Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Интересен AWD тест 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 166
Автомобил: V7 STI, Outback 3.6
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.youtube.com/watch?v=_ft0HcIS ... re=related

Само дето не разбрах нищо от чешкия език :D

Сря Яну 18, 2012 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
То се видя, няма нужда да го разбираме: 1. Субару 2. Мергела. Не знам само бавареца дали е с Интелигент Х Драйф или е от по-старите. В Стара Загора до ОДП Ст. Загора имаше паркирани две военни машинки, малко по-големи от старите руски УАЗ-ки, с 4х4. До работа пък има една стара джипка, БМВ-Бертоне, ако не се лъжа, с емблемата на БМВ. Като я гледам изглежда здрава и стабилна, а и по калта по нея, съдя че и се представя добре извън пътя. Това ме кара да мисля, че все пак БМВ правят читави 4х4, но защо не се представят така добре и колите не знам.

Чет Яну 19, 2012 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А тук форко ни отсрамва с лекота :)
http://www.youtube.com/watch?v=P21lwEYY ... re=related

Чет Яну 19, 2012 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 126
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
http://www.youtube.com/watch?v=0_MXK2nz ... re=related

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... VXZXuwnpG8

Чет Яну 19, 2012 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
zikoni написа:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=xVXZXuwnpG8

Ха ха ха Това трябва да се пробва ;-)

А за първия клип, това нее тест, забелязва се с просто око че гумите са различни, а това нее никак маловажно.
На леда ако единия даде газ 1 секунда по рано и за 5 метра естествено че ще е 1-ви, вижда се как мерцедеса тръгва малко по рано.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Яну 19, 2012 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 126
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Нов фен
Отговори с цитат
Искаш да си закачиш ремарке Митсубиши :)

Чет Яну 19, 2012 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
А за първия клип, това нее тест, забелязва се с просто око че гумите са различни, а това нее никак маловажно.

Младене, доста станаха тестовете, показващи AWD системата на Субару, като абсолютен лидер сред съперниците си. Говоря разбира се и за теста, за изкачване на рампа-та със само едно колело имащо сцепление. Теста емулираше заледен участък, където само една гума има сцепление. Познай, само Субару-тата издрапаха. ( Тестовете са два !, резултата е все един и същ ).

Малко много съвпадения станаха, та да се уповаваме на гумите.
Все пак легионерът в AWD, ни е ясен на всички. ( изключвам 4x4 с пълен блокаж на диференциалите ! ).

Ти все едно не караш Субару. Ясно е във форума на всяка марка се хвали въпросната марка .. ама да казваме на черното бяло .. малко ми е странно. Аз лично съм от идиотите, вярващи в марката, не защото ми харесват звездите на маската. Дори съм на мнение, че повдигната както подобава Импреса WRX Sti, със съответните ъпгреиди е готова и за Дакар и ще има рев и споли с подходящи пилоти и там ! Сериина кола с лифт да поцепи WV-тата, ще е цирк :)

Аи наздраве ! почва да свършва бирата да го е ..

едит :
казах ли наздраве вече ? :D

Пет Яну 20, 2012 1:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ae Филл..
Аз не казвам че Субару нее с добро AWD напротив обратното.
А това с тест на рампа симулираща лед, замислил съм да направя по 2 ролки на всяко колело, и тези тестове да си ги правиме сами. Наоколо имам CRV (на бащами) и Паджеро на комшията, така че когато ги направя ще се правят риалити тестове, понеже тези из нета.... много зависи кои е спонсор на някое предаване и могат да изкарат наи проходимия джип че ще зкъса някаде.
Но в нета има много видеа на които се вижда кои от къде минава, според мен лекото и по малко купе е в голям + на форито в сравнение с някое Пджеро да речем, само дето те са с по голям просвет.

Съб Яну 21, 2012 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Нов фен
Отговори с цитат
Имаш предвид нещо такова , колега Младен99.Малко и проходимо :idea: http://www.youtube.com/watch?v=P2BUr01X ... re=related

Съб Яну 21, 2012 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
http://www.youtube.com/watch?v=UejUaDu23BI

За такива ролки говоря, да си правим тестове, не само на Субарутата ами и други джипки.
А на тоя снях дето е снимано това фиатче фори с LSD може да му сложат и гребло :cool:

Съб Яну 21, 2012 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
http://www.youtube.com/watch?v=UejUaDu23BI

За такива ролки говоря, да си правим тестове, не само на Субарутата ами и други джипки.
А на тоя снях дето е снимано това фиатче фори с LSD може да му сложат и гребло :cool:

Не съм искал да засенча форито,а просто давам този примерен клип как малка кола се справя в дълбок сняг.А там фори ще иска и ремарке не само гребло :pardon:

Съб Яну 21, 2012 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
замислил съм да направя по 2 ролки на всяко колело, и тези тестове да си ги правиме сами.

Това е добра идея, но от това видео което си дал, ми се струва, че ролките са прекалено лесни за минаване, и всяка AWD система, ще успее с леко подбутване да издрапа. Май си трябва и леко наклонче, или по разделечени ролки една от друга, за да има повече усилие.

Нед Яну 22, 2012 1:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
zikoni написа:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=xVXZXuwnpG8

Ха ха ха Това трябва да се пробва ;-)

На леда ако единия даде газ 1 секунда по рано и за 5 метра естествено че ще е 1-ви, вижда се как мерцедеса тръгва малко по рано.

Младене, съгласен съм, че гумите са определящ фактор, НО по тази логика има още куп фактори:
1. Размера на гумите;
2. Окачване - твърдост;
3. Тегло на автомобила и разпределението му между предна и задна ос;
4. Мотор - мощност;
5. Скоростна кутия - въртящ момент, предавки;
6. Разните му системи - против приплъзване;
Ако се позамисля сигурно ще се сетя и за други фактори;

Та, автомобила е едно творение, плод на труда на доста инженери и неговото поведение зависи от много фактори, а не само от това дали е с AWD, X-drive, Quattro, 4Matic и т.н. Най-малкото всеки производител тества своите автомобили и препоръчва да се карат със определени марки, модели и размери гуми, тъй като са преценили (изчислили), че с тях поведението му ще е най-добро. :good:

Вто Яну 24, 2012 9:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Донякъде колегата Младен 99 е прав.Съгласен съм и с тебе ,че производителя избира най добрите гуми за марката.Това според мен е за автомобила като цяло най добро.Но за авд тест,4.4,екс драйв итн. и четирите автомобила трябва да са с еднакви гуми.По този начин поне тестваните марки ще имат еднакви параметри на сцепление,спрямо повърхноста.А вече коя система на задвижване е по добра ще се разбере от друго

Вто Яну 24, 2012 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
2T POWER написа:
Донякъде колегата Младен 99 е прав.Съгласен съм и с тебе ,че производителя избира най добрите гуми за марката.Това според мен е за автомобила като цяло най добро.Но за авд тест,4.4,екс драйв итн. и четирите автомобила трябва да са с еднакви гуми.По този начин поне тестваните марки ще имат еднакви параметри на сцепление,спрямо повърхноста.А вече коя система на задвижване е по добра ще се разбере от друго

Да, несъмнено е така и все пак чисто физически параметрите на сцепление зависят не само от модела на гумата, а и от контактната площ , теглото разпределящо се върху тази площ (едва ли тези 4 автомобила са с еднакви тегла и размери на гумите) - така нареченото триене при търкаляне. ;)

Вто Яну 24, 2012 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Vanyo написа:
2T POWER написа:

Да, несъмнено е така и все пак чисто физически параметрите на сцепление зависят не само от модела на гумата, а и от контактната площ , теглото разпределящо се върху тази площ (едва ли тези 4 автомобила са с еднакви тегла и размери на гумите) - така нареченото триене при търкаляне. ;)

Тези фактори са едни от наи важните за поведението на гумите.Мисълта ми беше, поне с еднаквите гуми максимално да еднаквим този контакт.Но както казваш пак няма да са еднакви.

Вто Яну 24, 2012 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ванйо, най-важно е зад кормилното устроиство.
Не става въпрос само за системата на 4х4 задвижване, а като цяло сравнение на различни автомобили с 4х4 задвижване.
Сигурно при разни условия има значение и налягането в гумите, вятъра и т.н.т. Но нека не бъдем перкетционисти.
Гледаме рални резултати постигнати от тези автомобили.

И става въпрос за клиповете из нета, пак казвам че е много важно кои е спонсор и кои има фаида да покаже как Субару или Ауди се представя по добре от Мерцедес или Хонда....

Аз ролки ще си направя някои ден, и тестове също докоментирани, и ще ги споделя с вас.

Вто Яну 24, 2012 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
2T POWER написа:
Тези фактори са едни от наи важните за поведението на гумите.Мисълта ми беше, поне с еднаквите гуми максимално да еднаквим този контакт.Но както казваш пак няма да са еднакви.

Когато се правят такива реалити тестове гумите са от огромно значение, по скоро марка-модел-шарката. Височина и ширина са си определени наистина от производителя като препоръчителни.

Вто Яну 24, 2012 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
2T POWER написа:

Когато се правят такива реалити тестове гумите са от огромно значение, по скоро марка-модел-шарката. Височина и ширина са си определени наистина от производителя като препоръчителни.

1+ :good:

Вто Яну 24, 2012 3:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема