Отговори на тема стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  >
 Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 438
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
joker_brand написа:
Аз нямам описаните симптоми, но съм за настройка и профилактика на газова ! Да препоръчате добър газаджия :idea: ...... става въпрос за София ! Мерси =D>

Марка/модел на газовата дай....има читави макар и малко :idea:

Ще те излъжа колега, никога не съм карал преди това кола на газ и даже не знам къде да видя :-? ! Колата си беше със заварен газов инжекцион, вътре копчето (където ми показва колко газ имам) е на BRC а инжекторите са на Keihin

Вто Яну 17, 2012 12:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
При мен на газ само го прави...като подам рязко газ,на бензин си е ок.Когато спирам или изключвам от скорост(в движение) и колата не е загряла на 100%, а съм превключил на газ(35*C на изпарителя) имам колебание в оборотите(само на газ) като загрее нямам колебание в оборотите....при вас как е!? За чистене на стъпково и нова настройка на ГИ-то съм ...де да знам,на бенз си е ок по всички показатели :good:

Вчера си правих експерименти по околовръстното та взех акъла на колежката от лашкане :))) и на бензин го прави, но много по слабо, което леко ме наведе на мисълта, че има нещо общо със смесите, в смисъл, че на на газ му е по-бедна сместа или времето е по-късо първия път, ева ли го, но нещо не му стига , после се досъбира, отваря се дет се вика и втората клапа на карбуратора и колата литва ударно и усещането е кул. :D

Вто Яну 17, 2012 8:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
...та взех акъла на колежката от лашкане...
ЕВАЛА! :bow: Само гледай това да не го прочете, който не трябва. :D

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Яну 17, 2012 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Pacone 4X4 написа:
При мен на газ само го прави...като подам рязко газ,на бензин си е ок.Когато спирам или изключвам от скорост(в движение) и колата не е загряла на 100%, а съм превключил на газ(35*C на изпарителя) имам колебание в оборотите(само на газ) като загрее нямам колебание в оборотите....при вас как е!? За чистене на стъпково и нова настройка на ГИ-то съм ...де да знам,на бенз си е ок по всички показатели :good:

Вчера си правих експерименти по околовръстното та взех акъла на колежката от лашкане :))) и на бензин го прави, но много по слабо, което леко ме наведе на мисълта, че има нещо общо със смесите, в смисъл, че на на газ му е по-бедна сместа или времето е по-късо първия път, ева ли го, но нещо не му стига , после се досъбира, отваря се дет се вика и втората клапа на карбуратора и колата литва ударно и усещането е кул. :D

Според мен наи вероятно е косвено свързано със сместа.
Някои сензор да е зацапан, някои датчик да не отчита много правилно или 1-2 такива неща и ако и с тоците има малко отклонение и ето реззултата на бензин, и от там вече и на газ.
На бензин понякога дори не го прави, ама изобщо.
Еи голяма чуденка са тия дребните неща.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Яну 17, 2012 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Засега моя проблем се реши - падането на обороти след рязко подаване на газта от място и веднага след това - спиране.

Направих автоматична калибрация, но вместо препоръчаните 2800-3200 оборота, по време на калибрацията нарочно държах 3500. После погледнах горивната карта на газта и видях че е с малко под 10% по-ниски времена. Отдавна ми се въртеше тази идея, но чак тази сутрин я пробвах и засега съм много доволен.

Пон Яну 23, 2012 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе аз маи съм и за кабели. Когато тук беше -4 -5 градуса паля на бензин и докато мотора е студен не върви много гладко докато ускоряваш.
Но ще го имам в предвид при следващо калиброване.

Пон Яну 23, 2012 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: MG
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Абе аз маи съм и за кабели. Когато тук беше -4 -5 градуса паля на бензин и докато мотора е студен не върви много гладко докато ускоряваш.
Но ще го имам в предвид при следващо калиброване.

Ами колега сменяй кабели свещи няма как, скъпо е , но поне си взимаш нови и знаеш че няма да има ядове поне в тая част на ел. системата.
Значи , аз си купих нов мап-сензор нищо не се промени и реших да си изчистя дросел-клапата.
След изчистването, колата беше по-добре , но играта с оборотите пак я има, пак го има едно леко замисляне и много ме съмнява тоя ТПС щото преди бях го вадел и там където ляга шпилката на дросела имаше някакви хлабина.
АААА ДА ЗАБРАВИХ и положението на газта ми я няма в диапазона 1000-2000 просто не мога да подам газ и да я задържа на примерно 1500 или 1600 до 2000 и ме съмнява тоя ТПС че нещо закъснява с данните.Влиза въздух ,а той още не е отчел отварянето на клапата и сега само да спре тоя сняг отивам да разглобявам.

Чет Яну 26, 2012 10:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Етооооо одеве ходих да меря ТПС-са и няма проблеми не е от него работи както трябва на обороти напрежение 0.78 и леко с отвертката завъртах клапата и се учеливат , но до 0.85 мотора не си променяше работата(стой на 900 об.) и на 0.86 БАММ на 2000 оборота :(
Mladen99 твоята можеш ли да я задържи на примерно 1400-1500- 1600 като си на свободна. защото не знам вече какво да гледам ,миля моторчето за оборотите, ама......

Чет Яну 26, 2012 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Знаеш ли че маи маи при мен не седи на ниски обороти. (само да кажа че свещи съм сменил не са някакви модерни, обикновенни по каталог)
Когато карам по черни пътища и се тюфкам че няма бавни, и карам на полусъединител, ама точно понеже подавам газ тя се наема, после пускам тя забива....
Сега не ми се ходи да пяля да подгрявам, че съм я спрял на улицата (катинара на портала беше замръзнал и не ми се занимаваше с размразяване) а вън е -6 и духа много яко.
Но при първа възможност-Утре ще го проверя, на ясто и в движение.
Но.... много си мсиля и аз за това чудо, иначе и аз съм чистил почти всичко останало около дросела, само това не съм пипал, че трудно се настроивало.
А твоята в движенеи можеш ли да я задържиш с 1500-1600 оборона на 1-ва или 2-ра предавка? и какво се случва као се опиташ. Моята точно там предърпва и прекъсва, тя не прекъсва ами лашка една такава, понякога не го прави но не съм забелязал диапазон на оборотите.

Чет Яну 26, 2012 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Знаеш ли че маи маи при мен не седи на ниски обороти. (само да кажа че свещи съм сменил не са някакви модерни, обикновенни по каталог)
Когато карам по черни пътища и се тюфкам че няма бавни, и карам на полусъединител, ама точно понеже подавам газ тя се наема, после пускам тя забива....
Сега не ми се ходи да пяля да подгрявам, че съм я спрял на улицата (катинара на портала беше замръзнал и не ми се занимаваше с размразяване) а вън е -6 и духа много яко.
Но при първа възможност-Утре ще го проверя, на ясто и в движение.
Но.... много си мсиля и аз за това чудо, иначе и аз съм чистил почти всичко останало около дросела, само това не съм пипал, че трудно се настроивало.
А твоята в движенеи можеш ли да я задържиш с 1500-1600 оборона на 1-ва или 2-ра предавка? и какво се случва као се опиташ. Моята точно там предърпва и прекъсва, тя не прекъсва ами лашка една такава, понякога не го прави но не съм забелязал диапазон на оборотите.

Ами да задържам я но ,ако отпусна леко газта и съм понадолнище почва да лашка цялата, както карам на 2-ра леко и си я държа ,като отпускам и няква мноо страно забива и прелашкава.
Е одеве не мога да паркирам , не мога да дам миждина и пак ми се разиграха оборотите УЖАС(подавам леко газ отива на 2000 и после пада на 300 и тогав асе стабилизира на 900) ](*,)
Ти от Бургас ли си?

Чет Яну 26, 2012 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mihail19871987 написа:
Ти от Бургас ли си?

Ами така пише знчи ДА ;)

Моята малките обороти са и железни и няма проблемми.
Проверявал ли си датчика на скоростната кутия дали е на скорост или не?
Моя не работеше, киснах го в някакви разтворители и го раздвижих и тръгна.
Когато не работеше правеше следното, в движение изключваш от скорост и оборотите седят а 2000 и не падат, или падат слес 5сек. абе такива щуротии, когато колата се движи дори и с 5км.час понякога оборотите стоят на 2000 без да си натиснал газта.

След малко ще слезна да размразя моята кола и ще видя, как стоят нещата със задържането на оборотите под 2000
Иначе и при мен лашка подобно на твоята. И си мисля че може да е намесен тоя датчик на дросела.
Аз мисля че моя го мерих като съпротивление с изключена букса, съпротивлението се увеличава или намаляваше плавно. Незнам къде записах данните, ще ги потърся и ще ги напиша.

Пет Яну 27, 2012 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дам наистина друдно задържам газта под 2000 оборота на място.
като подавам с крак, наистина директно отива на 2000 когато газта помръдне, после отпускам леко и падат до 1500, пусна ли 1 идея и падат на празен ход.
Иам нещо гнило тука, и сигурно от там идва всичко. Исаше ми се да давам газ отпред директно на дросела с ръка за да гледам колко давам и какво става, ама много духа и голям студ, иначе запали не много трудно.

Пет Яну 27, 2012 11:35 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Дам наистина друдно задържам газта под 2000 оборота на място.
като подавам с крак, наистина директно отива на 2000 когато газта помръдне, после отпускам леко и падат до 1500, пусна ли 1 идея и падат на празен ход.
Иам нещо гнило тука, и сигурно от там идва всичко. Исаше ми се да давам газ отпред директно на дросела с ръка за да гледам колко давам и какво става, ама много духа и голям студ, иначе запали не много трудно.

Значи вероятно сме с един и същ проблем.
Аз съм на газ и при мен нещата са доста по осезаеми, можеше да пробваш с болченцето на оборотите там праваиш врътки и виждаш кога реагира , но да сега е много студено и мисля да изчакам и аз поне да стане над 0.
А моята си пали отлично и като е студена си стой на 1400-1300 оборота няма ядове ама ако подам леко газ няма засържане в диапазона от 1000-2000. И така следващата ми стъпка е моторчето за регулиране на оборотите и ако не е то вече не знам то не остана нищо друго, а и тем. датчик ама едва ли ще той.
Трябва да барам датчиците на разпределителния вал ,имам на вариатора още 2 абе тая кола има един самусвал с датчици :facepalm:

Пет Яну 27, 2012 11:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Моторчето на празен ход не играе ако си подал газ, от него могат ти падат много оборотите когато пуснеш газта точно както я описваш.
Възможно е обаче проблемда е от положението на дроселната клапа TCL мисля че му е обозначението. или не работи както трябва (а тои е от сорта на реостатите, променливо съпротивление) или от неговата настроика. Но мен ме е страх да го пипам.

Cold start: http://vbox7.com/play:dd40112a86

Пет Яну 27, 2012 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ето http://vbox7.com/play:268a97d2ed

Нед Яну 29, 2012 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дам, явно има проблем. При мен маи има същия обаче от 1500 надолу.
Ще направя тия дни 1 клип като е топла, че все се сещам да я гледам като нее загряла на 100%

Нед Яну 29, 2012 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат

Пон Яну 30, 2012 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ами да има някакъв проблем аз до сега не съм виждал такова нещо басии :lipseal: ами колега чакам да се пооправи времето и ще барам моторчето за оборотите и така не знам просто.....

Пон Яну 30, 2012 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mihail19871987 написа:
ами да има някакъв проблем аз до сега не съм виждал такова нещо басии :lipseal: ами колега чакам да се пооправи времето и ще барам моторчето за оборотите и така не знам просто.....

Моторчето за оборотите не играе тука.
Друго е.
Аз съм чистил степ мотора и пак си е така.
Степ мотора се тества така, на място без газ отпускаш много плавно съединителя докато колата се затормози, трябва сама да си вдига оборотите за да не изгасне, и когато натиснеш съединителя оборотите се вдигат малко повече да речем към 1000 и пак си падат на нормално.

Имаше и други колеги с този проблем, нека погледнат и те дали могат да задържат газта над 1000 оборота ?

Вто Яну 31, 2012 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mihail19871987 написа:

Колега, не успях да намеря дали си проверил MAF сензора, имам тема в легаци раздела(за проблем с дебитомер), но имах късмет, че отчете грешка и светна "чек енджина", докато си намеря друг дебитомер(MAF sensor), карах с изключен такъв от буксата, при мен дори като загрееше колата и не искаше да запали после, имаше подскачане на оборотите и спадането им почти до загасване, като често и загасваше. Така че мисля няма да е зле да пробваш да откачиш буксата на MAF-a и да видиш как ще се държи колата...

Сря Фев 08, 2012 8:57 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  >