Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ
| Автор |
Съобщение |
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Mladen99 написа: Маи не съм се изразил правилно за оборотите на място О'К ама и в движение когато освободя от скорост падат по същия начин 1-во на 900, и след 20 сек. на 650 ???? ОК си...  , пусни се по някое голямо надолнище и ще ти скочат на 1000 об.  , ако не пиши.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:07 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Yco написа: ОК си...  , пусни се по някое голямо надолнище и ще ти скочат на 1000 об.  , ако не пиши. Голямо голямо, колко да е голямо, колкото 30-40сек. да държа на свободна..... по голямо не съм намерил 
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:14 pm |
|
|
|
Yco
|
Като се спускам и като излизам от завой изключвам (свободна) да набере до следващия завой. Това ми се случва при слизане от Родопите всеки път дори стигат до 1100, но не повече. Обикновено надморската височина (MAP-а), температурата при охлаждане на радиатора и по-низката температура на въздуха във височина вилият на работата на степ мотора към вдигане на об. , като при студен двигател. Това е моето тълкуване. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:25 pm |
|
|
|
Mladen99
|
Yco написа: Като се спускам и като излизам от завой изключвам (свободна) да набере до следващия завой. Това ми се случва при слизане от Родопите всеки път дори стигат до 1100, но не повече. Обикновено надморската височина (MAP-а), температурата при охлаждане на радиатора и по-низката температура на въздуха във височина вилият на работата на степ мотора към вдигане на об. , като при студен двигател. Това е моето тълкуване.  Да така е, но от както се оправи сензора на свободна от ск. кутия изключа ли без значение в движение или не задържа малко на 1000 и падат на 650???? чуденка???? Днес пробвах да карам на 1-ва без газ по равно и оборота пада на 650 че и надолу.... кофти врътка, а степ мотора работи.... Но още не съм чистил грешките, дали пък те нещо не правят мизерии (макар че се съмнявам)
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:33 pm |
|
|
|
Yco
|
|
quote="Mladen99"............ Да така е, но от както се оправи сензора на свободна от ск. кутия изключа ли без значение в движение или не задържа малко на 1000 и падат на 650???? чуденка???? - Супер си. Днес пробвах да карам на 1-ва без газ по равно и оборота пада на 650 че и надолу - при загрял двигател е нормално, само при студен си кара без газ заради високите обороти 1100...... Но още не съм чистил грешките, дали пък те нещо не правят мизерии (макар че се съмнявам) - Изчисти ги, но първо ги прочети.
|
|
|
|
| Нед Сеп 11, 2011 4:42 pm |
|
|
|
Mladen99
|
Yco написа: quote="Mladen99"............ Да така е, но от както се оправи сензора на свободна от ск. кутия изключа ли без значение в движение или не задържа малко на 1000 и падат на 650???? чуденка???? - Супер си. Днес пробвах да карам на 1-ва без газ по равно и оборота пада на 650 че и надолу - при загрял двигател е нормално, само при студен си кара без газ заради високите обороти 1100...... Но още не съм чистил грешките, дали пък те нещо не правят мизерии (макар че се съмнявам) - Изчисти ги, но първо ги прочети. Благодарско и твоита биричка е в касата ;-)
|
|
|
|
| Нед Сеп 11, 2011 7:32 pm |
|
|
|
mihail19871987
Автомобил: MG
Рейтинг: 0
|

Така, привет колеги. Аз имам MG zr 160 1.8 160 коня(ROVER). На колегата със Субаруто Mladen99 - това прекъсване има много голяма вероятност да ти е от кабелите, от бобини или свещи. Моята кола - абсолютно същото държание. Имах едно придърпване в ниските от 1000-2000 на бензин. Много леко се усещаше на газ доста по осезаемо. Разглобих всичко и видях, че между едната ми лула и свеща имах много лош контакт с една пружина, Смених пружината и сега колата ми е Огън, НОООО също някъде прочетох, че имаш проблем с някакво лашкане в ниските като върнеш газта. Ако съм прочел правилно когато подаваш газ и самата ти газ е нервна, колата не потегля плавно. И аз имам тоя проблем. Когато я закачих на диагностика, на графиката ми показаха, че нещо с впръскването не е в ред. Като подам рязко газ и дюзите вместо да си увеличат времето за отваряне, то става обратното и така двигателя отреагира със закъснение, а като подавам плавно газ няма проблеми. Имам газов инжекцион Ланди. На газ е още по-нервна газта ми. И когато карам и освободя от оборотите падат до 300 и после се стабилизират, а понякога играят но това е само на газ за оборотите, на бензин е ок. Сменил съм ламбда сондата(BOSH), тпс,(свещи NGK ) проверявах за скъсани вакуми и какво ли не още. Просто не знам. Сега мисля и МАП и тем.датчик да сменям.Така, привет колеги. Аз имам MG zr 160 1.8 160 коня(ROVER). На колегата със Субаруто Mladen99 - това прекъсване има много голяма вероятност да ти е от кабелите, от бобини или свещи. Моята кола - абсолютно същото държание. Имах едно придърпване в ниските от 1000-2000 на бензин. Много леко се усещаше на газ доста по осезаемо. Разглобих всичко и видях, че между едната ми лула и свеща имах много лош контакт с една пружина, Смених пружината и сега колата ми е Огън, НОООО също някъде прочетох, че имаш проблем с някакво лашкане в ниските като върнеш газта. Ако съм прочел правилно когато подаваш газ и самата ти газ е нервна, колата не потегля плавно. И аз имам тоя проблем. Когато я закачих на диагностика, на графиката ми показаха, че нещо с впръскването не е в ред. Като подам рязко газ и дюзите вместо да си увеличат времето за отваряне, то става обратното и така двигателя отреагира със закъснение, а като подавам плавно газ няма проблеми. Имам газов инжекцион Ланди. На газ е още по-нервна газта ми. И когато карам и освободя от оборотите падат до 300 и после се стабилизират, а понякога играят но това е само на газ за оборотите, на бензин е ок. Сменил съм ламбда сондата(BOSH), тпс,(свещи NGK ) проверявах за скъсани вакуми и какво ли не още. Просто не знам. Сега мисля и МАП и тем.датчик да сменям.
(Извинявам се за неграмотното изписване) благодаря на pitM
|
|
Последна промяна mihail19871987 на Пон Яну 09, 2012 11:15 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Пон Яну 09, 2012 10:26 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|

Цитат: Така, привет колеги. Аз имам MG zr 160 1.8 160 коня(ROVER). На колегата със Субаруто Mladen99 - това прекъсване има много голяма вероятност да ти е от кабелите, от бобини или свещи. Моята кола - абсолютно същото държание. Имах едно придърпване в ниските от 1000-2000 на бензин. Много леко се усещаше на газ доста по осезаемо. Разглобих всичко и видях, че между едната ми лула и свеща имах много лош контакт с една пружина, Смених пружината и сега колата ми е Огън, НОООО също някъде прочетох, че имаш проблем с някакво лашкане в ниските като върнеш газта. Ако съм прочел правилно когато подаваш газ и самата ти газ е нервна, колата не потегля плавно. И аз имам тоя проблем. Когато я закачих на диагностика, на графиката ми показаха, че нещо с впръскването не е в ред. Като подам рязко газ и дюзите вместо да си увеличат времето за отваряне, то става обратното и така двигателя отреагира със закъснение, а като подавам плавно газ няма проблеми. Имам газов инжекцион Ланди. На газ е още по-нервна газта ми. И когато карам и освободя от оборотите падат до 300 и после се стабилизират, а понякога играят но това е само на газ за оборотите, на бензин е ок. Сменил съм ламбда сондата(BOSH), тпс,(свещи NGK ) проверявах за скъсани вакуми и какво ли не още. Просто не знам. Сега мисля и МАП и тем.датчик да сменям.
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 11:00 pm |
|
|
|
quietriot
|
Последно някой който има този проблем, ако може да се нарече отстрани ли го завинаги и от какво беше, защото и моята го прави като подам рязко газ има едно лашкане и после тръгва като с удар , прила на скъсан тампон , но не е само че ич не и се връзвам и гледам да подавам по плавно газчица, явно си е драма на модела. Може наистина да не сипва достатъчно гориво и за това да се усеща така ударно , след като налее вече кой знае.............. Ако някой е решил проблем да каже ако обича 
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 8:14 am |
|
|
|
Mladen99
|
|
Само да го оправя ще пиша, ама си седи. Карах и другата BAJA в Ст.Загора и тя прави така.
При мен се усеща не само при подаване, ами и при отпускане на газта когато си в диапазона на ниски обороти со 2200 някъде, едно леко лашкане. Чудно че нее всеки път. Сменил съм само свещи със обинкновенни такива, старите ми бяха оригиналните и нещата не се промениха. Почистил съм всичко, дросели, степ отори, никакъв резултат. Не съм чистил MAF (дебитомера) и не съм опитвал да пипам датчика за положение на дроселната клапа.
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 10:13 am |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|
|
Колеги,вчера ходих на майстор за също такова прекъсване на газ и майстора стигна до извода,че пробивното напрежение е много голямо-от порядъка на 20-30в,а трябва да е не повече от 3-5в.Най-лошото е,че не можа да ми предпише лечение.Свещите ми са нови,на не повече от 500км,кабелите също са сменяни сравнително скоро и са оригинални за модела.Някой знае ли на какво може да се дължи това високо пробивно напрежение и как се лекува?
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 9:40 pm |
|
|
|
mihail19871987
Автомобил: MG
Рейтинг: 0
|
voneg написа: Колеги,вчера ходих на майстор за също такова прекъсване на газ и майстора стигна до извода,че пробивното напрежение е много голямо-от порядъка на 20-30в,а трябва да е не повече от 3-5в.Най-лошото е,че не можа да ми предпише лечение.Свещите ми са нови,на не повече от 500км,кабелите също са сменяни сравнително скоро и са оригинални за модела.Някой знае ли на какво може да се дължи това високо пробивно напрежение и как се лекува? Колега, може ли малко по подробно да обясниш за това пробивно напрежение?
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 12:06 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Според мен иди при друг майстор. При теб нормалното е 10-15-20 киловолта в зависимост от разни фактори. 3-5 киловолта може да е на Лада пробивното напрежение. Така че не може да разчиташ, че правилно е направил измерванията.
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 6:41 am |
|
|
|
quietriot
|
Според мене ще се окажа някаква страшна глупост накрая , която се ее зацапала примерно или на 10 г е хубаво да се подмени щото да и мтъднали параметрите и вече не работи коректно, както празния ми ход се оправи от само себе си и сега не се опитва да загасне колата колкото и да е натоварена пшри запалване , но пък пуска компресора на въздушното след 1 минута най рано да помапа , преди това не ще Другия вариянт е толкова да са омекнали тампоните, че като се даде газ да не могат да удържат мотора и той да се лашка.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 8:14 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
При мен на газ само го прави...като подам рязко газ,на бензин си е ок.Когато спирам или изключвам от скорост(в движение) и колата не е загряла на 100%, а съм превключил на газ(35*C на изпарителя) имам колебание в оборотите(само на газ) като загрее нямам колебание в оборотите....при вас как е!? За чистене на стъпково и нова настройка на ГИ-то съм ...де да знам,на бенз си е ок по всички показатели 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 9:02 am |
|
|
|
joker_brand
Регистриран на: Нед Фев 06, 2011 6:21 pm Постове: 438 Местоположение: +818
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90  
|
Аз нямам описаните симптоми, но съм за настройка и профилактика на газова ! Да препоръчате добър газаджия  ...... става въпрос за София ! Мерси 
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 1:36 pm |
|
|
|
Mladen99
|
Pacone 4X4 написа: При мен на газ само го прави...като подам рязко газ,на бензин си е ок.Когато спирам или изключвам от скорост(в движение) и колата не е загряла на 100%, а съм превключил на газ(35*C на изпарителя) имам колебание в оборотите(само на газ) като загрее нямам колебание в оборотите....при вас как е!? За чистене на стъпково и нова настройка на ГИ-то съм ...де да знам,на бенз си е ок по всички показатели  Моята също обръща рано, 30 или 35*С, но оборотите си седят добре и на бензин и на газ дори и незагряла. Много рядко ми се случва, когато си е загряла и поработи на място 2-3 мин. на празен ход, подавам газ за да тръгвам (без да е пуснат съединителя, просто форсиране) и вместо да се изфорсира все едно се дави и аха аха да изгасне че и си изгасва, това на когато е на ГАЗ, от скоро карам повечко и на бензин и ми се случи и на бензин ? Странна работа. Иначе това предърпване на бензин или е толкова слабо че не се усеща или изобщо не го прави, в много редки случаи е доловимо.
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 3:02 pm |
|
|
|
Vmax
|
Mladen99 написа: Моята също обръща рано, 30 или 35*С, но оборотите си седят добре и на бензин и на газ дори и незагряла. Много рядко ми се случва, когато си е загряла и поработи на място 2-3 мин. на празен ход, подавам газ за да тръгвам (без да е пуснат съединителя, просто форсиране) и вместо да се изфорсира все едно се дави и аха аха да изгасне че и си изгасва, това на когато е на ГАЗ, от скоро карам повечко и на бензин и ми се случи и на бензин ? Странна работа.
Иначе това предърпване на бензин или е толкова слабо че не се усеща или изобщо не го прави, в много редки случаи е доловимо.
А на колко км ти е газовото? Живота на изпарителя и рейките е около 100 000. Хубаво е да се почистят рейките. Виж и ТПС-а какви стойности показва...
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 4:52 pm |
|
|
|
Mladen99
|
Vmax написа: А на колко км ти е газовото? Живота на изпарителя и рейките е около 100 000. Хубаво е да се почистят рейките. Виж и ТПС-а какви стойности показва...
20х.км. почти, смених филтъра на газта, ама нямаше нужда. Изпарителя ми е 110кв дали не са малко?
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 10:08 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
joker_brand написа: Аз нямам описаните симптоми, но съм за настройка и профилактика на газова ! Да препоръчате добър газаджия  ...... става въпрос за София ! Мерси  Марка/модел на газовата дай....има читави макар и малко 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 11:21 pm |
|
|
|