Отговори на тема
 Смяна на гърнета 
Автор Съобщение

Постове: 60
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Колкото и да ми е неприятно, скоро ще ми се наложи да сменям почти цялата ауспухова система.
Попрочетох тук там. За съжаление не съм обнадежден. Доста хвалят майсотра "Лазаров", но има и доста недоволни. В Ем комплект - съм с доста резерви. При арабите не ми се ходи.

Чудя се дали да си сложа нов катализатор или да мина по тънкия начин с резонаторно гърне???
Моля споделете мнения и коментари.
Мисля да си карам до последно със старите, но не им остава много време :-)

Автомобила е Оутбек 2,5 АТ, 2000 година

Вто Яну 17, 2012 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Видях се с Дидо в Ем комплект 33 на околовръстното до горнобански път. За Импреза каза нямям проблеми, но за Оутбек се позамисли евентуално с хонда прелюд, но не е сигурен. Изглежда точен, но искам да отида където вече е отиграна смяната, а не тепърва да експериментираме.

Вто Яну 17, 2012 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На Легасито ми се е наложило до сега да сменя само така наречената "леща". Направих го в сервиз "Крафт" на Околовръстното. Там съм поддържал и предишните си автомобили и винаги съм бил доволен. Въпросната част ми сложиха оригинална, като ми предложиха и евтин заместител. Казвам го в подкрепа на това, че имат голяма складова наличност, покриваща и нашата марка. Струва си да се провери, дори и само по телефона.
Успех

Вто Яну 17, 2012 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,
Никой ли не е сменял гърнета на Оутбек :D
Моля споделете мнения. Ще ми паднат гърнетатата скоро, като заора в някоа преспа другата седмица :repair:

Благодаря предварително

Чет Яну 19, 2012 11:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За сега съм сменял само задното гърне и ми го направи Лазаров. Вече две години карам с него и съм доволен. Цената беше около 230 лв. по спомен.

Чет Яну 19, 2012 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз лично бих заложил на Драго. Ако смяташ да караш колата по-дълго, според мен той е човека.

Чет Яну 19, 2012 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А кой е Драго? Да не би да имаш предвид Дидо?

Пет Яну 20, 2012 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Или Драго или Дидо (Драго му е колегата от Екстрийм тунинг).
Аз само задно гърне съм приготвил за смяна (тук се продаваше едно от Форко, което ще ти стане(аз поне взех такова от колега тук и мисля пасва) и е оригинално - изпуснал си гоhttp://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=9829&p=130017#p130017!).
Колеги ходиха при Лазаров, няколко пъти и след няколко забележки останаха доволни.

Ти сигурен ли си, че всичко ти е за смяна? Дидо видя ли го на място и каза - да, за смяна е?
Защото ако съдиш само по ръжда на задното гърне, изобщо не му обръщай внимание :)
Аз още карам с едно от лятото, което пръснах, завариха ми го и още държи. Почна да побръмчава повечко, ама ще издържи до лятото.

Пет Яну 20, 2012 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега смени цялата генерация с такава от англичанка. Минимални преправяния е имало само. Поразпитай в моргите.
Това е най-лесният и чист вариант.

Пет Яну 20, 2012 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря ви за отговорите по темата.
Гърнетата са ми цъфнали, като рози, катализатора е заминал и от днес почна да боботи някъде отдолу, което честно казано ми харесва ROFL и ще изчакам колкото се може повече с ремонта :repair:

След доста прочетено из форумите и разговори с колеги,въпреки моите опасения, мисля да пробвам при Дидо. Той каза, че само задното гърне го притеснява, но ще мисли. В крайна сметка доста хора са доволни от него.

Ще потърся и вариант от английски Оутбек. Благодаря на Б. Александров за съвета.

Когато приключа с одисеята, ще пусна снимки на крайният резултат в темата

Съб Яну 21, 2012 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема