Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблем с хидравликата 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги. От няколко дни имам проблем с хидравликата.
При студен двигател започна да свири и да насича адски много и когато позагрее симптомите намаляват, но не изчезват напълно. Пробвах с натягане на ремъка, но ефект - нула. Ако може някакви съвети да ми дадете или да тегля кредит за нова помпа :pardon: ROFL

Пон Яну 16, 2012 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здравей колега,ако може обясни по конкретно проблема .Доколкото разбрах свири ремъка и засича при въртене на волана

Пон Яну 16, 2012 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1.Сипи хидравлично масло в казанчето ;) - иначе на лопатките на помпата ще им стане малко топло :giggle:
2.Вдигния на крик(в канал и тн.) и огледай от къде е протекла.

Най-честите места са - маркуч за високото налягане или семеринг на рейката(понякога и двата симптома на куп). Маркучите ще се изненадаш колко са скъпи чисто нови :-~ има на места правят хидравлични маркучи (цената е около 70лв. на метър),сваляш и занасяш твоя за да използват съществуващите накрайници и да се спази дължината разбира се.За рейката 3 възможности - нова,рециклирана,втора употреба и 4-та ,ако ти се занимава да си я рециклираш сам.Ако я правиш сам(като мен ;) ) ще ти хелпна - дано само да не си скъсал маншон и да не е влязъл пясък,че пръта става мама мия .

Но за сега най-важното е да започнеш с точка 1 за да не си търсиш и помпа.

След това ще кажеш от къде е теча и ще Хелпнем (кой колкото знае ;) )

Пон Яну 16, 2012 6:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
За информация тук в Севлиево маркучите се правят за 20лв на метър.Ако е заминал ще ти съдействам да го направим тук.Куриерските в двете посоки да излязат на 15 общо 35лв ще минеш, :good:

Пон Яну 16, 2012 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
6traka написа:
За информация тук в Севлиево маркучите се правят за 20лв на метър.Ако е заминал ще ти съдействам да го направим тук.Куриерските в двете посоки да излязат на 15 общо 35лв ще минеш, :good:

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

В София е друга бира :shock:

Пон Яну 16, 2012 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
pradabg написа:
6traka написа:

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

В София е друга бира :shock:

Неразбрах колега това обяснение,бирата е за черпене :beer:

Пон Яну 16, 2012 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
pradabg написа:
1.Сипи хидравлично масло в казанчето ;) - иначе на лопатките на помпата ще им стане малко топло :giggle:
2.Вдигния на крик(в канал и тн.) и огледай от къде е протекла.

Най-честите места са - маркуч за високото налягане или семеринг на рейката(понякога и двата симптома на куп). Маркучите ще се изненадаш колко са скъпи чисто нови :-~ има на места правят хидравлични маркучи (цената е около 70лв. на метър),сваляш и занасяш твоя за да използват съществуващите накрайници и да се спази дължината разбира се.За рейката 3 възможности - нова,рециклирана,втора употреба и 4-та ,ако ти се занимава да си я рециклираш сам.Ако я правиш сам(като мен ;) ) ще ти хелпна - дано само да не си скъсал маншон и да не е влязъл пясък,че пръта става мама мия .

Но за сега най-важното е да започнеш с точка 1 за да не си търсиш и помпа.

След това ще кажеш от къде е теча и ще Хелпнем (кой колкото знае ;) )

Масло има, течове не се виждат никаде. нивото е в нормите и на COLD LEVEL и на HOT LEVEL.

Пон Яну 16, 2012 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
6traka написа:
Здравей колега,ако може обясни по конкретно проблема .Доколкото разбрах свири ремъка и засича при въртене на волана

Да, ремъка свири и засича при въртене, по осезаемо на студен двигател.

Пон Яну 16, 2012 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Добре де като завъртиш в двете крайни положения на волана увеличава ли се свиренето.Сещам се за една сигурна причина от която идва проблема ама не искам да коментирам .С цел да не бъда упрекван от колегите че давам неверни отговори.Първо да разбера точно симптомите на проблема ти тогава ще обяснявам

Пон Яну 16, 2012 7:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Отговори с цитат
Най-напред пробвай със смяна на ремъка.
Ако имаш биене в демпферната шайба, то това е предпоставка за бързо износване на ремъка и тези симптоми. Аз съм в този филм. Сега смених ремъка и всичко е наред. Даже си купих и нова демпферна шайба и се надявам да издържа до лятото - да я сменя със смяната на ангренажния ремък.

Пон Яну 16, 2012 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
patko написа:
Най-напред пробвай със смяна на ремъка.
Ако имаш биене в демпферната шайба, то това е предпоставка за бързо износване на ремъка и тези симптоми. Аз съм в този филм. Сега смених ремъка и всичко е наред. Даже си купих и нова демпферна шайба и се надявам да издържа до лятото - да я сменя със смяната на ангренажния ремък.

Съгласен съм за демпферната шайба,но от това буксуване на ремъка не винаги може и да се износи шайбата на кол.вал.Дори и нов ремък да сложиш пак свири малко ,защото е нарушена сцепителната повурхност(както при обикновенните шайби намаля конуса и няма достатъчна площ за сцепление) П-п .По точно преплъзва тази шайба с по малък диаметър,тя има по малко площ за сцепление.Сега незнам при тебе коя от шайбите е най малка(без демпферната)

Пон Яну 16, 2012 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Демпферната шайба е на коляновия вал. Тя върти два ремъка - единият е за хидравликата и алтернатора, а другия - за климатика.
Диаметърът на хидравликата и на коляновия вал е еднакъв, по-малък е диаметъра на шайбата на алтернатора.

Пон Яну 16, 2012 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
patko написа:
Демпферната шайба е на коляновия вал. Тя върти два ремъка - единият е за хидравликата и алтернатора, а другия - за климатика.
Диаметърът на хидравликата и на коляновия вал е еднакъв, по-малък е диаметъра на шайбата на алтернатора.

Благодаря за пояснението колега :good: Тогава значи че може и двете шайби да са износени,на кол.вал и на хидравликата.Но друго ме тревожи неможе изведнъж да се износи този ремък.Натегнал го е без резултат пак свири,а трябваше да се оправи за известно време.Съмнява ме че нещо тормози помпата на хидр. и за това свири :-?

Пон Яну 16, 2012 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
6traka написа:
patko написа:

Благодаря за пояснението колега :good: Тогава значи че може и двете шайби да са износени,на кол.вал и на хидравликата.Но друго ме тревожи неможе изведнъж да се износи този ремък.Натегнал го е без резултат пак свири,а трябваше да се оправи за известно време.Съмнява ме че нещо тормози помпата на хидр. и за това свири :-?

Точно това си мисля и аз, все пак съм одбелязал, че този проблем се появи сякаш от нищото. В един момент работи перфектно без никакви странни звуци като стържене, свирене или нещо от рода, подскажващото за започнало износване на някой от елементите. От както съм купил колата през лятото избягвам пълните завъртания на волана(в дясни или ляво) за да не се тормози хидравликата. И пак казвам, като от нищото започна да умира. :-~

Пон Яну 16, 2012 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди да почнеш тежките ремонти си провери маркуча от който помпата смуче масло от казанчето. При мен се беше прецакала скобата на щуцера на помпата и от там дърпаше въздух. просто маркуча се е одървил сега в студовете и скобата не го стиска достатъчно. при запалена кола хвани маркуча с щуцера и го раздвижи и чуй дали има промяна на свиренето. отделно го огледай тоя маркуч за цепка.

Вто Яну 17, 2012 5:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Точно това си мисля и аз, все пак съм одбелязал, че този проблем се появи сякаш от нищото. В един момент работи перфектно без никакви странни звуци като стържене, свирене или нещо от рода, подскажващото за започнало износване на някой от елементите. От както съм купил колата през лятото избягвам пълните завъртания на волана(в дясни или ляво) за да не се тормози хидравликата. И пак казвам, като от нищото започна да умира. :-~[/quote]

И при мен се появи ей така от нищото. Една сутрин запалих и като тръгвах започна да насича.

Вто Яну 17, 2012 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Колега , смени ли вече ремъка ?

Вто Яну 17, 2012 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Привет на всички.Не искам да ставам пророк но аз мисля че проблема идва от клапанчето за обратно връщане на маслото в резервоара.На него има също един много финен филтър,та като се задръсти посочения филтър маслото започва да се вруща по трудно към резервоара и от там тормози помпата.По нататък вече и идва дискутирания проблем ,свирят ремъци износват се шайби итн.Дано да минеш само с ремък да няма други последици,да кажем че си е изпял песента и за това свири.Но няма да е зле да си провериш и това филтърче.Успехи в ремонта :good: П-П. При студен двигател маслото е по гъсто и за това се осезава повече,като загрее системата маслото става по рядко и преминава,връща се по лесно в резервоара,и проблема мако отшумява.

Вто Яну 17, 2012 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
6traka написа:
Привет на всички.Не искам да ставам пророк но аз мисля че проблема идва от клапанчето за обратно връщане на маслото в резервоара.На него има също един много финен филтър,та като се задръсти посочения филтър маслото започва да се вруща по трудно към резервоара и от там тормози помпата.По нататък вече и идва дискутирания проблем ,свирят ремъци износват се шайби итн.Дано да минеш само с ремък да няма други последици,да кажем че си е изпял песента и за това свири.Но няма да е зле да си провериш и това филтърче.Успехи в ремонта :good: П-П. При студен двигател маслото е по гъсто и за това се осезава повече,като загрее системата маслото става по рядко и преминава,връща се по лесно в резервоара,и проблема мако отшумява.

Колега,би ли ни осветлил къде точно се намира това клапанче и филтърче,че аз лично такива не съм виждал.Единствената цетка видима се намира в гърловината на самото казанче . Това за което говориш,преди или след помпата или рейката се намират ? Питането ми е,да вземем превантивно да си сменим и ние филтърчетата на хидравликата преди да си прецакаме системата.

Вто Яну 17, 2012 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За съжаление днес не остана никакво време и не съм обръщал внимание на колата, така че проблема си седи :pardon: . Благодаря на всички за идеите, утре се захващам :respect:

Вто Яну 17, 2012 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >