Отговори на тема
 Спирачки 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: Legacy 2.0
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам Легаси 3, 2.0, комби, 1999г., ръчни скорости.
Засега колата много си ме кефи (особено в сняг), но имам няколко чудения:
Понякога като си седя на светофар с натисната спирачка и по някое време педала на спирачката омеква и потъва.
Водих я на сервиз, те ми казаха, че са ми раздвижили предните апарати и са я обезвъдушили, но проблема си остава.
Спирачната течност е читава уж, поне така твърди тестера. Потъването на педала е свързано с мърдане на оборотите
на мотора, май. И като цяло го прави като покарам повече в града. Само като си ходя на работа по 2-3км в посока
на ден не го прави. Някой имал ли е такъв проблем и как го е оправил?

Също обмислям някакво подобрение на спирачките:
Можете ли да споделите за какво да се оглеждам като части?
От какви коли стават примерно предните апарати, без преправяне?
Някой сменял ли е спирачната помпа с по-мощна?
Някакви други варианти?

И последно, вчера ползвах задната броня да разбия едното оченце на едно авди кватро и сега е малко вдлъбната.
Бронята изцяло пластмасова ли е или има и някакви метални елементи под пластмасата?
Как се изправя и къде да отида да ми я изправят?

Поздрави...

Нед Яну 22, 2012 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Привет.Казваш че са я гледли майстори,да не са от онези дето уж се правят че са свършили нещо.Готово и си плащаш.Колата ти не вярвам да няма серво усилвател,проверете него .Това колебание на оборотите на двигателя при натискане на спирачката е от сервото.Не трябва да се получава ,значи се губи вакуум,казвам ти го от личен опит

Нед Яну 22, 2012 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проверете маркуча от сервото до всмукателните колектори за напуквания, а също и клапана на този маркуч, той трябва да пропуска само в посока към двигателя ..

Нед Яну 22, 2012 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 380
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Полезна тема точно на време за мен...
Преди няколко дни смених задни накладки.
Перфектни спирачки,еле пък като за несработили накладки. Викам си супер :cool:

Минаха 4 дни и вчера педала мек,помпам 2 пъти - отива горе и спира убиец.
Мисля утре да отида на майстор и това със смяната на оборотите е от полза.И при мен ги мени множко(около 100-150 надолу),като натисна силно спирачката на място. Незнаех че не е нормално.
Четох и из нета и форумите за подобни проблеми,ама може да е от 100 неща.

Нед Яну 22, 2012 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Legacy16v turbo20
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите колеги няма дае лошо дасе подготвите за гумички на помпата или нова помпа има голяма вероятност дасе окаже и от нея :)

Пон Яну 23, 2012 6:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Отговори с цитат
Колеги най-добре да посетите някой от препоръчаните сервизи(вижте раздел сервизи и магазини), до тук ви споменаха доста от възможните причини като серво и спирачна помпа, но мисля че през форума няма да се получи диагностиката и друго важно нещо , ако посещавате даден сервиз за пръв път стойте при монтьорите и ги гледайте какво правят ако имате някакви съмнения.
А към колегата obfuscated следващия път посети друг сервиз и смени и спирачната течност, 0,5л на Ferodo е около 7-8 лева, не вярвай на уредите за измерване на спирачна течност, още по малко че не знаеш какво има навътре в тръбичките, когато вземеш употребяван автомобил е добре и тя да се смени наред с другите течности :) .

Вто Яну 24, 2012 10:53 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за мненията.

Погледнах маркуча за вакум и изглежда здрав, няма пукнатини. Последните няколко дни тествам дали като съм спрял и натисна здраво спирачката оборотите мърдат - не мърдат.
Оборотите мърдаха лятото, може би като се включи климатика и като чели в същото време ми потъваше и педала. Като нещото се случва супер рядко. :(

Като цяло само веднъж съм ходил на не-субару сервиз (защото ми беше близо) и за малко колата да си остане там, заради глупавия hill holder. Оттогава нямам намерение да повторя.

tsvetanov: Добре, ще я сменя при следващото ходене, то и без това едва ли ще е далече с това каране по сняг и тия дупки :)

Също съм с нагласата за смяна на помпата и затова питах дали някой знае или е пробвал с помпа от друго субару, която да е по-мощна.

Вто Яну 24, 2012 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Отговори с цитат
Ако искаш по-добри спирачки, търсиш апарати и дискове от легаци турбо или импреза WRX или STI, дву или четери бутални апарти с по големи дискове, но първо се консултирай с човека който смяташ да ти ги смени, след това влизаш във форума и коли на части колкото искаш :)
PS: А за снега и дупките не се притеснявай, тази кола не е правена от кашкавал не се троши така лесно, аз моята и по черни пътища я карам и няма проблеми с окачаването, ако не броим тампоните на стабилизиращата щанга дето са по 8-10 лева броя ;) и някой маншон от време на време...

Сря Яну 25, 2012 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има ли промяна в спирането, т.е. реално само потъването на педала ли е проблема?

При мен това си е описано в книжката, че се случва и е в рамките на нормалното. Някакъв brake assist понякога увеличава спирателното усилие и затова педала потъва леко. При мен това се случва само на място или когато спирам бааавно и отдалеееече :)

Сря Яну 25, 2012 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
jafaar: Разгледах книжката (май за американските версии, оригиналната ми е на френски и нищо не и отбирам), която я има в нет-а и такова нещо там не пише. Няма никакъв break assist, може би го има само на по-новите.

Като цяло май няма промяна в спирането, колата си спира засега, само педала трябва да се натиска много, ама доколкото съм чел това е нормално за Субару:)

Чет Яну 26, 2012 1:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Под "много" имаш впредвид, че не трябва да го галиш и да очакваш, че веднага ще захапе щом го чукнеш :good:

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Яну 26, 2012 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом не е от assist-a, предполагам, че не е зле да направиш един преглед, защото досега не съм карал кола, на която спирачката да потъва и всичко да е наред. Вероятните причинители може да са много, така че да не гадаем; бягай в сервиза и после кажи какво е било. Дори нищо да й няма на колата, ще си осигуриш спокойствие.

На колелото ми хидравликите почват да имат голям ход при изхабени накладки например. Профилактика му е майката.

Чет Яну 26, 2012 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Това с мекото потъване на педала (assist-a) ми харесва като идея!
Много ме дразнят коли на които едвам пипваш педала с палец и си разбиваш моцуната във волана.

Между другото днес ми сменят спирачната помпа и ще пиша после.Въпреки че най вероятно е от нея.
Вчера първо пуснах въздух от колелата,ама не излиза нищо освен чиста спирачна течност.
И затова минах на варирнт помпа. А ако не е от нея ще гадаем нататък!

Чет Яну 26, 2012 11:25 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Имам развитие по случая със спирачките...за жалост негативно.
Смених помпата и спирачната течност(пак).
И колата започна да задържа кръга на Хил Холдъра(пр.ляво и задно дясно).
Изкормихме Хил Холдъра и Даниел почистил системата(каза че излизали лай'а яко).
И пак обаче ми задържа тоз кръг,така че на 2рия километър да спра.
Съмнява ме помпата. Не е нова а втора ръка(извинете за което,ама е криза),защото човека каза че има 6 помпи и ще ми я смени ако не бачка.
А защо мисля че е помпата(че не връща течността обратно докрай) ми спомогна Гугъл: http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... opic=23684

Тези дни ще пиша дали случая е като на колегата с Митсубишито или е друго,но на мен натам ми намирисва.

П.П. пиша това,защото стана Досиетата Х и ако някой недай си боже му се случи да проверява и това,защото е рядкост.

Пет Фев 03, 2012 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема