Отговори на тема
 Колеги моля помогнете имам проблем! 
Автор Съобщение

Постове: 16
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги имам сериозен проблем!Колата ми е Легаси 2.5 99 с ръчни скорости. Слизам да паля днес след обяд, паля на съединител и пускайки съединителя на неутрална колата се опитва да тръгне и гасне. Казаха ми че най-вероятно маслото в скоростната кутия се е сгъстило от студа и да изчакам малко. След 20 мин. нямаше резултат. На неутрална се опитва да тръгне и гасне, на първа също, задна въобще не реагира. След което реших да пробвам втора. Включих тя влезна с не много приятен шум, като на задна и все едно се завари - няма излизане. От София съм това се случва в Пловдив (тук работя). Моля дайте някакъв съвет.

Пет Яну 27, 2012 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Привет.Не изключвам вазможноста да са заминали сихронизатори,но пък е интересно защо повлича така.Не съм имал точно този проблем,и ми стана много чудно.Но на истина става така ако е гъсто маслото,после се оправя.Има доста компетентни колеги които да обяснят по точно проблема ти.

Пет Яну 27, 2012 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съединител ....

Пет Яну 27, 2012 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pradabg написа:
Съединител ....

Не съм на това мнение..Когато си на нулева скорост няма значение съединителя дали е отделил или не..По вероятно е маслото да не е такова каквото трябва/по гъсто/,и оттам синхронизаторите да увличат зверски,макар да ми звучи малко прекалено и на мен.
Колега сменял ли си маслото в кутията и с какво?

Пет Яну 27, 2012 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Valio написа:
pradabg написа:
Съединител ....

Не съм на това мнение..Когато си на нулева скорост няма значение съединителя дали е отделил или не..По вероятно е маслото да не е такова каквото трябва/по гъсто/,и оттам синхронизаторите да увличат зверски,макар да ми звучи малко прекалено и на мен.
Колега сменял ли си маслото в кутията и с какво?

Съединител е малко вероятно,и ако е той трябва да се есчупила някоя пластина на притискателния диск.От това почва да мята и повлича, но само на скорост.Понякога зимата залепва съединителя,и няма отцепване двигател скоростна ,но не, други са симптомите на колегата.

Пет Яну 27, 2012 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги благодаря ви за мненията. Миналата седмица в София сменях маслото на скоростната кутия и тази операция не я извършва майстора, който по принцип ми оправя колата, а неговия чирак. Може той да е объркал нещо. Един майстор тук в Пловдив каза, че май се е заклещила на трета и не може да се освободи. Докато ме теглеше към сервиза пробвах в движение и никаква скорост не можеше да влезе, като през цялото време на теглене съединителя е натиснат, защото иначе гасне. Като стигнахме и включих първа пак да пробвам и нещо стана! Оправи се сама, първа, втора, задна, всичко работи. Все пак човека ще я погледне утре да види за какво става въпрос. Само мога да стискам палци.

Пет Яну 27, 2012 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, имах абсолютно същия проблем - карах я на обороти и превключване и се оправяше сама. Заварен лагер на съединителя. Поне при мен беше така. Краси го ряза с флекса да го махне.
Не се шашкай, почни от дребното :) и кажи после какво е било! Е, смъква се двг за да се диагностицира, ама пък има и хубава страна - ще видиш колко съединител имаш, ще видиш да не ти текат гумички на капаците при свещите и е хубаво и реглаж на клапани - така и така е свалено :)
Успех!

Съб Яну 28, 2012 12:31 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
valqk написа:
Колега, имах абсолютно същия проблем - карах я на обороти и превключване и се оправяше сама. Заварен лагер на съединителя. Поне при мен беше така. Краси го ряза с флекса да го махне.
Не се шашкай, почни от дребното :) и кажи после какво е било! Е, смъква се двг за да се диагностицира, ама пък има и хубава страна - ще видиш колко съединител имаш, ще видиш да не ти текат гумички на капаците при свещите и е хубаво и реглаж на клапани - така и така е свалено :)
Успех!

Колега ще го кажа това за лагера на майстора утре пък да видим. Ако не се лъжа точно този лагер издаваше един звук, като свирене на ремък. Не знам утре ще пиша. Благодаря за коментарите :)
P.S. Как пък можа сега в най - хубавото време да се случи.

Съб Яну 28, 2012 2:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 87
Автомобил: Форестер SG, 5MT, 125HP
Телефон: 0887969876
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
погледни си и връзките м/у скоростиния лост и кутията, може и да не бил от там проблема ама с това ръгнье да си ги поразбил..

Съб Яну 28, 2012 5:35 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги,съединителя не е само феродов диск ;) не приемайте нещата толкова буквално .
Най-вероятно е както казава "valqk" - проблемът му е бил единтичен !

Съб Яну 28, 2012 8:36 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема