А, което се мотае из кабелите в краката ми, и предполагам че някой се е опитал да направи нещо подобно на схемата, но практически не работи.
В момента към клемореда има прикачени 5 кабела. Клемореда и той е ладов, кабелите са бял с червено, малко по-дебел (предполагам + от акомулатора) два сини, които стоят един до друг, един бял и един кафяв, който също са един до друг.
Ако може някой да ме ориентира кое какво е ще съм много благодарен, по-късно ще кача снимка на кабелие и клемореда.
Благодаря.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: СХЕМА
Capture.PNG
Capture.PNG [ 275.09 KiB | Прегледано 959 пъти ]
Пет Яну 13, 2012 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 33
Автомобил: Subaru Libero
Нов фен
Отговори с цитат
skyhiker написа:
Колеги, имам нужда от малко помощ :(
Някой "майстор" е направил голямя каша с кабелите на контактния ключ и не знам кое какво е.
Изведени са 2 бутона за паленето, и двата имам еднаква функция - задействане на стартера.
Няма контактен ключ, стои само клемореда, който се завърта и по този начин се дава на контакт. Кабелите висят в краката и е много грозно и неудобно, това което искам да направя е да вържа ключ-маса за даване на контакт и да използвам вече изведения бутон за стартиране на мотора. Намерих схемата на снимката в нета но не знам кой кабел за какво служи. Видях че има накакво реле от лада 30А, което се мотае из кабелите в краката ми, и предполагам че някой се е опитал да направи нещо подобно на схемата, но практически не работи.
В момента към клемореда има прикачени 5 кабела. Клемореда и той е ладов, кабелите са бял с червено, малко по-дебел (предполагам + от акомулатора) два сини, които стоят един до друг, един бял и един кафяв, който също са един до друг.
Ако може някой да ме ориентира кое какво е ще съм много благодарен, по-късно ще кача снимка на кабелие и клемореда.
Благодаря.

Малка корекция относно кабелите:
Размотах тиксото по тях и ги проследих кой от къде идва. Оригинално има 4 кабела БЯЛ, СИН, ЧЕРЕН С ЖЪЛТО И ЧЕРЕН СЪС СИНЬО. Въпроса ми е кой кабел кой е?

Пет Яну 13, 2012 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Нов фен
Отговори с цитат
Аз искам да питам дали успя да се справиш? Защото имам подобен проблем и направо ще избеснея заради "Майстора", който си е оставил ръцете.
И още нещо - тея бутони дали имат нещо общо като устройство с тези тук: http://vikiwat.com/klavishni-prevkluchv ... ocker.html
Ако някой знае, нека сподели :)

Вто Мар 25, 2014 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема