| Автор |
Съобщение |
|
rrr0070
Регистриран на: Чет Юни 16, 2011 12:17 am Постове: 16 Местоположение: sofia
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
|
|
Колеги имам сериозен проблем!Колата ми е Легаси 2.5 99 с ръчни скорости. Слизам да паля днес след обяд, паля на съединител и пускайки съединителя на неутрална колата се опитва да тръгне и гасне. Казаха ми че най-вероятно маслото в скоростната кутия се е сгъстило от студа и да изчакам малко. След 20 мин. нямаше резултат. На неутрална се опитва да тръгне и гасне, на първа също, задна въобще не реагира. След което реших да пробвам втора. Включих тя влезна с не много приятен шум, като на задна и все едно се завари - няма излизане. От София съм това се случва в Пловдив (тук работя). Моля дайте някакъв съвет.
|
|
|
|
| Пет Яну 27, 2012 4:37 pm |
|
|
|
2T POWER
Регистриран на: Пон Ное 14, 2011 5:14 pm Постове: 129 Местоположение: kru6evo
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
|
|
Привет.Не изключвам вазможноста да са заминали сихронизатори,но пък е интересно защо повлича така.Не съм имал точно този проблем,и ми стана много чудно.Но на истина става така ако е гъсто маслото,после се оправя.Има доста компетентни колеги които да обяснят по точно проблема ти.
|
|
|
|
| Пет Яну 27, 2012 5:45 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
Съединител ....
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Яну 27, 2012 6:46 pm |
|
|
|
Valio
|
pradabg написа: Съединител .... Не съм на това мнение..Когато си на нулева скорост няма значение съединителя дали е отделил или не..По вероятно е маслото да не е такова каквото трябва/по гъсто/,и оттам синхронизаторите да увличат зверски,макар да ми звучи малко прекалено и на мен. Колега сменял ли си маслото в кутията и с какво?
|
|
|
|
| Пет Яну 27, 2012 7:01 pm |
|
|
|
2T POWER
Регистриран на: Пон Ное 14, 2011 5:14 pm Постове: 129 Местоположение: kru6evo
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
|
Valio написа: pradabg написа: Съединител .... Не съм на това мнение..Когато си на нулева скорост няма значение съединителя дали е отделил или не..По вероятно е маслото да не е такова каквото трябва/по гъсто/,и оттам синхронизаторите да увличат зверски,макар да ми звучи малко прекалено и на мен. Колега сменял ли си маслото в кутията и с какво? Съединител е малко вероятно,и ако е той трябва да се есчупила някоя пластина на притискателния диск.От това почва да мята и повлича, но само на скорост.Понякога зимата залепва съединителя,и няма отцепване двигател скоростна ,но не, други са симптомите на колегата.
|
|
|
|
| Пет Яну 27, 2012 7:41 pm |
|
|
|
rrr0070
|
|
Колеги благодаря ви за мненията. Миналата седмица в София сменях маслото на скоростната кутия и тази операция не я извършва майстора, който по принцип ми оправя колата, а неговия чирак. Може той да е объркал нещо. Един майстор тук в Пловдив каза, че май се е заклещила на трета и не може да се освободи. Докато ме теглеше към сервиза пробвах в движение и никаква скорост не можеше да влезе, като през цялото време на теглене съединителя е натиснат, защото иначе гасне. Като стигнахме и включих първа пак да пробвам и нещо стана! Оправи се сама, първа, втора, задна, всичко работи. Все пак човека ще я погледне утре да види за какво става въпрос. Само мога да стискам палци.
|
|
|
|
| Пет Яну 27, 2012 11:53 pm |
|
|
|
valqk
|
Колега, имах абсолютно същия проблем - карах я на обороти и превключване и се оправяше сама. Заварен лагер на съединителя. Поне при мен беше така. Краси го ряза с флекса да го махне. Не се шашкай, почни от дребното  и кажи после какво е било! Е, смъква се двг за да се диагностицира, ама пък има и хубава страна - ще видиш колко съединител имаш, ще видиш да не ти текат гумички на капаците при свещите и е хубаво и реглаж на клапани - така и така е свалено  Успех!
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Съб Яну 28, 2012 12:31 am |
|
|
|
rrr0070
|
valqk написа: Колега, имах абсолютно същия проблем - карах я на обороти и превключване и се оправяше сама. Заварен лагер на съединителя. Поне при мен беше така. Краси го ряза с флекса да го махне. Не се шашкай, почни от дребното  и кажи после какво е било! Е, смъква се двг за да се диагностицира, ама пък има и хубава страна - ще видиш колко съединител имаш, ще видиш да не ти текат гумички на капаците при свещите и е хубаво и реглаж на клапани - така и така е свалено  Успех! Колега ще го кажа това за лагера на майстора утре пък да видим. Ако не се лъжа точно този лагер издаваше един звук, като свирене на ремък. Не знам утре ще пиша. Благодаря за коментарите  P.S. Как пък можа сега в най - хубавото време да се случи.
|
|
|
|
| Съб Яну 28, 2012 2:08 am |
|
|
|
stan4o
Регистриран на: Вто Юли 05, 2011 2:37 pm Постове: 87 Местоположение: София
Автомобил: Форестер SG, 5MT, 125HP
Телефон: 0887969876
Рейтинг: 14
|
|
погледни си и връзките м/у скоростиния лост и кутията, може и да не бил от там проблема ама с това ръгнье да си ги поразбил..
|
|
|
|
| Съб Яну 28, 2012 5:35 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Колеги,съединителя не е само феродов диск  не приемайте нещата толкова буквално . Най-вероятно е както казава "valqk" - проблемът му е бил единтичен !
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Съб Яну 28, 2012 8:36 am |
|
|
|