Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Избор Легаси или Пасат 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, нов съм във форума и се надявам да ми помогнете при избора между Легаси и Пасат 2000-2002 година изискванията са ми да има климатроник (макар че бих го прежалил но доста трудно), да е с ръчни скорости, да не е повече от 150 коня че не мога да я храня :D :D (демек legacy 2.5 отпада). Главния избор е между 2.0 двигател на Легаси и 1.9TDI и 2.0 на Пасата. Бюджета ми е около 8000лв за самата кола без допълнителните разходи. Това което ме дърпа към Легасито е 4X4,бавните скорости, донякъде цената и нещата който прочетох във форума, а това което ме спира е че няма климатроник (главното), малко по малка е в сравнение с VW и някъде четох че трудно се ремонтирал двигателя в смисъл понеже е боксер и достъпа до някой части бил много затруднен, както и че и гниели ламарините (за което не съм сигурен). Това пък което ме спира от пасата е че много му се разбива предницата и е само с предно (основния недостатък а варианта с 4motion който дефакто е quattro е много скъп и само 1.9TDI 131 коня е хубав двигател а 2.0 почти не се намира), струва доста повече от легаси-то и като цяло по не ме радва. Имам няколко въпроса за легасито: 4x4 на какъв точно принцип работи защото четох (не помня точно къде) че има виско съединител което ме подсеща за syncro на VW което далеч не е най-доброто 4x4; дали действително му гният ламарините което искрено се надявам да не е така защото в момента карам един Опел Вектра 90г който гние като за световно; действително ли части трудно се намират и са скъпи ; и последния е дали се чупят много защото искам да си взема кола която да карам а не да лежим с баща ми под нея. И в крайна сметка се надявам да си взема Субару защото адски много ми харесват. Благодаря предварително за коментарите и се надявам да не ми се карате много ако напиша някоя глупост за Субару.

Сря Яну 25, 2012 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В началото си помислих, че някой се шегува... :)
Passat-тите са ми една от "любимите" марки автомобили! Не си купувай такова нещо! ](*,)

Сря Яну 25, 2012 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с добри впечатления за TDI на VAG....недей с лошо....но човек трябва да си избере колата според нуждите и предпочитанията....тогава отговора идва бързо,ако искаш да видиш на какво е способна марката SUBARU...1-во разгледай форума,а после се присъедини към нас този уикенд за доказателство :beer:

Чет Яну 26, 2012 12:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами и аз си мислех че спрямо нуждите и предпочитанията ще е лесно, но се оказа че за нуждите ми трябва Пасат които май е най-голямото комби а за предпочитанията субару. А форума го разглеждам от 2 седмици ама съм в сесия и все недостига време. Доста неща понаучих и благодаря за поканата, но пак заради проклетата сесия няма да мога да дойда този уикенд, иначе по натам с удоволствие :beer:

P.S. някой би ли отговорил на въпросите ми и дали може да се свърже VAG-COM към Легасито

Чет Яну 26, 2012 1:56 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имаш точно два варианта при Субаруто.
Единия е 2000 кубика, което ти ляга на изискванията, но по всяка вероятност оставаш без климатроник, защото са голяма рядкост при тоя мотор.
Другия е 2500 кубика, което за малко излиза от графата 150 коня, но там така желания климатроник е много по-често включван в оборудването, жалко че често се комбинира и с автомат.
След това уравнение пак имаш два варианта - компромис или Пасат, който сам по себе си е компромис.
По другите въпроси на кратко - боксера е ремонтнопригоден повече от всеки VAG, до всеки възел се достига с вдигнат капак, а не с разглобена предница. Разгледай едно атмосферно Субару и сам си прецени дали не е така.
За виското....не е виско, диференциал е. Само блокировката му е вискозна. Затова не исках да се използва тая дума като нарицателно за среден диференциал, защото хората четат и остават с грешни впечатления. Та не е като syncro, нищо общо няма.
За частите от доста време няма проблеми, и от вкъщи ще можеш да си ги поръчаш само с един pm.
За ламарините факт, е че някои издържат повече от други и Субару особено преди години не са били на върхово равнище, но зависи и къде е карана (вноса).
За Пасата щом знаеш, че syncro на B5 е quattro, значи си прочел достатъчно много за да си запознат с поне основните неща.
Преценката остава у теб.

edit. VAG-COM няма да ти е полезен при Субаруто.

Чет Яну 26, 2012 1:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Личното ми мнение по темата е, че "хубав" дизелов мотор на такива пари/години/километри няма!
Такива коли в белия свят се купуват с цел да се карат 24/7, което автоматично означава, че покупката се превръща в тото...
Успех!

Чет Яну 26, 2012 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега и аз много се чудих за пасат,ама неможах да се объркам.Е гледах доста по нови на години,дизели ,ама взех един лист за писане и писах ли писах,после гледах ,мислих,и реших...........Субииииии,намерих си ,и си го купих,да е жив и здрав -продавача,че ми го продаде,и всички които ме подкрепиха тогава за решението ми.Е направо 6 от тотото нацелих с мойто Суби.Така че пиши и мисли. Три пъти мери,един път режи!!! :good:

Чет Яну 26, 2012 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега и аз много мислих между Пасат 4motion и SUBARU AWD, само че аз не исках дизел. Спрях се на Пасат 2,3 VR5 защото аз исках колата да е над 150 к.с.и до тук всичко много добре обаче като взех да сравнявам цените на окачването и кое колко издържа везната наклони към SUBARU LEGACY. Та така аз направих своя избор.

Чет Яну 26, 2012 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за инфото impreza94 а иначе Rado25 и аз нямам голямо желание за дизел но от VAG незнам защо наблягат главно на дизелите а колкото до VR5 и аз ги гледах ама много коне и градско под 13-14 на 100 няма да падам (не че ще карам много градско ама все пак) а това ми е малко множко и като цяло вече нещата почват да клонят към Легасито но защо япончетата не са им сложили по един климатроник да му е кеф на човек и лятото. Някой случайно да знае дали може да се сложи климатроника отделно (на един приятел в пасата му, B3 има в жабката и лятото като го пусне вътре може да стане 15 градуса :D жалко че е правен още в германия преди да си го купи той) и въпроса ми е дали не може да се сложи нещо подобно и в легасито. А сега се сещам да попитам защо легасито няма ESP и дали му е необходимо при положение че е 4x4 (обяснете простичко че като цяло не разбирам много много от коли).

Чет Яну 26, 2012 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Едва ли ще е лесно да преправяш климатик в климатроник, а още по-малко ще е оправдано като инвестиция ,все пак става дума за коли на 10 ина години....
От друга страна не бива да съжаляваш особено ,ако си с обикновен климатик, защото според мене климатроникът, който предлагат субару ( имам предвид моя,вече 4 години карам колата ) , не е особено "юзър френдли". Работи си идеално,но не прави нещата,които аз очаквам от него. Двузонов отпред , нямам никакви оплаквания за надеждността и температурата на въздуха ....4 години , дори не съм го сервизирал. Стои си постоянно включен,зиме и лете ,но просто не ми е комфортно,нямам обяснение защо. Или ми е горещо ,или ме простудява прекалено, с всичко по колата свикнах и приех на определен етап,но с климатика в режим "ауто" не мога съвсем. Дано това ти помогне да го прежалиш и да скочиш в читава кола:)

2010 guzzi griso 1100

Чет Яну 26, 2012 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Интересно, че и за мен климатичния комфорт в Субару така и не можах да го измисля как да стане. Не знам защо? Верно, че съм малко проблемен в това отношение, но все пак...

Чет Яну 26, 2012 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Прежалването на духалката почти го направих сега се оглеждам само че нещо няма голям избор спрях се на това http://www.cars.bg/u510669 но все още не съм ходил да го гледам от 6-ти февруари натам ще почна вече сериозното търсене. Мерси още веднъж за съветите

едит: това е другия вариант http://www.cars.bg/u562225 защо има толкова малко с ръчни скорости :-? :-? :-? :-?

Чет Яну 26, 2012 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Минавай през сервиза задължително и там ще стане ясно дали една от тези двете е твоята. :good:

Пет Яну 27, 2012 1:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
kmeta91 написа:
...но защо япончетата не са им сложили по един климатроник да му е кеф на човек и лятото.

Как да не са, има си 2.0 климатроник с ръчна кутия :) :idea:

Ама 11 бонбона :pardon:

http://www.cars.bg/u494307

...ако искаш :)

Пет Яну 27, 2012 3:39 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 110
Автомобил: Legacy 2.5 GX AT 2001
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей kmeta91 и добре дошъл във форума и SUBARU общността. :) Относно първата обява която си пуснал като предложение, миналата година и аз минах през тази автокъща и прегледах автомобила докато бях в процес на търсене. Тогава цената и беше по-висока...някъде около 5000лв. ако не ме лъже паметта. Тъй или иначе не ме грабна. Може и да съм съм сбъркал впоследствие, не знам. Но там се продаваха 2 такива автомобила, единия от които имаше проблем с кората на тавана. Беше на петна. Може да е от теч от люка, не разбирам. Този от обявата не знам кой е. Но обърни внимание и на това като отидеш да гледаш тази кола. И най-добре, както съветват останалите колеги закарай задължително колата на сервиз, която си си харесал преди да я вземеш :)
Късмет и бързо да си намериш Subaru което да ти прилегне :good:

П.С. Извинявай колега, объркал съм автомобила. Друг е бил. #-o

Пет Яну 27, 2012 11:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
kmeta91 написа:
...но защо япончетата не са им сложили по един климатроник да му е кеф на човек и лятото.

Как да не са, има си 2.0 климатроник с ръчна кутия :) :idea:

Ама 11 бонбона :pardon:

http://www.cars.bg/u494307

...ако искаш :)

Извинявам се за спама, но тая ако е 2002г не трябва ли да е с новите фарове и защо е с цяла рейка на газовото, доколкото знам на боксера и V-ОБРАЗНИЯ двигател се правят с две рейки, и тея от софавто или са объркали цената или са полудели

Пет Яну 27, 2012 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за мненията колеги но точно тази дето е 11 бона нещо не ми вдъхва доверие, нищо че е от софавто, не вярвам да е на 105 000 км някакси невъзможно ми се струва тва са по 10 000 на година което е страшно малко, иначе да има климатроник ама 11 бона е доста над бюджета ми.

P.S. Аз пак да си попитам за тоя ваг-ком за субару изобщо има ли кабел и мисълта ми е дали по някакъв начин може да се видят грешки в електрониката както примерно при BMW, VW, Audi и т.н. как стой въпроса

Пет Яну 27, 2012 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Обявата е само за пример :)

PS. Кой ти гледа километри, та ние сме в България :-~

Съб Яну 28, 2012 12:10 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А като спомена километрите за колко хиляди километра са направени да издържат двигателите на Субару някой ако е чел ще се радвам да сподели (примерно сегашните на Опел ги рекламират че издържали минимум 300 000 незнам колко е вярно но така пише).

Съб Яну 28, 2012 3:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 378
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
"............... За надеждността на боксерните двигатели пък най-красноречиво говори участието на Subaru в елитния клуб на малцината производители, чиито агрегати разполагат с ресурс до 1 млн. км.................."

Това е цитат от статията за Impreza :good:
viewtopic.php?f=6&t=273

Съб Яну 28, 2012 8:18 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5, 6  >