Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  >
 Съвети за Газова уредба 
Автор Съобщение

Постове: 49
Автомобил: Legacy 2.0 '00 AT
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, искам малко да се посъветвам с вас.
Предвид последователното свързване имате впредвид, че трябва да се сложи така, че изпарителя да е преди парното или след него трябва да се хване. Защото в момента ми е свързано с тройник и определено осещам, че парното тази зима ми е по-слабо от миналата. Въпроса ми е преди или след парното трябва да го свържа.

Сря Яну 04, 2012 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят е преди,последователно свързан - без тройници - парното си е ОК .

Сря Яну 04, 2012 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 75
Автомобил: Субару Аутбек 2.5Llineatronik
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Всъщност този аутбек го купих да си тегля караваната, мотора е Н-6 (за тези които не са чели предишната страница ) Ако някой е теглил каравана 4 метра със мотор Н-6 , ще бъда благодарен да ме орентира за разхода на бензин ? Все още се чудя за газификацията . Автомобила ме кефи , проблема е че караваната е зазимена - сезона не е подходящ а мухата ме хапе по цял ден.... Немога да се здържа до пролетта , или трябва да изкарвам караваната да проверя разхода - или да я газифицирам и да мирна . Взех да сънувам газови уредби , Митаци и т.н :D (даже несъм ходил още да видя де го този сервиз на Митака ) ма иначе съм го сънувал ... хи хи Та, ще ми се да предценя дали да слагам газ. Ако разхода е около 10 - 11 л бензин със караваната - няма да слагам газ . Скоростта е ясна със ремарке 900 кг около 80 - 90 км.ч

Чет Яну 05, 2012 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tito написа:
Всъщност този аутбек го купих да си тегля караваната, мотора е Н-6 (за тези които не са чели предишната страница ) Ако някой е теглил каравана 4 метра със мотор Н-6 , ще бъда благодарен да ме орентира за разхода на бензин ? Все още се чудя за газификацията . Автомобила ме кефи , проблема е че караваната е зазимена - сезона не е подходящ а мухата ме хапе по цял ден.... Немога да се здържа до пролетта , или трябва да изкарвам караваната да проверя разхода - или да я газифицирам и да мирна . Взех да сънувам газови уредби , Митаци и т.н :D (даже несъм ходил още да видя де го този сервиз на Митака ) ма иначе съм го сънувал ... хи хи Та, ще ми се да предценя дали да слагам газ. Ако разхода е около 10 - 11 л бензин със караваната - няма да слагам газ . Скоростта е ясна със ремарке 900 кг около 80 - 90 км.ч

Чети и преценявай колега :
http://www.wzemi.com/kemper-club/forum/ ... sc&start=0

Чет Яну 05, 2012 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 75
Автомобил: Субару Аутбек 2.5Llineatronik
Нов фен
Отговори с цитат
Е във тази тема няма трилитров бензинов мотор който тегли ремарке :idea: После аз съм я чел многократно (имам каравана забрави ли :D ) Член съм във кемпемперклуба , имам пост във въпросната тема - но той е за старият ми автомобил ;) Та сега питах конкретно за този Н6 дето още несъм теглил със него :roll: Аз си мислех че поне 25% от АУТБЕЦИТЕ теглят по една каравана лятото :-? Разбрах , че не е така още като прочетх темите във кемпер форума преди повече от година . Това е автомобил създаден да тегли , създаден за хора със афинитет към излети сред природата и къмпингарски дух -обичащи свободата....

ПС. За сега отлагам газифицирането до следващата есен .... Това лято тестове на бензин и репортажи,репортажи за тези след мен на които им предстои подобен избор.

Нед Яну 08, 2012 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,обръщам се с молба към всички които могат да ми кажат къде във Варна или региона има сервиз,където да монтират или ремонтират гозово с течна фаза.Имам проблем с моята газова система която е монтирана на колата още в Холандия от където я купих.
Мисля че колегата valadares е с такава система и е от Варна,ще съм му благодарен да се включи защото и моята е ВИАЛИ.Благодаря!

Пон Яну 09, 2012 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kostov написа:
Здравейте колеги,обръщам се с молба към всички които могат да ми кажат къде във Варна или региона има сервиз,където да монтират или ремонтират гозово с течна фаза.Имам проблем с моята газова система която е монтирана на колата още в Холандия от където я купих.
Мисля че колегата valadares е с такава система и е от Варна,ще съм му благодарен да се включи защото и моята е ВИАЛИ.Благодаря!

здрасти,Субару Варна станаха официални представители на Vialle(течна фаза)на каква кола е сложена

Пон Яну 09, 2012 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Пресен - пресен

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти за бързия отговор.На Рено,карам я от 1 година и до сега не ми се е налаголо да ползвам сервиз.От месец ми прекъсваше от време на време а преди 2-3 дни забелязах че едната дюза е вледенена и изпуска.Та сега се търкаляме на бензин и искам да я погледнат.Е значи утре съм на сервиз :)

Пон Яну 09, 2012 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Нов фен
Отговори с цитат
Може ли някой от съфорумците да ми даде информация за ГИ SIMGAZ
Искам да го сложа на impreza 1.6-99г

Вто Яну 10, 2012 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте

Изчетох цялата тема. Почни нищо не се споменава за метанови уредби. Никой ли не е слагал? Ако се вземе читава супер лека бутилка (25кг празна, 62 литра *15 евро на литър= 1860 лева САМО за бутилката, около 180км с едно зареждане при разход 9ная сто) излиза че метановата уредба ще е по лека и от LPG газова. Предполагам че за още 1800 може да се сложи една превъзходна метанова уредба. Цената на метана е доста под тази на LPG и за 3-4 години ще се изплати инвестицията от 3600лева, особено при повечко каране.
може ли някой да сподели опит с метанови уредби - кои марки са добри , къде ги слагат...

Смятам да си купя Субару Форестър около 2000година за 6-7000лв, още 1000 за обслужване и 4000 за метан и ето ти супер икономично субару за 11000.

Поздрави

Сря Яну 11, 2012 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stoychod написа:
Цената на метана е доста под тази на LPG
Де да беше така...

Сря Яну 11, 2012 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
jafaar написа:
stoychod написа:
Цената на метана е доста под тази на LPG
Де да беше така...

Реално си е доста по-ниска - 1 кг метан = 5,6 литра метан = 1,867 литра пропан-бутан.

Актуални цени на горивата:

метан - 1,68 лв/кг
пропан бутан - 1,30лв/литър

Ако тези актуални цени са верни (за газта - горе долу е толкова, метана ми е по-непознат), следва, че съответното колиество газ е на стойност 2.43 лв. Поправете ме, ако бъркам, но на метан си излиза доста по-евтино.

И все пак, возил съм се в доста таксита, карал съм една 124ка с метан и не бих си сложил такова нещо на собствената си кола. Въпрос на избор.

Сря Яну 11, 2012 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, има ралика килограм / литър. Ако от 10л/100 газ паднеш под 7кг/100 метан, тогава има файда, стига да не е прекалено скъпа самата инсталация спрямо LPG инсталацията - карбонови бутилки, усилване на задни амортисьори и прочее.

Да се изкажат колегите с метанови за разхода в килограми :)

Чет Яну 12, 2012 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте
Очевидно метана не е много популярен при Subaro собствениците. За съжаление май ще се откажа от Subaro и ще мина към някаква по-мизерна(и икономична от гледна точка на консумация на гориво) марка кола. Примерно опел - марката е масова и има много коли на метан - следователно и по-питни майстори. Голямото ми дете е с астма и смятам да купя къщичка близо до София (някъде където е по чист въздуха). Това означава по 60-80 км на ден пътуване. При сегашната цена на горивата и при кола харчеща смесено 10на сто бензин грубо се получава:

бензин 10л по 2.5 лева за 20000км = 5000лв
газ 12л по 1.3 лева за 20000км = 3120лв
метан 6кг по 1.65 лева за 20000км = 1980лв

Най добре си е на бензин ама не мога да си позволя да давам по 5000 на година. При разлика 1140лева между газ и метан за 5-10 години сумата става внушителна в полза на метана.
Иначе Форестъра е супер - няма да се притеснявам зимата като навали сняг или се заледи.
ПОздрави на всички колеги и безаварийно каране

Съб Яну 21, 2012 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Преценяваш колата според ситуацията - най-правилния подход. Браво! :bow:
Живот и здраве.. не знаеш дали няма да осъмнеш в някое Subaru :good:

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Съб Яну 21, 2012 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stoychod написа:
Здравейте

Изчетох цялата тема. Почни нищо не се споменава за метанови уредби. Никой ли не е слагал? Ако се вземе читава супер лека бутилка (25кг празна, 62 литра *15 евро на литър= 1860 лева САМО за бутилката, около 180км с едно зареждане при разход 9ная сто) излиза че метановата уредба ще е по лека и от LPG газова. Предполагам че за още 1800 може да се сложи една превъзходна метанова уредба. Цената на метана е доста под тази на LPG и за 3-4 години ще се изплати инвестицията от 3600лева, особено при повечко каране.
може ли някой да сподели опит с метанови уредби - кои марки са добри , къде ги слагат...

Смятам да си купя Субару Форестър около 2000година за 6-7000лв, още 1000 за обслужване и 4000 за метан и ето ти супер икономично субару за 11000.

Поздрави

по принцип ти е много добър бюджета, може ли само да кажеш каквъв вид точно е тази олекотена бутилка като вид и марка. за тези параметри май е карбонова -алуминиева конструкция
само незнам дали знаеш,че метана като гориво е доста по-добро от бензина, нафтата и пропана. хем е екологично , хем евтино и намалява износването на двигателя

Съб Яну 21, 2012 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mitoko написа:
stoychod написа:
Здравейте

Поздрави

по принцип ти е много добър бюджета, може ли само да кажеш каквъв вид точно е тази олекотена бутилка като вид и марка. за тези параметри май е карбонова -алуминиева конструкция
само незнам дали знаеш,че метана като гориво е доста по-добро от бензина, нафтата и пропана. хем е екологично , хем евтино и намалява износването на двигателя

Здравей
За бутилка не съм се прял на модел и производител.Четох че имало. Даже видях на един сайт:
"От месец септември се предлагат изцяло композитни бутилки (тип CNG4), които са най - новото поколение бутилки за компресиран природен газ" - има 3 големини бутилки като 62 литровата тежи 25 кг празна.
Надявах се колегите да споделят повече инфо - какви бутилки имат, производител, доволни ли са, габарити, размери ....
Отдавна бях чел в един форум че може да се махне резервоара и да се монтират там(под багажника) бутилките. Като на заводската опел зафира на метан. Хем не пречат хем е и по безопасно. Само че си трябва човек мераклия , който да си разбира от работата. Ще си платя за услугата само че в БГ - всеки иска да вземе лесната пара без да свърши работа. Като е нещо по сложно на никои не му се занимава.

Лошо че май никой не кара на метан.

Иначе на метан уж е по добре за двигателя, но трябва да е направено като хората. За тази цел трябва опитен майстор дето да е сложил поне 50 уредби и да се е поизучил. Само че такъв за субаро или няма или се е покрил много :)

Другото лошо нещо е че поради немотията българите сме свикнали да гледаме все най евтиното. Не са свикнали нашите майстори да работят качествено, с добри материали. Последния път като си дадох колата на ремонт да ми сменят 2 релета ми взеха 20 лева. Викам му на майстора: много евтино - то само релетата струват повече. Той ми отговори: намерих 2 на старо-като нови. Какво да му кажеш на такъв изрод. Дадох му парите и сбогом. Само че и следващия ще е такъв. Този поне си каза какви мизерии е сътворил. А с газовите шега не бива - това си е бомба.

Поздрави

Пон Яну 23, 2012 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То ясно че са композитни, ама материалите какви са
Карбон и алумининиеви сплави са най - леките по-принцип тия явно са некви извънземни матряли (тип CNG4)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BB%D0%B8

Композитни материали
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Композитните материали (или композит) са материали, които се състоят основно от твърд армиращ пълнител (арматура) - стъклени или органични влакна (по-рядко метални нишки), и полимерни свързващи (матрица) - епоксидни, полиестерни и други смолни състави.

Чрез избор на типа и количеството арматура и матрица може в широки граници да се променят различните свойства на композита – якост, топлопроводност, херметичност, относително тегло, химическа устойчивост и други.
По-важните свойства на композитните материали са: висока якост на опън (голям модул на еластичност-до Е  1,2.106N/mm2); лекота поради ниската плътност; липсва топлинно разширение в надлъжно направление; точка на изпаряване при температура около 3650о C (3920 К); топлоустойчивост в окисляващи среди до 350о C, в защитен газ или вакуум до температура около 3000о C; корозионноустойчивост на киселини, луга и разтворители с изключение на окисляващо действащите среди; устойчивост на облъчване при познати лъчения до високи дози; добра електро- и топлопроводимост без електростатично зареждане.

Композити на въглеродна основа (карбидни композити) С откриването на материала "Дралон" през 1938 г. от Х. Райн във фирмата IG-Farben (Германия) и почти едновременно от Орлон във фирмата Du Pont (САЩ) бе намерен изходният материал за композитите на въглеродна основа – поли-акрилнитрил (PAN). Първото приложение на такива материали е в текстилната промишленост. Впоследствие, след производството на първите композити от PAN в началото на шестдесетте години на XX век, те намират разнообразни технически приложения. Основната суровина и понастоящем се явява PAN, а използваният по икономически съображения заместител от азбест бе спрян поради съображения за канцерогенност. Свойствата на композитите на въглеродна основа са значително по-добри от тези на познатите "нормални" материали. Стойности на модула на еластичност Е от порядъка на 600000 N/mm2, както и на специфичния модул на еластичност Есп., се преминават само от композитите на въглеродна основа с къси влакна. Дължината на скъсване под действието на собственото тегло е 145 - 175 км (в зависимост от вида на въглеродната основа) и е три пъти по-голяма от тази на стоманата.

Пон Яну 23, 2012 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 28
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Телефон: 0897944131
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
здравеи за метан има варианти много. Намират се и бутилки втора употреба например от волво с 60 2005 г 62 л за 400 лв ... не ми се пи6е много. аз карам и поставям метанови от доста време вси4ките ми коли са на метан от 6 години без последната турбо :D ако иска6 помо6т и савет ... на тел 0897 944 131

Пет Фев 03, 2012 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Някой да знае къде във Варна има читав газаджия със софтуер за BRC?
Едното място е Еврогаз 3000, или нещо подобно, на околовръсното. Знаете ли обаче за някой друг?

Сря Фев 08, 2012 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  >