| Автор |
Съобщение |
|
rimohit
Регистриран на: Пет Окт 26, 2007 10:45 pm Постове: 39 Местоположение: Бургас (Стара Загора) Рейтинг: 0
|
Здравейте фенове.
Понякога чета вашия форум ,защото и аз съм привлечен от атази марка автомобили (естествено не всички модели) и не мога да дам конкретно обяснение но това е друга тма.
Надявам се някой ден и аз да стигна до субару и разсъждавайки за себе си в тази насока и гледайки това http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11191074046594296&f1=details
се запитах:Ами 4х4 ..... хм много добре но за какво са му тези бавни при положение ,че е толкова ниско.
А аз все пак съм рибар човек  За сега едно поло комби ме оправя (карам таквоз) Е... на Форестър съм най навит  ))) но
този въпрос ме тормози....
ЗАЩО ПОДЯВОЛИТЕ СА ТЕЗИ БАВНИ НА ИМПРЕСАТА?????
накой с подобен ХаФтомобил ползвал ли ги е .
Мисля , че ще е интересно......
|
|
|
|
| Пет Окт 26, 2007 10:55 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Е, що за въпрос...ползвал ли ги е?! Разбира се, че са ги ползвали. В този форум стрийт рейсърите са по-малко от запалените офроудъри. Макар и да не е типичният офроуд автомобил Импрезата си е категоризирана "високо-проходима" ... ииии не е толкова ниска колкото изглежда.
През дупки, по прагове и бордюри, лоши пътища с дълбоки коловози и всичко останало, което предлага провинциалната пътна мрежа не се е закачило за колата...веднъж закачих предната кука, но то беше цял трап.
Хайде, колеги...разкажете му по някоя и друга история... 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пет Окт 26, 2007 11:37 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
|
Зада можеш да катериш стръмен наклон или да теглиш нещо без опасност да съсипеш съединителя. При тежки пътни условия - кал, дълбок сняг, заледен терен и т.н. да успееш да се измъкнеш без да се налага да те тегли ...да речем УАЗ или трактор. С други думи да можеш да отидеш там, където другите не могат и да се наслаждаваш на изумените им погледи
|
|
|
|
| Съб Окт 27, 2007 5:00 pm |
|
|
|
rimohit
Регистриран на: Пет Окт 26, 2007 10:45 pm Постове: 39 Местоположение: Бургас (Стара Загора) Рейтинг: 0
|
Мислълта ми беше друга .
Понеже доста често съм обикалял из всякакви терени с два слъжебни автомобила (Дискавъри ,Астра) ако вземем в предвид например преобладаващо равнинен или лъко хълмист терен и разни там колковози от по голямо значение винаги се е оказвало по големия просвет и... гуми
А по язовирите сме трошили коли ...и то предимно заради това ,че са ниски.
Не че не ги харесвам ИМПТРЕСИТЕ !!! НАПРОТИВ
просто се замислих и реших да видя как хора като вас с такива коли ги ползват.
|
|
|
|
| Съб Окт 27, 2007 8:04 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
|
Твоя въпрос беше за какво са бързите и бавните предавки и аз ти отговорих.
Отговор на въпрос номер 2:
Импрезата не е Land Rover, и няма качествата на джип, но тя, а и другите субита са АВТОМОБИЛИ доста по-добри от други автомобили по отношение на проходимост, сигурност, здравина,устойчивост в завой на хлъзгав терен и т.н. Във връзка с по-големия пътен просвет алтернативите са Forester или Autback с променяща се височина и повярвай много от съвремените модели псевдоджипове или така наречените SUV са по-низки от тях. Важно е какво ти изкаш да правиш с колата си и след това вече да решиш какъв тип автомобил да си вземеш.
|
|
|
|
| Съб Окт 27, 2007 8:43 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
|
Щом със Астра си ходил, не разбирам какви са ти опасенията за Импрезата. Стига да не избираш хард терени и да не забравяш, че караш кола (Импреза) няма да имаш грижи.
|
|
|
|
| Съб Окт 27, 2007 8:59 pm |
|
|
|
rimohit
|
Опасенията ми са ,че с астра съм тръгвал и не съм стигал.ААА сетих се и друго за опасенията .. ми не съм се качвал на импреса , за жалост
С Дискавърито пък имахме куриозен случей в едни глинесто песъкливи месности ( абе почти плаващи пясъци бяха) ...... окопа се като къртица.
За стръмнотии вярно сте прави..
Ще е хубаво колеги от форума да покажат снимки на на лични импреси
в по хард терени ...
може да стане интересно .
(поздрави на явно най-големите маниаци тук Impreza94 и Pepi  )
|
|
|
|
| Съб Окт 27, 2007 10:38 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
Здравей колега, радвам се че си един от нас, пожелавам ти приятно прекарване във форума!
Ми ти ако не си виждал, сигурно си чувал Джъсти, този "бръмбар" какви ги върши  , какво остава за Импрезата  Истината е че Субару е единствената марка която предоставя автомобили, с които ще те забележат из столичните булеварди, ще си пренесеш покъщнината, ще пътуваш със семейството на почивка в един "лъскав" автомобил и накрая ще го качиш на планината като няма да се отрази на джоба ти от гледна точка на гориво в сравнение с друг автомобил с повишена проходимост 
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Съб Окт 27, 2007 10:42 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
ImprezaSTI написа: Здравей колега, радвам се че си един от нас, пожелавам ти приятно прекарване във форума! Ми ти ако не си виждал, сигурно си чувал Джъсти, този "бръмбар" какви ги върши  , какво остава за Импрезата  Истината е че Субару е единствената марка която предоставя автомобили, с които ще те забележат из столичните булеварди, ще си пренесеш покъщнината, ще пътуваш със семейството на почивка в един "лъскав" автомобил и накрая ще го качиш на планината като няма да се отрази на джоба ти от гледна точка на гориво в сравнение с друг автомобил с повишена проходимост 
Абсолютно вярно
А относно плаващите пясъци...провери дали армията не бракува верижни БТР
И Дифендър да беше - все тая.
|
|
|
|
| Нед Окт 28, 2007 12:31 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
РАЗГЛЕДАЙ МОИТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Нед Окт 28, 2007 6:50 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
За колегата с въпроса:
Скоро бях на тест драйв на форестър и колегата от автосалона предложи съвсем нова за мен концепция за използване на демултипликатора (бързи/бавни) - На произволна скорост превключва на бавни и използва по големия въртящ момент предаван към колелата за по добро ускорение. Не бях се замислял, но моята Импреза също има такава джаджа и като пробвах наистина има интересни съчетания.
По отношение на оффроуда - тези коли по никакъв начин не могат да заместят джипа с твърд блокаж и голям просвет. Вярно е, че пълзи по всякакви баири, минава и през калища - но само до просвета
Аз не бих си замислял да си купя още веднъж тази кола.
Тормозя я по черно, въпреки че не предвидена и не се раздрънква.
Точно с едно Поло комби се гоних по едни поляни в габровския балкан, но човека знаеше кога да спре - аз продължих и ... не ми се разправя.
Та мисълта ми е - колата е добра, но от шофьора зависи колко ще му предложи.
Успех
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2007 5:38 pm |
|
|
|